به گزارش تابناک، روزنامه فرهیختگان در گزارشی با اشاره به بحث تغییر کاربری اراضی در شمال ایران بهخصوص در دو استان مازندران و گیلان از رشد عجیب ویلاسازی در این مناطق خبر داد.
۳۳ درصد مراتع و جنگلهای استانهای شمالی در ۲۵ سال اخیر تبدیل به مسکن و ویلا شده است.
۲۰ درصد «مشاوران املاک» کشور در ۳ استان شمالی
۲۰ درصد از کل بنگاههای املاکی کشور که چیزی حدود ۳۰ هزار مورد است در ۳ استان شمالی قرار دارد؛ بنابراین حجم عظیم بنگاهها در سه استان مازندران، گیلان، گلستان و افزایش ۱۳ هزارتایی آنها در سالهای اخیر درکنار محدودیتهای اراضی مسکونی این سه استان قطعا پاسخگوی نیاز معاملاتی این همه بنگاههای املاکی و همچنین تقاضای شمالنشینی برخی هموطنان نخواهد بود، به همین دلیل دو پدیده «درخواستهای تغییر کاربری اراضی» و همچنین «پدیده جنگلخواری» میتواند از نشانههای افزایش بیحدوحصر تعداد مشاوران املاک باشد.
قیمت هر متر مسکن در شمال؛ ۱۱ تا ۱۵ میلیون تومان
متوسط قیمت مسکن در مناطق و شهرهای شمالی به محدوده ۱۱ تا ۱۵ میلیون تومان رسیده. درحالیکه در سال گذشته و در چنین روزهایی از ۹ میلیون تومان بیشتر نبود.» به گفته این افراد برای اولینبار است که خبری از تهرانیها در شمال نیست و این خریداران جنوبی و جنوب غربی کشور هستند که اقدام به سرمایهگذاریهای گسترده کردهاند.
نکته قابلتوجه اینکه این افراد معمولا از تمکن مالی بالایی برخوردارند و به همین دلیل برای خانهای که یک مازندرانی ۳۰۰ میلیون تومان بابتش بیشتر پول نمیدهد، این خریداران جدید بدون چانهزنی ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون بالاتر میپردازند. بهقدری هجوم سرمایهگذاران به شمال افزایش یافته که در برخی شهرهای شمالی اخباری پیچیده که قرار است تا مدتی فروش واحدهای آپارتمانی، زمین و ویلا به افراد غیرشمالی ممنوع شود.
مازندران و گیلان معدن ویلاهای ۱۰۰ میلیاردی
جستوجو در فایلهای مشاوران املاک نشان میدهد رنج قیمتی ویلاهایی که درحال حاضر میتوان در باستیهیلز خرید حدودا بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد است، درحالیکه مازندران و گیلان معدن این ویلاهاست. نمونهاش یک ویلای ۱۹۰۰ متری در نوشهر است که تنها ۷۸۰ متر کاربری مسکونی داشته و ساختمان آن تکطبقه با تعداد اتاقخوابهایی بیش از ۵ است. این ویلا دو روز پیش با قیمت هر مترمربع حدود ۵۲ میلیون و ۱۰۵ هزار تومان و قیمت کل ۹۹ میلیارد تومان به فروش گذاشته شده است.
مازندران و گیلان دو استان شمالی کشور با دارا بودن مراتع حاصلخیز فراوان باید بسیار بیشتر از ظرفیت موجود در ابعاد مختلف اقتصاد بهخصوص اقتصاد کشاورزی موفق باشند، اما همانطور که گفته شد، طی سالهای اخیر بیش از ۲۰ درصد از اراضی جنگلی و کشاورزی گیلان و بیش از ۳۳ درصد مازندران به مناطق مسکونی تبدیل شده و طبیعی است که با رونق مسکنسازی و سفتهبازی آن، تولید محصولات دامی و کشاورزی رو به کاهش باشد.