بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: خبر سید حسن نصرالله از اعزام دومین کشتی سوخت ایران به لبنان، اعزام نیروهای طالبان برای تسلط بر پنجشیر، موافقت کویت با عبور ۵ هزار پناهجوی افغان از خاک این کشور به آمریکا، حمله پهپادی ارتش و کمیتههای مردمی یمن به جنوب عربستان سعودی و درخواست ریاض از طالبان و دیگر طرفها در افغانستان، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
خبر سید حسن نصرالله از اعزام دومین کشتی سوخت ایران به لبنان
سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان به مناسبت مراسم یادبود شهید «عباس الیتامی» معروف به «ابو میثم» در «مجمع سیدالشهداء» شهر «هِرمل» سخنرانی کرد.
نصرالله درباره خصوصیات شهید الیتامی (حاج ابومیثم) فرمانده سابق مقاومت لبنان در میدان جنگ گفت که وقتی بحران سوریه آغاز و حزبالله در میدان نبرد با تروریستها مواجه شد، حاج ابومیثم از اولین فرماندهانی بود که در جبهههای نبرد در سوریه حضور پیدا کرد.
دبیر کل حزب الله لبنان تصریح کرد: الیتامی در کنار سردار شهید سلیمانی حضور داشت و تا آخرین لحظه با تروریستها جنگید.
وی افزود: آمریکاییها و غربیها دهها میلیارد دلار برای ضربه زدن به وجهه مقاومت هزینه کردند اما شکست خوردند و سپس ترور و جنگ علیه سوریه را آغاز کردند، اما باز هم در نهایت شکست خوردند.
دبیرکل حزب الله با تأکید بر اینکه دومین کشتی حامل سوخت به زودی از ایران راهی لبنان می شود، افزود: دومین کشتی سوخت چند روز دیگر حرکت میکند.
وی اضافه کرد: کشتیهای دیگری پس از آن اعزام خواهند شد و این روند تا تامین نیازهای لبنان ادامه خواهد داشت.
نصرالله خاطرنشان کرد: برخی از لبنانیها از ایالات متحده بیش از خدا هراس دارند و نگران آن هستند که در صورت خرید سوخت از ایران، لبنان تحریم خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر شرکتهای اکتشاف و حفاری نفت و گاز از ترس تحریمهای آمریکا حاضر به حضور در لبنان نیستند، ما میتوانیم از شرکتهای ایرانی کمک بگیریم.
دبیرکل حزب الله لبنان گفت: ما به دولت پیشنهاد میدهیم شرکتهای ایرانی میتوانند برای استخراج نفت و گاز و فروش آن در لبنان حضور داشته باشند.
نصرالله تاکید کرد: شرکتهای ایرانی از حمله هوایی رژیم صهیونیستی نمیترسند و میتوانند نفت و گاز استخراج کنند و آن را به فروش برسانند.
وی تاکید کرد: اگر شرکتهای حفاری خارجی و لبنانی برای استخراج نفت و گاز آماده نیستند، می توانیم در این زمینه از شرکتهای ایرانی کمک بگیریم. شرکتهای ایرانی از بمباران رژیم صهیونیستی هیچ گونه هراسی ندارد و قادر به استخراج نفت و گاز هستند.
دبیر کل حزب الله گفت: مقاومت به مبارزه و مقابله خود با دشمن آمریکایی و صهیونیستی افتخار می کند. ما دشمن سلطهجویی آمریکا و رژیم صهیونیستی و سناریوهای صهیونیستی در منطقه هستیم و به این افتخار میکنیم.
وی افزود: ما دشمنان خود را به خوبی می شناسیم اما آنها ما را نشناختهاند و تصور می کنند که مال گروهی دنیاطلب و پول پرست هستیم. آنها تصور میکنند که اگر دنیای ما را تهدید کنند، میتوانند عزم اراده ما را تغییر دهند. آنها نمیتوانند بفهمند که به کربلای امام حسین (ع) وابسته باشی یعنی چه؟
وی ادامه داد: هدف دشمن آن است که نه فقط حزب الله بلکه نظام، طوایف و جامعه لبنان نابود شوند. کسی که فکر می کند، هدف فقط حزب الله است، اشتباه می کند چرا که هدف آن است که دچار تنش شویم و مردم با یکدیگر درگیر شوند.
