کیوسک بین الملل تابناک: تحریم جو بایدن و آنتونی بلینکن توسط روسیه، هشدار سازمانهای جهانی به گرسنگی بی سابقه در یمن، احضار سفیر چین از سوی فیلیپین، متهم شدن ترامپ به نقض قوانین انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا و گفتوگوی پوتین و پادشاه بحرین از مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
تحریم جو بایدن و آنتونی بلینکن توسط روسیه
روسیه روز سهشنبه تحریمهایی را علیه «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد.
بر اساس اعلام وزارت امور خارجه روسیه، «لوید آستین» وزیر دفاع، « جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی و « ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا نیز در لیست تحریمهای روسیه قرار دارند.
مسکو اعلام کرده که تحریمهایش اقدام متقابل در برابر تحریمهایی است که واشنگتن علیه روسیه از جمله «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه اعمال کرده است.
مسکو اعلام کرده که تحریمها اقدام متقابل در برابر تحریمهایی است که واشنگتن علیه روسیه از جمله «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه اعمال کرده است.
در لیست اعلام شده توسط کرملین، تحریمها به عنوان واکنش متقابل به شرایط روس هراسانه شدید توسط دولت کنونی آمریکا اعلام شده است.
در صدر لیست سیزده نفری تحریمهای روسیه، جو بایدن و آنتونی بلینکن قرار دارند. «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی، «ویلیام برنز» رئیس سیا، «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید در لیست تحریمها قرار دارند.
«هیلاری کلینتون» وزیر خارجه سابق، «هانتر بایدن» فرزند رئیس جمهور آمریکا نیز در لیست تحریمها هستند.
هانتر از جمله کسانی است که با بخش انرژی اوکراین تعامل داشته و فساد مالی وی انتقادهایی به همراه داشته است.
بر اساس اعلام وزارت امور خارجه روسیه، تمام کسانی که در این لیست هستند، نمیتوانند وارد فدراسیون روسیه شوند؛ هر چند کرملین اعلام کرده مسکو ارتباط با مقامهای آمریکایی را در صورتی که در راستای منافع ملی آمریکا باشد، رد نمیکند.
هشدار سازمانهای جهانی به گرسنگی بی سابقه در یمن
سه نهاد بینالمللی امروز (سه شنبه) و در آستانه ورود به هشتمین سال جنگ یمن، با انتشار گزارشی در خصوص بحران شدید گرسنگی در این کشور و نیاز فوری به کمکهای غذایی هشدار داد.
به نوشته «سبأ نت»، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، برنامه جهانی غذا و یونیسف، این گزارش را تهیه کردهاند و طبق آن بالغ بر ۱۷.۴ میلیون تن در یمن نیاز فوری به غذا داشته و تعداد بیشتری در سطوح مختلف گرسنگی قرار دارند و پیشبینی میشود تا پایان سال ۲۰۲۲ شرایط بدتر از گذشته شود و تعداد افرادی که قادر به تأمین کمترین حد نیاز غذایی خود نیستند به ۱۹ میلیون تن برسد.
این نهادها در بیانیه مشترک خود همچنین گفتند که ۱.۶ میلیون تن دیگر وارد بحران غذایی خواهند شد تا شمارشان به ۷.۳ میلیون تن تا پایان سال ۲۰۲۲ برسد.
سوءتغذیه کودکان زیر پنج سال از دیگر موارد نگرانی این نهادهای بینالمللی در این گزارش است. طبق این گزارش ۲.۲ میلیون کودک از سوءتفذیه حاد رنج میبرند. همچنین نزدیک به نیم میلیون کودک دچار سوءتغذیه بسیار وخیم هستند که ادامه زندگی آنها را با تهدید مواجه کرده است. در این میان نزدیک ۱.۳ میلیون زن باردار یا شیرده در یمن از سوءتغذیه شدید رنج میبرند.
