مصطفی الکاظمی در تهران به دنبال چیست؟

مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در راس هیاتی بلندپایه وارد تهران شد. نخست وزیر عراق هدفش از سفر به تهران را تقویت روابط دوجانبه و ایجاد همکاری در زمینه‌های مختلف عنوان کرد. منابع آگاه در گفت‌وگو با العربی الجدید افشا کردند که الکاظمی در جریان این سفر، چهار پرونده مهم را به همراه مسئولان ایرانی بررسی می‌کند.
کد خبر: ۱۰۷۵۷۳۲
|
۲۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۶ 12 September 2021
|
18239 بازدید
|

مصطفی الکاظمی در تهران به دنبال چیست؟

بین الملل تابناک: مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در راس هیاتی بلندپایه وارد تهران شد. نخست وزیر عراق هدفش از سفر به تهران را تقویت روابط دوجانبه و ایجاد همکاری در زمینه‌های مختلف عنوان کرد.

الکاظمی قبل از ترک کشورش گفت: هدف از این سفر، تقویت روابط دوجانبه و ایجاد همکاری در زمینه های مختلف و تمرکز بر عمق روابط میان دو کشور دوست است.

نخست وزیر عراق خاطرنشان کرد: عراق از طریق تقویت شراکت های راهبردی بر اساس حمایت از ثبات و همکاری و دوستی به منظور ایجاد صلح و شکوفایی، توانست نقش محوری در منطقه ایفا کند.

اهداف سفر الکاظمی به ایران

برخی دستورکارهای سفر الکاظمی مانند موضوع مذاکره درباره ازسرگیری صادرات گاز ایران به عراق در اکثر منابع خبری ذکر شده است؛ اما برخی موضوع ها مانند رایزنی درباره گفت و گوهای ایران و عربستان سعودی از سوی برخی منابع تاکید شده است.

عامر الفایز عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق از سه پرونده در سفر مصطفی الکاظمی به تهران در گفت گو با برخی رسانه های عراقی خبر داد.

الفایز به سه پرونده اشاره می کند:

۱- موضوع آب های مشترک عراق و ایران

۲- میانجی گری و نزدیک کردن دیدگاه های تهران و ریاض

۳- گفت و گو با رئیس جمهوری اسلامی ایران و سایر مسئولان درباره چالش های منطقه ای، تاکید بر حاکمیت عراق و جلوگیری از تبدیل عراق به عرصه تصفیه حساب های بین المللی

عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق می افزاید که موضوعات اقتصادی و سیاسی دیگری نیز در دستور کار نخست وزیر عراق خواهد بود.

در همین ارتباط یک منبع آگاه در کابینه مصطفی الکاظمی به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که دیدار نخست وزیر عراق شامل پرونده انرژی بین دو کشور و روابط ایران و عربستان سعودی خواهد بود.

المورد نیوز عراق نیز نوشت: این سفر الکاظمی یک ماه مانده به انتخابات پارلمانی عراق انجام می شود که قرار است روز دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شود و سه محور امنیت، انرژی و روابط ایران و عربستان را در بر خواهد گرفت.

پیشتر، روسیا الیوم به نقل از منابعی در دولت عراق، از سه دستور کار الکاظمی شامل «کاهش تنش های ایران و آمریکا»، «مذاکره درباره ازسرگیری صادرات گاز ایران» و «انتخابات پارلمانی آینده عراق» خبر داد.

المورد نیوز ادامه داد: انتظار می رود موضوع اعطای روادید اربعین به زائران ایرانی نیز در این دیدار مورد بحث قرار گیرد.

روزنامه الزمان در نسخه چاپ عراق نوشت که محورهای اصلی سفر الکاظمی، بر «امنیت، انرژی و روابط بین ایران و عربستان» متمرکز خواهد بود.

الزمان اشاره می کند که الکاظمی در این سفر تلاش خواهد کرد، «در آستانه انتخابات پارلمانی عراق، برای خود در راستای ادامه تصدی دوره جدید در دولت، بازاریابی کند» و به این ترتیب مانع کشمکش و تنش بین احزاب شیعی بانفوذ در این کشور شود.

