بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: گاف عجیب جو بایدن با ایران خطاب کردن اوکراین، نامه اعتراضی ایران به شورای امنیت، هزینه ۴ میلیارد دلاری انگلیس برای تبلیغات علیه سوریه، گفتوگوی پوتین با ولیعهد ابوظبی درباره توافقهای اوپک پلاس و بمباران یمن توسط جنگندههای ائتلاف سعودی، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
گاف عجیب جو بایدن با ایران خطاب کردن اوکراین
«جو بایدن» رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا که به دلیل گافهای متعدد در اظهاراتش مورد تمسخر رسانهها قرار گرفته است، در اولین سخنرانی «وضعیت کشور» آمریکا در کنگره، باز هم گاف داد و مردم اوکراین را به اشتباه مردم ایران خطاب کرد.
خبرگزاری روسی تاس در این خصوص گزارش کرد، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا شب گذشته (سه شنبه به وقت محلی و بامداد امروز چهارشنبه به وقت تهران) در کنگره کشورش به اشتباه اوکراینیها را ایرانی خطاب کرد.
وی در این خصوص گفت: « رئیسجمهور روسیه ولادیمیر پوتین شاید با تانکها، کییف را محاصره کند اما هرگز نمیتواند قلب و روح مردم ایران را تسخیر کند.»
نامه اعتراضی ایران به شورای امنیت
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نامه ای به شورای امنیت به اظهارات نفرتانگیز سناتور آمریکایی اعتراض کرد و نسبت به ماجراجویی رژیم اسرائیل و پیامدهای آن برای صلح و امنیت منطقه هشدار داد.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد روز سه شنبه به وقت محلی، نامهای اعتراضی را در خصوص اظهارات لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی که در بازدید از سرزمین های اشغالی فلسطین در ۱۴ فوریه، در مصاحبه ای با رسانه های رژیم اسرائیل، مقامات آن رژیم را به ترور بیشتر علیه دانشمندان هسته ای کشورمان ترغیب کرده بود، به شورای امنیت ارسال کرد.
سناتور لیندسی گراهام در سفر خود به سرزمین های اشغالی فلسطین در مصاحبه ای در ۱۴ فوریه ۲۰۲۲ به ترور دانشمند هسته ای ایران در اواخر سال ۲۰۲۰ اشاره کرده و در ترغیب به اقدامات تروریستی بیشتر علیه دانشمندان ایرانی گفته بود: « بسیاری از دانشمندان ایرانی سوانح زیادی داشته اند، انتظار دارم که حوادث بیشتری رخ دهد.»
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نامه خود به شورای امنیت سازمان ملل آورده است: این اظهارات زننده، نفرت انگیز و مذموم که به عنوان چراغ سبز به رژیم اسرائیل برای انجام اقدامات تروریستی بیشتر علیه دانشمندان هسته ای ایران عمل می کند، نقض آشکار تعهدات بین المللی ایالات متحده، به ویژه تعهدات ذیل قطعنامه های سازمان ملل است که کشورها را از تحریک به اقدامات تروریستی منع کرده و از آنها می خواهد از هرگونه حمایت از فعالیت های تروریستی خودداری کنند.
در این نامه آمده است: با در نظر گرفتن سابقه طولانی رژیم اسرائیل در عملیات خرابکارانه علیه فعالیتهای هستهای صلحآمیز ایران، از جمله ترور ناجوانمردانه چندین دانشمند هستهای ایران در سالهای اخیر و همچنین عملیات سایبری مشترک آمریکا و اسرائیل علیه تأسیسات هستهای ایران با استفاده از ویروس مخرب رایانه ای استاکسنت، جامعه بین المللی به طور اعم و شورای امنیت به طور خاص، باید اینگونه حرکات تحریک آمیز و ترغیب به اقدامات تروریستی را که تهدیدی برای بی ثبات کردن بیشتر منطقه است، به شدت محکوم کنند.
در نامه نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد آمده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار نسبت به ماجراجویی رژیم اسراییل و پیامدهای آن برای صلح و امنیت منطقه، حق خود را بر اساس قوانین بین المللی برای اتخاذ تمامی اقدامات لازم محفوظ می داند.
هزینه چهار میلیارد دلاری انگلیس برای تبلیغات علیه سوریه
فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه امروز سهشنبه تأکید کرد که کشورهای غربی در پی سوء استفاده از شورای حقوق بشر و مکانیزم های آن هستند تا برخی کشورها را متهم کرده و پس از آن، در امور داخلی آن مداخله کنند.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از مقداد گزارش داد، هدف واقعی تصمیمات سیاستزده که سوریه را هدف قرار میدهد، حمایت از کشورهایی است که دست به تجاوز و اشغالگری زدهاند تا از این طریق از تروریسم حمایت میکنند.
وی با اشاره به هزینه چهار میلارد دلاری انگلیس در زمینه تبلیغات رسانهای برای ضربه زدن به سوریه، تصریح کرد، سوریه از سال ۲۰۱۱ با جنگ تروریستی روبروست که تحت حمایت خارجی قرار دارد تا بتوانند خاک این کشور را اشغال کنند.
وزیر خارجه سوریه ضمن انتقاد از نقش تحریم های آمریکا و غرب و همچنین غارت منابع طبیعی این کشور، تأکید کرد، گسترش دامنه این اقدامات، فقط باعث مشکلات مردم سوریه در مسائل معیشتی میشود و این مساله نیز نقض حقوق اولیه آنان است.
