بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
روایت عراقچی از ماجرای رشوه در پرونده بانک مرکزی
احمد عراقچی جزییاتی از پرونده ارزی و همچنین ماجرای تولید ارز ۴۲۰۰ تومانی را تشریح کرد.معاون اسبق ارزی بانک مرکزی، شب گذشته در کلابهاوس گفت: اواخر سال ۱۳۹۶، در روزهایی که نیاز بود، در بازار فردایی مداخله شده است. به این صورت که دلاری در بازار فردایی فروخته و ریالش به بانک مرکزی برگشت شده است. وی با تاکید بر اینکه اقدام کاملا موثر بوده است، توضیح داد: تاثیر بازار آینده نگر به بازارهای نقد را همه می دانند. در همه دنیا، بانک مرکزی در بازارهای آتی مداخله می کند. اقدام بانک مرکزی در بازار آتی نگر هم تاثیر مثبت داشت. در دوران بعد از آقای دکتر سیف هم گزارش داده اقدام در آن مقطع موثر بوده است.وی با اشاره به سیاست ارزی دولت در این مقطع ادامه داد: دولت آقای دکتر روحانی، یک سیاست مداخله در بازار داشته است و سیاست تثبیت نرخ ارز را دنبال میکرده است. این که سیاست درست بوده یا اشتباه یا نقد به آن وارد است بحث دیگری است. خود بانک مرکزی هم خیلی مواقع منتقد این سیاست بوده است.وی با تشریح موضوع مداخله بانک مرکزی در بازار فردایی ارز گفت: در این فضا به بازه زمانی برمی خوریم که یک بازار فردایی وجود دارد و نظم بازار را به هم می زند. تفکیک این دو ظرافت نیاز دارد. این بازار فردایی باید مدیریت می شد و به عنوان عاملی که نظم بازار را به هم می زد به ثبات می رسید. بانک مرکزی با ۱۵۹ میلیون دلار این بازار را مدیریت کرد و باعث شد نرخ ارز در زمستان ۹۶ از ثبات برخوردار باشد و اتفاقی نیفتد.عراقچی گفت: مستندات در پرونده موجود است، دقیقا ارزی هم که فروخته شده به قیمت هایی فروش رفته که رانتی در آن نبوده و منطبق بر قیمت های معاملاتی روز بازار بوده و عین ریال به بانک مرکزی ریخته شده و هیچ رانت و تضییعی نداشتیم. در نهایت، اقدام به فروش ارز از طریق یک شخص را مقامات قضایی خارج از حیطه اختیارات بانک مرکزی و غیرقانونی تلقی کردند.
اعتراض کریمی قدوسی به صحبتهای پورابراهیمی درباره بورس
صحبتهای رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در صحن علنی امروز با اعتراض کریمی قدوسی نماینده مشهد مواجه شد.در جلسه صحن علنی امروز (۱۸ آبان) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی وضعیت بازار سرمایه با حضور وزیر اقتصاد، پس از ارائه گزارشی از سوی احسان خاندوزی وزیر اموراقتصادی و دارایی درباره شرایط بازار بورس و برنامههای وزارت امور اقتصادی و دارایی در این رابطه، تعدادی از نمایندگان و رؤسای کمیسیونها در خصوص این گزارش دیدگاههای خود را بیان کردند.در این راستا و پس از سخنان محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی و عدم انتقاد جدی وی نسبت به عملکرد وزیر اقتصاد در خصوص وضعیت بورس، محمدجواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد به سمت تریبون رفت و با فریاد خطاب به وی گفت: «۷ سال است این حرفها را میزنید، آقای وزیر هم با شما هماهنگ است و وضعیت بورس هم همین است.»
ادعای مقام اخراج شده امنیتی: روح الله زم مبادله شده است
یک چهره سابق امنیتی ایران مدعی شد: دستگیری روح الله زم در چارچوب مبادلات امنیتی ایران و فرانسه بوده و روح الله زم با یک افسر امنیتی کشور فرانسه مبادله شده است.اکبر خوش کوشک از اخراجی های امنیتی در ادعایی گفت: از سازمان امنیت فرانسه با ایران تماس میگیرند و میگویند، فردی که از افسران ردهدار ماست، به اسارات یکی از گروههای مقاومت درآمده و چون ایران با گروههای مقاومت ارتباط دارد، محبت کرده و این فرد را آزاد کنید. از سمت ایران هم پیگیری و مشخص شد شخصی که سرویس اطلاعاتی فرانسه میخواهد، نیروی سطح پایینی نیست و ردهدار است.
