دلار ۳۰۰۰۰ تومانی سیگنال واضح به دشمن است / با تمام توان، مانع از شرطی سازی اقتصاد ایران شوید

متولیان کنونی باید مساله ارز را ـ دست کم در طول مذاکرات هسته‌ای ـ فراتر از یک مولفه اقتصادی و به عنوان یک مولفه سیاسی و امنیتی در نظر گرفته و تمام توان خود را برای جلوگیری از ارسال سیگنال اشتباه به دشمن بگیرند. بی‌شک رویکرد‌های پلیسی صرف نظیر برخورد با دلالان خرده پا یا دستگیری چند صراف نمی‌تواند مسیر ارز را تغییر دهد و باید این چالش اقتصادی را با راهکار‌های اقتصادی رفع کرد که از قضا در دسترس است.
کد خبر: ۱۰۹۱۳۰۲
|
۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۷ 04 December 2021
|
57999 بازدید
|

پس از دور نخست مذاکرات تیم جدید دیپلماسی ایران با ۴+۱، بازار ارز در ایران روند افزایشی به خود گرفت و دلار از مرز روانی سی هزار تومان نیز گذشت؛ رشدی که راهبرد کاهش چشمگیر تاثیرپذیری اقتصاد ایران از مذاکرات هسته‌ای و عبور از شرطی سازی اقتصاد کشور را نقض می‌کند و عملاً بار روانی در پی خواهد داشت که در صورت طولانی شدن مذاکرات، اقتصاد ایران را دستخوش موج تازه‌ای از بحران‌ها خواهد نمود. این بحران اکنون با اقدامات قاطع در حوزه سیاست‌های پولی قابل مدیریت است.

به گزارش «تابناک»؛ ارز‌های خارجی و به طور خاص دلار، در شش سال اخیر شرطی شده بود و تنها متغیر فوق العاده تاثیرگذار بر آن، مذاکرات هسته‌ای بود. حال آنکه متغیر‌های دیگری نظیر میزان تامین ارز در بازار دوم می‌توانست تعیین کننده باشد و قاعدتاً رشد و ریزش هیچ بازاری تک پارامتری نیست. یکی از شعار‌های مهم دولت مستقر، تفکیک مسیر اقتصاد از مذاکرات هسته‌ای و کوشش برای کاهش اثرگذاری مولفه‌های خارجی بر اقتصاد ایران بود؛ هدف‌گذاری مهم که مشخص است آنچنان سهل‌الوصول نیست، اما غیرقابل دستیابی نیز نیست.

فراموش نکنیم پس از آنکه با اوج‌گیری تنش‌های بین‌المللی و چند دور تحریم، ارزش دلار از محدوده ۹۵۰ تومان به محدوده ۳۵۰۰ تومان افزایش یافت، دولت توانست برای دوره‌ای نه چندان کوتاه، ارزش پولی ملی را حفظ کند و دلار بیش از این افزایش نیافته بود؛ بنابراین، نمی‌توان انکار کرد که راهبرد‌هایی وجود دارد که دلار را می‌توان پایین‌تر از محدوده روانی ۳۰ هزار تومان تثبیت کرد و مانع از کاهش بیشتر ارزش پول ملی و بروز تبعات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی‌اش شد؛ تبعاتی که خواست آمریکا برای افزایش فشار افکارعمومی بر مذاکرات کنندگان ایران است.

 

دلار 30000 تومانی سیگنال واضح به دشمن است / با تمام توان مانع از شرطی سازی اقتصاد شوید

بنابراین، افزایش ارزش دلار در این مقطع عملاً سیگنال به دشمن است و مجموعه دستگاه‌های حاکمیتی باید با یک اقدام منسجم، اثرپذیری بازار ارز و بازارهای موازی از مذاکرات هسته‌ای را به حداقل ممکن کاهش دهند؛ چرا که اگر قرار باشد حتی در صورت تداوم مذاکرات و نه شکست و توقف مذاکرات، دلار به چنین ضرب‌آهنگی رشد کند، مدیریت فضای اقتصادی کشور بسیار دشوار خواهد بود و هدف دشمن در تحریک افکارعمومی برای موضع گیری علیه سیاست‌های اصولی ایران و ضربه به کوشش تیم مذاکره کننده برای تامین منافع حداکثری ایران در مذاکرات، در دسترس قرار می‌گیرد.

