ایران اورانیوم فلزی غنی شده تا ۲۰ درصد تولید می‌کند؛ ایالات متحده و تروییکا نگرانند

گام غیرقابل بازگشت ایران برای هشدار به امریکا

ایالات متحده اقدام تهران را «یک گام ناگوار به عقب» خوانده و رویترز به نقل از مقامات اروپایی و امریکایی نوشته است که این اقدام، مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن برای بازگشت به توافق هسته‌ای را «پیچیده‌تر» کرده و می‌تواند آسیبی جدی به این مذاکرات وارد کند.
کد خبر: ۱۰۶۲۶۸۵
|
۱۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۵ 08 July 2021
|
201399 بازدید
|

به گزارش تابناک، خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه به نقل از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش داد که ایران قصد دارد به تولید اورانیوم فلزی غنی شده تا ۲۰ درصد بپردازد؛ موضوعی که ساعتی بعد از سوی نماینده دایم ایران در آژانس تأیید و با واکنش ایالات متحده و کشور‌های اروپایی روبرو شد.

اعتماد در ادامه نوشت: دور ششم مذاکرات هسته‌ای میان ایران، کشور‌های ۱+۴ و ایالات متحده که از ۲۲ خرداد آغاز شده و تا ۳۰ خرداد ادامه داشت، در شرایطی پایان یافت که انتظار می‌رفت پس از عزیمت هیات‌های مذاکره‌کننده به پایتخت‌ها و اتخاذ تصمیمات سیاسی لازم، دور هفتم گفتگو‌ها برای احیای برنامه جامع اقدام مشترک خیلی زود آغاز شود. با این حال، پس از گذشته بیش از دو هفته از پایان دور ششم، روند اتفاقات به سمتی پیش رفت که نه‌تن‌ها تاریخی برای آغاز دور هفتم گفتگو‌ها تعیین نشد بلکه به نظر می‌رسد حل و فصل مساله پیچیده‌تر از قبل شده است.

رویترز و وال‌استریت ژورنال روز سه‌شنبه به نقل از منابع خبری خود اعلام کردند که رافائل ماریانو گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طی گزارشی به شورای حکام آژانس اطلاع داده است که ایران می‌خواهد با استفاده از اورانیوم ۲۰ درصدی تولید داخل اقدام به تأمین سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران کند.

لارنس نورمن خبرنگار وال‌استریت ژورنال در اروپا، طی پیامی در حساب کاربری رسمی خود در توییتر به نقل از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نوشت: «ایران به آژانس اطلاع داده است که اورانیوم غنی‌شده تا سطح ۲۰ درصد به آزمایشگاه تحقیق و توسعه کارخانه تولید سوخت هسته‌ای اصفهان منتقل و در آنجا تبدیل به UF۴ و سپس اورانیوم فلزی با غنای ۲۰ درصد می‌شود و سپس برای تولید سوخت مورد نیاز رأکتور تهران مورد استفاده قرار می‌گیرد.»

ساعاتی بعد از انتشار این گزارش‌ها، کاظم غریب‌آبادی، سفیر و نماینده دایم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصمیم ایران در خصوص ساخت یک صفحه سوخت جدید با استفاده از اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد را تأیید کرد. او گفت: «برنامه سازمان انرژی اتمی برای تولید یک صفحه سوخت سیلیساید برای استفاده در رآکتور تهران، ۹ روز قبل به اطلاع آژانس رسید و بلافاصله امور عملیاتی آن آغاز شد.

به گفته غریب‌آبادی، سوخت سیلیساید، نوعی مدرن از سوخت هسته‌ای است که فناوری آن صرفا در اختیار تعداد انگشت‌شماری از کشورهاست. نماینده ایران در آژانس، با بیان اینکه فعالیت تحقیق و توسعه در این خصوص با اورانیوم طبیعی حدود سه ماه قبل شروع شده بود، گفت: «در فرآیند جدید، یک صفحه سوخت جدید با استفاده از اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد تولید می‌شود.»

ایالات متحده اقدام تهران را «یک گام ناگوار به عقب» خوانده و رویترز به نقل از مقامات اروپایی و امریکایی نوشته است که این اقدام، مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن برای بازگشت به توافق هسته‌ای را «پیچیده‌تر» کرده و می‌تواند آسیبی جدی به این مذاکرات وارد کند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز گذشته در این باره گفت: «نگران‌کننده است که ایران تصمیم گرفته عدم پایبندی به تعهداتش در توافق هسته‌ای را افزایش دهد، آن هم با آزمایش‌هایی که برای تحقیقات در زمینه سلاح هسته‌ای ارزش دارند.» او افزود ایالات متحده همچنان از ایران می‌خواهد تا از سیاست «سوق دادن مذاکرات به لبه پرتگاه» دست بردارد و برای پایان دادن به تلاشی که در ماه آوریل آغاز شده و احیای توافق هسته‌ای را دنبال می‌کند و برای گفتگو‌هایی واقعی به وین بازگردد.»