وی در ادامه مدعی شد، ایران از دولت فرانسه در ازای آن خواستار بازگرداندن روح الله زم شد که با پذیرش آن ها مواجه گردید، به این ترتیب. سازمان امنیت فرانسه (DGSE) روح الله زم را با تدابیر امنیتی به فرودگاه پاریس آورد و از آنجا او را به امان پایتخت اردن آوردند. در فرودگاه امان چند ساعت در سالن ترانزیت بود. از امان هم به بغداد آمد. در بغداد سرویس امنیتی فرانسه، روحالله زم را به سفارت فرانسه در بغداد برد. وقتی زم در سفارت فرانسه در بغداد بود، فرانسویها به سرویس ایران اطلاع دادند که او داخل سفارت بوده و قرار است فلان ساعت از سفارت خارج شود. در واقع فرانسویها به ما خط دادند و بدون این که روح الله زم بداند یک تبادل در جریان بود. ما هم قرار بود آن افسر امنیتی فرانسوی که در اختیار بچههای محور مقاومت بود را آزاد کنیم.
انتقاد ملایم کیهان برای انتصابات فامیلی در دولت رئیسی
روزنامه کیهان به انتقادات از انتصاب منسوبین در دولت سیزدهم واکنش نشان داد.
در قسمتی از یادداشت روزنامه کیهان آمده است:... مسئولین محترم باید بدانند که مردم به طهارت و تفکر دولتی رأی دادهاند که معرِّفش دکتر رئیسی و سابقه درخشان اوست و هرگونه اقدام نسنجیده در انتصابها و تأخیر در اقدامها در کانون توجه و هجوم رسانهای کسانی است که امید، نشاط، روحیه مردم و رأی آنها را نشانه رفتهاند. انتصاب منسوبین و نزدیکان حتی اگر از نظر قانون و شرع مشکل نداشته باشد بیشک هزینه و حوصله دولت و مردم را صرف پاسخگویی به بهانهگیرانی میکند که چیزی برای باختن ندارند. انتخاب سریع مدیران ارشد استانها از بین افراد پاک، امین، سفید و خدمتگزار و تمرکز بر ترمیم خرابیها و تعمیر خرابکاریهای لیبرالهای بیخیال، خواست قطعی مردمی است برای رضای خدا و رهایی از چنگال فریبکاران، به دولت و مجلس فعلی رأی دادهاند و از دولتمردان انقلابی، اقدام انقلابی میخواهند و میدانند.
جعفرزاده: قانونی برای جلوگیری از انتصابهای فامیلی نداریم
یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی که ترازویی نداریم، دولت بیاید گزارش ۱۰۰ روز هم بدهد آیا میتوان هنگامی که شاخصها مشخص نیست قضاوت کنیم این اقدامات خوب بوده یا خیر ؟ نمایندگان به جای گله و مشتنج کردن فضای عمومی جامعه باید برنامه داشته باشند.غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی در گفتوگو با ایلنا، درباره اینکه برخی از نمایندگان معتقدند برخی از وزرا هنور سرگرم انتصابات خودشان هستند و اختلافات در تیم اقتصادی دولت باعث شده است مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم به حاشیه برود، گفت: مجلس بازتاب صحبتهای مردم است و هیچکس هم نباید ناراحت شود. استراتژی دولت هم در رابطه با مجلس خوب است یعنی بحث تعامل با بهارستان دارد و نمیخواهد در تنش، تضاد و درگیری با مجلس قرار گیرد اما آن چه مهم است و باید رخ دهد این است که نمایندگان به جای گله و مشتنج کردن فضای عمومی جامعه باید برنامه داشته باشند.این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمایندگان با این صحبتها یه مقداری کار پوپولیستی انجام میدهند، سوالی که مطرح میشود این است نمایندگان مجلس کدام برنامه و طرح اقتصادی را به دولت دادهاند که دولت انجام نداده است؟ حقیقتاً این سوال بیربطی نیست، معتقدم مجلس باید یک مقدار خودش را مخصوصا در مسائل اقتصادی، پویاتر و فعالتر نشان دهد.وی ادامه داد: البته ما مسائل مختلفی داریم اما در مسائلی همچون اقتصاد و معیشت مردم در حال حاضر دولت دست تنهاست، مشاهده میکنیم دولت کار میکند اما مجلس مینشیند ایراد میگیرد در صورتی که مجلس باید برنامه و طرحهایش را ارائه دهد و دولت را ملزم به انجام یکسری کارها کند و هنگامی که انجام نداد گلایه کند.
