۴ عامل رشد بازار سرمایه در آینده نزدیک

حامدی مدیرعامل کارگزاری بورسیران مشخص شدن انتخابات، مذاکرات وین، پایان انرژی منفی و مالیات بر عایدی را چهار عامل موثر بر بازار می‌داند که شاخص را به یک میلیون ۳۵۰ هزار واحد در مرحله اول می‌رساند.
کد خبر: ۱۰۶۰۲۵۵
|
۰۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۵ 26 June 2021
|
3253 بازدید

به گزارش بورس تابناک، حامدی مدیر یکی از کارگزاری‌های فعال در بازار سرمایه می‌گوید در این روزها مراجعه به کارگزاری بیشتر شده و بر عکس هفته‌های قبل که پول از بازار خارج می‌شد، الان پولی از بازار خارج نمی‌شود. به گفته او برنده بازار کسانی بودند که در بازار ماندند و معاملات خود را بر روی سهام انجام دادند.

در آخرین روز معاملات در هفته گذشته شاخص با ۲۶ هزار واحد رشد، به  یک میلیون و ۲۱۳هزار واحد رسید که به گفته تحلیل‌گران تکنیکال شاخص نقطه مقاومت خود را پس گرفته و بعید می‌دانند که شاخص در صورت عدم بروز یک اتفاق خاص به زیر یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد برسد.

 اکبر حامدی مدیرعامل کارگزاری بورسیران شرایط بورس را به چهار دلیل مثبت ارزیابی می‌کند و پیشبینی می‌کند که  شاخص کل در مدت کوتاه که خودش به مرحله اول تعبیر کرده است به یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحد برسد.

حامدی افزود: بر اساس معاملات مشتریان در کارگزاری، در چند روز اخیر پولی از بازار خارج نشده در حالی که قبلا هر روز شاهد خروج پول از بازار بورس بودیم. همچنین در این مدت پول‌ها از اوراق به سمت سهام حرکت می‌کنند.

او می‌گوید: کسانی که در سهام ایستادن و به سمت خرید اوراق نرفتند در این شرایطی که برای بازار ایجاد شده، ۳۰ درصد جلوتر از کسانی هستند که بلافاصله سهم خود را فروختند و اوراق خریداری کردند.

این کارشناس مشخص شدن انتخابات، مذاکرات وین، به کف رسیدن قیمت سهام‌ها و مالیات بر عایدی سرمایه را چهار عامل تاثیر گذار بر حجم معاملات بازار در روزهای اخیر و روزهای آینده می‌داند و معتقد است که شاخص کل در مرحله اول رشد تا یک میلیون ۳۵۰ هزار واحد می‌رسد اما به صورت شارپی و پیوسته نیست بلکه با نوسان و مقاومت‌های به این نقطه خواهد رسید.

حامدی در توضیح هر یک از این عوامل گفت: سهامداران منتظر مشخص شدن سمت و سوی انتخابات و اینکه کدام حزب یا تفکر بر سر کار می‌آید بودند و به نظر می‌رسد با توجه به نگاه این دولت و احتمالا رشد ۱۵ درصد بهبود معیشت مردم در سال جاری، اعتماد به بورس بازگردد.

این کارشناس در تشریح عامل بعدی یعنی مذاکرات وین گفت: بخشی از نگاه‌ها به مذاکرات وین و قیمت دلار بعد از مشخص شدن این گفتگوها است اما در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات هم مردم باید با دلار زیر ۲۰ هزار تومان خداحافظی کنند و اگر دلار در یک بازه زمانی به زیر ۲۰ هزار تومان هم رسید به سرعت بر می‌گردد و در حد یک نوسان است.

او عامل سوم و چهارم را این گونه توضیح داد: وضعیت بازار به ما می‌گوید که انرژی منفی به حد پایان خود در بازار رسیده است و خیلی از سهم‌ها به  کف قیمتی خود رسیدند و انتظار پایین‌تر از این قیمت منطقی نبود. با توجه به قانون مالیات بر عایدی دارایی، بازار سرمایه بین بازارهای مالی دیگر جذابیت بیشتری پیدا خواهد کرد چرا که افزایش هزینه در بازارهای دارایی و کاهش هزینه در بازار سهام ایجاب می‌کند که پول به سمت جای حرکت کند که هزینه کمتر و سود بیشتری داشته باشد.

