به گزارش تابناک به نقل از مهر، تیم ملی فوتسال ایران دوشنبه شب در مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی فوتسال برابر قزاقستان قرار گرفت و در نهایت با نتیجه ۲-۳ شکست خورد تا از این رقابتها حذف شود.
این نتیجه در حالی رقم خورد که ایران ابتدا با دو گل از قزاقستان پیش افتاد و سپس گل اول را دریافت کرد. گل دوم قزاقستان هم حاصل ضربه کاشتهای بود که «ریان شپرد» داور استرالیایی برای قزاقها پشت دروازه ایران اعلام کرد؛ در صحنهای که بعضیها عنوان کردند این داور خطای محمد شجری را روی دروازه بان حریف گرفته است و یا تشخیص داده که ملی پوش ایران قصد فریب و شبیه سازی را داشته است.
این در حالی است که علیرضا سهرابی داور سابق بین المللی ایران که سابقه قضاوت در دو جام جهانی را هم دارد میگوید داور استرالیایی مرتکب اشتباه فاحشی شده و نتیجه بازی تیم ملی ایران را در این مسابقه تحت تاثیر تصمیمش قرار داده است.
سهرابی در این خصوص گفت: شپرد داور استرالیایی در این صحنه صد درصد اشتباه کرد و فکر میکنم خطای دید داشت. محمد شجری بازیکن ایران توپ را زودتر از دروازه بان قزاقستان زد.
وی ادامه داد: شپرد از من جوانتر است، ولی زمانی که قضاوت میکردم، او هم داوری میکرد. حتی در یک دوره با یکدیگر هم اتاق بودیم و پسر بسیار خوبی است، اما برای این مسابقه مرتکب اشتباه شد. به نظرم بازیهایی در این سطح که درگیرانه است، نیاز به داورانی در همان سطح تجربه است.
داور سابق فوتسال ایران تاکید کرد: در آن صحنه دروازه بان قزاقستان که جلو آمده بود، دستپاچه و نگران شد که توپ برگردد و وارد دروازهاش بشود. شجری توپ را با نوک پا و زودتر زد و اصلاً مرتکب خطا نشد. در واقع اگر خطایی هم بود، باید به سود ایران اعلام میشد. اگر هم داور اعتقادی به خطا نداشت، باید اجازه میداد بازی ادامه یابد.
سهرابی در خصوص اینکه گفته میشود خطای شجری به دلیل شبیه سازی و تمارض گرفته شده است، گفت: اصلاً چنین چیزی نبود. چرا شجری باید خودش را زمین بزند و خطا بگیرد؛ در حالی که تیم ما در موقعیت گل و دروازه خالی قرار دارد؟ اعلام خطا به سود قزاقستان و نشان دادن کارت به شجری اشتباهترین کار ممکن بود. به نظرم بهترین تصمیم، ادامه بازی بود. اگر هم خطای دروازه بان قزاقستان اعلام میشد، به هیچ وجه اشتباه نبود.
وی افزود: بعضیها هم عنوان کردهاند که شجری برای رساندن ایران به خطای بیشتر و ضربه پنالتی، این حرکت را انجام داده است. باید بگویم این حرفها خنده دار است. حتی وقتی یک تیم صاحب خطای پنجم میشود، هیچ تضمینی وجود ندارد که بتواند یک خطای دیگر بگیرد و به پنالتی برسد. تمام تیمهای حاضر در جام جهانی حرفهای هستند و این مسائل را در نظر دارند. حتی در لیگ داخلی ما هم خیلی کم این اتفاق رخ میدهد. این فکرها ساده انگاری است.
داور بین المللی فوتسال ایران که چند سالی است بازنشسته شده، درباره عملکرد کلی داوران در جام جهانی لیتوانی اظهار کرد: به دلیل شرایطی که کرونا بوجود آورد و لغو مسابقات بویژه در قاره آسیا، داوران حدود دو سال محک نخوردند و آمادگی کامل ندارند. در تاریخ سابقه نداشته است که داوران آسیایی بدون قضاوت در جام ملتهای آسیا راهی جام جهانی شوند. این داوران قبل از جام جهانی بازیهای فشرده ندیدهاند، ولی در کل قضاوتها منصفانه بود و اشتباهات تاثیرگذار زیاد نبوده است.
سهرابی با یادآوری بازی ایران و ازبکستان در مرحله یک هشتم نهایی، تصریح کرد: باوجود اینکه از کمک داور ویدئویی (VS) استفاده میشود، اما داوران بازهم اشتباهاتی داشتند. به عنوان مثال برخورد توپ به دست فرهاد فخیم بازیکن ایران در محوطه جریمه تیم خودمان مقابل ازبکستان خطای هند و پنالتی بود، اما نمیدانم چرا داوران باوجود بازبینی صحنه، تصمیم دیگری گرفتند. در کل سطح داوریها آنقدر پایین نبوده که بخواهیم آنها را زیر سئوال ببریم.
این داور سابق فوتسال ایران درباره عملکرد ابراهیم محرابی افشار و گلاره ناظمی دو داور ایرانی حاضر در جام جهانی لیتوانی هم گفت: عملکرد دو داور ما خوب بوده است. آنها در تورنمنت تدارکاتی تایلند هم چند مسابقه قضاوت کردند و به پختگی لازم رسیدهاند. در دو مسابقهای که قضاوت کردند، کاملاً مسلط بود و نشان دادند شایستگی اش را دارند. با توجه به حذف ایران از جام جهانی، شاید آنها شانس قضاوت در نیمه نهایی، فینال یا رده بندی را داشته باشند. باید دید تصمیم فیفا چه خواهد بود.