کیوسک بین الملل تابناک: ادعای طالبان مبنی بر تصرف چهار شهر پنجشیر، دستور بایدن درباره انتشار اسناد محرمانه ۱۱ سپتامبر، درخواست ۱۲٠ نهاد بین المللی برای تحریم تسلیحاتی اسرائیل، کاهش 41 میلیون مترمکعبی صادرات گاز ایران به عراق و حمله طالبان به اعتراضات زنان در کابل از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
ادعای طالبان مبنی بر تصرف چهار شهر پنجشیر
گروه طالبان مدعی شدند که چهارمین شهرستان استان پنجشیر را نیز امروز شنبه تصرف کرده و پیشروی به سوی شهرستانهای دیگر این استان ادامه دارد.
خبرگزاری «باختر» افغانستان نوشت که پس از شهرستان «شتل» و «پریان» امروز شهرستان های «عنابه» و «خنج» را تصرف کردند.
افراد این گروه مدعی شده اند که نیروهای طالبان اکنون به مقر فرمانداری آبشار نزدیک شده اند و به زودی آنرا نیز تصرف خواهند کرد.
ویدئویی در شبکه هایی مجازی منتشر شده که افراد طالبان حاضر در مقر فرمانداری شتل می گویند که تجهیزات و تانکهای زیادی در این شهرستان بدست افراد این گروه افتاده است.
«فهیم دشتی» یکی از سخنگویان جبهه ملی مقاومت در پنجشیر اما ساعت ۱۷ به وقت محلی در توئیتی نوشت که نیروهای مقاومت کوه را در منطقه « دشت ریوت» منفجر کرده و هزاران نفر از افراد طالبان در این منطقه در محاصره قرار دارند.
وی افزوده است که تمام تجهیزات جنگی طالبان در این منطقه و منطقه خاواک جا مانده و درگیری شدیدی ادامه دارد و تلفات سنگین به طالبان وارد شده است.
فهیم دشتی پیشروی طالبان در پنجشیر را رد کرده و گفته است که طالبان با تمام تلاش خود نتوانستند در پنجشیر پیشروی کنند و ژنرال فیض حمید رئیس دستگاه اطلاعات نظامی پاکستان به همین دلیل به کابل آمده است تا در ضمن حل اختلاف بین شبکه حقانی و شورای کویته تاکتیک های جدید جنگی را برای تصرف پنجشیر به طالبان ارائه کنند.
از طرف دیگر افراد گروه طالبان و نیروهای جبهه مقاومت ملی به جنگ و تبلیغات روانی نیز روی آورده اند و از پیشروی و تلفات سنگین نیروهای مقابل خود سخن می گویند.
آنچه می تواند حدس زد این است که با توجه نشر ویدئوهایی از برخی شهرستان های پنجشیر مواضع نیروهای جبهه مقاومت و طالبان دست به دست شده است.
دستور بایدن درباره انتشار اسناد محرمانه ۱۱ سپتامبر
رئیسجمهوری آمریکا به وزارت دادگستری این کشور دستور داد تا اسناد مربوط به تحقیقات اف بی آی در مورد حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ را مورد بازبینی قرار دهد و به صورت عمومی منتشر کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا طی بیانیهای گفت: زمانی که برای سمت ریاست جمهوری امریکا نامزد شدم، متعهد شدم که شفافیت در مورد از طبقه بندی محرمانه خارج کردن اسناد مربوط به حادثه ۱۱ سپتامبر را تضمین کنم. همزمان با نزدیک شدن به بیستمین سالگرد این روز غم انگیز، من به این وعده ام جامه عمل می پوشانم.
اجرای این دستور به این نیاز دارد که "مریک گارلند" دادستان کل آمریکا شرایط را برای انتشار عمومی این اسناد محرمانه طی شش ماه آینده فراهم کند.
اعضای خانواده قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ دو روز پیش، از یک دیده بان دولتی آمریکا درخواست کرده بودند تا در مورد یکسری ابهامات آنها تحقیقاتی انجام دهد. از جمله این ابهامات این بوده که اف بی آی در مورد مدارکی که نشان می دهد عربستان با ربایندگان هواپیماها در روز حادثه ۱۱ سپتامبر داشته دروغ گفته و یا این اسناد را از بین برده است.
این در حالی است که عربستان پیشتر اعلام کرده هیچ نقشی در حملات ۱۱ سپتامبر نداشته است.
وابستگان قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر سالهاست به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد این هستند که اف بی آی چه چیزی در این تحقیقات کشف کرده است.
ماه گذشته نیز بیشتر این خانواده ها از بایدن خواسته بودند در مراسم گرامیداشت این حادثه حاضر نشود مگر اینکه اسناد محرمانه مربوط به آن را منتشر کند.
در این میان "آدام شف" رئیس کمیته منتخب دائمی اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا نیز از این اقدام بایدن در دستور برای بازبینی در مساله اسناد مرتبط با حادثه ۱۱ سپتامبر حمایت کرد.
