واکسن آسترازنکا در برابر گونه اومیکرون موثر است

دُز سوم واکسن آسترازنکا به طور قابل توجهی باعث افزایش سطح آنتی بادی ها علیه سویه اومیکرون می شود.
کد خبر: ۱۰۹۴۸۷۳
|
۰۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۰ 24 December 2021
|
7954 بازدید
|
۱

به گزارش «تابناک» به نقل از یورونیوز، تحقیقات آزمایشگاهی دانشگاه آکسفورد نشان می دهد که دُز سوم واکسن آسترازنکا در برابر سویه اومیکرون (اُمیکرون) از اثر بخشی لازم برخوردار است. داده های این تحقیق که روز پنجشنبه ۲۳ دسامبر منتشر شده حاکی از آن است که پادتن یا آنتی بادی اومیکرون بعد از تزریق دُز سوم آسترازنکا به طرز «قابل توجهی» در بدن فرد افزایش می یابد.

شرکت داروسازی بریتانیایی-سوئدی در بیانیه ای جداگانه که به استناد پژوهشی که تحت نظر دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن (در سنت لوئیز آمریکا) انجام شده گفته که آنتی بادی ایجاد شده دربدن با هدف جلوگیری از ابتلای فرد به کووید ۱۹ نیز همچنان اثر بخش است.

نتایج مطالعه واکسن آسترازنکا موسوم به «واکس‌زویرا» (Vaxzevria) بر روی ۴۱ نفر نشان می دهد که بعد از دُز سوم سطح خنثی شدن اومیکرون مشابه میزانی است که بعد از تزریق دُو دز واکسن در مورد سویه دلتا مشاهده شده بود. در همین حال سطح پادتن در بدن افرادی که دُز تقویتی را دریافت کرده بودند بیشتر از آنتی‌بادی افراد شفا یافته از کووید ۱۹ بود.

داده هایی که به آنها استناد شده در مرحله بعدی نیازمند تایید کارشناسان پزشکی و دارویی است که بعد از انتشار آن دریک مجله معتبر پزشکی روی آن نظر می دهند. رقبای آمریکایی آسترازنکا یعنی فایزر و مدرنا پیش تر نسبت به موثر بودن دز تقویتی خود در برابر سویه جدید کووید ۱۹اطمینان داده بودند.

این تحقیق زیر نظر دانشگاه آکسفورد و مستقل از بخشی صورت گرفته که در تولید واکسن با آسترازنکا همکاری می کند. با وجودیکه اکثر مردم بریتانیا در دُز اول و دوم از واکسن آسترازنکا استفاده کرده اند «واکس زوریا» بعنوان دُز تقویتی در این کشور مورد استفاده قرار نگرفته است. کشورهای غربی ترجیح داده اند تا در واکسیناسیون جمعیت خود بیشتر به واکسن هایی مبتنی بر پیام رسان ARNm نظیر فایزر اتکا کنند در نتیجه واکسن های مبتنی بر جایگزینی پروتئین مثل آسترازنکا بیشتر در قالب برنامه های بین المللی «کوواکس» در اختیار کشورهای عمدتا فقیر دنیا قرار می گیرد.

تلاش برای مهار سویه جدید کووید در حالی ادامه دارد که تحقیقات اولیه حاکی از آمار پایین افراد بستری شده در بیمارستان به دلیل ابتلا به اومیکرون درمقایسه با سویه های قبلی کووید ۱۹ دارد.

اما شیوع بسیار سریع و قدرت ابتلای بالای اُمیکرون باعث شده تا در اکثر کشورها کارزارهای تسریع در واکسیناسیون بویژه دُز سوم و تقویتی در دستور کار قرار گیرد. تعداد مبتلایان در بریتانیا دیروز چهارشنبه رکورد زد و از مرز ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفت و امروز پنجشنبه به حدود ۱۲۰ هزار نفر رسید.

در همین حال و در آستانه تعطیلات کریسمس و سال نوی میلادی بسیاری از کشورهای دنیا سیاست ترغیب برای تزریق دُز تقویتی و ادامه رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ماسک زدن را در دستور کار قرار داده اند و برخی از کشورها هم تصمیم به اعمال محدودیت های بیشتر و تعطیل کردن برخی اماکن عمومی خود گرفته اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
دولت ما هم بعد از کلی هزینه، با وارد کردن مواد اولیه تولید واکسن که تکنولوژی و علم در آن هست ، و تو بوق و کرنا مردن، آخرش محکوم به مرگ هستیم، وامسن فقط آسترازینکا، جانسون اند جانسون، مورنا و در راس هم فایزر.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