سرمایه گذاران برای محافظت خود در برابر افزایش قیمت ها و مقابله با تورم چندین انتخاب پیش روی خود دارند؛ اما قبل از ارائه آن پیشنهادها بهتر است سری به مطالعهای که اخیراً انجام شده بزنیم. این مطالعه به بررسی بازارهای مالی و نرخ رشد هریک از این بازارها بین سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۰ پرداخته است. نتایج حاصل از آن در نمودار زیر نشان داده شده است:
همانطور که در نمودار فوق میبینید، از سال ۸۰ تا ۹۰، سکه طلا، بازار بورس و دلار نرخ رشد بیشتری نسبت به شاخص قیمت ها یا تورم داشتهاند؛ بنابراین با مطالعه گذشته، برخی اقداماتی را که شما برای غلبه بر تورم و پیشی گرفتن از آن میتوانید انجام دهید، مطرح میکنیم:
بازار بورس این امکان را به شما میدهد که با حداقل سرمایه وارد آن شوید و با سرمایه گذاری در شرکتها علاوه بر مشارکت فعال در اقتصاد کشور، سود مناسبی را هم به دست آورید. بخشی از سودی که در بورس به دست میآورید شامل سود نقدی است که سالانه توسط شرکتها به سهامدارانشان پرداخت میشود. بخشی دیگر نیز درنتیجه افزایش قیمت سهام شرکت عاید شما میشود. تاریخچه بازار بورس در همه کشورها نشان داده است که شاخصهای بورسی با اختلاف بسیار توانستهاند شاخص قیمت و تورم را در آن کشور شکست دهند. (اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه احتیاج دارید میتوانید به دوره آموزشی ورود به بازار سهام رجوع کنید)
بازار سکه نیز در کشور ما همیشه داغ بوده است. افزایش قیمت سکه در سالهای اخیر دو دلیل اصلی دارد. یکی افزایش قیمت جهانی طلا است و دیگری افزایش قیمت دلار. این دو باعث شده که قیمت سکه با نرخ رشد سریعتری نسبت به سایر رقبا، افزایش بیابد. یکی از نقاط ضعف سرمایه گذاری در سکه نسبت به بورس این است که شما با خرید سکه هیچ سود ماهیانه یا سالیانهای دریافت نمیکنید و تنها با فروش سکههای خود میتوانید به پول نقد برسید.
تورم بالا باعث کاهش قدرت خرید پول ملی میشود. برای مثال اگر میانگین تورم در کشور ۲۰ درصد باشد، این بدان معنا است که ارزش واقعی ۱۰۰۰ تومان امروز در سال آینده چیزی در حدود ۸۰۰ تومان خواهد بود. حال اگر نرخ تورم کشور ۲ درصد بود چه اتفاقی میافتاد؟ در آن صورت ارزش واقعی ۱۰۰۰ تومان امروز در سال آینده ۹۸۰ تومان میشد. اختلاف بین ۸۰۰ تومان و ۹۸۰ تومان نشاندهنده تورم است؛ بنابراین اگر شما پسانداز ریال خود را تبدیل به دلار کنید، میتوانید تا حدودی ارزش پسانداز خود را حفظ کنید. چراکه نرخ تورم در ایران بیشتر از ۲۰ درصد، اما در کشور آمریکا چیزی در حدود ۳ درصد است.
بنابراین شما با به کارگیری این آمار و ارقام میتوانید به مقابله با تورم بپردازید و احتمالاً آن را شکست دهید.
تورم هیچگاه بهترین دوست شما باقی نخواهد ماند؛ اما همانگونه که در این فصل هم دیدیم چندین راه وجود دارد تا شما بتوانید از تورم بهره لازم را ببرید. شما میتوانید با مراجعه به وبسایت بانک مرکزی و مرکز آمار ایران از نرخ تورم رسمی کشور مطلع شوید. به خاطر داشته باشید که ارزش سرمایه گذاری خود را بهصورت دورهای محاسبه کنید و با نرخ تورم در همان دوره مقایسه کنید. چنانچه بتوانید عملکردی بهتری از نرخ رشد تورم داشته باشید و با خرید داراییهایی که پیشتر ذکر شد از ارزش سرمایه خود محافظت کنید، مطمئناً دوران خوبی را در زمان بازنشستگی سپری خواهید کرد.
منبع: مدیرمالی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.