ادعای آمریکا درباره نقش مسکو در حمله سایبری اوکراین

یک مقام ارشد آمریکایی ادعا کرد که حمله سایبری بزرگ علیه اوکراین در روز جمعه "بخشی از روش‌های بازی روسیه" است که قبلا نیز از آن استفاده کرده است.
کد خبر: ۱۰۹۹۲۵۵
|
۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۰۲:۲۷ 16 January 2022
|
6435 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، ویکتوریا نولاند، معاون امور سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا، در مصاحبه با فایننشال تایمز، روسیه را مسئول این حمله سایبری که ده‌ها وب سایت دولتی اوکراین را هدف قرار داد، ندانست با این حال مسکو را متهم کرد و گفت که این تحولات بخشی از یک الگوی آشنا و نگران کننده از اقدامات مسکو است.

معاون وزیر امورخارجه آمریکا ادعا کرد: در حال حاضر نمی‌خواهم در مورد انتساب این حملات حرفی بزنم، اما معتقدم که این یک بخش آزمایش شده و واقعی از روش‌های بازی روسی است، که همه با آن‌ها در سراسر جهان آشنا هستند.

این مقام آمریکایی ادعا کرد در گذشته، عوامل روسی این کار را برای بی‌ثبات کردن دولت‌ها، آزمایش توانایی‌های خود، تضعیف حس اعتماد در کشور‌های مورد اختلاف، انجام داده‌اند؛ بنابراین هر چیزی امکان دارد.

آمریکا اعلام کرده است که اگر روسیه به اوکراین حمله کند، با اقدامات تلافی جویانه گسترده آمریکا و متحدانش در اروپا، از جمله تحریم‌های اقتصادی و مالی در مقیاسی بسیار بزرگتر از اقدامات و تحریم‌های سال ۲۰۱۴ زمانی که کریمه به روسیه الحاق شد، مواجه خواهد شد.

مقامات دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده اند که واشنگتن آماده است تا در صورت نیاز این تحریم‌ها را اعمال کند، اما دامنه این تحریم‌ها به ماهیت و چگونگی تهاجم روسیه بستگی دارد.

نولاند در این خصوص گفت: من قصد ندارم ۱۸ سناریو مختلف را توضیح بدهم. تعهد و گفت و گوی ما با متحدان مان بر این است که اگر روسیه به هر شکلی این اقدام را انجام دهد، سختی‌های شدیدی را علیه آن اعمال خواهیم کرد.

با این حال معاون وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد آمریکا به دنبال دیپلماسی است و گفت می‌خواهیم به گفتگو ادامه دهیم. ما معتقدیم که این کار باید بر اساس رفتار متقابل انجام شود یعنی آن‌ها شکایت‌هایی خواهند داشت، اما ما نیز نگرانی‌هایی داریم.

وی ادامه داد معتقدیم می‌توانیم تنش‌زدایی کنیم و می‌توانیم از طریق دیپلماسی در برخی از این موارد پیشرفت کنیم.

پیش از این، جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در خصوص حملات سایبری به اوکراین نیز با بیان اینکه هنوز برای نسبت دادن این حملات به روسیه زود است، مدعی شد که این اقدامات در روش‌های روسیه وجود دارد.

گفتگو‌های امنیتی راهبردی روسیه و آمریکا در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۲ (۲۰ دی) و نشست شورای ناتو و روسیه ۱۲ ژانویه (۲۲ دی) و نشست شورای دائمی سازمان امنیت و همکاری اروپا نیز در ۱۳ ژانویه (۲۳ دی) از جمله اقدامات برای کاستن از تنش‌های دو جانبه برگزار شد.

وزارت امور خارجه روسیه ماه گذشته فهرستی از خواسته‌های خود برای آمریکا و ناتو را پیش از مذاکرات جاری میان مقامات واشنگتن و مسکو ارائه کرد. روسیه از آمریکا و ناتو خواسته است که اوکراین را به عضویت ناتو درنیاورند و میزان نیرو‌های نظامی در شرق اروپا را کاهش دهند. مسکو همچنین از آمریکا خواسته است که هیچ پایگاه نظامی در کشور‌هایی که اعضای سابق اتحاد جماهیر شوروی بوده و بخشی از ناتو نیستند، احداث نکند.

آمریکا با هیچ کدام از این درخواست‌ها موافقت نکرده است. با وجود این، مقام‌های آمریکایی می‌گویند دولت جو بایدن رییس‌جمهوری آمریکا مایل است در مورد برخی از نگرانی‌های مطرح شده از سوی ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه گفتگو کند.

منطقه دونباس با ساکنان روس تبار در شرق اوکراین واقع شده است و از سال ۲۰۱۴ میلادی روس‌های این منطقه دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوگانسک تاسیس کرده و دولت‌های محلی مستقل از دولت اوکراین تشکیل داده‌اند. روسیه بار‌ها خواستار مذاکره دولت اوکراین با نمایندگان این دو منطقه برای دستیابی به توافق و حل و فصل اختلافات شده است، اما کی یف مسکو را به حمایت و تشویق جدایی طلبان متهم و مذاکره با نمایندگان این مناطق را رد می‌کند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات