جلسه امروز پارلمان، تحت تاثیر تنشهای اخیر بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان قرار داشت؛ از حمایت از رزمایش فاتحان خیبر تا توصیه به آذربایجان برای مقابله با رفتارهای تفرقهافکنانه.
به گزارش تابناک، امروز مجلس پس از دو هفته تعطیلی جلسه علنی داشت. در ابتدای نشست، محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی به تصویب کلیات طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب وکار و بررسی جزییات آن اشاره و اظهار کرد: این طرح موانع پیش روی مردم برای راهاندازی کسب و کار و خلق ثروت را برمیدارد و در این زمینه تحول ایجاد میکند.
او این را هم افزود که مجلس با تصویب طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب وکار، تمامی این موانع زائد را حذف کرد و به دوران تاریک مجوزهای رانتی، حلقههای بسته صنفی، انحصارهای شغلی و امضاهای طلایی پایان داد. با تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار، زنجیرههای تولید اشتغال باز خواهند شد و فضای رقابتی بازار به جوانان اجازه خواهد داد که بدون معطلی کسب وکار خود را راه بیندازند.
بعد از پایان صحبتهای قالیباف، مجلس وارد بررسی جزییات طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار شد و ماده یک آن را تصویب کرد؛ در این ماده سازوکاری برای تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار تعیین شده است.
علاوه بر این موضوع، نمایندگان مجلس با استفاده از فرصت بیان نطق و تذکر خود به تحولات اخیر بین ایران و آذربایجان واکنش نشان دادند. علی بابایی نماینده ساری گفت: اخیرا شاهد تعرض ترکیه و آذربایجان به سیاست خارجی داخلی ایران بودیم؛ اما آنها باید بدانند که ایران با فرهنگ تاریخی اش آنقدر شأنیت دارد که پاسخ آنها را بدهد و بهتر است بدانند که دنیا هم اکنون به اقتدار جمهوری اسلامی ایران میبالد و بخشی از اقتدار جهان اسلام هم مربوط به ایران است.
او با بیان اینکه وزارت خارجه اسناد معاهده ترکمنچای را واکاوی کند، تاکید کرد: اقتدار نیروهای مسلح برای دفاع از دین و سرزمین ایران اسلامی و مقابله با رژیم خبیث صهیونیستی بر کسی پوشیده نیست و قطعا پاسخ درخوری به نیروهای معاند و اقدامات رژیم صهیونیستی خواهد داد.
محسن فتحی نماینده سنندج نیز گفت: در خصوص رویدادهای اخیر به کشورهای منطقه دلسوزانه و مشفقانه توصیه میکنم در دام رژیم صهیونیستی نیفتند. به آنها که به ظن خود میتوانند با همکاری با این رژیم نامشروع به غرور ملی و تمامیت ارضی ایران خلل و خدشهای وارد کنند میگویم که نظام اسلامی چهل سال قبل سابقه نابودی نظام سلطانی را در کارنامه دارد؛ پس خرده سلطانهای نوپدید و متوهم ما را وادار به واکنش نکنند.
همچنین مهدی سعادتی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اظهار کرد: حکومت آذربایجان مساعدتها و حمایتهای گسترده جمهوری اسلامی در حفظ تمامیت ارضی آن کشور در دورههای گذشته فراموش نکرده است. ایران اسلامی بر اساس مسائل ژئوپلیتیک، حضور صهیونیستها را در مرزهای خودش نمیپذیرد و نمیتوانیم اجازه دهیم دشمنان و تروریستها اطراف مرزهای ما، نیروهای خود را مجهز کنند؛ لذا به هیچ عنوان تغییر مرزی را در مناطق شمالغرب کشور نمیپذیریم.
او افزود: ما از آقایان اردوغان و علی اف انتظار داریم که همسایگان، اصل حُسن همجواری را رعایت کنند و خود را بازیچه دست رژیم کودککُش صهیونیستی و آمریکای جنایت کار قرار ندهند.
غلامرضا نوری قزلچه، نماینده بستان آباد نیز گفت: دستان خباثت آلود رژیم صهیونیستی در منطقه فعال شده و قصد ایجاد تنش میان کشورهای مسلمان، برادر و همسایه را دارد. ما با تاکید بر احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی و خطوط مرزی همه کشورهای همسایه از جمله جمهوری آذربایجان ارمنستان یادآوری میکنیم که جمهوری اسلامی ایران در سختترین شرایط، سهلترین امکانات را برای مبادلات دوجانبه و چندجانبه بین کشورهای همسایه شمال غرب فراهم کرده و تحت هیچ شرایطی، کوچکترین محدودیت را قائل نشده، همین سند محکمی است که همسایگان مذکور نباید در این رابطه دل مشغولی داشته باشند و بخواهند برای حل آن به روشهای غیرمرسوم و تحریک آمیز متوسل شوند.
او ادامه داد: ملت ایران از همه اقوام و مذاهب به حفظ خطوط مرزی بین المللی به رسمیت شناخته شده پافشاری کرده و کشورهای جمهوری آذربایجان و ترکیه را برادران و همسایگان صمیمی خود میدانند؛ منتها ملت ایران نسبت به نقشههای شوم رژیم صهیونیستی برای برهم زدن این برادریها و حسن همجواریها هشدار جدی میدهند.
در نهایت نیز بیانیه نمایندگان در حمایت از رزمایش فاتحان خیبر در مرزهای شمال غرب کشور و هشدار به فتنه گران به ویژه رژیم صهیونیستی قرائت شد؛ در این بیانیه تاکید شده که «هرگونه تغییرات ژئوپولوتیکی منطقه و تغییر در مرزهای کشورهای همسایه خط قرمز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و ما در مقابل هرگونه اقدام بیگانگان در این خصوص کوتاه نمیآییم. همچنان که تبدیل شدن خاک هیچ کشوری برای تحرکات رژیم صهیونیستی را برنمی تابید.»
همچنین در این بیانیه توضیح داده شده که «رزمایش فاتحان خیبر در جداره مرزی ارس پیام آور صلح و اقتدار به کشورهای منطقه و هشدار به رژیم صهیونیستی است. رابطه ما با مردم و کشورهای همسایه از جمله مردم مسلمان و کشور برادر آذربایجان دیرینه و پایدار است و هرگز اختلاف افکنیهای دشمنان به ویژه القائات رژیم جعلی اسرائیل این وحدت و برابری را نخواهد گسست. در عین حال مردم ایران در مقابل تعرض و امنیت منطقه و مصالح کشور کوتاه نمیآید، ایران اسلامی برادری و حسن همجواری با کشورهای همسایه از جمله با جمهوری آذربایجان را بارها به اثبات رسانده است. اظهارات تفرقه افکنانه و فتنه انگیز عدهای، بر خلاف حسن همجواری است و انتظار میرود دولت آذربایجان با هرگونه فتنه انگیزی بیگانگان مخالفت کرده و با اقدامات تفرقه افکنانه مقابله کند.»