اعزام نیروهای طالبان برای تسلط بر پنجشیر
طالبان در توییتی اعلام کرد که صدها تن از نیروهایش درحال حرکت به سمت ولایت پنجشیر هستند.
طالبان دلیل این اقدام را تسلط بر این ولایت پس از مخالفت مقامات داخلی آن با تحویل مسالمت آمیز آن به طالبان اعلام کرد.
در همین حال، محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در سخنانی درباره آمادگی این جنبش برای حمله به پنجشیر گفت: هدف ما اتحاد کشور است، سیستمهای مختلف نمیتواند وجود داشته باشد، اما برخی میخواهند مشکل ایجاد کنند.
وی افزود: اگر مشکلات را نتوان از طریق تفاهم حل و فصل کرد، آخرین راه حل داغ گذاشتن خواهد بود.
این اظهارات پس از آن مطرح شد که احمد مسعود، فرزند رهبر فقید افغانستان احمد شاه مسعود به طالبان نسبت به ورود به ولایت پنجشیر هشدار داد و گفت از حمایت نیروهای دولت سابق و اهالی پنجشیر برخوردار است.
او اشاره کرد: اگر طالبان حمله به پنجشیر را متوقف کند، راهی بهتر برای آینده خواهیم یافت. اگر وارد پنجشیر شوند مبارزه خواهیم کرد و تلاش میکنیم مقاومت را گسترش دهیم.
موافقت کویت با عبور ۵ هزار پناهجوی افغان از خاک این کشور به آمریکا
کویت یکشنبه شب اعلام کرد با عبور ۵ هزار پناهجوی افغانستانی از خاک این کشور به آمریکا موافقت کرده است.
به گزارش رسانههای کویتی، وزارت امورخارجه این کشور اعلام کرد که این موافقت براساس توصیه "نواف الاحمد الجابر الصباح" امیر کویت صورت گرفته است.
براساس گزارش وزارت امورخارجه کویت، این تصمیم به خاطر قدردانی از روابط راهبردی میان کویت و ایالات متحده و توسعه همکاری میان دو کشور اتخاذ شده است.
موافقت کویت با عبور اتباع افغان درحالی صورت میگیرد که شماری از نمایندگان مجلس کویت ۱۰ مردادماه به دلیل نگرانی از اقدامات تلافی جویانه گروه «طالبان»، با پذیرش مترجمان افغانستانی ارتش آمریکا از سوی دولت کویت مخالفت کرده بودند.
«آنتونی بلینکن» وزیر امورخارجه آمریکا اوایل مردادماه در نشست خبری مشترک با «احمد ناصر المحمد الصباح»، همتای کویتی خود گفت که انتقال مترجمان افغان به کویت که با نیروهای ارتش کشورش در افغانستان همکاری میکردهاند، از موضوع های مورد گفتوگو با مقام های کویتی بوده است.
به دنبال این تحولات، «جنبش ترقی خواه» کویت، با صدور بیانیهای اعلام کرد: این اقدام دولت بیانگر وابستگی و سرسپردگی به آمریکاست و این نگرانی وجود دارد که کویت به عرصه تسویه حساب نیروهای درگیر در افغانستان تبدیل شود.
مقامهای واشنگتن پیشتر اعلام کرده بودند که آماده انتقال نزدیک به ۳۵ هزار مترجم افغان و خانواده آنان ها به پایگاه نظامی ایالات متحده در کویت و قطر هستند.
به گفته آمریکایی ها، انتقال مترجمان افغان به این دو کشور برای در امان ماندن آنان از بیم حملات تلافی جویانه طالبان انجام خواهد شد.
