به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، بیش از ۶۰۰ روز دوری از مستطیل سبز سرانجام به پایان رسید و تماشاگران ایرانی هم توانستند بعد از دوران سیاه کرونا که البته هنوز تمام نشده، از نزدیک بازی استقلال و نساجی را نگاه کنند. شکی وجود ندارد حضور تماشاگران بدون در نظرگرفتن اینکه آنها هوادار چه تیمی هستند علاوه برجنبه مثبت بر هیجان انگیزتر شدن بازی ها، به بازگشت امید به جامعه هم کمک زیادی میکند، اما حضور محدود تماشگران در ورزشگاه آزادی که حدود ۵ هزار نفر بودند حواشی زیادی ایجاد کرد؛ حواشی که از ابتدا هم پیش بینی میشد به اشکال مختلف بروز پیدا میکند.
تصمیم دقیقه ۹۰ بدون اندکی تفکر!
پنج شنبه ۲۷ آبان سازمان لیگ در اطلاعیهای اعلام کرد تماشاگران به صورت محدود میتوانند بازی استقلال و نساجی که در هفته پنجم در ورزشگاه آزادی برگزار میشود حاضر شوند. باتوجه به تجربه مدیران ایرانی پیش از این هم پیش بینی میشد که برای انجام این اتفاق کاستیهای زیادی وجود داشته باشد و این گونه هم شد.
اعلام حضور تماشاگران حدود ۲۴ ساعت قبل از بازی بود که همین به خودی خود باعث ایجاد بی نظمی میشد. اینکه چرا یک باره این تصمیم رسانهای شد جای سوال دارد؟ اگر همه امکانات در جهت برگزاری این مسابقه با حضور تماشاگران مهیا بود چرا زودتر اعلام نشد؟
از همه عجیبتر شیوه بلیت فروشی بود. در حالی که تمام دنیا تلاش خود را انجام میدهند تا از تجمع جلوگیری کنند و همه چیز از راه دور و از طریق اینترنت و الکترونیکی باشد، اما بلیت فروشی این مسابقه به صورت حضوری انجام شد! همین اتفاق باعث شد تا بسیاری از افرادی که در نهایت بلیت به آنها نرسید هم جلوی ورزشگاه جمع شوند. البته روز مسابقه سامانه بلیت فروشی هم راه اندازی شد، اما این کار سبب جلوگیری از ازدحام نشد و حتی افرادی که بلیت هم داشتند به عجیبترین شکل ممکن وارد استادیوم شدند!
نکته دیگری که مورد انتقاد بعضی تیمها از جمله سپاهان و مدیرعاملش هم قرار گرفت انتخاب بازی استقلال به عنوان بازی باتماشاگر بود. درواقع تیمهای دیگر به خاطر این تصمیم شتاب زده مسئولان واکنش نشان دادند و مدعی شدند که آنها هم شرایط میزبانی در هفته پنجم را داشتند، اما مسئولان این تصمیم را اصلا به آنها اطلاع ندادند. ساکت مدیرعامل سپاهان اعلام کرد که این باشگاه آماده میزبانی از تماشاگرانش بوده و میتوانسته از این مزیت بهره ببرد، اما سازمان لیگ به صورت گزینشی فقط نام استقلال را برای حضور هوادارانش اعلام کرده است.
کدام پروتکل؟ کدام کرونا؟ کدام فاصله گذاری اجتماعی؟
نوبت به نشستن تماشاگران روی سکوها رسید... کارهای عجیب مسئولان در این قسمت هم ادامه داشت و تماشاگران بدون فاصله اجتماعی کنار هم قرار گرفتند. این اتفاق در حالی رخ داد که اصلا ظرفیت محدود برای این اعمال میشود که افراد با فاصله نزدیک کنار هم قرار نگیرند و حداقل سه صندلی میانشان خالی باشد، اما این اتفاق رخ نداد و همه رو به روی جایگاه نشستند.
نکته جالب توجه این است که از بلندگوی ورزشگاه بارها اعلام شد که افراد از هم دور شوند چرا که دوربینها در حال فیلمبرداری هستند! درواقع این تذکر صرفا به خاطر این داده شد که این شرایط دور از چشم رسانهها و بینندگان تلویزیونی قرار بگیرد.
سوالی که از مسئولان باید پرسید این است که آیا در هفتههای آتی نیز میخواهند با همین شرایط تماشاگران را به ورزشگاهها راه بدهند؟ روزهای تلخ کرونایی ایران هنوز به پایان نرسیده و از ابتدای سال تا همین روز گذشته تعداد فوت شدگان روزانه سه رقمی است و هنوز دو رقمی نشده و همین تجمعها میتواند تمام زحمات کادر درمان را هدر بدهند.
تماشاگران در بازی روز گذشته کنار هم نشستند و عده زیادی بدون ماسک شعار میدادند و شاید این بدترین اتفاق ممکن در هفته پنجم بود. هفتهای که به زعم بعضی به خاطر حضور تماشاگران میتوانست نماد امید به زندگی باشد حالا باعث نگرانی شده که ممکن است همین بی توجهیها آمار ابتلا را بالا ببرد. متخصصان و پزشکان بارها تاکید کرده اند که واکسینه شدن پایان کار نیست و تا برقراری ایمنی جمعی باید محتاطانه عمل کرد. به نظر میرسد این توصیهها به گوش مسئولان فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ نرسیده و آنها که برای بازی ایران کره جنوبی خود را نگران سلامتی مردم نشان میدادند حالا هیچ نشانی از نگرانی آن روزها در رفتارشان وجود ندارد.
میتوان این توصیه را به مسئولان فدراسیون فوتبال کرد که اگر قرار است با این شرایط تماشاگران وارد ورزشگاه شوند و برای ۹۰ دقیقه تشویق جان بسیاری به خط بیفتد تابلوی ورود ممنوع را دوباره روی در استادیومها نصب کنند.
لطفا از اجنبیها کپی کنید!
این اتفاق در تک بازی با تماشاگر فوتبال ایران در حالی رخ داد که اروپاییها و حتی آسیاییها در زمان حضور حداقلی تماشاگران به خوبی پروتکلها را اجرا کردند و حتی در گیتها ماسک افراد را بررسی میکردند و از ضدعفونی کردن دستهای حاضران در ورزشگاه هم غافل نبودند. صندلیها کاملا علامت گذاری شده بود و ماموران برای اجرای پروتکلها نظارت لازم را داشتند، اما در ایران این اتفاق رخ نداد و شاید همین نتیجه تصمیم دقیقه نودی مسئولان بود. سازمان لیگ به راحتی میتوانستند از تجربه اروپاییها و یا دیگر استادیومها استفاده کند و یک کپی برداری سودمند را انجام بدهد که اینگونه نشد. جالب اینجاست که سهیل مهدی مسئول برگزار کننده مسابقات لیگ برتر دیشب و پس بازی استقلال عنوان کرد که حضور این تماشاگران آزمایشی بوده این تماشاگران بوده اند که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکرده اند.
تصاویر تماشاگران اروپایی و آسیایی را در زمان حضور در استادیومها به صورت محدود را در ادامه مشاهده میکنید: