بیشترین جست و جو‌های ایرانیان در گوگل در ۴۸ ساعت گذشته

برکناری دقیقه نودی مدیرعامل، شستا را ترند گوگل کرد/ پیگیری پیوستن دژاگه به استقلال توسط هواداران در فضای مجازی/ نگرانی شهروندان در مورد سویه لامبدا ویروس کرونا/ سوال پرتکرار؛ آیا کسانی که واکسن زده اند ناقل هستند؟

در بازه زمانی مورد اشاره، مفاهیم و عباراتی، چون «حواشی شستا»، «سویه لامبدا ویروس کرونا»، «واکسن اسپایکوژن»، «ان‌اف‌تی» چیست؟»، «پیوستن اشکان دژاگه به استقلال»، «آیا کسانی که واکسن زده اند ناقل هستند»، «روز پزشک چه روزی است» و... از مهم‌ترین موضوعاتی است که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آن‌ها بودند.
کد خبر: ۱۰۷۱۵۳۰
|
۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰ 23 August 2021
|
16471 بازدید
|
۷

بیبری

روزانه عبارت و مفاهیم متعدد و صد البته متفاوتی از سوی کاربران فضای مجازی در شبکه‌های اجتماعی و موتور‌های جستجوگر جست و جو می‌شود؛ مفاهیمی که بعضاً با تحولات خبری ارتباط تنگاتنگی دارند و کاربران به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آن‌ها هستند. در بسته خبری پیش روی، به مهم‌ترین مفاهیم جست و جو و بیان دیگر، ترند‌های گوگل در ۴۸ ساعت گذشته اشاره شده است.

به گزارش «تابناک»؛ در بازه زمانی مورد اشاره، مفاهیم و عباراتی، چون «حواشی شستا»، «سویه لامبدا ویروس کرونا»، «واکسن اسپایکوژن»، «ان‌اف‌تی» چیست؟»، «پیوستن اشکان دژاگه به استقلال»، «آیا کسانی که واکسن زده اند ناقل هستند»، «روز پزشک چه روزی است» و... از مهم‌ترین موضوعاتی است که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آن‌ها بودند.

حواشی شستا

شستا یکی از سهم های مهم بازار سرمایه است که در ماه های اخیر و همسو با روند کلی بورس با ریزش سنگینی رو به رو شد، به گونه ای که تازگی و در شرکت شستا (سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) و در سطح مدیریتی آن حواشی فراوانی رقم خورده و سبب شده است، این سهم به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شود.

رونمایی از ۲۰۰ محصول شستا با ۸۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی - تابناک | TABNAK

محمد رضوانی فر، مدیرعامل پیشین این شرکت در روزهای پایانی فعالیت مسئولان کنونی وزارت کار از سمت خود برکنار شد.

او در این باره به رسانه ها گفت: در روزهای اخیر، فشارهایی از سوی وزارت کار و رفاه اجتماعی و همچنین سازمان تأمین اجتماعی برای دریافت مبالغ مختلف به شستا وارد شد؛ بنابراین، مطالبه پرداختهای غیرقانونی به این مجموعه بنا بر هیچ مصلحتی قابل قبول نبود و در نهایت باید تأکید کرد که هر دستگاهی اختیار تغییر در مدیران زیرمجموعه خود را دارد؛ اما در این بین نباید روایات اشتباه به افکار عمومی ارائه شود.

وی افزود: سهامداران وقتی می‌توانند سود عملکرد شرکت را دریافت کنند که مجمع عمومی برگزار شده باشد و پیش از آن امکان‌‌پذیر نیست. این پرداخت علی‌الحساب و زودتر از موعد قانونی و زودتر از برگزاری رسمی مجمع خلاف قانون است. پرداخت حقوق بازنشستگان محترم، اولویت است، ولی مجموعه دولت و سازمان تأمین اجتماعی برای این اولویت نباید از روش های غیرقانونی و فراقانونی استفاده کنند، چون پرداخت منابع و دریافت سود از شستا قبل از موعدهای مقرر قانونی به‌ اذعان سازمان حسابرسی و سازمان بورس یک فرایند غیرقانونی محسوب می‌شود.

