به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از وزارت خارجه آمریکا، بلینکن گفت که وزیران خارجه کشورهای جهان را برای پیگیری تعهدات خود در اجلاس مجازی و در نشست آینده گروه ۲۰، پیش از نشست سران کشورها به رهبری جو بایدن که در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ برگزار می شود، دعوت خواهد کرد.
وزیر امور خارجه آمریکا افزود: ما باید مشارکت پایدار داشته باشیم و همچنان خود را مسئول پیشرفت بدانیم.
در اجلاس مجازی کرونا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، جو بایدن رییس جمهوری آمریکا پیشتر وعده داده بود که ۵۰۰ میلیون دوز واکسن دیگر کرونا را برای اهدا به دیگر کشورها بخرد، زیرا ایالات متحده تحت فشار فزاینده ای قرار دارد تا عرضه خود را با بقیه جهان تقسیم کند.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین اعلام کرد که برای پایان کرونا ابتدا باید میلیاردها نفر واکسینه شوند.
بلینکن در این خصوص گفت ویروس کرونا همچنان بر ما غلبه می کند. در بسیاری از نقاط، این بیماری با سرعت زیاد خود در حال گسترش است و فقط تعداد کمی از کشورها می توانند تعداد کافی افراد را واکسینه کنند.
وی افزود تاثیر این بیماری را می توان در چهار و نیم میلیون قربانی آن دید. اختلالات در همه بخشهای اصلی اقتصاد جهانی، از کشاورزی گرفته تا تولید و گردشگری تا افزایش نابرابری، گرسنگی و تعویق انتخابات احساس می شود.
وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد برای پایان این بیماری همه گیر ما ابتدا باید میلیارد ها نفر را واکسینه کنیم. باید تا پایان سال ۲۰۲۲ حداقل ۷۰ درصد از جمعیت هر کشوری واکسینه شده باشند.
وی تصریح کرد ما باید قدم های جسورانه ای برای نجات جان مردم برداریم، از حل بحران اکسیژن گرفته تا جبران ضعف های عظیم در ظرفیت آزمایش تا اطمینان از اینکه پرستاران و پزشکان در همه جا از لباس های محافظتی بهره مند هستند.
بلینکن ادامه داد باید در مورد امنیت بهداشت جهانی، به ویژه با ایجاد رهبری و تأمین مالی پایدار، برای مبارزه با این همه گیری و جلوگیری از شیوع بعدی، بهتر پیشرفت کنیم.
وی گفت: ما از هر ابزاری برای جلوگیری از شیوع کرونا استفاده می کنیم. دولت ها نقش مرکزی در این امر خواهند داشت. همه دولت ها و سازمان ها نقش خواهند داشت. بنابراین پیام این نشست این است که مقابله با کرونا به خود ما و اراده جمعی ما بستگی دارد. بنابراین بیایید با فوریت برای پایان دادن به بحران کرونا اقدام کنیم. این ماموریت ماست و همه ما در آن نقش داریم.
به گزارش ایرنا، آمریکا که در ماه های گذشته توانسته بود با واکسیناسیون گسترده شیوع کرونا را تا حدودی کنترل کند، مجددا با شیوع ویروس جهش یافته دلتا و بازگشایی مراکز تجاری و افزایش ترددها با روند افزایش مبتلایان و مرگ و میر مواجه شده است و تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۷۷۷ نفر در این کشور جان خود را از دست داده اند.
آخرین آمار نشان میهد، شمار مبتلایان به این بیماری در آمریکا به ۴۳ میلیون و ۱۰۷ هزار و ۶۲۸ نفر و مرگ و میر ناشی از آن نیز به ۶۹۴ هزار و ۷۱۲ نفر رسیده است
در حال حاضر گونه دلتا یکی از مهمترین نگرانیهای حوزه بهداشت در سطح جهانی است. گونه دلتا از هند سرچشمه گرفته و از اواسط ماه ژوئن سال ۲۰۲۱ میلادی با سرعت در سراسر جهان منتشر و خبرساز شد.
بر اساس آمار مرکز کنترل و بیماریهای آمریکا، ۸۰ درصد از بیمارانی که در گروه آماری این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند، به گونه دلتا مبتلا هستند و انتظار میرود در نقاط مختلف جهان نیز وضع به همین روال باشد. بر اساس آمار، این گونه بسیار مسری است و به راحتی منتقل میشود؛ بنابراین احتمال میرود بیشتر موارد ابتلای جدید را به خود اختصاص دهد.