حامدی با استناد به این عوامل نگاه خوشبینانه‌ای به آینده بورس در سال جاری دارد و بر این باور است که اگر شاخص کل،  ۱میلیون ۲۷۰ هزار را پس گرفت تا ۱میلیون ۳۵۰ هزار واحد رشد خواهد کرد.

یکی از نگرانی‌های که در بین سهامداران وجود دارد نوع نگاه دولت به بازار بانکی و مالی است. برخی کارشناسان تنها راه کنترل تورم در بازه زمانی کوتاه مدت برای دولت را افزایش نرخ بهره بانکی و کنترل تورم با روش دولت یازدهم می‌دانند و برخی دیگر کاهش شدید تورم را به زیان کشور می‌دانند و بر این باورند که باید با بازار سرمایه تورم را در بلند مدت با تقویت تولید کنترل کرد که حامدی از جمله کسانی است که با دیدگاه دوم بیشتر موافق است و  تورم برای اقتصاد را بهتر از کنترل آن با ایجاد رکود با نظام بانکی می‌داند.

حامدی با استناد به تجربه کنترل تورم در دولت اول آقای روحانی با سیاست بانک محور، تقویت نظام بانکداری با محوریت بنگاه داری را نقد کرد و گفت: در دولت یازدهم آقای روحانی می‌خواست که تورم را به محور قرار دادن بانک‌ کنترل کند و مشاهده کردیم که با ایجاد رکود در کشور، بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی خوابید و اشتغال به شدت ضربه خورد و بعد از مدتی با رها شدن فنر نقدینگی ایجاد شده در بانک‌ها تورم با شدت بیشتر بر جامعه حاکم شد، بنابراین نباید دولت جدید به دنبال تقویت نظام بانکداری باشد بلکه باید به دنبال اصلاح آن باشد. در ایران و کشورهای که از نظر اقتصادی شبیه ما هستند وجود تورم بهتر از رکود است.

به گفته او نگاه دولت جدید، کاهش سود بانکی است نه افزایش سود و کشاندن نقدینگی به سمت بانک‌ها.

اشتباه است که می‌گویند بازار سرمایه تورم زا بود
او با انتقاد از یک دیدگاه که بازار سرمایه باعث شکل گیری تورم انتظاری می‌شود گفت:  رشد شاخص کل اثر غیر مستقیم و بسیار کمی بر روی تورم داشته، اینکه گفته می‌شود یکی از عوامل مهم در تورم بازار سرمایه می‌باشد، اشتباه است. در سال گذشته اگر دولت درست پیشبینی می‌کرد و زیر ساخت‌ها بازار سهام،  برای این میزان از ورود نقدینگی آماده بود، شرکت‌ها و تولیدکنندگان خیلی راحت می‌توانستند افزایش سرمایه دهند و به تبع آن با رونق گرفتن تولید اشتغال هم رشد می‌کرد، بنابراین نگاه سرمایه محور نه تنها تورم زا نیست بلکه یکی از راهکاری هدایت نقدینگی به سمت تولید است به شرطی که دولت بتواند به درستی از ظرفیت‌های بالای بازار سرمایه استفاده کند.

این کارشناس معتقد است که یک عده وجود دارند که می‌خواهند از شرایط بازار به نفع خودشان استفاده کنند به این شکل که با عرضه چهار سهم لیدر بازار، کل بازار را تحریک به عرضه می‌کنند و بعد این افراد به در قامت خریدار ظاهر ‌شوند.

حامدی در پاسخ به این سوال که اگر دولت مردم را به بازار تشویق نمی‌کرد به نظر شما شاخص در حال حاضر بر روی چند قرار داشت؟ گفت: به نظر من اگر دولت دعوت نمی‌کرد شاخص الان بر روی یک میلیون ۷۰۰ هزار واحد قرار داشت. در آن شرایط که دولت مردم را به بورس تشویق کرد یک عده دانه درشت پول‌های سنگین آوردند و با فراهم دیدن شرایط و هیجان سهامداران در یک زمان پول خود را باز بورس خارج کردند و دیگر حاضر به تزریق پولی به این بازار نشدند.

 

منبع: بازار

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