رضوانی‌فر ابراز کرد: این روند قطعاً به‌ضرر سهامداران شستا در بورس تمام خواهد شد و به‌عنوان مدیریت مجموعه شستا نبایستی و نمی‌توانستیم به فرایندهای غیرقانونی تن بدهیم. اگر ما‌به‌ازای این مطالبه یک دارایی به شستا تعلق می‌گرفت باز هم توجیهی برای ارائه به سهامداران وجود داشت؛ اما اینکه بدون ارائه یک دارایی مجموعه دولت به‌ دنبال دریافت منابع از شستا آن هم قبل از موعدهای قانونی پرداخت سود باشد، قطعاً با چارچوبهای قانونی سنخیتی ندارد.

بیشتر بخوانید 

سویه لامبدا ویروس کرونا

ویروس کرونا در مدت زمانی که جامعه جهانی را به خود درگیر کرده است، مدام در حال تغییر حالت است و سویه های جدیدی از آن کشف می شود. نکته مهم اینکه لامبدا تنها حرف یونانی است که در فارسی به اسم دیگری یعنی لاندا شناخته می شود.

یکی از جدیدترین سویه های شناسایی شده از ویروس کرونا سویه لامبداست که نگرانی های فراوانی را در میان انسان ها ایجاد کرده و همچینین به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شده است.

                                                   احتمال بالای ورود سویه لامبدا به ایران

یورونیوز در این باره نوشته است: سویه لامبدا ویروس کرونا آخرین موردی است که سازمان جهانی بهداشت آن را در فهرست جهش‌هایی طبقه بندی کرده است که باید مورد بررسی و توجه قرار گیرد. این گونه زیر نظر گرفته می‌شود اما هنوز نگران کننده نیست.

با ادامه جهش‌های ویروس کرونا، برخی از سویه‌های موجود مسری‌تر هستند و حتی منجر به بیماری‌ شدیدتری می‌شوند؛ بنابراین از بقیه نگران‌کننده‌تر هستند.

ویروس‌ها همیشه تغییر می‌کنند. ویروسی که باعث بیماری کووید-۱۹ می‌شود، تاکنون چندین هزار جهش داشته اما تنها چند مورد این جهش‌ها نگرانی بیشتری ایجاد کرده است.

سویه‌های آلفا و دلتا مسری‌تر هستند و بالقوه منجر به بستری شدن بیشتر بیماران نسبت به ویروس اولیه می‌شوند.

آخرین سویه‌ای که از سوی سازمان جهانی بهداشت طبقه بندی شده است «لامبدا» نام دارد که نخستین بار در دسامبر گذشته در کشور پرو شناسایی شد. نام علمی این گونه ث.۳۷ (C.37) است. این گونه پیش از این در برخی از ایالت‌های آمریکا و دست‌کم ۲۹ کشور دیگر که اغلب در آمریکای لاتین هستند شناسایی شده است.

در حال حاضر نگران‌کننده‌ترین موضوع درباره لامبدا، نام یا ویژگی‌های آن نیست (که البته تاکنون ثابت نشده خطرناک‌تر از دیگر سویه‌ها است) بلکه این واقعیت است که در حال حاضر گونه غالب در پرو، «لامبدا» است.

بیشتر بخوانید

واکسن اسپایکوژن

در میان همه واکسن های ایرانی که برای مقابله با ویروس کرونا در حال آزمایش و تولید هستند، اخیراً واکسن اسپایکوژن توجهات زیادی را به خود جلب کرده و همینطور به یکی از پر جست و جوترین عناوین در گوگل تبدیل شده است.

