بلینکن خواستار آزادی نخست‌وزیر بازداشتی سودان شد

وزیرخارجه آمریکا در واکنش به تحولات سودان و وقوع کودتا در این کشور خواستار آزادی نخست وزیر سودان شد.
کد خبر: ۱۰۸۴۱۴۴
|
۰۴ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۷ 26 October 2021
|
3542 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر از رویترز، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در نخستین واکنش خود به تحولات سودان، خواستار آزادی هرچه سریع‌تر «عبدالله حمدوک» نخست‌وزیر و دیگر اعضای غیرنظامی هیئت دولت انتقالی از سوی کودتاچیان شد.

بلینکن در این ارتباط گفت: «واشنگتن تدابیر نیروهای مسلح سودان در بازداشت مسئولان دولت انتقالی و انحلال دولت انتقالی غیرنظامیان را محکوم می‌کند. مسئولان امنتی سودان باید استفاده از خشونت علیه تظاهرات کنندگان مسالمت آمیز را هر چه زودتر متوقف کنند».

در واکنش به تحولات سودان، وزیر خارجه آمریکا افزود: «آمریکا کمک اقتصادی ۷۰۰ میلیون دلاری خود به سودان را متوقف کرده است و اقدامات اخیر سودان در تضاد با اعلامیه قانون اساسی و تضعیف خواسته‌های دموکراتیک مردم سودان است. خارطوم باید به اصول انقلاب صلح آمیز سودان و چارچوب انتقالی طبق اعلامیه قانون اساسی بازگردد، چون اقدامات اخیر سودان مانع از گذار این کشور به دموکراسی و نشان دهنده خیانت به انقلاب صلح آمیز است.»

واکنش وزیرخارجه آمریکا به کودتا در سودان در حالی است که یکی از رسانه‌های صهیونیستی با انتقاد از مواضع آمریکا در قبال کودتای سودان، خواستار حمایت از کودتاچیان شده است.

آمریکا کمک ۷۰۰ میلیون دلاری به سودان را متوقف کرد

در همین حال، همزمان با وقوع کودتا در سودان و اعمال محدودیت‌هایی در این کشور، وزارت خارجه آمریکا از تعلیق کمک ۷۰۰ میلیون دلاری به سودان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، وزارت امور خارجه آمریکا شامگاه دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای از تعلیق کمک ۷۰۰ میلیون دلاری واشنگتن به سودان خبر داد.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا همچنین بازداشت مسئولین دولت غیر نظامی سودان اقدامی تضعیف کننده بر روند انتقال قدرت به یک دولت دموکرات و غیر نظامی توصیف شده است.

علاوه بر این، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود گفته است که تماس این وزارتخانه با عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان از زمان قبضه شدن قدرت توسط ارتش قطع شده و واشنگتن اطلاعی از اقدام ارتش نداشته است.

صبح روز دوشنبه رسانه‌های منطقه‌ای خبر از وقوع کودتا در سودان دادند. بر اساس گزارش‌ها، نظامیان، «عبدالله حمدوک» نخست وزیر سودان را به همراه چهار وزیر و برخی رهبران ائتلاف «الحریه و التغییر» بازداشت کرده اند.

در همین ارتباط نیز، روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» چاپ تل آویو در واکنش به وقوع کودتا در سودان با انتشار یادداشتی نوشت که تحولات سودان نشان می‌دهد که باید از ارتش و ژنرال عبدالفتاح البرهان رئیس شورای نظامیان سودان حمایت شود، زیرا تمایل البرهان به تقویت روابط با ایالات متحده و اسرائیل بیشتر از حمدوک است. به گفته این رسانه صهیونیستی، عبدالله حمدوک نخست وزیر پیشین دولت سودان کسی نبوده که برای عادی سازی روابط با اسرائیل کاری را دنبال کند، بلکه رهبری شورای نظامی به ریاست عبدالفتاح البرهان این موضوع را با فشار پیگیری می‌کرد.

دولت فعلی سودان پس از اعتراضات مردمی در سال ۲۰۱۹ علیه «عمر البشیر» که موجب مداخله ارتش و عزل البشیر در ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ شد، طی توافقی میان ارتش و ائتلافی از گروه‌های مدنی با عنوان «ائتلاف الحریه و التغییر» در تاریخ ۲۱ آوریل ۲۰۱۹ بر سرکار آمد. ریاست این دولت توافقی موسوم به «شورای انتقالی» به فردی از نظامیان، «ژنرال عبدالفتاح البرهان» واگذار شد. عبدالله حمدوک هم که از طیف جنبش‌های مدنی بود به عنوان نخست وزیر تعریف شد. در واقع شورای انتقالی، نوعی شراکت در قدرت میان نظامیان و جامعه مدنی بود.

کارشناسان معتقدند علت اولیه موافقت نظامیان با تشکیل یک دولت ائتلافی انتقالی و بازی دادن غیر نظامیان در حاکمیت، مدیریت اعتراضات مردمی بوده است. در جامعه سودان از زمان استقلال ۱۹۵۶ تا کنون نظامیان بر سر قدرت بوده اند و جابجایی قدرت از طریق کودتا یک امر رایج در این کشور بوده است. به عبارت دیگر از طریق کودتا قدرت از یک بخش از نظامیان به یک گروه جدید نظامی منتقل شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