واردات بیش از ۴۱ میلیون دوز واکسن در یک ماه اخیر

رئیس هیأت امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پیش بینی ما برای یک ماه گذشته این بود که با توجه به توافقات صورت گرفته قبلی، تا ۲۰ میلیون دز واکسن داشته باشیم، اما در یک ماه اخیر بیش از ۴۱ میلیون دز واکسن وارد کشور شد.
کد خبر: ۱۰۷۷۰۶۵
|
۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۰ 19 September 2021
|
3325 بازدید
|
۱

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، سید حسین صفوی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما در پاسخ به این پرسش که چه عاملی موجب افزایش واردات واکسن کرونا شده است، افزود: با توجه به اینکه شیوع ویروس کرونا مسأله جدیدی در دنیا بود، مسائل مربوط به آن از جمله واکسن کرونا هم موضوع خاص و ویژه‌ای بود که توسط دولت‌های جهان پیگیری می‌شد.

وی ادامه داد: در کشور ما هم تلاش‌های زیادی انجام شد تا به موقع، واکسن مورد نیاز مردم تأمین شود.

سید حسین صفوی از تلاش‌های همه دست اندرکاران تهیه واکسن تشکر کرد و گفت: مهمترین علت اینکه تأمین واکسن افزایش و وسعت پیدا کرده، سازماندهی بهتر برای هماهنگی میان بخش‌های مختلف نقش آفرین در تأمین واکسن است.

رئیس هیأت امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه برای تأمین واکسن، مذاکره و دیپلماسی مورد نیاز است افزود: وزارت خارجه در این خصوص از ابتدا تلاش‌های زیادی انجام داد و اکنون هم تلاش هایشان مضاعف شده است.

سید حسین صفوی ادامه داد: همچنین تأمین ارز از سوی بانک مرکزی و صدور تأییدیه‌ها توسط وزارت بهداشت و بررسی مستندات مورد نیاز و گمرکات و سازمان برنامه و بودجه هم از دیگر عوامل تاثیرگذار در تامین واکسن بوده است.

وی با بیان اینکه اینکه موضوع واکسن در سطوح عالی پیگیری می‌شود گفت: شخص وزیر بهداشت، جلسات زیادی را برای تأمین واکسن برگزار می‌کند و همچنین مخبر معاون اول رئیس جمهور هر هفته دو جلسه را برای این منظور تشکیل می‌دهد و همه دست اندرکاران مربوط در این جلسه حضور دارند و رئیس جمهور هم پیگیر مسائل مربوط به تأمین واکسن است.

صفوی افزود: پیش از این، حجم واردات واکسن در هفته حدود ۱ میلیون و ۱۰۰ تا دو میلیون دُز بود که اکنون این رقم به ۵ میلیون دُز در هفته و در برخی هفته ها، تا ۱۰ میلیون دُز رسیده است.

وی اضافه کرد: بخشی از این واکسن‌ها مربوط به توافقات قبلی است و اکنون هم تلاش‌های زیادی در حال انجام است تا این حجم افزایش یابد.

رئیس هیأت امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: توافق اولیه برای مهر این بود که ۳۰ میلیون دُز واکسن وارد شود، اما اکنون با توجه به پیگیری‌های انجام شده توانستیم این حجم را افزایش دهیم و امیدواریم در ماه آینده بیش از ۷۰ میلیون دُز واکسن وارد کشور شود.

سید حسین صفوی با بیان اینکه ثبت سفارش برای تأمین واکسن به روز است، افزود: پس از انجام توافقات، پرداخت انجام و محموله حمل می‌شود و عموماً در مورد قرارداد‌های واکسن این گونه نیست که از قبل پرداخت‌ها انجام شده باشد.

بیش از ۲۰ میلیون دُز، موجودی کنونی واکسن کرونا

رئیس هیئت امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: اکنون بیش از ۲۰ میلیون دُز موجودی واکسن کرونا در کشور داریم که در حال تزریق است.

سید حسین صفوی افزایش تولید واکسن کرونا را در جهان از علل افزایش واردات واکسن کرونا برشمرد و افزود: همچنین پس از تولید داخلی واکسن کرونا و عرضه آن به بازار مصرف، پیشنهادات بیشتری از خارج از کشور برای ورود واکسن داشتیم.
وی اضافه کرد: ایجاد زیرساخت تولید واکسن در کشور، ​سرمایه گذاری بلند مدت است.

صفوی افزود: هیچ گونه پیش خریدی از هیچ شرکت تولید کننده انجام نشده، زیرا منابع لازم را در اختیار نداشتیم؛ بنابراین همه خرید‌های کنونی از تولید کننده داخلی واکسن را به ازای هر محموله‌ای که دریافت می‌کنیم تسویه می‌کنیم که این تسویه هم به علت محدودیت منابع، به طور کامل انجام نشده است و شاید تاکنون فقط حدود ۴۰ درصد قیمت آن پرداخت شده است.