در ادامه در مورد این واکسن توضیحاتی به اختصار می آید:  واکسن اسپایکوژن از شرکت سیناژن، توجه بسیاری را در داخل کشور و به خصوص فضای مجازی جلب کرده و افراد زیادی برای حضور در آزمایش های بالینی آن ثبت‌نام کرده‌اند. واکسن اسپایکوژن محصول مشترک شرکت ایرانی سیناژن و شرکت استرالیایی وکسین (Vaxine) است و در استرالیا کوکس-19 نامیده می‌شود. اما در خصوص این واکسن چه می‌دانیم و آیا در کارآزمایی بالینی این واکسن شرکت کنیم یا خیر؟ واکسن سیناژن نسبت به دیگر واکسن‌های ساخت داخل چه تفاوتی دارد و مشابه کدام واکسن خارجی موجود است؟ چه کسانی مجاز به شرکت در این کارآزمایی هستند و دریافت واکسن سیناژن چه عوارضی دارد؟

واکسن اسپایکوژن چگونه ساخته می‌شود؟

واکسن اسپایکوژن از دسته واکسن‌هایی است که در آن از خود ویروس (ضعیف‌شده، کشته شده یا حتی بخشی از ویروس) استفاده نمی‌شود. این واکسن از پروتئین‌های اسپایک ویروس کرونا که در آزمایشگاه ساخته شده‌ تولید و برای تحریک دستگاه ایمنی استفاده می‌شود.

این واکسن از دو بخش آنتی‌ژن و ادجوانت تشکیل شده است. سیناژن خود مدعی است که ادجوینت استفاده شده در این واکسن به افزایش تولید آنتی‌بادی و کاهش عوارض در این واکسن نسبت به نمونه‌های مشابه کمک کرده است.

                                                   واکسن ایرانی - استرالیایی کرونا در چه مرحله‌ای است؟

چند دوز اسپایکوژن باید تزریق شود؟

این واکسن در دو دوز تزریق می‌شود و فاصله هر دُز ۲۱ روز خواهد بود.

واکسن اسپایکوژن چه مراحلی را در استرالیا طی کرد؟

مطالعات اولیه این واکسن در مرکز پژوهشی وکسین استرالیا انجام شده است.

علاوه بر مراحل اولیه پژوهشی مطالعات حیوانی و فاز یک انسانی اسپایکوژن در استرالیا انجام شده است. مطالعات حیوانی آن شامل مطالعه بر موش‌ها، میمون‌ها و راسوها است که در همه این مطالعات، تزریق این واکسن باعث ایجاد ایمنی قابل‌قبول در برابر ویروس کرونا و جلوگیری از بروز بیماری کووید-۱۹ شده و هیچ عوارض شدیدی گزارش نشده است.

مطالعه فاز یک واکسن در تیر ۱۳۹۹ در شهر آدلاید کشور استرالیا آغاز شد و طی آن ۴۰ داوطلب سالم بزرگسال (بین ۱۸ تا ۶۵ سال) واکسن و شبه واکسن دریافت کردند و به مدت شش ماه پایش شده‌اند. در پایان این فاز هم هیچ‌گونه عارضه جدی مشاهده نشده و بیشترین عوارض دیده شده شامل سردرد و احساس خستگی بوده است.

تولید اسپایکوژن در چه مرحله‌ای است؟

فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن ساخت شرکت سیناژن با تزریق روی چهارصد داوطلب در ایران انجام شد و نتایج این فاز هنوز منتشر نشده است. اما این نتایج فعلا به سازمان غذا و دارو کشور ارسال شده و مجوز شروع فاز سوم آزمایشات انسانی به سیناژن داده شده است. ظاهرا نتایج این فاز هم کاملا مطلوب بوده و دلیل تاخیر در انتشار آن درخواست شرکت استرالیایی برای بررسی این مطالعات به شکل اختصاصی و پیش از انتشار است.