موافقت کویت با عبور اتباع افغان دو روز پس از آن صورت میگیرد که امارات متحده عربی به درخواست آمریکا برای اسکان موقت پنج هزار افغان که از کشور خود به دلیل ترس از مجازات از سوی گروه طالبان فرار کردهاند، موافقت نمود.
در حال حاضر بسیاری کشورها از پذیرش مهاجران افغانستان خودداری میکنند. چندین کشور اروپایی از جمله اتریش، یونان و فرانسه نیز با پذیرش این پناهجویان مخالفت کردهاند.
حمله پهپادی ارتش و کمیتههای مردمی یمن به جنوب عربستان سعودی
تلویزیون دولتی عربستان سعودی به نقل از سخنگوی ائتلاف سعودی مدعی شد که پدافند هوایی عربستان سعودی یک فروند پهپاد بمبگذاری شده را که از یمن به سمت منطقه «خمیس مشیط» در جنوب غربی عربستان سعودی به پرواز درآمده بود، رهگیری و منهدم کرد.
«ترکی المالکی» سخنگوی ائتلاف سعودی عربستان سعودی به نوع پهپاد یمنی اشارهای نکرد.
ارتش و کمیتههای مردمی یمن تاکنون واکنشی نسبت به ادعای سخنگوی ائتلاف سعودی نشان ندادند.
مقامات دولت نجات ملی یمن بارها تاکید کردند تا زمانی که ائتلاف سعودی جنگ علیه یمن را متوقف نکرده و محاصره را برندارد، پاسخ ارتش و کمیتههای مردمی یمن به تجاوزات نیز ادامه دارد.
درخواست ریاض از طالبان و دیگر طرفها در افغانستان
نماینده عربستان سعودی نزد سازمان همکاری اسلامی تاکید کرد که عربستان از گروه طالبان و همه طرفهای افغانستانی میخواهد برای حفظ امنیت و ثبات در همه خاک این کشور با یکدیگر همکاری کنند.
به گزارش روسیا الیوم، «صالح بن حمد السحیبانی» نماینده دائمی عربستان سعودی در سازمان همکاری اسلامی طی نشست امروز این سازمان درباره افغانستان گفت: عربستان از جنبش طالبان و همه طرفهای افغانستانی میخواهد برای حفظ امنیت و ثبات در همه خاک جمهوری افغانستان و حفظ جانها و اموال همکاری کنند.
وی افزود: عربستان بر موضع استوار و تاریخی خود در حمایت از برقراری صلح و ثبات و ایجاد همبستگی و یکپارچگی صفوف در افغانستان تاکید میکند.
نماینده عربستان ادامه داد: عربستان از جامعه بین المللی میخواهد که برای حمایت از اقدامات فوری بشردوستانه در افغانستان دست به دست یکدیگر داده و فورا وارد عمل شوند و از تلاشها برای توسعه، ثبات و بهبود اوضاع به نحوی که به دستیابی به امنیت و ثبات کمک کند، حمایت کنند.
از سوی دیگر، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز در این نشست تصریح کرد: بازگرداندن امنیت و برقراری صلح و ثبات در افغانستان، مسالهای فوری است تا وضعیت به حالت عادی برگردد و حقوق همه مردم افغانستان مصون بماند.
یوسف العثیمین گفت: ما کاملاً متقاعدیم که جامعه بین المللی، شورای امنیت، شرکا و نهادهای منطقهای باید فوراً برای ارائه هر نوع پشتیبانی و مساعدت به منظور پایان دادن به خشونت و اطمینان از برقراری امنیت، نظم عمومی و ثبات در افغانستان تلاش کنند.
او در پایان تاکید کرد: جامعه بین المللی و سازمان همکاری اسلامی انتظار دارند که مقامات افغانستان برای ارتقای گفتوگوی همه جانبه بین همه قشرهای جامعه، دستیابی به آشتی ملی و احترام به معاهدات و موافقتنامههای بین المللی تلاش کنند.