متولیان کنونی باید مساله ارز را ـ دست کم در طول مذاکرات هسته‌ای ـ فراتر از یک مولفه اقتصادی و به عنوان یک مولفه سیاسی و امنیتی در نظر گرفته و تمام توان خود را برای جلوگیری از ارسال سیگنال اشتباه به دشمن بگیرند. بی‌شک رویکرد‌های پلیسی صرف نظیر برخورد با دلالان خرده پا یا دستگیری چند صراف نمی‌تواند مسیر ارز را تغییر دهد و باید این چالش اقتصادی را با راهکار‌های اقتصادی رفع کرد که از قضا در دسترس است.

بر خلاف برخی تصورات، بازار ارز ایران روزانه کشش بیش از چند ده میلیون دلار را ندارد و با چنین تامینی می‌توان حتی مسیر ارز را تغییر کرد. اگر با سیاست‌های پولی کارآمد نظیر تامین بازار به قدر کافی و اقدامات فراتر از نرخ گذاری و بازی با نرخ، به فعالان بازار این اطمینان را داد که مذاکرات به هر سمت و سویی برود، جمهوری اسلامی ایران توان تامین نیاز ارزی بازار را دارد و مسیر تثبیت شده‌ای برای تامین مالی وجود دارد، به مرور اثرپذیری بازار از مذاکرات کاهش خواهد یافت.

بنابراین باید در چند دوره مذاکره پیش روی، سوای نتیجه مذاکرات، بازار تامین شود و اجازه تاثیرپذیری بازار از مذاکرات داده نشود. بدین ترتیب فعالان بازار نسبت به نتایج مذاکرات کمتر گارد خرید می‌گیرند و درمی‌یابند با توجه به اراده حاکمیت برای حفظ قیمت ارز در ایران در سطح، فرصتی برای سفته بازی در این بازار وجود ندارد و سراغ سایر بازارها خواهند رفت. در این مقطع باید مراقب آدرس‌های غلط برخی که دنبال سودهای مقطعی هستند، درباره سپردن همه چیز به بازار باشیم. در شرایط جنگی که ایران نیز اکنون در قالب یک جنگ اقتصادی آن را تجربه می‌کند، هیچ حکومتی قیمت گذاری را صرفاً به بازار واگذار نمی‌کند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۵۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
باید کارشناسان واقعی اقتصاد در راس باشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
زود گفتی قبول نیست..!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
انواع مشکلات حیاتی مانند آب،هوا و سلامت غذایی در کشور داریم.
باید با رفع تحریم ها و کمک غربی ها مشکلات رو حل کنیم.
تمام زیرساخت های کشور فرسوده شدن.
پول و تکنولوژی لازم رو نداریم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
استاد .اسکناس ندارند .میفهمی
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۷:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
ارزان نگه داشتن زورکی دلار، باعث فروپاشی حقیقی اقتصاد میشود که تبعات آن بسیار بیشتر است. بارها گفتم و باز هم میگویم، تنها راه کاهش مشکلات اقتصادی در شرایط فعلی، اخذ مالیات سنگین و با زور از ثروتمندان است. آیا نظام توان و انگیزه گرفتن تصمیمات سخت را دارد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
من از قشر زیر خط فقز هستم ولی نظرات ادمایی مثل تو این گمدها رو بالا اوردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
خواهشا مثل بورس افاضات نکنید