عضو مجمع تشخیص: هیچ نشانهای از رفع تحریمها دیده نمیشود
غلامرضا مصباحی مقدم گفت: در حال حاضر هیچ نشانهای از رفع تحریمها دیده نمیشود و به هیچوجه نباید دلخوش بود که تحریمها برداشته میشوند. متأسفانه دولت قبل این دلخوشی را داشت که آسیبهای زیادی هم از پس این نگاه مثبت به غرب نصیب کشورمان شد.
کنایه و تذکر یک نماینده به نمایندگان هزینه ساز
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: من امروز میخواهم به بهانه تذکر آقا، نقدهایی به خودمان مطرح کنم، میخواهم از اقدامات هزینه سازی بگویم که کارهای خوب و مؤثر مجلس برای مردم را در برخی رسانهها و شبکههای اجتماعی به حاشیه برده است.توانگر افزود: خطاب من اول به خودم است و بعد به دوستان و همکارانی که متأسفانه رویهشان، هزینههایی را بر مجلس یازدهم تحمیل کرده است. یک نفر مصاحبه میکند که «نمایندگان خودشان هم نمیدانند به چه رأی میدهند و شب در تلویزیون می بینند!» یک نفر در فلان کمیسیون رعایت ملاحظات حقالناس را نمیکند و رهبر انقلاب را ناگزیر از تذکر میکند، آن دیگری طرح فضای مجازی را به شکلی تنظیم میکند که خواسته یا ناخواسته مجلس را مقابل خواسته مردم عزیز ایران قرار میدهد. یک نفر دیگر برچسب دستکاری به بودجهای میزند که نتیجه زحمت شبانهروزی تمام نمایندگان است. بودجهای که با احکام ضد تبعیض و حمایت از محرومینی که دارد، از افتخارات مجلس محسوب میشود و آن نماینده، این کارنامه مهم مجلس را تحتالشعاع اقدام خود قرار میدهد.وی در ادامه یادآور شد: یا یک عده به بهانه توافق با آژانس که همه خوب میدانیم نمیتواند خارج از هماهنگی با نهادهای بالادست امنیتی باشد، آش را آنقدر شور میکنند که اقدام تاریخی مجلس در تصویب قانون اقدام راهبردی را تحت الشعاع قرار میدهند. آن هم در مجلسی که با افتخار تابلوی مجلس انقلابی را دارد. آیا انقلابیگری بدون اخلاق و عقلانیت، معنا و مفهوم دارد؟نماینده مردم مشهد در مجلس خاطرنشان کرد: برخی اقدامات نمایندگان هزینهساز، متاسفانه تصویر کل مجلس را نتیجه کار کسانی نشان میدهد که از عقلانیت یا اخلاق توجه کمتری دارند در حالی که این واقعیت مجلس نیست. واقعیت مجلس، اکثریت مجلس انقلابی و خروجی نهایی است که از این مجلس بیرون میآید.توانگر تاکید کرد: همکاران عزیز، بیایید اجازه بدهیم مردم به جای این حاشیه سازیها، دستاوردهای این مجلس را ببینند.
وزیر کشور: ایران دومین کشور مهاجر پذیر دنیاست
وزیر کشور گفت: ایران دومین کشور مهاجرپذیر دنیاست و ۳.۵ میلیون مهاجر افغانستانی در داخل کشور ما همچون مردم کشورمان یارانه دریافت می کنند.احمد وحیدی در نشست سفرای بیش از ۶۵ کشور جهان و همچنین رؤسای سازمانهای بینالمللی مقیم با بیان اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران تعامل و داشتن روابط رو به جلو با همه کشورهاست، از قاچاق مواد مخدر، مهاجرتهای گسترده، جرایم سازمان یافته، قاچاق کالا و فعالیتهای تروریستی، به عنوان چالشهای وزارت کشور در حوزه حفظ نظم و امنیت کشور یاد کرد.وی با اشاره به بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ شهید و بیش از ۱۲ هزار جانبازی که جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر تقدیم کرده است، از سهم بالای کشورمان در کشفیات مواد مخدر گفت و تصریح کرد: در سال گذشته، ۹۰ درصد تریاک کشفشده در جهان، ۷۲ درصد مورفین کشفشده در جهان و ۲۰ درصد هروئین کشفشده در جهان، در ایران به دست آمده اند.
