آخرین تحولات خاورمیانه

تحریم انتخابات عراق توسط مقتدا صدر/ گفت‌وگوی مرکل و بایدن درباره ایران/ طرح سه ماهه طالبان برای آتش‌بس در ازای آزادی ۷ هزار زندانی/ بحران سیاسی در لبنان با انصراف سعد حریری از تشکیل کابینه

تحریم انتخابات عراق توسط مقتدی صدر، گفت‌وگوی مرکل و بایدن درباره ایران، طرح سه ماهه طالبان برای آتش‌بس در ازای آزادی ۷ هزار زندانی، بحران سیاسی در لبنان با انصراف سعد حریری از تشکیل کابینه و گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور سوریه و عراق، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۰۶۴۳۱۱
|
۲۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۵ 16 July 2021
|
35369 بازدید
|
۸

تحریم انتخابات عراق توسط مقتدی صدر/ گفتگوی مرکل و بایدن درباره ایران/ طرح 3 ماهه طالبان برای آتش‌بس در ازای آزادی ۷ هزار زندانی/ بحران سیاسی در لبنان با انصراف سعد حریری از تشکیل کابینه

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: تحریم انتخابات عراق توسط مقتدی صدر، گفت‌وگوی مرکل و بایدن درباره ایران، طرح سه ماهه طالبان برای آتش‌بس در ازای آزادی ۷ هزار زندانی، بحران سیاسی در لبنان با انصراف سعد حریری از تشکیل کابینه و گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور سوریه و عراق، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

تحریم انتخابات عراق توسط مقتدی صدر

مقتدا صدر اعلام کرد، در انتخابات پارلمانی آتی عراق شرکت نخواهد کرد.

به گزارش سایت شبکه سومریه نیوز، مقتدا صدر، رهبر جریان صدر، امروز پنج‌شنبه اعلام کرد، هرگز در انتخابات آتی عراق که قرار است دهم اکتبر برگزار شود، شرکت نخواهد کرد.

صدر در سخنرانی تلویزیونی خود که روز پنج‌شنبه انجام شد، با انتقاد از نیروهای سیاسی عراق گفت که آنان در عملکرد خود به عقل و شرع عمل نکردند و همه ــ به گفته وی ــ «دنبال قدرت و پول و سلاح هستند.»

او افزود: در راستای نجات میهن که فاسدان آن را به آتش کشیده و می‌کشند، اعلام می‌کنم در انتخابات شرکت نمی‌کنم و از همه کسانی که در دولت فعلی و آینده به ما اعلام وابستگی می‌کنند اعلام برائت می‌کنم.»

صدر تأکید کرد که «همه این افراد یا کوتاهی کرده‌اند یا درگیر فساد شده‌اند و همه باید حساب پس دهند.»

به نقل از میدل ایست نیوز، او از ملت عراق خواست، از وطنشان «در برابر فاسدان و سرسپردگان و دنبال‌کنندگان عادی‌سازی روابط با اسرائیل دفاع کنند» و عراق را به آنها نفروشند.
مقتدا صدر هشدار داد که باید همه هشیار باشند «مبادا عراق به سرنوشت سوریه و افغانستان و دیگر کشورهایی مبتلا شود که قربانی سیاست‌های داخلی و منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای شده‌اند.»

او افزود، از مسئولیت فرار نمی‌کند؛ اما آنچه در عراق رخ می‌دهد، «نقشه‌ شیطانی بین‌المللی برای آتش زدن عراق و ملت عراق و  به ذلت کشیدن آن از بیم به قدرت رسیدن عاشقان اصلاح است که به عشق میهن با فساد مبارزه می‌کنند.»

او در پایان آرزوی موفقیت در اجرای انتخابات کرد و گفت که امیدوار است طرفداران اصلاحات در آن به قدرت برسند و مفسدان کنار روند.
گفتنی است که حادثه آتش سوزی در بیمارستان امام حسین(ع) ناصریه، موجب افزایش انتقادات از عملکرد گروه‌های وابسته به جریان صدر شد.
از سوی دیگر، تلاشی پارلمانی برای جمع آوری امضا جهت استیضاح مصطفی الکاظمی و چه بسا تلاش برای سلب رای اعتماد از دولتش در سایه فاجعه بیمارستان امام حسین (ع) در ناصریه در جریان است.

به نوشته روزنامه  فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، ناظران بر این باورند که سلب رای اعتماد از دولت و برکناری آن، این دولت را تبدیل به دولت موقت و چه بسا انتخاب دولتی دیگر کند. اما به دلیل عمق اختلافات سیاسی امکان دولت جایگزین وجود ندارد و مدت تشکیل دولت جدید ماه‌ها زمان می‌برد و این یعنی عملا ورود به خلأ قانون اساسی و به تبع آن عدم برگزاری انتخابات.