رئیس هیئت امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اعلام کرده بودند که حدود یک میلیارد دلار ارز به شرکت تولیدکننده واکسن داده شده که کاملاً اشتباه است؛ کل ارزی که برای واکسن تامین شده است به علاوه تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز، تاکنون به یک میلیارد دلار نرسیده است.

سید حسین صفوی افزود: تاکنون بیش از پنج میلیون دُز از واکسن‌های تولید داخل را دریافت و استفاده کرده ایم و در هفته‌های آینده، فاز بعدی خط تولید نیز راه اندازی می‌شود و تیراژ تولید افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
وی بیان کرد: از محل تولید داخل، حدود ۸۰۰ هزار دُز واکسن را در هفته دریافت می‌کنیم و این رقم رو به افزایش است.

رئیس هیئت امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دُز واکسن سهمیه ایران از محل ساز و کار کوواکس، بیشتر از شش میلیون دُز وارد کشور شده است و حدود سه میلیون دُز هم در هفته آینده وارد کشور می‌شود.

صفوی با تاکید بر اینکه در اسرع وقت، ارز مورد نیاز واکسن کرونا تامین می‌شود، افزود: تاکنون, ۶۳ میلیون دُز تامین شده است و در این هفته هفت میلیون دُز دیگر وارد کشور خواهد شد و این روند ادامه خواهد یافت.

رئیس بیمارستان شریعتی هم با حضور در این برنامه گفت: از دو هفته پیش، تعداد بیماران سرپایی و بستری کاهش پیدا کرد و به دنبال آن آمار فوتی‌ها نیز کاهش داشته است.

دکتر سعید رضا مهرپور با اشاره به اینکه موج پنجم کرونا طولانی شد، افزود: موج‌های قبلی حدود یک تا یک ماه و نیم طول می‌کشید، اما موج پنج، تقریباً دو ماه و نیم طول کشید و از همه موج‌های دیگر بالاتر رفت و شرایط بسیار سخت و دشواری را در بیمارستان‌ها ​پشت سر گذاشتیم.

وی با اشاره به حجم زیاد فداکاری کادر درمان و پشتیبانی در بیمارستان‌ها ادامه داد: اکنون تعداد مراجعه کنندگان بسیار کمتر شده است و بخش‌های بیمارستان‌ها در حال بازگشت به روال قبل هستند.

مهرپور اضافه کرد: بیش از نصف بیمارستان شریعتی به بیماری کرونااختصاص داده شده بود و تعداد بستری شدگان کرونایی در برخی موارد به بیش از ۲۵۰ نفر رسیده بود.

رئیس بیمارستان شریعتی با اشاره به اینکه با حجم کنونی واکسیناسیون، اگر موج دیگری هم در پیش باشد مانند موج‌های قبلی نیست، افزود: باید آمادگی کامل را داشته باشیم، زیرا شاید در آبان و آذر هم درگیری‌ها زیاد شود.

مهرپور افزود: مشاهدات نشان داد که کسانی که دو دُز واکسن را زده بودند و دو هفته از دُز دوم آن‌ها گذشته بود، مرگ و میر در آن‌ها کمتر بود.

رئیس بیمارستان شریعتی با تاکید بر اینکه مرگ و میر در کسانی که واکسینه نشده بودند بیشتر بود، از مردم خواست که واکسن بزنند و آن را یک مسئولیت اجتماعی دانست.

مهرپور با اشاره به اینکه تاکنون درمان ثابت شده‌ای برای بیماری کرونا وجود ندارد، گفت: برای فلج اطفال و آبله هم درمان ثابت شده‌ای نداریم، اما با واکسیناسیون توانستیم آن‌ها را کنترل کنیم؛ بنابراین زدن واکسن کرونا بسیار مهم است، زیرا به میزان زیادی از مرگ و میر جلوگیری می‌کند.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: حدود ۹۰ درصد فرهنگیان، دُز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند و بسیاری از آن‌ها تا پایان این هفته، دُز دوم واکسن خود را دریافت می‌کنند.

محمدمحسن بیگی با اشاره به اینکه حدود ۱۵ میلیون دانش آموز از پیش دبستانی تا پایان متوسط دوم در کشور داریم، گفت: قرار بر این است که واکسیناسیون این دانش آموزان از سنین بالاتر، آغاز شود و به تدریج به پایه‌های پایین‌تر برسد.
وی افزود: اگر این واکسیناسیون انجام شود مقدمه‌ای برای بازگشایی حضوری مدارس است.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: بر اساس برنامه ریزی ها، فارغ از اینکه افراد واکسن دریافت کنند، قرار بر این بود که در ماه مهر در شهر‌های بزرگ، مراکز استان‌ها و مراکزی که تراکم بالایی دارند آموزش‌ها به صورت مجازی باشد، غیر از مدارس روستایی و عشایری که جمعیت مدارس معمولاً کمتر از ۵۰ نفر است و قرار بود از اول مهر، حضوری برگزار شود.