زمان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اعلام شد
عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش سه شنبه هفته آینده در دستور کار است، گفت: معاون اول برای دفاع از وی در صحن مجلس حضور پیدا خواهد کرد.حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با فارس با اشاره به نامه رئیس جمهور برای معرفی گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: قرار است سه شنبه هفته آینده صلاحیت وزیر پیشنهادی در صحن علین مجلس بررسی شود.وی درباره احتمال حضور رئیس جمهور در نشست دفاع از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش افزود: طبق اخباری که شنیدم قرار است محمد مخبر معاون اول در صحن مجلس به منظور دفاع از صلاحیت وزیر پیشنهادی حاضر شود.
کیهان: رئیسی جمعهها به جای توچال سفر استانی میرود
روزنامه تحت مدیریت حسین شریعتمداری نوشت: رئیسجمهور رئیسی، با باغبانهای مشغول به کار در بلوار هم رودررو سخن میگوید و میزان حقوق آنها را جویا میشود. در سیاه چادر عشایر مینشیند و همراهان حتی دیگ سیاه صاحب چادر را هم جابه جا نمیکنند. جمعهها به جای استراحت یا تفریح و توچال، سفر استانی میرود و... و این در حالی است که تا سه ماه پیش، کسانی در رأس دولت بودند که اقداماتشان نصاب احتمالات عالم سیاست را هم جابه جا کرده بود. مدعی بودند میتوانند با خودرو در حال حرکت از مردم نظرسنجی کنند. اگر گاهی سرکشی میرفتند با کفش روی فرش مردم میرفتند.
گزارش فارس از وضعیت مدرک گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش
فارس نوشت: مسعود فیاضی گزینه پیشنهادی وزیر آموزش و پرورش در سال ۱۳۹۶ از طریق کمیسیون نخبگان بدون مدرک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پس از قبولی در آزمون جامع و دفاع از رساله دکتری با نمره عالی، با درجه استادیاری و در رشته فقه و اصول تحلیلی و اجتهادی عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در حوزه روششناسی و منطق فهم دین شده است. او اکنون در دانشگاه و حوزه تدریس میکند.
ذالنوری خطاب به رئیسی: توقع نبود چنین شخصیتی را وزیر آموزش و پرورش معرفی کنید
نماینده مردم قم در مجلس از گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی وزارت خانه آموزش و پرورش انتقاد کرد و گفت: گزینهای که برای وزارت آموزش و پرورش انتخاب میکنید، یا باید شخصیت امتحان پس دادهای باشد که بعد از معرفی وی به مجلس، بهجت و خوشحالی در بدنه این وزارتخانه به وجود بیاید و مورد استقبال در مجلس قرار بگیرد و یا اینکه گزینهای از درون خود وزارت باشد، زیرا فرهنگیان معرفی شخصی غیر از بدنه این وزارتخانه را توهین و تحقیر نسبت به خود میدانند. ما گزینههای قوی فراوانی داریم و توقع نبود چنین شخصیتی را به عنوان وزیر آموزش و پرورش معرفی کنید.
