عکس آرشیوی است.
به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه خراسان، وضعیت کرونایی مشهد زرد شد، عجیب این جاست که به استناد آمار اعلامی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، حدود ۶۹۰ بیمار کرونایی هم اکنون در بیمارستانهای زیر مجموعه این دانشگاه بستری هستند، این در حالی است که در یکی از روزهای قرمز پیک چهارم مشهد، به طور مثال ۱۹ فروردین ماه که مشهد در وضعیت قرمز قرار داشت، کل بستریهای کرونایی در بیمارستانهای زیر مجموعه علوم پزشکی مشهد به استناد آمار ماهانه این دانشگاه، ۶۵۴ نفر بوده است! یعنی مشهد در حالی زرد اعلام شده که بیمار بستری بیشتری از وضعیت قرمز پیک چهارم دارد!
این تناقضها در اعلام رنگ بندیها حتی صدای خود مسئولان علوم پزشکی را هم در آورده بود و همین چند هفته پیش که مشهد از وضعیت قرمز به نارنجی تغییر رنگ داد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد به آن واکنش نشان داد و اعلام کرد که «اگر چه مشهد در سامانه ماسک نارنجی اعلام شده است، اما تعداد بیماران بستری کرونا در بیمارستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تعداد حداکثر بیمارانی که در پیک چهارم در این شهر بستری کردیم، بیشتر است.»
با این حال سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز گذشته درباره اعلام وضعیت زرد در مشهد با توجه به بیشتر بودن تعداد بستریهای کرونایی به نسبت وضعیت قرمز پیک چهارم، به «خراسان رضوی» گفت: نسبت به اوج پیک در واقع ما در وضعیت زرد هستیم، ولی اگر بخواهیم نسبت به پیکهای قبلی بسنجیم شاید بعضی شاخصها بیشتر است. رحیمی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به احتمال موج حضور زائران در دهه آخر صفر زرد اعلام کردن وضعیت کرونایی مشهد با وجود بیشتر بودن تعداد بستریها نسبت به وضعیت قرمز موج چهارم، منطقی بود؟ اظهار کرد: اینها سیاستهای استانی نیست، بلکه سیاستی ملی است، لذا من درباره این مسئله نمیتوانم اظهار نظر کنم و ما در رنگ بندیها نقشی نداریم.
وی افزود: هر خدمت یا زحمتی که مردم برای بهبود وضعیت کرونا میکشند، از آن طرف هم باید سعی شود به خاطر این عمل مناسب شان تشویق شوند، اگر طولانی مدت وضعیت قرمز یا نارنجی نگه داشته شود و مشاغل تعطیل شوند، آسیبهای اجتماعی که ایجاد میکند خیلی بیشتر خواهد بود. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین در پاسخ به این سوال که آیا با وجود این قرار است طرحی برای ممنوعیت سفر به مشهد در ایام پایانی ماه صفر اجرا شود؟ گفت: امروز در ستاد استانی یا ستاد ملی احتمالا راجع به این موضوع تصمیم گیری میکنند. وی همچنین درباره افرادی که به دلیل انتظار برای تزریق واکسن آسترازنکا، از مراجعه به مراکز واکسیناسیون خودداری میکنند، گفت: فکر نمیکنم واکسن آسترازنکا برای دوز اول موجود شود، مهمترین توصیه به مردم این است که از این زمان استفاده کنند و سرعت واکسیناسیون را بالا ببرند.
همچنین با توجه به زرد شدن وضعیت کرونایی، رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: با توجه به تغییر رنگ شرایط کرونایی مشهد از نارنجی به رنگ زرد رستورانها، سفره خانههای سنتی، فست فودها، کافیشاپها، آب میوه فروشیها و باغ تالارها میتوانند در فضای بسته با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت کنند. بنانژاد در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به تغییراتی که رخ داده، گروههای شغلی چهارگانه حذف و هفت رسته شغلی جایگزین آن شد و اکنون رعایت پروتکلهای بهداشتی مدنظر است. با تغییر رنگ مشهد به رنگ زرد، برای واحدهای صنفی تعطیلی اعمال نخواهد شد و مشاغل با رعایت دستورالعملهای بهداشتی مجاز به ادامه فعالیت خواهند بود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در جمعیت ۱۷ تا ۱۸ سال ۷۰ هزار و ۱۵۱ نفر در مناطق تحت پوشش دانشگاه ساکن هستند که تاکنون ۲۸ درصد آنها واکسینه شدند. در جمعیت ۱۶ تا ۱۷ ساله نیز ۱۷۵ هزار و ۹۶۴ نفر حضور دارند که تاکنون ۱۲ درصد آنان واکسینه شدهاند. همچنین ۲ میلیون و ۸۳۵ هزار و ۴۰۷ نفر در مناطق زیرپوشش این دانشگاه در استان واکسینه شدهاند که معادل ۵۷ درصد جمعیت هدف در این مناطق است.