در حال حاضر بیش از یک میلیون سایت با دامنه ir. وجود دارد. برای دامنههای خارجی فعال در ایران مثل com. آمار درستی در دسترس نیست. دامنههای ثبتشده در کل دنیا بیش از 350 میلیون دامنه است و این آمار روزبهروز بیشتر میشود و تعداد کسانی که میخواهند سایت ایجاد کنند روند صعودی دارد. همانطور که در بالا ذکر کردیم نام دامنه یکتا است، اگر قصد دارید یک سایت برای خودتان ایجاد کنید بهتر است هرچه زودتر نام دامنه مناسب با کار خودتان را ثبت کنید تا شخص دیگری آن را ثبت نکند.
در نتیجه اولین قدم برای ساخت سایت داشتن یک نام منحصربه فرد در دنیای مجازی است. دامنه حکم آدرس شما در دنیای اینترنت را دارد. نام دامنه (Domain) با موضوع هاستینگ متفاوت است. وقتی کاربری بخواهد شما را در اینترنت پیدا کند آدرس شما را باید در مرورگر خود وارد کند. آدرس شما همان دامنه شماست. درواقع هر آدرسی شامل یک سری اعداد هست. که به آن IP میگویند. به دلیل سختی استفاده از این سری اعداد IP، آن را با دامنه جایگزین کردهاند. دیگر کاربر نیاز ندارد که سری اعداد هر سایت را وارد کند. بلکه نام سایت را به راحتی درج میکند.
هر یکی از این کلاسها یک رنج IP را شامل میشود. به همین جهت حفظ کردن اعداد کار سختی است، اما نوشتن و جستجوی نامها باعنوان دامنه کار آسانتری خواهد بود.
زمانی که شما یک دامنه را جستجو میکنید، مرورگر درخواست شما را به شبکه جهانی سرورها ارسال میکند. Name server هایی وجود دارند که دامنه را به هاست وصل میکنند. وبسایتها از این name server ها کمک میگیرند. بنابراین بجای اینکه کاربر از IPها استفاده کنند، از domain name ها بهرمند شوند. به همین جهت شما نیاز دارید تا از تکنولوژی DNS استفاده کنید.
انتخاب دامنه یکی از مهمترین مراحل در راه اندازی یک کسب و کار است، زیرا به عنوان آدرس وب کسب و کار شما عمل میکند. در اینجا نحوه درست کردن آن آمده است:
نامهای دامنه به سرعت به فروش میرسند. شاید علت این سرعت فروش ارزان بودن آنها باشد. بنابراین نام دامنه مورد علاقه خود را در اسرع وقت ثبت کنید. اگر در یافتن یک نام در دسترس مشکل دارید، ثبتکنندههای دامنه نامهای جایگزین را در طول جستجوی دامنه شما پیشنهاد میکنند تا به شما در یافتن نام دامنه مناسب کمک کنند.
تعداد زیادی پسوند وجود دارد. محبوب ترین پسوند که اکثرا میشناسند، .com است. .io - .info - .tv - .net - .org هم از دیگر پسوندهای موجود میباشند. اگر سازمانهای دولتی قصد استفاده از دامنه ای را داشته باشند از پسوند .gov استفاده می کنند. همچنین هر کشوری دارای پسوند مخصوص به خود است. انگلیس از .uk ، آلمان از .de و هند از .in استفاده می کنند. پسوند ایران نیز .ir است.
به طور کلی دامنه ها به دو دسته GTLD و CCTLD تقسیم میشوند. دامنه های دسته GTLD دارای سه یا بیش از سه حرف هستند. که نسبت به نوع دوم عمومی تر میباشند. تعداد زیادی از این دسته وجود دارد. نمونه هایی از این نوع عبارتند از: .org - .edu - .green - .game و همان طور که گفته شد پسوند .com جزو محبوبترین هاست. هدف از پسوند .com جدا کردن سایت های تجاری بود. که امروزه اکثر افراد از یک دامنه با این پسوند نیز استفاده میکنند.
نوع دیگر که CCTLD که دارای حرف کمتر از سه هستند. این پسوندها دو حرفی هستند. نسبت به نوع GTLD برای موارد خاص استفاده میشوند. درواقع مخفف نام کشورهای دنیا هستند. این دامنهها توسط دولت هر کشور مدیریت می شوند. که در بالا مثال هایی از آن زده شد. مانند پسوند کشور ایران که .ir است. اگر قصد دارید برای سایت خود نامی را انتخاب کنید باید به یک نکته توجه داشته باشید. البته که شما برای انتخاب نام سایت خود محدودیت ندارید؛ اما باید بررسی کنید که نام مورد نظر شما توسط شخص دیگری خریداری نشده باشد. چون دامنه یک نام منحصربهفرد است. اگر کسی نامی را انتخاب کرده باشد، شما دیگر نمیتوانید از آن نام استفاده کنید. اگر نام مورد نظر شما را کسی استفاده نکرده، باید آن را خریداری کنید. تا به اسم شما ثبت گردد. بدین صورت شخص دیگری نمیتواند از آن استفاده کند.
همان طور که گفته شد، دامنه و هاست دو مساله مختلف هستند. دامنه درواقع نام و آدرس سایت شما است. در کنار آن محلی که سایت شما نگه داری میشود به عنوان هاست نام گذاری میشود. هاست شما یک کامپیوتر یا یک فضای فیزیکی است که به یک اندازه مشخصی به وبسایت شما تخصیص داده میشود. شما برای اینکه وبسایت تان در دنیای مجازی دیده شود نیاز به یک نام منحصربه فرد یا دامنه به عنوان آدرس سایت خود در کنار یک فضای فیزیکی برای نگه داری سایت دارید.
هاست و دامنه دو مساله متفاوت ولی وابسته بهم هستند. شما یا دامنه و هاست خود را از شرکت ارائه دهنده خدمات اینچنینی تهیه میکنید. یا از دو شرکت متفاوت آنها را خریداری میکنید. در حالت دوم، شما نیاز دارید مشخصات DNS شرکت میزبان خود را با تنظیمان نام دامنه خود اصلاح کنید. میتوانید به پنل کاربری دامنه خودتان رجوع کنید. در بخش مدیریت دامنه به تنظیمات DNS جهت ویرایش دست یابید.
برای ساخت سایت خود، ابتدا احتیاج به ثبت دامنه منحصربه فرد خودتان دارید. ابتدا در سایت www.whois.com بررسی کنید که سایت شما ثبت نشده باشد. همچنین برای بررسی اختصاصی سایتهای ایران از آدرس www.whois.nic.ir استفاده کنید. با این دو سایت میتوانید چک کنید که آدرس شما جایی ثبت نباشد. در نهایت میتوانید از شرکت های ارائه دهنده خدمات هاست و دامنه، اقدام به خرید و ثبت نام سایت خود کنید.
هر سایت دارای سه بخش کلی است:
پیشوند دامنهها نماد شبکه جهانی اینترنت بوده که الان وقتی شما آدرسی را از مرورگر کپی میکنید بجای www تکنولوژی دیگری را میبینید؛ آن هم http یا https است. نام دامنه هم همان چیزی است که شما پس از بررسی و انتخاب آن، خریداری کردید. پسوند هم یکی از دو نوع GTLD و CCTLD است. که هر کدام قیمتهای متفاوتی دارند. پسوند .com در اواخر سال 2021 بعد از 10 سال افزایش قیمت پیدا کرد. ولی در کل این پسوندها قیمت های ثابتی را دارند.
زمانی که شما دامنه خود را خریداری کردید، میتوانید برای سایت خود ساب دامنه های متفاوتی طراحی کنید. به طور مثال وقتی شما در اینستاگرام عضو میشوید، یک نام یونیک به شما اختصاص داده میشود. در نتیجه شما روی دامنه اینستاگرام یک ساب دامنه را دریافت میکنید.
آدرس منحصربه فرد شما به صورت زیر میشود:
www.instagram.com/yourname
در نگاه اول شما یک دامنه ثبت کردهاید. اما این دامنه برای کمپانی متا بوده که پلتفرم اینستاگرام را در اختیار شما قرار داد. حق امتیاز آن با متا بوده و موضوعی که در اختیار شماست، یک بخشی از دامنه اینستاگرام است که به آن ساب دامنه میگویند.
تعداد دامنه های شما محدودیتی ندارد. همین امر باعث شده است تا افرادی زیادی دامنه های مختلف را ثبت کنند. تا زمانی که یک شرکت نیاز به آن نام داشت بتوانند آن را بفروش برسانند. درواقع شما میتوانید دامنه را به یک شخص دیگر انتقال دهید. که این امر باعث به وجود آمدن یک شغل در دنیا شده است. این که این شغل جزو دسته مشاغل سیاه هست یا خیر، نمیدانیم. اما در کل اگر شما دامنه ای را داشته باشید میتوانید امتیاز آن را به شخص دیگری منتقل کنید.
سازمان غیر انتفاعی ICANN سیاستهای ایجاد و پیادهسازی دامنه ها را مدیریت میکند. شرکت هایی که دامنه را به فروش میرسانند نیاز به اخذ مجوز از این سازمان دارند. البته در ایران برای ثبت دامنه خود نیاز به انجام یک کار اضافه است. آن هم ثبت مشخصات خود در سایت ایرنیک است. بدین صورت شما میتوانید مجوز استفاده از پسوند .ir را اخذ کنید. تنها برای استفاده از پسوند .ir نیاز به این کار است. این پسوند از تمامی پسوندها ارزان تر است. که شما میتوانید بین 1 سال تا 5 سال آن را خریداری کنید. تنها کافیست نام ایرنیک را در گوگل سرچ کنید. تا برای ثبت درخواست خود اقدام کنید.
اگر برای اولین بار است که یک وبلاگ راه اندازی میکنید، ممکن است مطالعه در مورد نحوه راه اندازی یک وبلاگ وردپرس برای شما مفید باشد، زیرا شما را در همه چیز گام به گام راهنمایی میکند .حتما با تحقیق و سرچ زیاد هم در مورد حوزه کاری و نوع اسم داشته باشید. همین. امیدواریم این مقاله به شما کمک کند تا بفهمید که چگونه یک نام دامنه مناسب برای وبلاگ یا تجارت خود انتخاب کنید.
برگرفته از مجله همیاروردپرس https://www.hamyarwp.com
انتهای رپرتاژ آگهی/