هر ساله از اواسط خرداد ماه برنج کاران استان فارس کار و فعالیت خود را از سر میگیرند و شالیزارها را آماده نشاء کاری میکنند. نشاء کاری یکی از مراحل کشت برنج است. در این مرحله نشاء (جوانه برنج) که پیش از این در خزانه آماده شده را به زمین اصلی انتقال می دهند.
آمارها نشان میدهد در سالهای اخیر بیش از ۱۳۰ هزار تن شلتوک معادل ۸۰ هزار تن برنج سفید مرغوب از اراضی فارس برداشت شده است. عمده ارقام برنج استان لنجانی، چمپای قصردشتی، شفق، کادوس و فجر است. برنج چمپای قصردشتی از بهترین انواع برنج بومی فارس است که بیش از نیمی از اراضی زیرکشت برنج فارس به آن اختصاص دارد.
شهر رامْجـِرد مرکز بخش درودزن شهرستان مرودشت در استان فارس است و در فاصله ۷۷ کیلومتری شهر شیراز قرار دارد و یکی از مراکز زیر کشت برنج در استان فارس محسوب میشود.
محمدرضا فربود