وزرای خارجه سه کشور اروپایی نیز در بیانیه‌ای مشترک به تصمیم تهران مبنی بر تولید اورانیوم فلزی غنی شده تا ۲۰ درصد واکنش نشان دادند. در این بیانیه آمده است که «ما وزرای امور خارجه دولت‌های فرانسه، آلمان و بریتانیا با نگرانی عمیق یادآور می‌شویم که ایران گام‌هایی را در راستای تولید فلز اورانیوم غنی‌سازی‌شده برداشته است، این یک نقض جدی تعهدات ایران ذیل برجام است. ایران هیچ نیاز غیرنظامی معتبری برای تحقیق و توسعه درباره فلز اورانیوم و تولید آن‌که گامی کلیدی برای توسعه سلاح هسته‌ای است، ندارد.»

آن‌ها در ادامه تأکید کردند «ما قویا از ایران می‌خواهیم که همه فعالیت‌های مغایر با برجام را فورا متوقف کند و به مذاکرات وین بازگردد؛ با این نگرش که مذاکرات باید زودتر به نتیجه برسد. ما بار‌ها تأکید کرده‌ایم که گذر زمان به‌نفع هیچ‌یک از طرف‌ها نیست. ایران با گام‌های اخیر خود، شانس دستیابی به یک نتیجه موفقیت‌آمیز در مذاکرات وین را علی‌رغم پیشرفت‌هایی که طی ۶ دور مذاکرات حاصل شده است، تهدید می‌کند.»

روسیه موضعی متفاوت با ایالات متحده و تروییکای اروپایی دارد. میخاییل اولیانوف سه‌شنبه شب در توییتر ضمن انتقاد از تداوم اجرای سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ از سوی جو بایدن، رییس‌جمهور دموکرات امریکا تصریح کرد که «تن‌ها راه برای خروج از این دور باطل، از سرگیری مذاکرات وین بدون تأخیر و احیای کامل برجام است.»

نسبت تولید اورانیوم با زمان گریز هسته‌ای
اریک بروئر، تحلیلگر مسائل هسته‌ای در مرکز بررسی‌های استراتژیک و مطالعات بین‌المللی تولید فلز اورانیوم غنی شده تا ۲۰ درصد را اقدامی «بد» دانسته، اما این سوال را مطرح کرده که آیا این اقدام با کاهش ذخایر اورانیوم غنی شده ۲۰ درصدی ایران می‌تواند به افزایش زمان گریز هسته‌ای منجر شود؟

اغلب کارشناسان تأثیر این موضوع روی افزایش زمان گریز هسته‌ای را ناچیز ارزیابی کرده و در مقابل معتقدند کسب تجربه تولید فلز اورانیوم از سوی ایران خود می‌تواند عاملی موثر در کاهش زمان گریز هسته‌ای باشد. اولی هینون، از مسوولان سابق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که اکنون از مشاوران گروه ضد ایرانی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها به حساب می‌آید، می‌گوید «این نتیجه‌گیری که بگوییم با تولید فلز اورانیوم زمان گریز هسته‌ای ایران افزایش یابد، یک نتیجه‌گیری معتبر نیست. برای مدتی این ذخایر کاهش خواهند یافت، اما اولا کسب تجربه در ساخت فلز اورانیوم و دوما محدود بودن حجم ذخایری که در این راستا مصرف خواهد شد باعث می‌شود مساله تغییر کند.»

کلسی داون‌پورت از کارشناسان خلع‌سلاح نیز نگاه مشابهی دارد. او در این خصوص می‌نویسد: «این اقدام میزان ذخایر اورانیوم غنی شده ایران را کاهش می‌دهد، اما این تنها یک مزیت کوتاه‌مدت است و غیردوراندیشانه است.» به نوشته او، تولید فلز اورانیوم نقض توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ است و ایران از طریق طی کردن فرآیند ساخت آن دانشی را کسب خواهد کرد که بازگشت‌ناپذیر است.