تحریم انتخابات عراق توسط مقتدی صدر/ گفتگوی مرکل و بایدن درباره ایران/ طرح 3 ماهه طالبان برای آتش‌بس در ازای آزادی ۷ هزار زندانی/ بحران سیاسی در لبنان با انصراف سعد حریری از تشکیل کابینه

عدنان الزرفی، دبیر جنبش الوفا عراق و نامزد سابق نخست‌وزیری گفت، تکرار آتش‌سوزی‌ها در موسسات دولتی با هدف تعطیل کردن روند انتخابات است. او بیان کرد: هدف گیری دکل‌های برق، بخشی از اصرار جهت انجام اقدامات خرابکارانه در زمانی است که می‌توانیم بگوییم نظام سیاسی و دولت ماهیت عملکرد خودشان را درک نمی‌کنند.

او خاطرنشان کرد: کسانی هستند که از یک مشکل یعنی حضور نیروهای خارجی در کشور صحبت می‌کنند و دیگر مسائل را نادیده می‌گیرند.
الزرفی تاکید کرد: در حال حاضر سامانه اطلاعاتی کشور شکست خورده و مشکل کشور در تدبیر سیاستمداران حاکم است. باید از شعارهای سلاح‌های بی‌ضابطه دست برداریم و به شناسایی قاتلان فعالان و تظاهرکنندگان بپردازیم.

دکتر احسان الشمری، رئیس مرکز تفکر سیاسی نیز به الشرق الاوسط گفت: کنار کشیدن بخشی از استراتژی است که گروه‌های سیاسی دنبال می‌کنند تا در میادین چه در حوزه مدیریت و برنامه‌ریز یا فساد مسئولیتی نداشته باشند. این گروه‌های کهنه‌کار به خوبی درک می‌کنند نوعی خشم مردمی به دلیل مدیریت‌هایشان در دولت‌های قبلی وجود دارد و از این رو به دنبال راهی برای برداشتن تقصیرها از دوش خود هستند و چاره را در مسئول دانستن دولت به عنوان بهترین نجات بخش خود در برابر مردم می‌بینند.

الشمری افزود: بخش دیگر نگرانی این گروه‌های سیاسی، امکان روی کار آمدن مجدد الکاظمی است، به خصوص که مورد حمایت جریان صدر و دیگر گروه‌هاست و همین مساله انگیزه این گروه‌ها شده تا به سمت استراتژی ساقط کردن نخست‌وزیر پیش بروند.

الشمری تاکید کرد، این گروه‌های سیاسی می‌خواهند جایگاه خود را از طریق تلاش‌ها برای از صحنه به در کردن الکاظمی به رخ بکشند و صحبت از استیضاح، یکی از مسائلی است که می‌خواهند از طریق آن ثابت کنند بسیار به خدمات و مسائلی از این دست اهمیت می‌دهند.

گفت‌وگوی مرکل و بایدن درباره ایران

«آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان بعد از دیدار با «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا در واشنگتن تصریح کرد، مساله مربوط به ایران و برجام از محورهای گفت‌وگوی میان سران دو کشور بوده است.

صدراعظم آلمان همچنین گفت که باید همه تلاش‌ها برای اتمام موفقیت‌آمیز مذاکرات مربوط به برجام در وین به کار گرفته شود. 

تحریم انتخابات عراق توسط مقتدی صدر/ گفتگوی مرکل و بایدن درباره ایران/ طرح 3 ماهه طالبان برای آتش‌بس در ازای آزادی ۷ هزار زندانی/ بحران سیاسی در لبنان با انصراف سعد حریری از تشکیل کابینه

آلمان یکی از اعضای گروه ۱+۴ (روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) است که در حال اجرای توافق هسته‌ای برجام با ایران هستند.

این کشور به همراه انگلیس و فرانسه بعد از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ وعده داده بودند با تحریم‌های آمریکا مقابله خواهند کرد و منافع ایران در برجام را تضمین خواهند کرد.

سه کشورهای اروپایی علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل  نکردند.

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

طرح سه ماهه طالبان برای آتش‌بس در ازای آزادی ۷ هزار زندانی

«نادر نادری»، عضو هیأت مذاکره کننده‌ دولت افغانستان گفت که گروه طالبان، طرحی برای آتش‌بس سه ماهه ارائه کرده‌اند اما در مقابل آن خواستار آزادی ۷ هزار زندانی خود از سوی دولت افغانستان شده‌ است.

نادری، روز پنجشنبه، بیست‌وچهارم تیرماه در یک نشست خبری در کابل گفت که حذف نام رهبران این گروه از فهرست سیاه سازمان ملل از دیگر پیش‌شرط این گروه در طرح آتش‌بس سه ماهه است.

