دستور صریح وزیر اقتصاد به بانک ها؛ مطالبات بانکی به هیچ وجه نباید موجب تعطیلی واحد‌های تولیدی شود

در سال‌های اخیر، یکی از مهمترین موانع کسب و کار و تولید، دشواری تأمین مالی از بانک‌ها و وصول مطالبات مربوط به آن بوده است. به نظر می‌رسد، در صورتی که بانک‌ها بدون اینکه واحد‌های تولیدی را تعطیل کنند، به دنبال وصول مطالبات خود باشند، به تداوم تولید، اشتغال و رشد اقتصادی خواهد انجامید.
کد خبر: ۱۰۸۴۰۱۸
|
۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۳ 25 October 2021
|
14037 بازدید
|
دکتر سید ابراهیم رئیسی، اخیرا در جلسه شورای اداری استان اردبیل، با تاکید بر اینکه بانک‌ها نباید به هیچ عنوان به خاطر مطالبات خود حتی یک واحد تولیدی را تعطیل کنند، افزود: بانک‌ها باید با توجه به امکانات خود، واحدهای تولیدی را هم که در اختیار دارند، فعال سازند.
 
به گزارش تابناک اقتصادی؛ حال با گذشت سه روز از این تاکید رئیس جمهور، دکتر خاندوزی، وزیر اقتصاد دستور صریحی پیرامون شرایط وصول مطالبات بانکها در رابطه با واحدهای تولیدی داد؛ بنابراین، وی در راستای اجرای دستور رئیس جمهوری در سفر استانی به اردبیل، مبنی بر جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی به خاطر ناتوانی در بازپرداخت تسهیلات بانکی، در نامه ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت، خواستار ارسال گزارش های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در صورت مواجهه با مواردی که وصول مطالبات بانکها منجر به تعطیلی احتمالی واحدهای تولید فعال گردیده است، شد.
 
دستور صریح وزیر اقتصاد بانک ها؛ مطالبات بانكی به هیچ وجه نباید موجب تعطیلی واحدهای تولیدی شود
 
سید احسان خاندوزی در این نامه بیان داشت: با توجه به دستورهای اکید مقام معظم رهبری (دامت ظله) در سنوات اخیر، مبنی بر لزوم حمایت همه جانبه از تولید ملی و مانع زدایی به عنوان تکلیف شرعی و قانونی و پیرو دستور ریاست جمهوری در سفر اخیر به استان اردبیل مبنی بر اینکه هیچ بانکی در سراسر کشور نباید واحد تولیدی را تعطیل یا نیمه تعطیل کند، ضمن تأکید بر الزام شبکه بانکی به "وصول مطالبات بدون ورود هرگونه خدشه به روند تولید و اشتغال کارگران واحدهای تولیدی"، خواهشمند است دستور فرمایید؛ ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با نظارت مستمر بر آخرین وضعیت فعالیت‌ واحدهای تولیدی، در صورت مواجهه با مواردی که وصول مطالبات بانکها منجر به تعطیلی احتمالی واحد تولیدی فعال گردیده است، علاوه بر عمل به تکالیف قانونی مندرج در مواد ۶۱ و ۶۲ الحاقی به قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و آیین نامه اجرایی آن، مواردی را که منجر به حصول نتیجه نشده است به معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گزارش نمایند تا پیگیری‌های لازم حسب مورد صورت پذیرد.
 
وزیر اقتصاد همچنین در این خصوص طی ابلاغی به معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی خود، مأموریت داد‌ بر روند وصول مطالبات بانک‌ها نظارت مستمر داشته و همچنین بانکها در ابتدا تلاش نمایند تا در صورتی که واحدهای تولیدی، دارای صلاحیت کافی برای اداره و ادامه فعالیت بوده و توقف پرداخت بدهی ناشی از مشکلات اقتصادی، تأمین مواد اولیه و امثالهم هست، به جای تملک واحد تولیدی اعم از عرصه و اعیان، حسب ضوابط قانونی نسبت به امهال مطالبات یا استفاده از سایر شیوه‌های وصول مطالبات (غیر از تملک واحد تولیدی) اقدام نمایند.
 
این گزارش می افزاید‌: همچنین در صورتی که تضامین و متعهدین متعدد برای دین واحد تولیدی وجود داشته باشد، بانک ها مکلف اند در ابتدا از سایر اموالی که توقف یا مصادره آنها خللی به روند تولید وارد نمی سازد، طلب خود را استیفا نمایند و در صورتی که واحدهای تولیدی به دلیل فنی و اجرایی، قابلیت ادامه فعالیت نداشته یا مالک فعلی، صلاحیت یا توان ادامه فعالیت نداشته باشد، بانک‌ها صرفاً در صورتی می‌توانند نسبت به تملک واحد تولیدی اقدام کنند که این امر به هیچ وجه منجر به تعطیلی خط تولید و بیکاری کارگران نشود.
 