حالا اما فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن در حال انجام است و در سایت سیناژن (spikogen.com/trial) ثبت‌نام از داوطلبین انجام می‌شود. پیش از این اعلام شده بود که باید حداقل هفده هزار نفر در فاز دوم و سوم مشترکا مورد آزمایش قرار گیرند. آنطور که مسئول علمی بخش تحقیق و توسعه واکسن اسپایکوژن می‌گوید، ظرف ده روز از شروع فاز سوم (شنبه شانزدهم مرداد تا 25 مرداد) به ۶ هزار و ۳۰۰ نفر دوز اول تزریق شده است.

گفته می‌شود بیش از هفده هزار نفر برای شرکت در این کارآزمایی ثبت‌نام کرده‌اند، اما همگی واجد شرایط نیستند.

بیشتر بخوانید 

«ان‌اف‌تی» چیست؟

ان‌اف‌تی‌ها یا همان توکن‌های غیرقابل معاوضه دارایی‌های دیجیتالی منحصربه‌فرد و قابل شناسایی هستند که بین ایجاد‌کننده آن و خریداران معامله می‌شوند.

اخیراً بازار ان اف تی ها نیز در جهان و ایران گرم شده و توجهات بسیاری را به سمت خود جلب کرده است.

بازار ان‌اف‌تی‌ها با سرعتی رو به افزایش درحال گسترش است و این پرسش برای بسیاری از سرمایه‌گذاران مطرح است که ان‌اف‌تی چیست. ان‌اف‌تی‌ها یا توکن‌های غیرقابل معاوضه، در محل‌های بازار ارزهای دیجیتالی ایجاد می‌شوند و در آن شما می‌توانید به خریدوفروش ان‌اف‌تی بپردازید. ماه مارس ارزش فروش‌ در این بازار به یک‌میلیارد دلار افزایش یافت. سرمایه‌گذاران درباره ان‌اف‌تی‌ها بسیار کنجکاو هستند و مایلند بدانند این فناوری مبتنی بر بلاک‌چین چیست و چه ظرفیت‌هایی برای توسعه دارد.

یکی از کارشناسان می‌گوید: ان‌اف‌تی‌ها یک امضا یا اتوگراف هستند و آنچه شما با پرداخت پول می‌خرید تایید اعتبار دارایی است. هنگامی که شما یک ان‌اف‌تی می‌خرید در واقع یک توکن دیجیتالی قابل تایید را که نشان‌دهنده مالکیت شما بر آن دارایی است، خریداری می‌کنید. تقریبا هر تصویر دیجیتالی را می‌توان با استفاده از یک ان‌اف‌تی خرید.

غیر قابل معاوضه بودن ان‌اف‌تی به این معناست که هر یک از آنها ویژگی‌های بارز خود را دارند و با هم برابر نیستند. در نتیجه نمی‌توان آنها را معاوضه کرد. هیچ دو ان‌اف‌تی یکسان نیستند و همین ویژگی آنها را از توکن‌های قابل معاوضه نظیر ارزهای دیجیتالی و حتی ارزهای متعارف نظیر دلار و یورو متمایز می‌کند. بخش اعظم ان‌اف‌تی‌ها روی بلاک‌چین ارز دیجیتالی اتریوم قرار دارند. بلاک‌چین اتریوم شبیه بلاک‌چین بیت‌کوین، رکوردهای دائمی دیجیتال از تمام تراکنش‌هایی که با آن ارز انجام شده است، به‌وجود می‌آورد. این بلاک‌چین همچنین یک دفتر کل غیرقابل اصلاح از تراکنش‌های ان‌اف‌تی به وجود می‌آورد.

