روند تزریق آمینو اسیدها، مواد معدنی، آنزیمها و ویتامینها به لایه میانی پوست، با کمک سوزن (گاهی اوقات این مواد به تنهایی یا بصورت ترکیبی با یکدیگر استفاده میشود) مزوتراپی نامیده میشود. بطور قانونی، مزوتراپی را میتوان برای تمامی افراد سالم با سن بالای 18 سال انجام داد. با این حال، در گروهی از افراد که دچار برخی مشکلات هستند، مزوتراپی قابل استفاده نیست یا افرادی که دچار شرایطی هستند که باید از انجام مزوتراپی در آنها خودداری کرد. مزوتراپی اهداف کاربردی و نواحی قابل استفاده بسیار گستردهای دارد. عوامل مختلفی مانند وضعیت سلامت بیمار، سن، ویژگیهای فیزیکی و الزامات، شرایطی هستند که مقدار تزریق شده با استفاده از تزریق میکرو را تغییر میدهد. از این رو درمان را کاملاً شخصی میکند.
مزوتراپی یک روش درمانی است که مزایایی را از طرق مختلف فراهم میکند که به نواحی تحت درمان بستگی دارد. این روش مشکلات بسیاری مانند ترکها، چین و چروک، لکههای ناشی از آفتاب، لکههای پوستی، مشکلات پوستی، چاقی موضعی، سلولیت را در نواحی بکار رفته برطرف میکند. این روش درمانی، بخصوص در افرادی بکار میرود که دچار مشکلات ریزش مو و کچلی، مانند آلوپسی هستند، که به نام مشکل ریزش مو در جامعه شناخته شده است. مزوتراپی باعث رشد مو در نواحی میشود که دچار ریزش شده است. این روش درمانی دردهای مزمن یا شدید را در هر بخشی از بدن تسکین میدهد. مزوتراپی به ویژه در رفع برخی مشکلات و آسیبهای عروقی که در حین ورزش رخ میدهد، مؤثر است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مزوتراپی، روشی مدرن در جوانسازی پوست در ولنجک، تزریق بوتاکس و سایر خدمات زیبایی میتوانید با دکتر الناز احمدی پزشک پوست و مو مشورت کنید .
مقدار بسیار کمی هیالورونیک اسید، بطور مستقیم به لایههای میانی و اول پوست تزریق میشود. اسید هیالورونیک از بافت کشسانی پوست محافظت میکند، اگرچه این ماده در همه پوستها وجود دارد، اما با بالا رفتن سن مقدار آن در پوست کاهش مییابد. با استفاده از مزوتراپی، مقدار اسید هیالورونیک از دست رفته، جایگزین میشود. مخلوط دارو با وقفههای خاصی با استفاده از سوزنهای بسیار کوچکی که در مزوتراپی بکار میرود، به درون پوست تزریق میشود. براساس نیاز پوست، ممکن است در نواحی عمیقتر نیز مورد استفاده قرار بگیرد. با توجه به نیاز پوست و تشخیص پزشک، برای کسب نتیجه مؤثر از این درمان، چندین جلسه با فاصله یک هفته در نظر گرفته میشود. با توجه به حساسیت بیمار در مقابل درد، کرم بیحس کننده را میتوان قبل از شروع درمان، روی پوست بکار برد. در صورتی که تصمیم به استفاده از کرم بیحسکننده دارید، 30 تا 40 دقیقه قبل از شروع درمان مزوتراپی، در نواحی مورد نظر اعمال میشود.
نکته: چند سال پیش تنها راه درمان افتادگی و شل شدگی پوست، جراحی لیفت صورت بود اما امروزه روش های مدرن و پیشرفته تری از جمله مزوتراپی، لیزر درمانی، هایفو و بسیاری از روش های کم تهاجمی تر دیگر جایگزین آن شده است.
تزریقات سطحی اعمال شده به پوست سر، روند بازتولید و اصلاح طبیعی مو را تحریک میکند. در این روند با مقدار بسیار کمی از محلول که در لایه میانی پوست سر تزریق میشود، آن ناحیه تحریک شده و مو تجدید شده و دوباره رشد میکند. این کاربرد مزوتراپی برای درمان ریزش مو، کاملاً شخصی است.
یک جلسه مزوتراپی مو، حدود 10 تا 30 دقیقه بطور تقریبی طول میکشد که به اندازه ناحیه تحت درمان بستگی دارد. در داروهایی مانند فیناستراید که جهت درمان مو تایید شده است، از ویتامینها و عصاره گیاهان مختلف در پوست سر برای ریزش مو مورد استفاده قرار میگیرد.
برای دستیابی به نتایج مؤثر با مزوتراپی، هر سلول روی پوست سر، باید دوباره احیا شود. به این منظور، این درمان باید هر جلسه به فاصله دو روز در هفته، در دو یا سه ماه اول انجام شود. در پایان این دوره، وقفه بین جلسات درمانی مزوتراپی ممکن است بیشتر شود. برخی از افراد، ممکن است در دو هفته اول روند درمان، به نتیجه برسند. واکنش دوره درمان از فردی به فردی دیگر متفاوت است. مقدار ریزش مو، یکی از عواملی است که بر این دوره اثرگذار است. گرچه نتیجه میتواند در دو یا سه ماه اول درمان بدست آید، اما نتایج نهایی پس از شش ماه از شروع درمان مشاهده میشود.
مزوتراپی را میتوان برای افراد با سن بالای 18 سال انجام داد، که به ناحیه تحت درمان و وضعیت سلامتی افراد نیز بستگی دارد. با بررسی سلامت شخص، مناسب بودن درمان برای او، تعیین میشود.
مزوتراپی در برخی شرایط خاص توصیه نمیشود. این شرایط در ادامه ذکر شده است:
قبل از انجام مزوتراپی حتما درباره ی وضعیت سلامت خود، با دکتر الناز احمدی پزشک زیبایی و پوست مشورت کنید.
استفاده از مزوتراپی مانند دیگر درمانهای پزشکی ممکن است چندین عارضه جانبی ایجاد کند. عوارض جانبی که پس از مزوتراپی میتواند رخ دهد، معمولاً مدت زمان طولانی ادامه نمییابند. احتمال بروز این عوارض جانبی از فردی تا فرد دیگر متفاوت است. برخی از بیماران دچار هیچ عارضه جانبی نمیشوند. برخی از داروها که در طول مزوتراپی بکار میرود، میتواند واکنش آلرژیک در افراد ایجاد کند. جهت پیشگیری از واکنشهای آلرژیک، باید 24 ساعت قبل از مزوتراپی، با اعمال دارو، روی قسمت کوچکی از سطح پوست، واکنشهای پوستی آن ناحیه تحت نظر قرار بگیرد. عوارض جانبی که ممکن است پس از مزوتراپی بروز کند، شامل موارد زیر است:
در افرادی که پوست حساسی دارند، واکنشهایی مانند کهیر و جوش پوست ممکن است دیده شود. این احتمال وجود دارد که زخمهای تیره در محل اعمال مزوتراپی ایجاد شود.
پس از مزوتراپی مسائلی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. فردی که درمان مزوتراپی ولنجک را دریافت کرده است، به هیچ وجه نباید قبل و بعد از درمان از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین استفاده کند.
انتهای رپرتاژ آگهی/