کیوسک بین الملل تابناک: بازگشت ایران به بازار نفت بعد از احیای برجام، واکنش ظریف به حذف نتانیاهو از قدرت، گفتوگوی وزیر جنگ اسرائیل با مقام آمریکایی درباره ایران، خط و نشان سفارت آمریکا برای دولت عراق و گفتگوی تلفنی وزیر دفاع آمریکا با ولیعهد عربستان از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.
بازگشت ایران به بازار نفت بعد از احیای برجام
الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه و سرپرست بخش انرژی این کشور گفت: بخشی از نفت ایران در تابستان امسال با بازگشت به برجام، ممکن است وارد بازار شود.
نواک روز پنجشنبه در حاشیه مجمع اقتصادی بین المللی سنت پترزبورگ یادآور شد که این موضوع از بسیاری جهات مستقیماً به خود ایران از جمله توانایی های فنی و آمادگی اش بستگی دارد.
وی با بیان اینکه بازگشت نفت ایران به بازار در تابستان ۲۰۲۱ امکان پذیر است، تصریح کرد: این موضوع به عوامل زیادی بستگی دارد ما باید این را ارزیابی کنیم که میزان حضور نفتی ایران پس از احیای برجام چگونه بر بازار تأثیر می گذارد.
به گفته وی، در صورت امضای توافق برجام ، «یعنی بازگشت ایران و ایالات متحده به توافق» این اتفاق خواهد افتاد.
نواک تصریح کرد: در این صورت، البته، ایران این فرصت را خواهد داشت که با لغو تحریم ها تولید و صادرات نفت خود را افزایش دهد.
جلسه دوم از پنجمین دور کمیسیون مشترک برجام به دنبال بیش از یک هفته گفتوگوهای فشرده در قالب های دوجانبه و چندجانبه در سطوح مختلف، چهارشنبه شب در گراندهتل وین تشکیل جلسه داد.
در این نشست روسای هیات های کشورهای عضو برجام به ارزیابی آخرین وضعیت گفتگوها پرداختند.
همه هیات ها ضمن ابراز خرسندی از پیشرفت های صورت گرفته تا این مرحله، یک بار دیگر بر عزم و جدیت خود برای پیگیری روند گفتگوها در روزهای آتی با هدف یافتن راه حل هایی برای چند موضوعی که هنوز حل و فصل نشده اند تاکید کردند.
در نشست کمیسیون مشترک مقرر شد ضمن تداوم تماس ها و گفتگوها در سطح کارشناسی، روسای هیات ها به مدت چند روز برای رایزنی و مشورت به پایتخت ها عزیمت کرده و مذاکرات ظرف روزهای آتی مجددا از سر گرفته شود.
بر اساس این گزارش جلسه بعدی کمیسیون توافق هسته ای ایران قرار است در ۱۱ ژوئن ( ۲۱ خرداد) برگزار شود.
واکنش ظریف به حذف نتانیاهو از قدرت
«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در حساب کاربریاش در توییتر به پایان نخستوزیری «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد.
وزیر امور خارجه ایران در این پیام توییتری از «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا و دو نفر از ضدایرانیترین مشاوران او («جان بولتون»، مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید و «مایک پامپئو»، وزیر خارجه سابق آمریکا) نیز به عنوان همدستان سیاستهای ضد ایرانی نتانیاهو برای پیگیری سیاستهای ضد ایرانی نام برده است.
ظریف در توییتر نوشت: «نتانیاهو در سفر ننگین همدستهای ضد ایرانیاش-یعنی بولتون، ترامپ و پامپئو- به سوی زبالهدان تاریخ، با آنها همسفر شده است. ایران، همچنان سرافراز ایستاده است. این سرنوشت، طی چندین هزاره برای همه آنهایی که قصد آسیب زدن به ایرانیها را داشتهاند تکرار شده است. وقت تغییر مسیر فرا رسیده است.»
بامداد امروز، ساعاتی مانده به پایان مهلت رئیسجمهور رژیم صهیونیستی برای تشکیل دولت، رسانهها گزارش دادند که با موافقت یائیر لاپید رئیس حزب «یش عتید» با پیوستن لیست مشترک عربی به ائتلاف تشکیل کابینه در رژیم صهیونیستی، وی شرایط لازم برای تشکیل کابینه را به دست آورده و قرار است لیست کابینه را به رئیس رژیم صهیونیستی تحویل دهد.
رسانههای صهیونیستی، تشکیل چنین کابینهای را به منزله پایان بنیامین نتانیاهو بعد از ۱۲ سال حضور در سمت نخستوزیری رژیم صهیونیستی تعبیر کردند.