وی افزود: همزمان با نزدیک شدن به سالگرد این روز وحشتناک، خانواده آنهایی که جانشان را در این حادثه از دست دادند، این حق را دارند تا در جریان کامل این حادثه قرار بگیرند.
تارنمای شبکه سی بی اس نیز طی گزارشی عنوان کرد: از جمله تحقیقات همچنان مخفیانه در مورد حادثه ۱۱ سپتامبر بر دو رباینده هواپیما بوده که در سن دیه گو زندگی می کردند و اینکه چه کسی به آنها کمک کرده است.
"دتی گونزالس" یک مامور سابق اف بی آی که در این تحقیقات فعالیت داشته به سی بی اس گفت که وی مطمئن است دو نفر از ربایندگان هواپیماها در حادثه ۱۱ سپتامبر از یک شبکه حمایتی مستقر در آمریکا بهره برده اند.
وی در اولین مصاحبه تلویویونی خود در مورد این تحقیقات گفت: ۱۹ رباینده هواپیما نمی توانند خودشان به تنهایی مرتکب حادثه ای با مرگ سه هزار نفر شوند.
این مامور سابق اف بی ای عنوان کرد که دو نفر از ربایندگان هواپیما در روز حادثه ۱۱ سپتامبر از سوی شماری از عربستانی ها از جمله فردی با نام عمر البیومی مورد حمایت و کمک قرار گرفته بودند.
درخواست ۱۲۰ نهاد بینالمللی برای تحریم تسلیحاتی اسرائیل
حدود ۱۲۰ نهاد بین المللی در نامهای به کشورهای عضو معاهده تجارت سلاح خواهان تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی شدند.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی وفا، حدود ۱۲۰ نهاد از آمریکا، اروپا، فلسطین و کشورهای دیگر در نامهای به کشورهای عضو معاهده تجارت سلاح نسبت به تبعات قانونی که متحمل واردکنندگان یا صادرکنندگان سلاح به اراضی اشغالی میشود هشدار دادند و تأکید کردند که در صورتی که دست به چنین اقدامی بزنند شریک قتل غیرنظامیان فلسطینی هستند.
این نهادها خواهان تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی شدند.
در این نامه آمده است: ما در ائتلاف جهانی رهبران جامعه مدنی و محافل آکادمیک و فنی و رسانه ای و سیاسی و مذهبی در سرتاسر جهان از کشورهای عضو معاهده تجارت سلاح میخواهیم با جدیت با استفاده اسرائیل از سلاح و تجهیزات نظامی که به واسطه آن مرتکب نقض خطرناک قوانین بشردوستانه و حقوق بشر علیه غیرنظامیان فلسطینی شده است، برخورد کنند.
در این نامه به جنایتهای اشغالگران در بهار کنونی از جمله حمله به غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری اشاره و تأکید شده است: غیرنظامیان فلسطینی در جریان اعتراضات علیه غارت زمینهایشان در معرض تیراندازی قرار گرفتند.
کاهش 41 میلیون مترمکعبی صادرات گاز ایران به عراق
به گزارش رویترز، وزارت برق عراق امروز اعلام کرد: ارسال گاز ایران به مناطق مرکزی و جنوبی عراق از 49 میلیون به 8 میلیون مترمکعب در روز کاهش پیدا کرده است که باعث کمبود جدی برق میشود.
این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد، کاهش عرضه گاز ایران سبب شده است تا سیستم ملی برق ملی این کشور حدود 5500 مگاوات از دست بدهد.
در ادامه این بیانیه آمده است، این وازرتخانه با وزارت انرژی و سفارت ایران در بغداد در تماس بوده تا دلایل این کاهش مشخص شود.
واشنگتن معافیتهای 90 و 120 روزه برای واردات برق از تحریمهای ایران به بغداد اعطا کرده است.
حمله طالبان به اعتراضات زنان در کابل
سومین روز اعتراضات زنان در افغانستان امروز (شنبه) در کابل پس از آن به خشونت کشیده شد که طالبان مسیر معترضان به سمت کاخ ریاست جمهوری را مسدود و از گاز اشک آور علیه آنها استفاده کرد.
به گزارش شبکه خبری طلوع، در جریان این اعتراضات در کابل، یک زن به نام "ربیعه سادات" از سوی شبه نظامیان به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و مجروح شد.
"زکی دریابی" در ویدئویی که از اعتراضات منتشر کرده است، این زن را با صورتی مجروح به تصویر کشیده که از پیشانیاش خون جاری است.
سایر ویدئوها نیز نشان میدهد که شبه نظامیان طالبان راهپیمایی اعتراضی زنان را در کابل متوقف کردهاند.
این سومین روز اعتراضات زنان افغان است که آنها را به خیابانهای این کشور کشانده. آنها با در دست داشتن پلاکاردها و سر دادن شعارهایی میخواهند تا به آنها اجازه داده شود تحصیل و کارشان را ادامه دهند.
درحالیکه زنان افغان خواستار رعایت حقوقی چون حضور در دولت جدید افغانستان به ریاست طالبان و حق رای هستند، آموزش همچنان در اولویت آنهاست.