دو روز بعد از اعلام لغو منع تردد شبانه توسط سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، هنوز این خبر به پلیس ابلاغ نشده است؛ اتفاقی ابهام آفرین که موجبات ابهامات بسیاری را برای مردم فراهم آورده و سوال برانگیز شده است.
به گزارش «تابناک»، به فاصله نوزده ماه از شیوع ویروس کرونا در کشورمان و به رغم آنکه دولت هم تغییر کرده، هنوز مشکلاتی در عرصه مدیریت مقابله با کرونا به چشم میخورد که باورپذیر نیست. مشکلاتی مانند گم شدن یک مصوبه که به گوش همه ایرانیان رسیده و نتایجش در کوچه و خیابان هم مشهود است، اما ماموران اجرایش تاکید دارند که به ایشان ابلاغ نشده است!
صحبت درباره لغو محدویتهای تردد شبانه است که سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ظهر یکشنبه (۲۱ شهریور) در گفتوگو با رسانه ملی از آن
خبر داد و تاکید کرد، در همه شهرهایی که پایگاههای واکسیناسیون شبانه روزی داشته باشند، به اجرا درخواهد آمد و از قضا، مورد استقبال انبوه هموطنان قرار گرفت، اما فردای آن روز خبر رسید که خبری از اجرایش نیست.
تصاویر از تردد شبانه در تهران، ساعاتی بعد از اعلام لغو منع تردد شبانه
آن گونه که گزارشها و تصاویر نشان میداد، ساعاتی پس از لغو منع تردد شبانه در شهرهایی مانند تهران، ترافیک شبانه افزایش یافت، در حالی که معاون اجتماعی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا به خبرگزاریها گفته بود: «تا به این لحظه هیچ ابلاغی مبنی بر لغو طرح منع تردد شبانه از سوی وزارت کشور به پلیس راهور نشده است.»
این اظهارنظر پلیس راهور معنایی نداشت، جز اینکه انبوه خودروهای در حال تردد در سطح پایتخت در محدوده ساعت ۲۲ روز یکشنبه تا ساعت ۳ بامداد روز دوشنبه مشمول جریمه خواهند شد؛ جریمهای که هنوز معلوم نبود از دستور کار پلیس راهور در دیگر شهرهایی که پایگاههای واکسیناسیون شبانه روزی در آنها دایر شده، خارج شده یا وضعیتی مشابه تهران در سراسر کشور در دستور کار پلیس قرار دارد.
این ابهام در حالی تا روز دوشنبه پابرجا مانده بود که به نظر میرسید یک ناهماهنگی موجب بروز این وضعیت شده است؛ ناهماهنگی که انتظار میرفت با صدور حکمی توسط رئیس جمهور برای وزیر کشور و انتصاب احمد وحیدی، وزیر کشور به عنوان «فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا»، به سرعت رفع شود، زیرا نخستین بند حکم صادره، «تسهیل و پیگیری مستمر اجرای دقیق و به موقع مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا و رفع موانع احتمالی» بود.
به عبارت بهتر، انتظار میرفت که لغو منع تردد شبانه در شهرهایی که پایگاه واکسیناسیون شبانه روزی در آنها دایر شده و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا آن را اعلام کرده بود، به سرعت به نیروی انتظامی ابلاغ و اجرایی شود، در حالی که این گونه نشد و ابهامات همچنان پابرجا ماند تا این گونه به نظر برسد که هنوز قرار نیست، ناهماهنگیها در عرصه مدیریت و مقابله با کرونا پایان بیابد.
وضعیتی که تا ساعاتی پیش ادامه داشت تا اینکه خبری به نقل از حسین ذوالفقاری، رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا منتشر شد که در آن تاکید شده، «منع ترددهای شبانه از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح به جهت تاثیر مثبت در کنترل بیماری ادامه خواهد داشت.» اظهار نظری که دست کم بابت ساعات اجرای این ممنوعیت تردد، عجیب است، به ویژه اگر بدانیم از بهمن سال ۱۳۹۹ طول زمان منع تردد شبانه یک ساعت کاهش یافت و محدود به ساعت ۲۱ تا ۳ صبح گردید!
نکته قابل تامل اینجاست که تقریبا در همین مدت، بازه زمانی منع تردد برای تهران و چند شهر دیگر، با مصوبه ستاد ملی از ساعت ۲۲ تا ۳ بامداد تعیین و اجرا شده، در حالی که ذوالفقاری محدوده بزرگ تری را مورد اشاره قرار داده و افزون بر آن، یادآور شده که کاهش اخیر آمارهای کرونایی در کشورمان را باید نتیجه اجرای تدابیری از جمله اجرای منع تردد شبانه دانست و حتی افزون بر آن، در صورت لزوم با تدابیری مانند افزایش جریمههای خاطیان این طرح، به دنبال اثرگذاری بیشترش بود!
ماجرا زمانی عجیبتر میشود که بدانیم به گفته این مقام مسئول: «امروز به دستگاهها ابلاغ شد، پلاک خودروهای افرادی که شبانه برای زدن واکسن مراجعه میکنند در اختیار پلیس راهنمایی و رانندگی قرار گیرد و نسبت به حذف جریمه این افراد اقدام شود. افرادی که شبانه به مراکز واکسن میروند، پلاک خودروی خود را در اختیار این مراکز قرار دهند»؛ اظهارنظری که معنایش، ضرورت ثبت شماره پلاک خودروهای افرادی که شبانه برای واکسن زدن مراجعه میکنند، در پایگاههای واکسیناسیون است که بعید نیست به مشکلاتی جدید در این پایگاهها منجر شود.
طرحی که میتواند نشانه دیگری از ناهماهنگیها در عرصه مدیریت و مقابله با کرونا باشد. ناهماهنگیهایی که با توجه به اوج گیری روند واکسیناسیون در کشور و ضرورت شتاب دهی به این روند برای بهره برداری کامل از
فرصت طلاییِ چند هفتهای تا رسیدن موج ششم شیوع ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ در کشور، نابخشودنی به نظر میرسد، به ویژه اگر بدانیم همه این ناهماهنگیها به رغم برگزاری منظم جلسات ستاد ملی و نشستهای کمیسیونهای زیرمجموعه این ستاد، رقم میخورد. آن هم در شرایطی که همه مسئولان و نهادها عضو این ستاد ملی هستند!