به گزارش تابناک به نقل از شفقنا، ایلجورناله نوشت: سازمان بهداشت جهانی واریانت جدیدی از ویروس کرونا را به نام «مو» در تیررس خود قرار داده است که برای اولین بار در ژانویۀ ۲۰۲۱ در کشور کلمبیا شناسایی شد. پس از ۷ ماه این سازمان این ویروس را در گزارش هفتگی خود قرار داده است. آنچه باعث نگرانی جامعۀ بین الملل گردیده این است که این ویروس مورد توجه قرار گرفته اما در حال حاضر از نظر پزشکی هنوز مجهول است. کارشناسان با دقت فراوان آن را رصد می کنند و از این موضوع آگاهی دارند که این سویۀ جدید ممکن است مسری تر بوده یا حتی سیستم ایمنی افراد مبتلا را دور بزند تا جایی که تأثیر واکسن ها را خنثی نماید. اکنون به منظور توضیح دربارۀ آنچه در این رابطه باید دانست، به طرح ۵ پرسش می پردازیم.
سویۀ «مو» چیست؟ ویروسی است مانند همه که در معرض تغییرات مداوم قرار دارد. می توان بسیاری از این تغییرات را نادیده گرفت لیکن برخی از آنها ویژه هستند و قادرند رفتار این عامل بیماری زا را تغییر داده و به عنوان مثال آن را مسری تر یا خطرناک تر نماید.
در کجا شناسایی شد؟ اولین بار بین کلمبیا و اکوادور شناسایی شد. تعداد موارد مرتبط به این تغییر رو به افزایش است. در کشور بوگوتا و اطراف آن حول و حوش ۳۹% مجموع موارد را تشکیل می دهد و در کشور کیتو این میزان در حدود ۱۳% است. سازمان بهداشت جهانی خاطرنشان کرد که در برخی از کشورهای اروپایی و نیز سایر کشورهای آمریکای جنوبی یعنی در مجموع ۳۹ کشور حضور آن گزارش شده است.
ویژگی های آن کدامند؟ هنوز زود است که بتوان به نتیجه گیری های قطعی برسیم. به عقیدۀ کارشناسان سازمان بهداشت جهانی این سویه دارای تغییرات فراوان است که بر وجود خصوصیات بالقوه ای برای فرار از سیستم ایمنی دلالت دارد. به عبارتی این سویه ممکن است از یک دسته تغییرات برخوردار گردد که قادر است آن را در برابر مصونیتی که بسیاری از شهروندان از طریق واکسن کسب نموده اند، کمتر حساس نماید.
هنوز راهی برای مقابله با این سویه جدید وجود ندارد. البته تاکنون این سویه به اندازۀ آلفا و دلتا زنگ خطری را به صدا در نیاورده است. و اما در بارۀ این سویه چه می دانیم؟ این پنجمین تغییر در سطح جهانی به شمار می آید و از آمریکایی جنوبی، اکوادور و کلمبیا نشأت می گیرد اما تا امروز میزان شیوع آن در سطح جهانی کمتر از ۰.۱ درصد گزارش شده است.