وی با اشاره به این خواست طالبان گفت: «این تقاضای زیادی است. ما شاهد بودیم که آزادی ۵۰۰۰ زندانی طالبان کمکی به اوضاع نکرد و حتی خشونت را تشدید کرد.»

از سوی دیگر، هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با ابراز نگرانی از تشدید جنگ و «موارد جدی نقض حقوق‌بشری» در این کشور، خواهان برقراری آتش‌بس در روزهای عید قربان شده است.

یوناما روز چهارشنبه، بیست‌وسوم از حکومت افغانستان و گروه طالبان خواسته است که در روزهای عید قربان آتش‌بس اعلام کنند، زیرا به باور یوناما این کار به مذاکرات پایدار و معنادار کمک خواهد کرد.

سازمان ملل متحد بهترین راه پایان تلفات غیرنظامیان در این کشور را برگشت به مذاکرات صلح عنوان کرده و گفته است که این روند باید دوباره تقویت شود.

یوناما افزوده است: «کسانی که واقعاً به آیندۀ افغانستان و مردم آن علاقه مندند، باید مذاکرات صلح را در اولویت قرار دهند و از جمله حفاظت از زیرساخت‌های کشور، به اقداماتی متعهد باشند که رفاه همۀ مردم افغانستان را یقینی می‌سازد.»

به گفته نادری، با ازسرگیری حملات طالبان، ساختمان‌ها بی‌رویه صدمه دیده است. طالبان با تصرف شهرستان‌ها در ۲۹ ولایت افغانستان، ۲۶۰ ساختمان و تعمیر اداری را تخریب یا آتش زده‌اند که دیگر قابل استفاده نیست. او ارزش مجموعه این ساختمان‌ها را ۵۰۰ میلیون دلار عنوان کرد.

رییس کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملی افغانستان تصریح کرد که این تاسیسات ملکیت مردم افغانستان است و هر که آن را تخریب کرده‌ باشد، مسئولش گروهی است که زمینه را برای چنین کاری فراهم کرده است.

تحریم انتخابات عراق توسط مقتدی صدر/ گفتگوی مرکل و بایدن درباره ایران/ طرح 3 ماهه طالبان برای آتش‌بس در ازای آزادی ۷ هزار زندانی/ بحران سیاسی در لبنان با انصراف سعد حریری از تشکیل کابینه

احمدنادر نادری خاطرنشان کرد، با حملات طالبان مکان‌ها و دارایی‌ها عمومی نیز غارت شده است. به گفته او در ۸۲ شهرستان میزان غارت ۱۰۰ درصد بوده، در ۸۰ شهرستان ۹۰ درصد، در ۱۴ شهرستان ۶۰ درصد و در ۳۵ شهرستان میزان غارت بیش از ۵۰ درصد بوده است. او افزود که این ادارات در حالی غارت شده که برای مردم خدمات در بخش آموزش، بهداشت و کشاورزی ارایه می‌کرده است.

 همچنین نادری بیان کرد که با حملات طالبان بیش از چهار هزار تن از کارکنان دولتی با خانواده‌های‌شان از ترس ظلم و وحشت طالبان آواره شده‌ و به مراکز شهر‌های بزرگ پناه برده‌اند. به همین ترتیب او افزود، با این وضعیت بیش از ۱۳ میلیون شهروند افغانستان از خدمات عمومی محروم شده‌اند.

به گفته او، در مناطقی که جنگ جریان دارد، خدمات آب‌رسانی، کشاورزی، بهداشت، آموزش و ساخت‌وساز محدود شده است. نادری افزود، با تشدید جنگ از سوی طالبان بیش از ۵۰ هزار کارکنان خدمات عمومی متضرر شده‌ و اکنون در منازل خود هستند.

در ضمن نادری یادآور شد پدر جاهایی که طالبان تسلط یافته‌اند، برای کارکنان خدمات زن، محدودیت وضع کرده‌ و اجازه کار در ادارات دولتی را نداده‌اند. او اما تصریح کرد که تنها به کارکنان زن در بخش بهداشت اجازه فعالیت داده شده و این مشروط به حجاب و حضور یک محرم با آن‌ها بوده است.

بحران سیاسی در لبنان با انصراف سعد حریری از تشکیل کابینه

«سعد الحریری» مأمور تشکیل کابینه لبنان روز پنجشنبه انصراف خود را از این مأموریت اعلام کرد.

شبکه خبری المیادین به نقل از الحریری گزارش داد: «پس از اینکه میشل عون به من گفت که نمی‌تواند بر سر تشکیل کابینه  توافق کند، انصراف خود را اعلام کردم.»

مأمور تشکیل کابینه لبنان گفت که رئیس جمهور این کشور، «تغییرات بنیادینی برای لیست کابینه پیشنهادی» مطرح کرده است.