گفتوگوی وزیر جنگ اسرائیل با مقام آمریکایی درباره ایران
«بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید درباره ایران گفتوگو کرده است.
روزنامه جروزالمپست گزارش داده این دیدار بخشی از برنامه سفر گانتز در واشنگتن برای رایزنی با مسئولان آمریکایی درباره «تهدیدها علیه اسرائیل از جانب ایران، غزه و لبنان» است.
گزارشها حاکی است بنی گانتز علاوه بر این قرار است با مقامهای ارشد پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا نیز دیدار و درباره معاملات تسلیحاتی گفتوگو کند.
پیش از این «لیندسی گراهام» سناتور جمهوری خواه ایالت کارولینای شمالی در مصاحبهای با شبکه خبری فاکسنیوز گفته بود رژیم صهیونیستی طی روزهای آینده از آمریکا درخواست کمک نظامی فوری اضافی به مبلغ ۱ میلیارد دلار خواهد کرد.
مقامهای رژیم صهیونیستی گفتهاند که این مبلغ برای تامین مهمات مورد نیاز سامانه دفاعی گنبد آهنین و خرید مهمات برای نیروی هوایی این رژیم مورد نیاز است.
عملکرد سامانه پدافند هوایی رژیم صهیونیستی علیرغم هزینههای گزافی که بابت ساخت و نگهداری آن پرداخت شده، اخیراً در درگیری با گروههای مقاومت فلسطین بحثانگیز شده است.
رسانههای خبری طی ماههای گذشته از عملکرد ناموفق این سامانه در رهگیری موشکهای مقاومت فلسطین و همچنین درباره انفجار یک موشک در نزدیکی تأسیسات هستهای دیمونا در جنوب فلسطین اشغالی گزارشهایی منتشر کردند.
ارتش رژیم صهیونیستی، پیشتر، در ارتباط با موشک شلیک شده است خاک سوریه به سمت سرزمینهای اشغالی رسما اعلام کرده بود که پدافند هوایی این رژیم در رهگیری موشکی که از خاک سوریه شلیک شده بود، ناموفق عمل کرده است.
خط و نشان سفارت آمریکا برای دولت عراق
یک منبع عراقی از هشدار سفارت آمریکا در عراق به دولت این کشور نسبت به استقرار نیروهای حشد شعبی در اطراف این سفارتخانه خبر داد.
یک منبع عراقی در گفتوگو با شبکه روسیا الیوم اعلام کرد که سفارت آمریکا در بغداد در پیامی به دولت نسبت به ورود نیروهای حشد شعبی به منطقه سبز بغداد و نزدیک شدن آنها به مقر سفارت آمریکا ابراز نگرانی کرده است.
منبع مذکور افزود: سفارت آمریکا همچنین به دولت عراق اعلام کرده است که اگر با حشد شعبی و گروههای دیگر که در منطقه مذکور مستقر شدهاند برخورد نکند، خود سفارت با آنها برخورد خواهد کرد.
این منبع در ادامه تصریح کرد: دولت عراق تا بدین لحظه پاسخی به این پیام سفارت واشنگتن نداده است.
هفته گذشته روابط میان نخست وزیر عراق و حشد شعبی در پی بازداشت قاسم مصلح فرمانده عملیات حشد شعبی در الانبار تیره شد و شماری از نیروهای حشد شعبی در منطقه سبز بغداد مستقر شدند.
گفتگوی تلفنی وزیر دفاع آمریکا با ولیعهد عربستان
وزیر دفاع آمریکا در گفتوگوی تلفنی با ولیعهد عربستان بر تعهد ایالاتمتحده برای کمک به عربستان بهمنظور دفاع از خود تاکید کرد.
به گزارش رویترز، جان کربی، سخنگوی پنتاگون در بیانیهای گفت: لوید آستین، وزیر دفاع و محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی درباره امنیت منطقه ، به ویژه تلاش برای پایان دادن به جنگ در یمن و "تلاش های دو جانبه در حال انجام برای بهبود شرایط دفاعی و امنیتی عربستان سعودی" گفتگو کردند.
وزیر دفاع آمریکا، عربستان را ستونی مهم در ساختار امنیتی منطقه توصیف کرد.
به گفته کربی، آستین از ولیعهد عربستان برای همکاری سازنده با ایالات متحده و تیم لندرکینگ، نماینده ویژه برای یمن برای پایان دادن به جنگ یمن تشکر کرد.