به گزارش «تابناک»، «محمد مظفری» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: حجم سد کلان ملایر ۴۵ میلیون متر مکعب است که با بارشهای اخیر، ۴۰ میلیون مترمکعب از حجم سد تکمیل و پنج میلیون متر مکعب از حجم سد خالی است.
وی افزود: در حال حاضر خروجی سد کلان حدود ۲۶۰ لیتر در ثانیه است که با توجه به رهاسازی آب برای تضفیهخانه سد و تامین آب شرب شهر ملایر، میزان خروجی سد متغیر است.
مدیر امور منابع آب شهرستان ملایر میزان ورودی سد کلان را ۶۰۰ لیتر در ثانیه عنوان و بیان کرد: در حوزه آبریز سد، وضعیت سد کلان خوب است و بارندگیها در این نقطه نسبت به سایر نقاط استان مناسب است.
مظفری ادامه داد: امسال با توجه به حجم بارندگیهای پاییز و زمستان، سر ریز در سد کلان نداشتیم و چنانچه سیلابهای احتمالی رخ دهد، با خالی بودن پنج میلیون متر مکعب از حجم سد، سیلابها کنترل خواهد شد.
وی با بیان اینکه سالانه باید ۱۲ میلیون متر مکعب از ذخیره آبی سد کلان برای آب شرب شهر ملایر تامین شود، گفت: طی سالهای گذشته آب سد کلان برای این حوزه استفاده نشد و آب پشت سد جمعآوری شد که با افتتاح طرح آبرسانی انتقال آب سد کلان برای مصرف شرب شهر ملایر، از سال گذشته این حجم آب برای مصرف شرب و انتقال به تصفیهخانه مصرف میشود.
مدیر امور منابع آب شهرستان ملایر یادآور شد: با وجود کمبود بارشها، این حجم از آب سد را برای مصرف شرب نگه داشتیم که در مواردی نیز برای برخی کشاورزان و تامین حقآبه آنها رهاسازی شد.
مظفری ضمن تاکید بر مدیریت و صرفهجویی در مصرف آب توسط مردم، ابراز امیدواری کرد: با بارندگیهایی که در حوزه بالادست سد کلان اتفاق میافتد، پنج میلیون مترمکعب از سد کلان پُر شود و به ظرفیت واقعی ۴۵ میلیون مترمکعبی برسیم.
به گزارش ایرنا؛ سد کلان ملایر در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر ملایر احداث شده و ۴۵ میلیون متر مکعب حجم آب این سد است.
علاوه بر تامین ۱۲ میلیون مترمکعب آب شرب شهر ملایر، تامین چهار میلیون مترمکعب حق آبههای کشاورزی پایین دست سد، تامین نیم میلیون مترمکعب آب مورد نیاز شهرک صنعتی سهند و حدود ۵.۵ میلیون مترمکعب سهم زیست محیطی از اهداف مهم احداث سد کلان در شهرستان ملایر است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.