به گزارش «تابناک» به نقل از جماران از روزنامه القبس کویت، «عبدالله السند» سخنگوی وزارت بهداشت کویت اعلام کرد که نخستین مورد ابتلا به گونه جهش یافته «اومیکرون» در این کشور ثبت شده است.
السند تأکید کرد که یک مسافر با ملیت اروپایی که از یکی از کشورهای آفریقایی وارد کویت شده است به گونه اومیکرون مبتلا شده است.
در همین حال، شرکت داروسازی بیونتک امروز چهارشنبه اعلام کرد که واکسن «فایزر-بیونتک» به افرادی که سه دوز از این واکسن به آنها تزریق شده است در برابر سویه اومیکرون از ویروس کرونا مصنویت میدهد.
با این حال بنا به بررسیهای آزمایشگاهی انجامشده تزریق دو دوز از واکسن «فایزر-بیونتک» احتمالا به اندازه کافی از افراد واکسینهشده در برابر سویه اومیکرون محافظت نمیکند.
در بیانیه بیونتک آمده است که با وجود نتایج به دست آمده مبنی بر تاثیر سه دوز از واکسن «فایزر-بیونتک» در برابر سویه اومیکرون، این شرکت به همراه شرکت داروسازی فایزر تا ماه مارس (اسفند/فروردین) واکسنی مختص سویه اومیکرون تهیه خواهند کرد.
به گفته مسئولان شرکت بیونتک سه دوز از واکسن «فایزر-بیونتک» منجر به تولید سطحی از پادتن در برابر سویه اومیکرون میشود که مشابه پادتن تولیدشده پس از تزریق دو دوز از واکسن در برابر دیگر سویههای کرونا است.
شرکت بیونتک افزوده است که تزریق دو دوز از واکسن «فایزر-بیونتک» نیز تا حدی در برابر سویه اومیکرون مصونیت ایجاد میکند هرچند سطح مصونیت به دنبال تزریق سه دوز از واکسن «بهتر» است.
سازمان جهانی بهداشت سویه اومیکرون از ویروس کرونا را گونهای با میزان سرایت «بالا» ارزیابی کرده است. این سویه چند روز پیش برای اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد و پس از آن مواردی از ابتلا به آن در کشورهای دیگر کشف شد.
آخرین دادههای سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که هرچند میزان سرایت سویه اومیکرون «بالا» است، اما این گونه از ویروس کرونا منجر به علائم شدیدتری از بیماری «کووید ۱۹» نمیشود.
پیدایش گونه اومیکرون نگرانیهای زیادی را در سطح جهان بابت احتمال همهگیری این گونه از ویروس کرونا به وجود آورده است.
از سوی دیگر، سازمان جهانی بهداشت طی گزارش هفتگی خود درباره همهگیری کرونا در سطح جهان اعلام کرد که سویه امیکرون ویروس کرونا تاکنون دستکم در ۵۷ کشور جهان مشاهده شده است.
در این گزارش عنوان شده که طی هفته منتهی از ۲۹ نوامبر تا ۵ دسامبر بیش از ۴ میلیون ابتلا به کرونا در سطح جهان گزارش شده که این میزان نسبت به هفته پیش از آن تغییری نکرده است.
سازمان جهانی بهداشت همچنین از مرگ ۵۲ هزار و ۵۰۰ نفر بر اثر ابتلا به کرونا طی هفته گذشته خبر داده است. براین اساس شمار مرگ و میر جهانی ناشی از کرونا نسبت به هفته پیش از آن ۱۰ درصد افزایش یافته است
همچنین در تاریخ ۵ نوامبر جاری شمار افرادی که تاکنون در سطح جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند به بیش از ۲۶۵ میلون تن و فوتیها نیز به بیش از ۵.۲ میلیون نفر افزایش یافته است.
از سوی دیگر مایک راین، مسئول شرایط اضطراری سازمان جهانی بهداشت نیز بر تاثیر بازدارندگی واکسنهای موجود علیه سویه امیکرون ویروس کرونا تاکید کرده است.
سازمان جهانی بهداشت پیشتر در سوم نوامبر از مشاهده سویه امیکرون کرونا در ۳۸ کشور جهان خبر داده بود.