در مورد بورس هم همین حرفا رو میزدید

دیگه باور نمیکنیم
ناشناس
|
Bulgaria
|
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
با دستور که اقتصاد اداره نمیشه. اول ما باید بررسی کنیم که دلیل کاهش شدید ارزش پول ملی چیه؟ افزایش سرسام‌آور نقدینگی.
افزایش نقدینگی روزانه به حدود ۳ هزار میلیارد تومان رسیده. نقدینگی کل هم تا پایان سال به حدود ۴۶۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسه. با این اعداد و آمارها منتظر باارزش شدن ریال نباشید. اقتصاد یک علم است و تابع یکسری قوانین و فرمول‌های ریاضی. در اقتصاد ایران که تک‌محصولی است، افزایش نقدینگی فوراً منجر به تورم و بی‌ارزش شدن پول ملی میشه و در حال حاضر حجم نقدینگی و سرعت افزایش آن به شدت بالا رفته که این یعنی ریال هر روز بی‌ارزش‌تر خواهد شد. با این حجم از نقدینگی، قیمت دلار در ماه‌های آینده تا حدود ۶۰ هزار تومان بالا خواهد رفت. مطمئن باشید هیچکسی و هیچ کاری هم نمی‌تونه جلوی این افزایش قیمت رو بگیره.
برای کنترل نقدینگی و کاهش تورم هم باید دولت دو تا کار انجام بده.
۱. رفع تحریم‌ها و تنش‌زدایی در عرصه سیاست خارجی
۲. قطع بودجه سازمان‌ها و نهادهای بی‌مصرف و کوتاه کردن دست مفت‌خورها از بیت‌المال.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
عده ایی قلیل برای نفع خودشان کشور را گروگان گرفته اند و از تحریم برای نسلهای بعدی شان ثروت می سازند.
ناشناس
|
Canada
|
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
من اسفند ۹۷ ملکمو مفت فروختم وبا پولش دلار خریدم همان ملک الان چهاربرابرشده بقیه کالاهایی هم که بادلار محاسبه میشوند مثل خودرو واوازم خانگی ۴-۵ برابر شده اند ولی ارزش دلار در این سه سال فقط دو ونیم برابرشده
این نشون میده قیمت دلار بطور مصنوعی وغیرواقعی والبته موقتا پایین نگه داشته شده و باید الان حداقل ۴۰-۵۰ هزارتومان باشه و بزودی هم خواهدشد و طبق پیش بینی ها تا ۳۰۰ هزارتومان هم بالا خواهدرفت
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
حالا چون ملکتو فروختی باش دلار خریدی میخوای دلار به 300 هزار تومان برسه .بین طمع با آدم چکار میکنه . حالا فعلا تو اجارها بمون تا دلار بره بالا
amir miryousefi
|
United States of America
|
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
مشکل اینجاست معلوم نیست کی میخره کی می فروشه!!!

قانون بزارید هر کس فقط بتونه به حساب ارزیش ارز واریز کنه.دستی ممنوع بشه و فیزیکی.

دوم شفاف بشه پتروشیمی ها پول هاشون را کجا و کی وارد می کنند و تزریق می کنند.به غیر از پتروشیمی و نفت که ارز آوری ما نداریم.معلوم میشه چه خبره.

همین الان شما می تونید برید آنلاین صندوق ذخیره ارزی نروژ را نگاه کنید.تا اینقدر ارز مملکت شفاف نشه هیچ چیزی عوض نمیشه.

اتفاقا مذاکرات به نتیجه نرسه من مردم ضرر می کنم اگر نه خیلی ها سود میبرند توش!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
گرانی دلار دست دولت است.
دولت دلار را به کارت ملی میداد بجای اینکه دان مرغ را سوبسید بدهد یا کالاهای مورد نیاز را با دلار ارزان به مردم بدهد .
دلار را به قیمت روز کف بازار به مردم می فروشد و کسری بودجه تامین میکند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