مقداد با تأکید بر اینکه اقدامات غیر اخلاقی این کشورها در سوریه به «تروریسم اقتصادی» بدل شده است، تصریح کرد: هدف از این تروریسم، طولانی کردن مدت زمان بحران، مانعتراشی در مسیر بازسازی و ممانعت از بازگشت آوارگان به کشورشان است.
وی با تأکید بر اینکه سوریه، اراضی خود را از اشغال خارجی، آزاد کرده و با تروریست ها نیز مبارزه خواهد کرد، خاطرنشان نمود، سوریه مصمم است که اراضی خود را از دست تروریسم و اشغالگری خارجی آزاد کرده و با اقدامات مزدوران وابسته به آمریکا مقابله کند.
وزیر خارجه سوریه با اشاره به اینکه دمشق به فرآیند سیاسی باور دارد که مردم این کشور، رهبری آن را در دست داشته باشند، در پایان گفت که حق سوریه در بازپس گیری جولان اشغالی، ثابت است و قاطعانه مخالف اقدامات صهیونیستها در این قسمت از خاک خود است.
در همین ارتباط، چندی پیش، یک منبع رسمی در وزارت خارجه سوریه، سیاست های تحریکآمیز و مبتنی بر نفاق انگلیس و اتحادیه اروپا درباره وضعیت استان درعا در جنوب این کشور را محکوم و تأکید کرد، این سیاستها در راستای سیاست های معروف انگلیس و اروپا و در تضاد با سوریه و حمایت از تروریسم است.
وی ادامه داد: «سوریه تأکید دارد که این اظهارات صرفا تلاش های مذبوحانه و نخنما شدهای برای بالا بردن روحیه تروریست ها در درعا است... سوریه در پی رسیدگی به وضعیت منطقه جنوب از رهگذر گفتوگو و جلوگیری از درگیری هایی است که به افراد بیگناه آسیب میرساند.»
این منبع با بیان اینکه گروه های تروریستی همچنان در راستای از بین بردن هر گونه توافق و متشنج کردن وضعیت این منطقه به دستور حامیان خود فعالیت میکنند، در پایان تأکید کرد، چنین تبلیغات و افتراهایی مانع از ادامه مبارزه با تروریسم، آزادسازی اراضی سوریه، بسط سیطره حکومت و بازگرداندن امنیت و ثبات به سراسر این کشور نخواهد شد.
گفت وگویپوتین با ولیعهد ابوظبی درباره توافقهای اوپک پلاس
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی گفت وگوی تلفنی کرد و روند اجرای توافقهای اوپک پلاس و همکاری در سازمانهای بین المللی و اوضاع اوکراین موضوع های مهم این مذاکره را تشکیل میداد.
دفتر مطبوعانی کاخ کرملین روز سه شنبه در بیانیه ای با یادآوری اینکه در گفت و گوی پوتین و ولیعهد ابوظبی، مسائل مهم همکاریهای دو کشور بررسی شد، افزود: دو طرف سطح همکاریهای دوجانبه در عرصه های سیاسی و اقتصادی-بازرگانی و حوزه های دیگر را عالی ارزیابی کردند.
در گفت و گوی تلفنی همچنین به اهمیت همکاریهای سازنده دو کشور در سازمان های بین المللی در وهله اول سازمان ملل اشاره و بر عزم متقابل برای توسعه مشارکت راهبردی دو کشور تاکید شد.
در ادامه بیانیه گفته شده است: پوتین و ولیعهد ابوظبی، روند اجرای توافق ها در چارچوب اوپک پلاس را بررسی کرده و برای ادامه همکاهنگی اقدامات دو کشور به منظور تثبیت بازارهای جهانی انرژی ابراز علاقه مندی کردند.
اعضای اوپک پلاس شامل کشورهای صادرکننده نفت به علاوه روسیه در نشست بهمن ماه بار دیگر تصمیم به افزایش تولید روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت گرفتند.
اوپک پلاس در هفته های اخیر با درخواستهای مصرف کنندگان بزرگ برای تولید بیشتر نفت و تزریق آن به بازار جهانی با هدف مهار افزایش بهای این کالای مهم در بحبوحه نگرانی از اختلال در تامین نفت همزمان با بحران اوکراین روبه رو بوده است.
پوتین و محمد بن زاید سپس در مورد بحران اوکراین گفت و گو کردند و رئیس جمهوری روسیه علت ها و اهداف عملیات نظامی روسیه در دفاع از دونباس را اعلام و ولیعد ابوظبی نیز به حق روسیه برای تامین امنیت خود اشاره کرد.
بمباران یمن توسط جنگندههای ائتلاف سعودی
منابع خبری بامداد چهارشنبه گزارش دادند، جنگنده بمب افکنهای ائتلاف سعودی طی ساعات گذشته مناطق مختلف یمن را بمباران کردند.
به گزارش المسیره، جنگنده بمب افکنهای ائتلاف سعودی طی ساعات گذشته ۲۹ بار شهرستان های حرض و عبس واقع در استان حجه را بمباران کردند.
بر اساس این گزارش، جنگندههای ائتلاف سعودی همچنین استانهای صعده، الجوف، البیضاء و مأرب را نیز هدف قرار دادند.
از سوی دیگر، منابع نظامی یمن گزارش دادند، نیروهای ائتلاف سعودی طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۰ بار آتش بس ادعایی در استان الحدیده را نقض کردند.