العربی جدید: چهار پرونده مهم در دستور کار الکاظمی در سفر به ایران

العربی الجدید نوشت: قرار است نخست وزیر عراق، روز یکشنبه به تهران سفر کند، اما بغداد و تهران، هیچ کدام در مورد پرونده‌های مورد بحث در این سفر صحبتی به میان نیاورده اند.

در ادامه این مطلب آمده است: کمی بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران، الکاظمی طی یک تماس تلفنی به تهران دعوت شد. منابع آگاه در گفتگو با العربی الجدید افشا کردند که الکاظمی در جریان این سفر، چهار پرونده مهم را به همراه مسئولان ایرانی مورد بررسی قرار می‌دهد: پرونده انتخابات عراق، بحث انرژی، پرونده میانجی گری بغداد بین ایران و عربستان و همچنین بین تهران و واشنگتن.

این منابع افزودند: ایران به شکل غافلگیر کننده‌ای صادرات گاز خود به عراق را کاهش داد که دلیل آن، پرداخت نشدن بهای این صادرات از سوی عراق بود و همین مساله، موجب کاهش تولید برق در عراق شد.

الکاظمی در این سفر تلاش می‌کند، طرف ایرانی را در مورد ازسرگیری صادرات گاز قانع کند و راه حل‌هایی برای پرداخت بدهی‌های عراقی به ایران، در سایه تحریم‌های آمریکا بیابد.

این منابع در مورد میانجیگری بین تهران و ریاض در گفتگو با العربی الجدید تصریح کردند: الکاظمی پیشنهادهایی هم در این باره خواهد داشت، تا نتایج عملی آن محقق شود، این در حالی است که بغداد در نشست اخیری که با مشارکت سران کشور‌های دیگر در عراق برگزار شد، نتوانست وزرای خارجه ایران و عربستان را برای گفتگوی دو جانبه سر یک میز بنشاند.

ظاهرا بغداد همچنان برای برگزاری دیداری بین وزرای خارجه ایران و عربستان تلاش می‌کند و در این رابطه، طرف سعودی پیشنهاد داده است تا وزیر خارجه ایران، حسین عبداللهیان به عربستان سفر کند، اما طرف ایرانی با این مساله مخالفت کرده و پیشنهاد داده وزیر خارجه سعودی به تهران برود.

منابع مذکور می‌افزایند: پس از کنفرانس منطقه‌ای بغداد، توافق شد که این دیدار در یک دولت سوم، یعنی عراق برگزار شود و وزیر ایرانی در جریان حضور خود در نشست بغداد، درخواست دیدار با همتای سعودی خود را داشت که مقام سعودی این درخواست را رد کرد و علاوه بر این، سعودی‌ها از رفتار وزیر خارجه ایران در هنگام گرفتن عکس دسته جمعی روی سکو و اینکه وزیر ایرانی در جایگاه ویژه خود در کنار وزیر سعودی قرار نگرفته، ناخشنود هستند.

منابع آگاه ادامه دادند: در حاشیه نشست بغداد، وزیر خارجه ایران مذاکرات مفصلی با شیخ صباح خالد الحمد الصباح، مقام کویتی داشته و مسئول کویتی هم دیدار مشابهی با وزیر خارجه سعودی انجام داده است، تا پیام‌های دو طرف را به یکدیگر انتقال دهد. این تماس‌های متعدد فضای خوبی برای انجام دیدار بین وزرای خارجه عربستان و ایران فراهم کرده است.

اما در مورد پرونده میانجی گری بغداد بین ایران و ایالات متحده، منابع مذکور به العربی الجدید گفتند: عراق در دوره الکاظمی تبدیل به یکی از واسطه‌ها بین دو طرف شده و پیام‌های متعددی را میان ایران و امریکا رد و بدل کرد. هیئت عراقی به ریاست برهم صالح و عضویت فواد حسین، وزیر خارجه، در جریان سفر به ایران برای مراسم تحلیف رئیسی، سه پیام آمریکا را به تهران رساندند، که اساس این پیام‌ها به تشویق تهران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای وین به شکل غیر مستقیم و سریع با واشنگتن مرتبط بود. در ادامه، وزیر خارجه عراق، پنج روز بعد برای دریافت پاسخ ایران به پیام آمریکا به تهران بازگشت.