ایجادکننده ان‌اف‌تی، کپی‌رایت و نیز حق تکثیر آن را به هر مقدار که بخواهد کسب می‌کند. ایجادکننده می‌تواند کپی‌های متعدد از ان‌اف‌تی اصلی به وجود آورد و اگر خریدار ان‌اف‌تی بخواهد کپی‌هایی از آن به وجود آورد، باید از ایجادکننده اولیه مجوز بگیرد. هر یک از کپی‌ها منحصربه‌فرد خواهند بود. این پرسش مطرح است که آیا می‌توان از ان‌اف‌تی‌ها مالیات گرفت. واقعیت این است که ان‌اف‌تی‌ها دارایی‌های قابل جمع‌آوری هستند و این نوع دارایی‌ها، سرمایه‌گذاری‌های جایگزین محسوب می‌شوند و اگر از فروش آنها درآمدی کسب شود، این درآمد مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود که در آمریکا ۲۸درصد است.

پیوستن اشکان دژاگه به استقلال

در بازار نقل و انتقالات فوتبالی و در میان همه اسامی که در حال پیوستن به تیم های مختلف هستند، نام اشکان دژاگه و احتمال پیوستن او به استقلال تهران، سر و صدای زیادی به پا کرده و ترند شبکه های اجتماعی شده است.

در مورد اشکان دژاگه در ویکی تابناک بیشتر بخوانید

اشکان دژاگه بر اساس آخرین خبر رقم درخواستی خود را به استقلال اعلام کرده و منتظر اعلام نظر مسئولان این باشگاه است.

کاپیتان سابق تیم ملی ایران بعد از جدایی از تراکتور فعلا بدون تیم مانده و هنوز مشخص نیست فصل آینده چه تصمیمی دارد. البته که شایعه شده تیم‌های زیادی در پی به خدمت گرفتن او هستند، ولی نام استقلال زودتر از بقیه تیم‌ها به رسانه‌ها درز کرده است. آنطور که از شواهد امر پیداست، اشکان دژاگه در فهرست خرید استقلال قرار دارد و حتی مذاکرات اولیه هم صورت گرفته است؛ مذاکراتی که پای عدد و رقم هم به میان کشیده است. طبق چیزی که خبرآنلاین نوشته اشکان دژاگه برای یک فصل بازی در استقلال خواستار ۳۵۰ هزاردلار شده است. با تبدیل این رقم به تومان با نرخ کنونی، چیزی نزدیک به ۹ میلیارد تومان برای یک فصل.

آیا کسانی که واکسن زده اند ناقل هستند؟

همزمان با آغاز برنامه واکسیناسیون علیه کرونا، برخی این پرسش را مطرح می‌کنند که آیا فردی که واکسن تزریق کرده است می‌تواند ناقل ویروس باشد؟

آیا فردی که واکسن کرونا زده ناقل ویروس است؟

این سوال حالا به یکی از ترندهای گوگل نیز تبدیل شده است. به ویژه به این دلیل که روند واکسیناسیون در کشور شتاب بیشتری گرفته و افراد بیشتری حالا مشمول این سوال هستند.

پیشتر دکتر فیض الله منصوری، متخصص بیماری های عفونی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه ماهیت واکسن کرونا با خود ویروس کرونا متفاوت است، گفت: در ساخت واکسن به زبان ساده از تکه یا بخش هایی از این ویروس استفاده شده و این تکه ها یا بخش ها نمی توانند بیماری کرونا ایجاد کنند، بنابراین کسی که واکسن کرونا تزریق کرده، ناقل این بیماری نیست و جای نگرانی برای اعضای خانواده این فرد وجود ندارد.

منصوری خاطرنشان کرد: در برخی موارد نادر، این احتمال هست که افراد قبل از تزریق واکسن آلوده شده اند و پس از تزریق واکسن علائم بیماری را نشان می دهند، پس این میان بیماری آنها ربطی به واکسن کرونا ندارد.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه هیچ واکسنی ایمنی ۱۰۰ درصدی ایجاد نمی‌کند، گفت: برخی واکسن‌ها تا ۸۵ درصد و برخی تا ۹۰ درصد ایمنی ایجاد می‌کنند؛ بنابراین احتمال ابتلای این افراد به کرونا وجود دارد.