بر اساس این گزارش، نگاه حمایتی و مثبت رئیس جمهور و وزیر اقتصاد در خصوص رفع موانع تولید و حمایت از واحدهای تولیدی، چشم انداز مثبتی را پیش روی تولید و اشتغال به وجود خواهد آورد، زیرا در سال های اخیر، یکی از مهمترین موانع کسب و کار و تولید، دشواری تأمین مالی از بانک ها و وصول مطالبات مربوط به آن بوده است. به نظر می رسد در صورتی که بانک ها بدون اینکه واحدهای تولیدی را تعطیل کنند، به دنبال وصول مطالبات خود باشند، به تداوم تولید و رشد اقتصادی و اشتغال خواهد انجامید؛ موضوعی که همواره دغدغه فعالان اقتصادی بوده است.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۴
علیجانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۳
اقای وزیر شما فقط یک روی سکه را دیدید تعطیل نکردن واحد تولیدی خیلی خوبه ولی این یعنی پس ندادن میلیارد ها تومان پولهای وام داده مردم به سیستم ناکارمد تولید کشور ، انشالله که تولید هیچ وقت تعطیل نشود ولی مشکل تعطیلی کارخانجات وام های بانکی نیست بی انظباطی و زیاده خواهی و طمع تولید کنندگان و فساد سیستم بانکی است ، لطفا اشتباه نکنید
پاسخ ها
دکتر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۳
برای راه اندازی یک واحد تولیدی کوچک در سال ۸۵ صدها بار پله های ادارات و بانک ها رو طی کردم و نتونستم طرحم رو اجرایی کنم. ولی بودند افرادی که پول خرج کردن و کارشون زود راه افتاد و وام های میلیاردی و دلاری و یورویی گرفتن و کارخانه های یک دلاری فولاد و سیمان و شیشه و ... وارد کردند که یا کار نمی کند و یا اینکه راندمان مناسب نداشته و اقتصادی نیستند. می خواهید به تولید کننده کمک کنید!؟؟ من جز این مردم نبودم که حمایت بشم!؟ عدالت رو چی معنی می کنید و چگونه اجرا می کنید!؟؟ این وام ها بیت المال بودن که به این آقایان داده شد ولی نظارت نشد. اوضاع اقتصادی موجود ثمره این رانت هاست. یک عده با ارتباطات و خلا های قانونی و ... برای خود از این بیت المال ثروت اندوختن و می اندوزن و شما قادر به پس گیری اصل وام حتی به ریال هم نیستید. واحد ها رو تعطیل نکنید باز هم حمایت کنید. علی برکت الله ... من الله التوفیق
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۴
تولید کنندگان با فاکتور سازی های صوری هزینه ساخت محصولات خود بالا نشان می دهند تا با این کار اولا مالیات کمتری پرداخت کنند و از طرف دیگر چند برابر قیمت به مصرف کننده بفروشند
کاظم میرزایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۳
باسلام احترام.
اگر بانکها دقت در پولهای که به کارخانجات یا به اشخاص حقیقی وحقوقی میدهند دقت بیشتری در امور حقوقی وبانکی شود اینهمه کارخانجات یا ورشکست نمی شوند یا بی ضابطه پرپا نمی شوند .بک نمونه درمورد پفک چند تا کارخانه پفک وجود دارد ودرحال تاسیس می باشد یکی پس از دیگری ورشکست میشوند با تشکر فراوان
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۳
کارخانه دارها تمامشان رفته اند ماشینهای اخرین مدل خریده اند و تسهیلات دریافتی شان را هم ۲ درصدش را در کارخانه ها هزینه کرده اند.
خیالشان هم راحت که بانکها کاریشان ندارند!!!!!
اقایون این راه کشور داری نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۳
به به!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۳
من کارمند بانکم بیش ازسه سال است که این دستور دارد در بانکها انجام می شود و چها تا نهاد هم نظارت می کنند . دستور قاطع ؟
ناشناس
|
United States of America
|
۰۵:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۴
آقایون بانکهاش پس کو
باقر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۴
دیگه حل شد. قول میدم بانک ها به خود وزیر یه میلیون تومن وام نمیدن. امتحان کنه
یداللهی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۴
لطفا یک سری به زندگی خصوصی کارخانه دار ها بزنید تا متوجه شوید البته بانکها هم خیلی مشکل دارند به یک جوان پنجاه میلیون وام نمیدهند اما با سفارش عده ای وام می دهندالبته بد نیست یک سری هم به اموال بعضی کارمندان بانکها بزنید !!! ماشالله زن ومرد کارمند بانک در تهران با ده سال سابقه کار مالک دو الی سه واحد اپارتمان هستند !!
سفیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۴
اگر بانک ها سودمرکب و جریمه های وحشتناک رو بردارن تولیدی ها و بده کارها میتونن تصفیه کنن
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۴
آقای وزیر هم مثل رئیس خود دستور میدهد!ولی نمی داند که امکان اجرای دستور وجود دارد یا خیر؟آیا حرف درمانی است؟پر واضح است که همه بدهی ها و همه کارخانه ها مثل هم نیستند!!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