او در این زمینه دولت بایدن را مقصر می‌داند: «جای تأسف است که دولت بایدن حاضر نشده معافیت‌هایی که برای فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ذیل توافق برجام، نظیر تأمین سوخت مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران وضع شده بود و ترامپ آن‌ها را لغو کرد دوباره برقرار کند. در صورتی که این معافیت‌ها اعطا می‌شد، توجیه اقدام اخیر از سوی تهران به عنوان اقدامی لازم بسیار سخت‌تر می‌شد.» داون پورت همچنین با ابراز تأسف در خصوص تداوم روند کاهش تعهدات از سوی تهران نوشته است که «نقض بیشتر توافق هسته‌ای از سوی تهران باعث طولانی‌تر شدن روند مذاکرات وین و افزایش احتمال به نتیجه رسیدن آن می‌شود.»

هنری رم، تحلیلگر ارشد گروه اوراسیا با اشاره به این موضوع می‌گوید «پیشرفت‌های هسته‌ای ایران می‌تواند احیای جدول زمان بندی یک‌ساله گریز هسته‌ای را دشوار‌تر کرده و امریکا را به طرح درخواست‌هایی فنی وا دارد که احتمالا تهران تمایلی به اجرای آن‌ها نخواهد داشت.»

احیای برجام؛ ماموریت غیرممکن؟
همزمان با این تحولات نشانه‌ها در تهران حکایت از آن دارند که احیای توافق هرچند محتمل است، اما اختلاف نظر‌های جدی در داخل و روند تصمیم‌گیری‌ها می‌تواند شرایط را تغییر دهد. حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران روز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت گفت: «ما در جنگ اقتصادی پیروز شدیم و فقط تحریم باقی‌مانده که آن هم دست خودمان است و می‌توانیم همین هفته تصمیم بگیریم که آن را تمام کنیم یا می‌توانیم تصمیم بگیریم که ماه‌ها ادامه پیدا کند که این بحث دیگری است.»

جاوید قربان اوغلی، دیپلمات سابق گفته بود که «پرونده هسته‌ای به یک شکلی از اختیار وزارت خارجه خارج شده و هر چند نه به صورت رسمی، اما در عمل شورای عالی امنیت ملی تصمیم‌گیر اصلی است. کمیته‌ای هم که برای تطبیق برجام با توافق وین مشخص شده، دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به وزارت خارجه دارد و اعضای آن نظیر دو نفری که از مجلس می‌آیند از مخالفان توافق هسته‌ای بوده‌اند.»

به گفته او، «آقای عراقچی، به عنوان رییس هیات مذاکره کننده ایرانی به‌شدت در داخل تحت فشار است و پس از انتخابات و پیروزی جریانی با نگاهی مشخص، این فشار‌ها تشدید شده است.»