وی افزود: تفاوت در این است که این افراد به نوع شدید کرونا مبتلا نمی‌شوند و اگر بیمار شوند، علائم بیماری در آن‌ها خفیف بروز خواهد کرد. بنابراین تزریق خود واکسن کرونا بیماری ایجاد نمی کند و افراد با تزریق واکسن نمی توانند ناقل بیماری کرونا باشند، اما احتمال ابتلای افرادی که واکسن زده اند به ویروس کرونا وجود دارد و این افراد در صورت ابتلا می توانند ناقل کرونا باشند.

وی افزود: توصیه می شود افرادی هم که واکسن زده اند، همچنان رعایت پروتکل های بهداشتی را داشته باشند تا از انتقال این بیماری به دیگران پیشگیری کنند.

بیشتر بخوانید 

آیا فردی که واکسن کرونا زده ناقل ویروس است؟

 روز پزشک چه روزی است؟

روز پزشک روزی است به منظور تجلیل از خدمات پزشکان به افراد و جوامع. این روز بسته به کشور بر حسب رخداد مورد تجلیل در آن روز فرق می‌کند.

اول شهریور؛گرامیداشت روز پزشک - تابناک | TABNAK

در ایران، اول شهریور ماه، هم‌زمان با زادروز بوعلی سینا، به پاس تألیفات و خدمات وی، به علوم پزشکی و فعالیت وی در این رشته، و تجلیل از پزشکان، روز پزشک نام‌گذاری شده‌ است. حالا و با فرا رسیدن یکم شهریور و روز پزشک این روز نیز به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شده است.

توضیح بیشتر در مورد این روز اینکه روز یکم شهریور ماه در ایران مصادف با روز تولد حکیم ابوعلی سینا به عنوان روز پزشک نام گذاری شده است.

توضیح دیگر اینکه در کشورهای مختلف این روز متفاوت است و به طور مثال در آمریکا ۳۰ مارس برای بزرگداشت پزشکان و تقدیر از خدمات ارزنده آنها اختصاص داده شده است، به گونه ای که در این تاریخ و سال ۱۸۴۲ دکتر لانگ برای نخستین ‌بار داروی بیهوشی “اتر” را در عمل جراحی به عنوان بیهوش ‌کننده استفاده کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷
احد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
جای بسی تاسف هست که مردم ما نمونه ازمایشگاهی ! مدیریت جنا ب نمکی همین بود !!!! کوبا واکسنش رو اینجا ازمایش میکند ! روسیه اسپوتنیک را اینجا تکمیل میکند !! استرالیا اینجا مطالعات رو کامل میکند !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
اشكان دژاگه تاريخ مصرف اش گذشته ديگر كارايي قبلي را ندارد وبه درد استقلال هم نمي خورد بيخودي فقط پول هدردادن هست بجاي ايشان مي توان از بازيكن هاي كه در ليگ خوب بازي مي كنند وجوان وبي نام نشان هستند
استفاده كرد كه انگيزه براي پيشرفت نيز دارند نمي دانم چرا در استقلال اين اتفاقات عجيب وغريب مي افتد وكارهاي
بيهوده صورت مي گيرد كه اصلا به نفع تيم نيست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
جناب مدیرعامل شستا: وظیفه شما بود که مجمع را برگزار و تقسیم سود انجام میدادید. این کار را به دلایل سیاسی انجام ندادید
سجاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
مشکلی نیست جیب کارگرهای تامین اجتماعی هست
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
حقوقی و مدیران سهام#وهنر 6 ماهه چه بلایی سر سهامداران آوردن و سهم را قفل صف فروش کردند و سرمایه ملت را گروگان گرفتند!! هیچکسی هم از سازمان بورس پاسخگو نیست #کلاهبرداری #عدم نظارت
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
باید مدیرعامل شستا باسخکویی زیان اعظا باشد نمی شود همیطور استفا داد ورفت پاسخکویی حقوقهای نجمومی در شستا کیست
استقلالی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
دژاگه تجربه خوبی دارد ولی سنش بالاست
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