رشد بورس روی خط کدال

طی هفته‌های اخیر گزارش‌هایی از عملکرد بهار و تیرماه شرکت‌ها روی سامانه کدال نشست. در واقع صورت‌های مالی سه‌ماه نخست سال شرکت‌‌ها که حاوی اطلاعاتی نظیر تولید، فروش و وضعیت سودآوری بنگاه‌ها بود، به معامله‌گران بازار رسید. از طرفی شاهد برگزاری مجامع سالانه شرکت‌های بورسی در تیرماه بودیم که طی آن، مدیران بنگاه‌های اقتصادی از برنامه‌ها، چالش‌ها و راه‌حل‌های خود پرده‌برداری کردند.
کد خبر: ۱۰۶۷۴۸۵
|
۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۱ 02 August 2021
|
2961 بازدید

به گزارش بورس تابناک، مخابره موضوعات اینچنینی به بازار باعث شد سرمایه‌گذاران در کنار سایر محرک‌ها همانند افزایش قیمت‌های جهانی و رشد نسبی نرخ دلار به بهبود وضعیت سود‌آوری شرکت‌ها نسبت به سال گذشته امیدوار‌تر شوند. این وقایع باعث شد اغلب کارشناسان قیمت تمام‌شده شرکت‌‌ها در محدوده‌های فعلی را ارزنده ارزیابی کنند.

بنابراین می‌توان بر این نکته تاکید کرد که محرک‌های بنیادی برای خرید سهام شرکت‌ها در حال حاضر در اغلب صنایع و شرکت‌ها وجود دارد، اما در این میان دغدغه‌هایی همانند شرایط پرتلاطم اقتصادی کشور، ابهامات پیرامون مسائل سیاسی، کابینه جدید دولت سیزدهم و برنامه‌ها و تصمیمات آتی آن در حوزه صنعت و معدن و انرژی و مواردی از این قبیل می‌تواند وضعیت اقتصادی و سودآوری بنگاه‌های صنعتی را تحت تاثیر قرار دهد. کسری بودجه‌ای که اکنون با آن مواجه هستیم و راه‌حل‌هایی که درباره آن وجود دارد، باعث می‌شود تصمیم‌گیری بلندمدت سهامداران در فضای سرمایه‌گذاری بازار تا حدودی ناممکن شود.

در این شرایط با وجود جذابیت سهام شرکت‌ها، به دلیل ابهامات موجود سرمایه‌گذاران نگرش کوتاه‌مدت و مقطعی به فرآیند سرمایه‌گذاری خود پیدا می‌کنند. در این حالت با رشد‌های بعضا چندروزه، سهامداران اقدام به فروش سهام خود و شناسایی سود می‌کنند و غالبا امیدوارند طی روز‌های معاملاتی آتی فرصت خرید و جایگزینی سهام شرکت‌هایی که واگذار می‌کنند، مجددا با قیمت‌هایی پایین‌تر نصیبشان شود.

 بازار روند افزایشی مستحکمی ندارد و در نقطه مقابل، سرمایه‌گذاران نیز به تداوم روند‌های افزایشی برای آینده معاملاتی خود خوشبین نیستند. در واقع شرایط فعلی، سهامداران را ترغیب می‌کند که نسبت به شناسایی سود‌‌های مقطعی اقدام کنند. تا زمانی که چنین رویکردی بین اهالی بازار سهام پایدار باشد، به نظر می‌رسد شاهد گردش معاملات بین صنایع و شرکت‌های مختلف که رشد‌ها و ریزش‌‌های مقطعی را تجربه و نظر سرمایه‌گذاران را به خود جلب می‌کنند، باشیم.

تا زمانی که سرمایه‌گذاران به این اطمینان نرسند که با فروش سهام ممکن است فرصتی برای جایگزینی در قیمت‌های مطلوب ایجاد نشود، وضعیت پرگردش معاملاتی در سهام شرکت‌های مختلف ادامه خواهد داشت.

معرفی کابینه دولت آینده و مشخص‌شدن سیاست‌های وزرا در حوزه‌هایی همچون اقتصاد، صنعت، معدن و انرژی می‌تواند تا حدی ابهامات را برطرف کند. در عین حال به دلیل موضوعات پیرامون بودجه به نظر می‌رسد همچنان ریسک بازار‌ها در پاییز هم کاهش پیدا نکند و این بازار همچنان بازاری پرافت‌وخیز در صنایع و شرکت‌های مختلف باشد. هرچند نگرانی ریزش پرشتاب سهام شرکت‌ها به دلیل اینکه گروه زیادی از سهم‌ها در محدوده‌های نسبتا جذابی قرار گرفته‌اند، هم مشابه تجربه سال ۱۳۹۹ وجود نخواهد داشت.

 

منبع: دنیای اقتصاد

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