با توجه به فاصله کوتاه تا زمان تغییر دولت در ایران و مشکلات موجود در مذاکرات از جمله تصمیم اخیر در خصوص تولید فلز اورانیوم که احتمالا بر پیچیده‌تر شدن گفتگو‌ها موثر باشد، به نظر می‌رسد احیای برجام دست کم تا پایان دولت حسن روحانی، کاری بسیار سخت باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۱۰۵
مریخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
امریکا با دشمنانش پلکانی برخورد میکند پله اخر جنگ است و لو اگر همه تجهیزات هسته ای برچیده شوند جنگ قطعی خواهد بود ما خانه بدوشان غم سیلاب نداریم خود دانید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
اتفاقا غم و هزینه زحمت سیلاب بدوش شماست !!
شونه خالی نکن برادر
آش کشک خاله است !!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
آمریکا فقط به جایی حمله می کند که اگر ده تا می زند حتی یک سیلی هم نخورد، طاقت یک سیلی هم ندارد
برای همین وقتی می خواهد حمله کند اول تهدید می کند که اگر خلع سلاح نشوید حمله می کنم، اتفاقا به محض خلع سلاح حمله می کند
چنانچه توان پاسخ حتی یک سیلی وجود داشته باشد، حمله محال است
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
نادان تر از این رئیس جمهور سراغ ندارم. در حالی که آمریکا و غرب با همه بدعهدی و نقض برجام و کوتاه نیامدن از موضع توپ را به زمین ایران میندازن و میخوام امتیاز بیشتر بگیرن. رئیس جمهور نادان ما هم در کنار اونها ایستاده و توپ را در زمین خودمون میندازه.
واقعا این رئیس جمهور ایرانه یا سخنگوی وزارت خارجه
آمریکا!!!!!!!؟ آیا از روی نادانی سخن میگه یا ....؟
بوشهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
توپ توافق دیگر در زمین دولت جدید است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
من به حرفی که الآت میزنم ۱۰۰درصد اطمینان دارم برجام با آمریکا چیزی جز خسارت بیشتر برای ایران نخواهد داشت
چ
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
ب سرنوشت لیبی نگا کن اول خلع سلاح اگه قبول کنید مطمئن باشید آمریکا رحمی نمی‌کند گردنتان خواهد شکاند
بازنشسته دیگر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
این موضوع برجام هم نون دونی شد برای دولتهای ایران پشت اندر پشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
خدا را شکر
یک گام دیگر تا برچیده شدن برجام
و آغاز جبران خسارت محض
پیش به سوی برق هسته ای
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
دلت خوشه ! هزینه ساخت نیروگاه در 16 سال و 10 سال هم بهره برداری از سالانه 700 مگاوات برق را یک ضرب و جمع بکن تا ببینیم برای 700 مگاوات برق که 26 سال انتظار کشیدیم برای 65300 مگاوات برق مورد نیاز چندهزارسال باید انتظار بکشیم ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
جک نگو بابا.حداقل 30 سال هست که صنعت هسته ای در دست شماست و هزینه هم کشور بابتش داده ولی خبری از منافعش نیست. برق هسته کجا بود
رشیدخان
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
هرچه میکشیم ازدست شما وامتال شما جاهلان ابلهه است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
عالی گفتی
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
سزای پیمان شکنان همین است. پیش به سوی غنی سازی 90 درصدی! بعدش مثل گاندی زندگی میکنم. با چرخ نخ ریسی امرار معاش میکنیم. و شب و روز هم اشکنه میخوریم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
ما از برجام اول به غیر از ضرر ندیدیم دقیقا باید به چی این برجام دلخوش باشیم ؟نه تنها این حکومت بلکه آمریکا به هیچکدوم از توافقاتش در زمان پهلوی عمل نکرد همینطور آلمان انگلیس وفرانسه دهها توافق بدونه عمل موند ما هیچ جای تاریخ از این دولت ها خوبی ای ندیدیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
مگه اشکنه چشه (خیلی هم خوش مزس)؟ بعدشم گاندی هم که فرد بزرگیه!!؟ چه جور میشه به امثال حرفهای شما اعتماد کرد!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
دولت آقای روحانی یک گزارش در خصوص پیشرفت هسته ای در این 8 سال باید ارائه کند که چه کارهایی انجام شده است
چرا ما بعد از این همه سال هنوز برق هسته ای نداریم؟
رضا اهوازی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
ما مردم ایران هم نگرانی عمیق خومون رو از اعمال تحریم های کمر شکن اعلام میداریم.
اقایان اروپایی حرف برا مردم ایران نون و اب نمیشه
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
یک نسل ملت ایران نابود شد مرگ بر انرژی هسته ای که زندگی ملت ایران را به گروگان گرفته
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
اشتباه میکنی آمریکا بهانه اش انرژی هسته ای این منطقه مهمترین منبع انرژی جهان ومهمترین منطقه این جهان در ایران که ۸۵ درصد کل سوخت دنیا از تنگه هرمز ایران رد میشه این دلیل واقعی این کارهاست ودوم اینکه کشوری که سی سال آینده انرژی هسته ای نداشته باشه دیگه قادر به ادامه حیات نیست یا لااقل برای همیشه وابسته ست انرژی هسته ای هزینه اش بیشتر از هر منبع نیروی دیگه ست ولی دقیقا به همون اندازهانژی ای صدهابرابر سایر انرژی ها داره وسوم آمریکا هرگز حتی در دوران پهلوی هم به تعهداتش عمل نکرد وهمین طور کشورهای اروپایی من یک نمونه اش را فقط برای شما میگم محمدرضاشاه با آلمان قرار داد نوشت که مهندسان شون را برای آموزش به کارگران ایرانی به ایران بفرستند اما اونا هرگز چنین آموزشی را ندادند چه پول هایی که اززمان رضاشاه هنوز بلوکه کردند اونا هرگز خوب نبودند که الآن بخواند بد بشند
