کارخانه قند یاسوج دوباره رونق می‌گیرد

کارخانه قند یاسوج نماد صنعت، تولید و سرمایه گذاری در کهگیلویه و بویراحمد که با سابقه ای بیش از نیم قرن فعالیت در استان دستخوش چالش ها و مشکلات شده بود ، اینک به همت دولت سیزدهم رونق گذشته خود را باز خواهد یافت.
کد خبر: ۱۰۸۱۷۹۹
|
۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۸ 13 October 2021
|
6824 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، کارخانه قند یاسوج روزی واژه صنعت مادر کهگیلویه و بویراحمد را یدک می کشید، اما هم اینک بر اثر کم توجهی ها به مخروبه ای تبدیل شده و سکوت، صدای چک چک آب، سیاهی و انبوهی از زباله آخرین تصویری است که از این کارخانه در اذهان باقی مانده است.

بر اثر تعطیلی و غیرفعال شدن فرایند تولید در این کارخانه جوانان زیادی بیکار شده و آواره استان های مجاور برای یافتن لقمه ای نان شدند و ناامید از همه جا استان زرخیز اما محروم خود را رها کردند.

این کارخانه بزرگ صنعتی و تولیدی یکی از داشته های مهم استان برای رفع معضل بیکاری و ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری در استان محسوب می شد اما در سایه بی تدبیری ها از درون نابود شد و آن همه سرمایه یکجا خوابید.

عزم دولت برای احیای واحد های راکد

موضوع جالبی که در سفر اخیر ریاست جمهوری به استان کهگیلویه و بویراحمد به چشم خورد توجه ویژه آیت الله سید ابراهیم رئیسی به کارخانه قند یاسوج بود که در همان ثانیه های نخست لحظه ورودش به استان از آخرین اقدامات انجام شده برای بازگرداندن این کارخانه به چرخه تولید از مسئولان سئوال کرد.

این سخن جای بسی بحث و گفت و گو دارد و نشان می دهد تولید، احیای واحد های راکد، اشتغال و امید آفرینی در دولت کنونی جایگاه ویژه ای دارد.

شنیده ها حاکی از آن است که کارخانه قند یاسوج هم اینک پس از سالها تعطیلی با فعالیت دوباره خود کام صنعت و مردمان این استان را شیرین خواهد کرد.

این کارخانه با حمایت های دولت جان دوباره می گیرد و آرزوهای بر باد رفته را دوباره باز می گرداند.

کارخانه قند یاسوج به ستاد اجرایی فرمان امام واگذار شد

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام در کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای به حرکت درآوردن چرخ های زنگنار زده کارخانه راکد مانده قند یاسوج این کارخانه به ستاد اجرایی فرمان امام واگذار شد .

شایان نادری اظهار داشت : سرمایه گذاری در این کارخانه راکد، با هدف تلاش ستاد برای حمایت از مردم و اشتغالزایی در کهگیلویه و بویراحمد است.

وی افزود: کارخانه فند یاسوج نماد صنعت کهگیلویه و بویراحمد بوده و ۵۱ درصد سهام این کارخانه متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ه) است.

نادری افزود: مراحل واگذاری به صورت دقیق و کارشناسانه انجام گرفت و مشخص شد که بسیاری از قطعات مستهلک بوده و خیلی از قطعات نیز باید تعویض شود.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام در کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: پیرامون قطعاتی که در کارخانه وجود ندارد برآورد قیمت دقیق شده و سرمایه در گردش لازم انجام گرفته و در مرحله اولیه بهسازی تجهیز و تعویض قطعات انجام می‌شود.

نادری عنوان کرد: در مرحله دوم نیز راه اندازی کامل و تولید محصول از جمله قند و شکر و سایر فراورده‌ها در این کارخانه انجام می گیرد.

ستاد اجرایی فرمان امام با تمام توان برای احیای کارخانه قند پای کار بیاید

نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ستاد اجرایی فرمان امام در کهگیلویه و بویراحمد انتظار می رود پای کار بیایند و برای راه اندازی این کارخانه پیگیر باشند.

حجت الاسلام والمسلمین سید نصیر حسینی افزود: موانع بسیاری برای احیای دوباره کارخانه قند یاسوج پشت سر گذاشته شد و کار به جایی رسید که هم اکنون در مرحله احیای دوباره قرار گرفته است .

وی ادامه داد: این کارخانه توسط عده ای سودجو بلعیده و هضم شده بود که کار بازسازی آن ساده نیست ولی در سایه کار جهادی شدنی ولی زمانبر است .

نمایتده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: دادگستری در بازپس گیری این کارخانه بسیار خوب اقدام کرد و خستگی ناپذیر وارد عمل شد.

هیات مدیره کارخانه به زودی تعیین می شود

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: هیات مدیره جدید این کارخانه به زودی انتخاب می شود تا هر چه سریع تر کارگران به سر کار خود برگردند.

سید علی احمدزاده ابراز داشت: در شورای تامین استان موضوع کارخانه قند یاسوج مطرح شد و تصمیم گرفته شد که که این کارخانه راکد به ستاد اجرایی فرمان امام واگذار شود.

وی عنوان کرد: ۵۱ درصد سهام این کارخانه متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ه) است بنابراین ستاد اجرایی سه نفر از پنج نفر هیات مدیره را انتخاب خواهد کرد.

احمدزاده تصریح کرد: امید است این کارخانه در ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۰ راه اندازی شود.

کارخانه قند یاسوج سال ‌ها غیرفعال بوده و راه اندازی مجدد آن به عنوان صنعت مادر استان سبب خوشحالی کشاورزان، کارگران شده و کام همه مردم استان از فعالیت آن شیرین خواهد شد.

عملیات اجرایی کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ و با ظرفیت اسمی تولید روزانه یکهزار تن قند و شکر آغاز شد و در سال ۱۳۴۶ به بهره برداری رسید.

پس از مدتی این کارخانه با معضلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد و سرانجام از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را به طور مجدد آغاز کرد اما سایه مشکلاتی همچون معوق ماندن حقوق، مزایا و بیمه کارگران، قدیمی بودن تجهیزات، کمبود اعتبار برای نوسازی قطعات فنی کارخانه، نبود چغندرقند دست از سر این کارخانه برنداشت و تا توانست کمر این کارخانه را خم کرد.

کارخانه قند یاسوج از دی ماه سال ۱۳۹۵ به سرمایه گذار بخش خصوصی و اهل کهگیلویه و بویراحمد واگذار شد که بنا به دلایلی راکد و یا نیمه فعال ماند.

با تلاش و مساعدت مسئولان استانی و با صدور رأی قاطع قضات دادگستری استان، واگذاری کارخانه قند یاسوج به سرمایه گذار بومی ابطال و رأی به بازگشت آن صادر شد.

این کارخانه هم اینک در مالکیت بانک تجارت است و باید هیات مدیره این کارخانه را انتخاب کند تا هر چه سریع‌تر مقدمات راه اندازی و شروع به کار کارگران فراهم شود اما گویا تاکنون در این باره اقدامی صورت نگرفته است.

حجت الاسلام سیدابراهیم رییسی رییس قوه قضاییه (وقت) در اسفند سال ۹۹ در بازدید خود از کارخانه قند یاسوج، خواهان راه اندازی هر چه سریع‌تر این کارخانه به چرخه تولید شده بود.

وی تاکید داشت که چرخ‌های تولید این کارخانه به ناحق از حرکت ایستاده است و کارخانه قند با این همه امکانات مجاز به تعطیل شدن نیست و ظرف مدت کوتاهی باید به چرخه تولید برگردد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