با واردات شصت و نهمین محموله واکسن به کشورمان، مجموع واکسن وارداتی کووید19 از ۱۱۱ میلیون دوز فراتر رفت.
به گزارش «تابناک»، صبح امروز محمولهای از واکسن از مبدا چین به کشورمان رسید که شامل ۶ میلیون دوز واکسن سینوفارم بود؛ پنجمین محموله وارداتی واکسن در این حجم که به واسطه جمعیت هلال احمر کشورمان وارد شده و با احتساب آن، مجموع واکسن وارداتی کشورمان به ۱۱۱ میلیون و ۲۴۸ هزار و ۶۰۶ دوز رسید.
این در حالی است که سهم «سینوفارم» از این واردات بالغ بر ۸۹ درصد است و دیگر واکسنهای وارداتی تقریبا ده درصد واردات واکسن به کشورمان را شامل میشوند. این مهم زمانی بهتر خودنمایی میکند که بدانیم تقریبا ۱۰۰ میلیون دوز از مجموع واکسنهای وارد شده، سینوفارم بوده و سهم دیگر واکسنهای وارداتی تنها کمی بیش از ۱۱ میلیون دوز است.
نکته قابل تامل آنجاست که اگر واکسنهای تولید کشورمان یعنی کووایران برکت یا حتی پاستوکووک -که اخیرا مقادیری از آن تحویل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان شده- را هم در نظر بگیریم، باز هم سینوفارم سهمی نزدیک به ۸۵ درصد در واکسنهای تحویلی به وزارت بهداشت خواهد داشت که چشمگیر است.
از جمله نکات دیگری که در واردات واکسن مشهود است، شتاب گرفتن واردات است، به گونه که در ماه جاری (مهرماه ۱۴۰۰) و تا به امروز، نزدیک به ۵۱ میلیون دوز واکسن وارد کشورمان شده است که نزدیک به ۴۶ درصد واردات این محصول را شامل میشود؛ چیزی نزدیک به نصف واردات واکسن کووید ۱۹ به کشورمان در ۹ ماه!
برای آنکه ابعاد این روند پرشتاب بهتر روشن شود، میشود به مجموع واردات واکسن در دو ماه اخیر (شهریور و مهر) اشاره کرد که بیش از ۸۴.۵ میلیون دوز میشود که بالغ بر ۷۶ درصد واردات واکسن به کشورمان را شامل میشود. وارداتی که البته متنوع نیست و عمدتا شامل سینوفارم بوده است.