وی مدعی شد که موضع عون، در قبال تشکیل کابینه تغییر نکرده و مشخص است که ما با او به توافق نخواهیم رسید.

این در حالی است که الحریری دیروز با عون دیدار کرد. وی پس از این دیدار گفت که «کابینه‌ای متشکل از ۲۴ وزیر متخصص را بر اساس دو طرح فرانسه و رئیس پارلمان لبنان به رئیس جمهور تقدیم کردم.»

این تغییرات در حالی اعمال شده است که پیشتر، تعداد اعضای کابینه ۱۸ وزیر بود.

وی همچنین مدعی شد: «ترکیب کابینه‌ای که ارائه داده‌ام می‌تواند کشور را اداره کند و کار خود را برای توقف فروپاشی کشور آغاز کند.»

ریاست جمهوری لبنان هم با صدور بیانیه‌ای گفت: «الحریری از رئیس جمهور لبنان خواسته است که پاسخ به ترکیب پیشنهادی کابینه را تا قبل از ظهر فردا پنجشنبه بدهد و رئیس جمهور هم تاکید کرد که این ترکیب پیشنهادی را بررسی و درباره آن رایزنی خواهد کرد.»

لبنان پس از انفجار بندر بیروت وارد یک بحران سیاسی شده است؛ لبنان در چهارم اوت سال ۲۰۲۰ (۱۴ مرداد) در بندرگاه بیروت شاهد  انفجاری مهیب بود؛ انفجاری که بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح داشت.

گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور سوریه و عراق

رؤسای جمهور سوریه و عراق در تماسی تلفنی درباره روابط دوجانبه میان دو کشور و مقابله با تروریسم گفت‌وگو کردند.

خبرگزاری سانا اعلام کرد که برهم صالح، رئیس جمهوری عراق در تماسی تلفنی با بشار اسد، همتای سوری خود گفت‌وگو کرد.
طبق این گزارش، روابط میان دو کشور، موضوع مبارزه با تروریسم و هماهنگی و همکاری‌های موجود میان سوریه و عراق برای از بین بردن این خطر، در این تماس بررسی شد.

تحریم انتخابات عراق توسط مقتدی صدر/ گفتگوی مرکل و بایدن درباره ایران/ طرح 3 ماهه طالبان برای آتش‌بس در ازای آزادی ۷ هزار زندانی/ بحران سیاسی در لبنان با انصراف سعد حریری از تشکیل کابینه

دو طرف همچنین بر اهمیت همکاری مشترک جهت تثبیت نتایج مثبت محقق شده در زمینه مقابله با گروه‌های تروریستی در مناطق مرزی سوریه و عراق تاکید کردند.

بشار اسد و برهم صالح در ادامه درباره راهکارهای تقویت روابط دوجانبه و توسعه آن رایزنی کرده و بر سر تقویت تلاش‌های مشترک جهت افزایش سطح همکاری در تمامی زمینه‌ها در راستای منافع دو کشور و دو ملت برادر به توافق رسیدند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Japan
|
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۵
به محض آزادی، هفت هزار زامبی به صفوف طالبان پیوسته ‌سلاح بدست میگیرند!پس ازچندروزهم به بهانه اینکه ارتش افغانستان آتش بس رانقض کرده حمله به شهرهاوکشتن مردم و سربازهاراازسرمیگیرند!!
محمد ت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۵
فعلا مرکل بره ویرانی های سیل را جمع و جور بکنه با ان کشور پیشرفته اش
ناشناس
|
Canada
|
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۵
۳ ماه آتش بس هیچ کمکی به افغانستان نمیکنه اون ۷هزار نیرو هم میان بیرون با قدرت بیشتر دوباره شروع به غارت میکنن و دولت افغانستان دوباره باید چند ماه تلاش کنه چند هزارتا نیروی طالبان رو دوباره بازداشت کنه!!! چرخه باطل!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۵
این که انتخابات را تحریم می کنه حتما از یک کشور خارجی فرمان می گیره
کمال پیراسته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۵
احمدی نژاد هم رای نداد چی شد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۵
کم بدبختی داشتیم طالبان هم اضافه شد.
تا دو سال دیگر طالبان به مرزهای کشورهای اطراف هم کشیده میشه مثل داعش.
جماعتی که اسیران را قتل عام می کنند هیچ رحمی به هیچ موجودی نخواهند داشت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۵
مدیران پتروشیمی های ماهشهر علیرغم وجود سوش دلتا و مثبت شدن شهروندان با سوش هندی کارمندان را علیرغم اعلام ستاد کرونا به محل کار میارن بدون دلیل و البته بدون نامه نگاری تا سند نشه برعلیه شون.
کسی از مسولین این کامنت رو میخونه شاید فکری بحال ما کارگرها بکنن
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۵
اكثر مردم هم راى ندادند چى شد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