به گزارش تابناک به نقل از فرارو، نماینده ایران در سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای گزارش اخیر جاوید رحماان درباره نقض حقوق بشر در این کشور را "معیوب" و "در راستای تکرار کلیشههای بدخواهانه" دانست. همزمان کاظم غریب آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر در قوه قضائیه هم گزارش جاوید رحمان را "یک اقدام کاملا سیاسی و انحرافی" دانست و از سوئد و کانادا و آمریکا و بریتانیا انتقاد کرد.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، بدون ارائه دلیل و مدرکی مدعی نقض حقوق بشر در ایران شده و وضعیت اعدام در ایران را "وخیم" خوانده است. رحمان گزارش خود را دوشنبه ۲۵ اکتبر در جلسه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل به طور مجازی قرائت کرد.
ایران، در واکنش به گزارش جاوید رحمان نوشته است "انتصاب گزارشگر ویژه برای جمهوری اسلامی ایران یک طرح ناعادلانه و با انگیزه سیاسی بوده که توسط غرب، بهویژه کانادا، و در راستای نگرش خصمانه آنها علیه ملت ایران، طراحی شده است".
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد همچنین تصویب قطعنامه علیه کشورش را محکوم کرد.
ایران در این بیانیه سکوت جاوید رحمان در برابر تحریمهای یکجانبه آمریکا را سرزنش کرده و نوشته "گزارشگر ویژه همچنین در محکومیت یا حتی ابراز نگرانی پیرامون اقدامات قهرآمیز یکجانبه، غیرقانونی و غیرانسانیِ ایالات متحده آمریکا مردد است".
در این بیانیه همچنین بار دیگر با انتقاد از تعیین گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران آمده است: "این اقدامات "سوءاستفاده از مکانیسمهای حقوق بشری بهمنظور آزار و اذیت گزینشی کشورهایی که از پیشرفت مداوم در زمینه حقوق بشر برخوردارند".
ایران در این بیانیه نوشته "جمهوری اسلامی ایران حتی از گفتگوی صریح با گزارشگر ویژه در مورد کمبودهای ساختاری و محتویات گمراهکننده گزارش وی لحظهای دریغ نکرده است".
توضیح ایران درباره اعدامها
در این بیانیه در واکنش به ادعای جاوید رحمان از اعدامها در ایران آمده "ما بهعنوان مثال برای گزارشگر ویژه روشن کردهایم که مجازات اعدام تنها برای شدیدترین جنایات و پس از طی یک فرایند کاملاً قانونی و مطابق با قوانین اعمال میشود".
رحمان روز گذشته در ادعایی بی اساس گفته بود "سال گذشته حدود دویست مورد اعدام در ایران انجام شده است. " رحمان همچنین بدون ارائه سند و مدرک از اعدام افرادی که زیر ۱۸ سال مرتکب جرمی شده اند انتقاد کرد و از ایران و سایر کشورها خواست از اعدام کودکان مجرم خودداری کنند.
ایران، اما این موضوع را "اتهامات نادرست، اطلاعات غلط، پوچ و مبالغه آمیز خوانده است".
انتقاد ایران از سوئد، کانادا، بریتانیا و آمریکا
در واکنشی دیگر کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر این نهاد در نقد گزارش جاوید رحمان گفت "متاسفانه حقوق بشر به یک کالا و ابزار سیاسی برای اعمال فشار به کشورهای مستقل و در حال توسعه، نظیر ایران تبدیل شده است".
او میگوید گزارش جاوید رحمان "مغرضانه و با اهداف سیاسی" است که "پیشرفتهای گسترده ایران در حوزههای مختلف حقوق بشر را عامدانه نادیده گرفته است".
دبیر ستاد حقوق بشر ایران همچنین از کانادا، بریتانیا، آمریکا و سوئد هم انتقاد کرد و گفت این کشورها از مکانیسمهای حقوق بشری سواستفاده میکنند و از آنها خواست "بجای سرپوش گذاشتن بر اقدامات ضد حقوق بشری خود از طریق تمرکز بر کشورهایی مانند ایران، بر بهبود وضعیت حقوق بشر در کشورهای خود متمرکز شوند".
گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارش اخیر همچنین ادعاهایی علیه انتخابات اخیر در کشومان مطرح کرده است.