محمد باقر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
مرگ بر تو نمک نشناس غربی اگر کور نبودی اینطور حرف نمی زدی امروز زورگویی و چپاولگری استکبار بخاطر پیشرفتهای علمی از طریق همین انرژی هسته است که اجازه نمی دهند دیگران به این علوم دست پیدا کنند به کوری چشم دشمنان و امثال مفتخورهایی مثل تو ایران در هر زمینه ای سربلند خواهد شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
سیاست خارجی پشت پرده با آمریکا حرف زدن نتیجه ای جز این نداره. پیامبر ما ص قبل از هرجنگی با دشمنان مذاکره می‌کرد. صلح حدیبیه نتیجه همین مذاکرات بود و باعث نجات مسلمانان شد ولی این مسئولان فقط ادعای مسلمانی دارند.!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
انرژی هسته ای فقط فلاکت برای مردم به ارمغان آورده و منفعت فراوان برای مسولین مرگ بر انرژی هسته ای مرگ برای فلاکت ....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
مرگ برخودت که اینقدر نمی فهمی مرگ بر اربابانت..که الان میخواستی برق اتمی داشته باشیم که مدام قطع برق نداشته باشیم ..تولید بیت کوین وصل به نجومی بگیران
این دولت هست وشما بی غیرتها که سهمی از وطن دوستی ندارید برای دفاع هم که میشه قایم میشوید و دوقورت و نیمتون هم باقیه ..هنوز نمیدونید که میلیاردها سرمایه
مون را زیر بتن با این دولت دفن کردند یعنی چی این قدرت دفاعی موشکی راهم نداشتیم که هیچی... پس لطفا هی زر و ور اضافه نزن...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
ناشناس ۱۳:۵۳ درباره برق هسته ای بیشتر بخون
تو که انقد راحت توهین می کنی
بدون که همون کشورها دارن هسته ای رو حمع می کنن و به انرژی خورشیدی روی آوردن
هزینه هسته ای و زباله های خطرناکی که به حا می ذاره خیلی از کشورها رو منصرف کرده
کاش اونقدر که زبان تند و هتاکانه ای داری ذهن جستجوگر فعالی هم داشتی
مسعود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
ناشناس ۱۳:۵۳ همه می دونن که مزرعه های اصلی بیت کوین که قراره ایشالا ماشالا تا آخر شهریور یعنی بعد از پیک مصرف برق غیر فعال شه مال کیه که پشتوانه خیلی قوی ای داره که دولت نمیتونه خاموششون کنه بعد اومدی با زرنگی وصلش می کنی به خود دولت
تو دیگه کی هستی؟
سیدمحسن
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۸:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
انرژی هسته ای به چه درد میخوره جز بدبختی برای مردم‌وخوشبختی برای مسئولان هیچ منفعتی نداره
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
برای ما آب نداره برای عده ای که نون داره
هادی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
بنده خدا انرژی هسته ای بهانس اینا از ریشه با ایران مشکل دارن حتی اگه کل انرژی هسته ای رو از بیخو بن نابود کنیم اینا بهانه ای مثل حقوق بشر رو دارن برای ما میدونی حقوق بشر اونا ینی چی ینی آزادی مطلق ینی چیزی که اونا تو قانونشون درست می دونن ینی هزارتا قانونی که نه فرهنگ یک ایرانی میتونه قبولش کنه نه مردم مسلمان این کشور با اعتقادشان این جور چیزا میخونه ساده ای ساده
علی
| United States of America |
۰۱:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
محسن پاشو ازخواب
کرم
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
احسنت
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
ما که اومدیم چند سال انرژی هسته ای را تعطیل کردیم آخرش چی شد ترامپ امد گفت باید موشک را هم تعطیل کنید باید اگر داعش امد درب خانه تان هم باهاش کاری نداشته باشید آخرش هم میگفتن باید همه سلاحهایتان را هم تحویل دهید بعدش میگفتن باید به خاطر خسارتهایی که تو این سالها به ما زدید سالها نفت رایگان به ما بدهید شرط آخرشون بی شرمانه هست بگم تا عزت ما را بشکنند و باز هم کینه انها از ما تمام نخواهد شد مگر کشتن تمام ما ایرانی ها بله وقتی مملکت دست افرادی با تفکر جنابعالی می افتد که ما چند سالی هست در سختی هستیم فیلم مختار را دیدید وقتی قلعه مختار را محاصره کردند گفتن اگر تسلیم
بشید کاری باهاتون نداریم اما بلدش همشون سر بریدن ما به خاطر دشمنی هایی که از اول انقلاب با امریکا داشتیم و خصوصا این آخری زدن پایگاهشون تو عراق از ما کینه ای گرفتن تا هممون نکشن آرام نمیشن پس جلویشان بایستیم که وعده خداوند محقق میشود در صورت ایستادن وعده پیروزی حق بر باطلم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
شما حالیت نیست همه کشورها برق اتمی دارند و ما هر روز بخاطر طمع عده ای که از برق سواستفاده ها میکنند بای خاموشی بکشیم
احیا دادمهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
حکایت تحریم ما و برجام

حکایت آش نخورده و دهان سوخته است

هم هسته ای رو محدود کردیم هم تحریم

هیچ آزاده ای چنین خفتی رو نمی پذیره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
با شما موافقم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
خوش خیال
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