ایران شروطی را برای ازسرگیری گفت‌وگو‌ها تعیین کرده که از جمله آنها، آزادی اموال بلوکه شده این کشور است. الکاظمی هم یک روز پیش از برگزاری جلسه آژانس بین المللی انرژی اتمی، حامل پیام دیگری از سوی آمریکا برای ایران است. این جلسه در حالی برگزار می‌شود که تنش بین ایران و آژانس افزایش یافته است.

ایالات متحده تمایلی به افزایش تنش‌ها با ایران از طریق صدور قطعنامه بین المللی ندارد، چرا که نگران است این مساله موجب اخلال در روند مذاکرات وین شده و چالش بزرگ دیگری را در برابر آن بوجود بیاورد، از این روی، آمریکایی‌ها از طریق کانال‌های اروپایی و منطقه‌ای به دنبال تحریک تهران برای بازگشت به مذاکرات، پیش از پیچیده شدن بیشتر امور هستند. در این میان، هنوز مشخص نیست پیامی که الکاظمی با خود برای تهران می‌برد، مبتنی بر تشویق ایران برای بازگشت به مذاکرات وین با آمریکاست یا هشدار به آن یا هر دو؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
خسارات جنگ تحمیلی مطالبه شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
الکاظمی درتهران دنبال ریال مفت ملت بدبخت ایران هست ولی برای بازسازی 25میلیاردی با فرانسه قرارداد میبند متاسفانه نظام اسلامی ایران درنشست اخیری که دربغداد صورت گرفت اقتداررا درصف اول ایستادن مینامند مادراین نشست دنبال زیارت اربعین بودیم ویازدید با مراجع عراق فرانسه وامارات دنبال درامد وقرارداد چند صد میلیاردی این هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
درنشست اخیر که دربغداد صورت گرفت وزیر امورخارجه دنبال صف الو ایستادن بود که متاسفانه تفکرافراطی این حرکت را اقتدار وجهادی نامید مادراین نشست دنبال اینکه چند هزار زائر اربعین بفرستیم ودیدار بامراجع تقلید نحف سپری کردیم فرانسه وامارات و... دنبال توافق قرارداد چند صدمیلیاردی مخصوصا فرانسه 25میلیارد دلار قرارداد بست این هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
اب های مشترک ما به جز اروند رود یا همون شط العرب که نام بین المللی اش هست نداریم . اگر منظورتون اب هایی است کاز کردستان ایران به عراق می ره خدمتتون عرض کنم با فرمان رهبری قبلا تعیین تکلیف شده و تغیر جهت به دشتهای کردستان شرقی داده شده برای کشاورزی و اب یا مفت ما نداریم به شما بدیم چون تعهدی نداریم و کارمون هم بر طبق قانون جهانی بوده چون تا قبل از سال ۲۰۲۰ بوده .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
سعودی قد خودش حرف بزنه فعلا تو یمن مشغول باشه .
عراق هم لازم نکرده پیغام پسغام بیاره . پولهای صادرات ما رو اول بده .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
غرامت جنگ روهنوزپرداخت نکردید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
مگه ایران و آمریکا به جای سفارت خانه کشورهای حافظ منابع ندارند تا بطور شفاف به همدیگر پیام بدهند چرا همه چیز را درگیر فضای سیاسی و بچه بازی می کنید
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
الکاظمی دنبال آنستکه ماراباکشورهای مسلمان منطقه
بخصوص ثروتمندترین آن که عربستان آست اشتی دهد وچقدر
خوبست حداقل باکشورهای همکیش وسیروثروتمند دوست باشیم
همنشین توازتوبه باید شماوقتی باثروتمندان معاشرت کنی چون
نیازی به ثروت شماندارند اگردرست رفتارکنی‌میتوانی باتحارت با
آنها ثروتمندشوی‌ومامیتوانیم شریک تجاری خوبی برای همدیگر
باشیم
ناشناس
|
Denmark
|
۱۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
تصفیه حساب؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۱
تصفیه حساب؟؟؟؟؟ تسویه حساب درسته دلبندم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