وی ادامه داد: اگر تا پایان مهر واکسیناسیون دانش آموزان انجام شود، از اوایل یا اواسط آبان می‌توان برای مدارس مراکز شهر‌ها برنامه ریزی کرد تا به تدریج و با نوبت بندی، حضوری شود.

بیگی گفت: ابلاغ شده است که حتی با وجود واکسیناسیون، شیوه نامه‌های بهداشتی از جمله فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و نوبت بندی و کاهش تراکم همچنان باید رعایت شود.

مدیرکل دارو سازمان غذا و دارو نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در رابطه با واکسن مورد استفاده برای سنین زیر ۱۸ سال، واکسن سینوفارم توسط سه کشور، مجوز مصرف اضطراری گرفته است و اکنون در امارات، چین و بحرین مصرف می‌شود و در کشور ما هم مطالعات بالینی آن در حال انجام است.

سید حیدر محمدی افزود: اگر کمیته ملی واکسن، این مجوز را بدهد و معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در این باره اطلاع رسانی کند، این موضوع انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: حدود ۵۸ میلیون دُز واکسن کرونا وارد کشور شده است که بخشی از آن واکسن‌های سینوفارم و قابل استفاده برای سنین زیر ۱۸ سال است و همان واکسن سینوفارم بزرگسالان است.

محمدی گفت: تولید کننده واکسن کوبایی هم انستیتو پاستور است و در داخل کشور تولید می‌کند و بخشی از فناوری متعلق به کوباست؛ با توجه به اینکه در کوبا مجوز صادر شده است، ما با مطالعه بالینی در کشورمان برای زیر ۱۸ سال می‌توانیم مجوز را صادر کنیم.

وی افزود: میزان سرعت واکسیناسیون در کشورمان از یک و نیم میلیون دُز در روز هم بیشتر شد و سرعت میزان تامین واکسن هم افزایش یافته است.

مدیرکل دارو سازمان غذا و دارو گفت:​ کسانی که دُز اول آن‌ها اسپوتنیک و آسترازنکا بود نگران نباشند، زیرا هر دو نوع واکسنی که وارد شود، و وزارت بهداشت تامین دُز دوم واکسن‌ها را پیش بینی می‌کند.

محمدی افزود:​ بخشی از واکسن‌های سینوفارم و آسترازنکا که در چند روز گذشته وارد شده از سهمیه کوواکس است.
وی اضافه کرد: همتنطور که انتظار داشتیم، سهمیه ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دُزی ایران از کوواکس را تحویل ندادند، اما چند میلیون دُز از این سهمیه وارد کشور شد.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: آماری از وزارت بهداشت درباره تعداد دانشجویان واکسینه شده نداریم، اما با توجه به گزارش‌هایی که از دانشگاه‌ها داشتیم حدود ۵۰ درصد جمعیت دانشجویی تحصیلات تکمیلی، واکسینه شده اند.

محمدرضا آهنچیان افزود: با توجه به اینکه دانشگاه‌های کشور از نظر تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل متفاوت هستند، به طور کلی نمی‌توانیم در مورد اینکه دانشگاه‌ها در چه تاریخی بازگشایی می‌شوند صحبت کنیم همچنین نسبت بومی بودن دانشجویان در دانشگاه‌ها متفاوت است و بیشترین مشکلات ما مربوط به شهر‌های بزرگ است.

وی با اشاره به اینکه این موارد موجب می‌شود که نتوانیم نسخه واحدی را برای همه دانشگاه‌ها در نظر بگیریم، ادامه داد: روسای دانشگاه ها، مسئول نهایی حفظ سلامت دانشجو و از سرگیری آموزش هستند.

آهنچیان افزود: برخی از دانشگاه‌ها از ۱۶ شهریور و برخی از امروز فعالیت خود را آغاز کردند و برخی دانشگاه‌ها مانند دانشگاه تهران از سوم مهر فعالیت خود را آغاز می‌کنند، اما در حال حاضر همه آموزش‌ها مجازی است به غیر از دانشگاه‌های تحصیلات تکمیلی که با حفظ شیوه نامه‌های بهداشتی همچون پارسال برای انجام طرح‌ها و رساله‌ها و پایان نامه‌ها فعالیت دارند.
او اضافه کرد: این تصور که دانشگاه‌ها پس از کرونا تعطیل بودند نادرست است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
آدم شک میکنه به روحانی یا رییسی کدومش کار درست انجام دادن !!!!!!!!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