کریمی قدوسی: به ما میگویند کمیسیون امنیت جلوی واکسن زدن رهبر انقلاب را بگیرد
کریمی قدوسی با اشاره به مستنداتی درباره پشتیبانی از ولایت فقیه یادآور شد: صدها بار در دوران انقلاب اسلامی به ویژه در دوران دفاع مقدس و زمانی که شخصیت های انقلابی و جهادی و ولایی مردم و جوانان بسیجی در حال تربیت در پای منابر نورانی شما بود، داستان هارون مکی شیعه تنوری امام صادق (ع) را که مصداقی در اطاعت و پیروی از ولی امر مسلمین بود برای ما تعریف کردید. جریان انقلابی را این مکتب پرورش داده و خواهد داد، ولی سوال ما این است که آیا قرائت "جدیدی" در اطاعت از ولایت به نام زنده کردن گفتمان امام و رهبری در راه است که به ما می گویید کمیسیون امنیت ملی جلوی واکسن زدن رهبری را بگیرد؟ ما می گوییم ولی امر مسلمین در تزریق واکسن هم تاکید نموده اند و هم خود را در انظار عمومی قرار دادند و دو بار واکسن زدند، به ما می گویید فهم شما از ولایت درست نیست؟ چرا بعضی از ما در حال دو قطبی سازی طب نوین و طب سنتی هستیم؟ چرا تدابیر ستاد کرونا را که ولی امر مسلمین همه ملت را به رعایت مصوبات و تدابیر آن دعوت می کند خلاف شرع مقدس و عقل و منطق می دانیم و این موضع غلط را ترویج می کنیم؟
حمله دایی به اسکوچیچ
علی دایی دایی با بیان اینکه فدراسیون فوتبال باید این موضوع را بهتر مدیریت میکرد، اظهار داشت: باید جلسهای را برگزار میکردند تا مهدی طارمی یا کادر فنی تیم ملی حرفهایشان را بزنند و این مشکل برطرف شود. من معتقدم اسکوچیچ در اندازهای نیست که بخواهد در مورد تاکتیکناپذیری بازیکنان ایرانی صحبت کند. شما دیدید که پرسپولیس با همین فوتبالیستهای ایرانی و شرایط سخت دو بار به فینال لیگ قهرمانان آسیا صعود کرد.
مرگ مغزی رتبه ۷۰ کنکور به دلیل جراحی زیبایی توسط افراد غیرمتخصص
دختر ۱۹ ساله اهوازی دارای رتبه ۷۰ کنکور بر اثر عمل زیبایی به کما رفت. او به دنبال تزریق دارو برای انجام عمل زیبایی توسط افراد غیرمتخصص در یکی از کلینیک های شهر اهواز دچار ایست قلبی تنفسی شد و پس از چند مرحله CPR، تلاش کادر پزشکی برای نجات وی بی نتیجه ماند.
پلیس: متاسفانه حجم سلاح در پایتخت مقداری زیاد شده
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از افزایش حجم سلاح در پایتخت خبر داد و بر ضرورت افزایش مجازات افراد مرتبط با سلاح تاکید کرد. سردار حسین رحیمی در حاشیه اجرای طرح "اقتدار" با حضور در جمع خبرنگاران درباره اجرای طرح منع تردد شبانه و نحوه اجرای طرح ترافیک، اظهار کرد: در مورد اجرای منع تردد شبانه ما نظراتمان را در شورای ترافیک اعلام و این موضوع را به آنان منتقل کردیم. وی ادامه داد: در مورد اجرای طرح ترافیک نیز با افزایش ساعات در گزارشی که گرفتیم مشخص شد تا حدودی در کاهش ترافیک هسته مرکزی اثرگذار بوده و در گام دوم نیز طرح از ساعت ۶:۳۰ تا ۱۹ اجرا خواهد شد که ما امیدواریم این موضوع هم در کاهش آلودگی هوا و هم در حجم ترافیک موثر باشد. رحیمی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره استفاده از سلاح در پایتخت و کشفیات آن نیز گفت: متاسفانه حجم سلاح در پایتخت مقداری زیاد شده است و ما گزارشی درباره آن را به مسئولان و دستگاه های مربوطه اعلام کردیم.
با تغییر اسم مذاکرات چیزی تغییر نمیکند
حسن بهشتیپور در گفت و گو با خبرنگار «انتخاب» در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه به نظر میرسد علی باقریکنی چندان علاقهای به آوردن اسم برجام ندارد و همواره از مذاکرات ۱+۴ نام میبرد، این امر چه پیامی دارد، گفت: «اسم مذاکرات را گذاشتهاند مذاکرات برای رفع تحریمها و با ۱+۴ هم گفتگو میکنند. در واقع میخواهم بگویم که با اسم چیزی تغییر نمیکند. اسم یک نشانه و مفهوم است و آنچه در مذاکرات موثر است، رویکردهاست.»