«دیوید گرسلی» هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در یمن با اشاره به این گزارش گفت که باید هرچه سریعتر وارد عمل شد و کمکهای بشردوستانه را برای میلیونها نفر جمع کرد. او تأکید کرد که نیاز به تأمین فوری غذا و دارو و آب آشامیدنی سالم و امکانات بهداشتی و مراقبتی در یمن وجود دارد.
گرسلی افزود: «صلح موجب پایان شرایط بحرانی میشود، اما ما به بهتر کردن اوضاع در اوضاع کنونی نیاز داریم. تمامی طرفهای درگیر باید محدودیتها علیه تجارت و سرمایهگذاری در کالاهایی که تحریم نیستند را بردارند و به پایین آمدن قیمت مواد غذایی کمک کنند و زمینه ای فراهم آورند که مردم کمتر به کمکها وابسته باشند و خود اقدام به ایجاد شغل یا فعالیت اقتصادی بکنند.»
«کو دونگیو » مدیر کل سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نیز گفت که این سازمان مستقیم با کشاورزان یمنی در ارتباط خواهد بود تا راه های بهبود کشت و افزایش بهرهروی را به آنها یاد داده و به افزایش تولید محصولات کشاورزی کمک کند تا وابستگی کمتری به واردات در یمن وجود داشته باشد.
«دیوید بیزلی» مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا نیز در این خصوص گفت که ارقام اعلام شده نشان از یک فاجعه در چشمانداز یمن دارد و زمان به نفع ما نیست. اگر کمکهای مالی هرچه سریعتر انجام نگیرد، اوضاع در یمن به گرسنگی شدید و گرسنگی جمعی خواهد انجامید و اگر اکنون عمل نکنیم، دیگر فرصتی برای ممانعت از بروز فاجعه و نجات جان میلیونها نفر وجود نخواهد داشت.
«کاترین راسل» مدیر اجرایی صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) نیز گفت: هر روز تعداد بیشتری از کودکان یمنی به خواب رفته در حالیکه گرسنه هستند که موجب ضعف جسمی و ادراکی آنها شده است تا جایی که این شرایط منجر به مرگ فرد میشود. درد و رنج کودکان یمنی دیگر نباید مورد بی توجهی قرار گیرد، چرا که جان آنها در خطر است.
یورش ائتلاف سعودی به یمن کمتر از دو هفته دیگر وارد هشتمین سال خود میشود؛ جنگی که قرار بود با تسلط بر صنعاء در عرض دو هفته پایان یابد، اما حملات همه جانبه و روزانه و محاصره شدید هوایی، زمینی و دریایی یمن، نه تنها موجب تسلیم ارتش و کمیتههای مردمی نشده است، بلکه در سطح نظامی و حملات یک توازن نظامی به وجود آمده است.
احضار سفیر چین از سوی فیلیپین
دولت فیلیپین سفیر چین را برای توضیح آنچه «مداخله غیرقانونی و حضور طولانی مدت» شناورهای ارتش چین در آبراه های این مجمع الجزایر خواند، احضار کرد.
به گزارش «رویترز» وزارت دفاع فیلیپین در بیانیه ای اعلام کرد کشتی های ارتش چین بدون اجازه وارد آب های فیلیپین شدند و از تاریخ ۲۹ ژانویه تا اول فوریه سال جاری درحالی که درخواست های مکرر فیلیپین برای ترک آب های این کشور را نادیده گرفتند به حضور بیش از اندازه خود در آن منطقه ادامه دادند.
در این بیانیه آمده است: حضور این کشتی ها که در جزایر «کویو گروپ» نزدیک «پالاوان» و جزایر «آپو » اتفاق افتاد، ترددی بی ضرر و معمولی نبود و تخطی از مالکیت ارضی کشور فیلیپین به حساب می آید.
چین از سوی کشورهای غربی بارها متهم شده که با فرستادن صدها کشتی گارد ساحلی و ماهیگیری در مناطق انحصاری اقتصادی کشورهای همسایه اش، ماهیگیری و کارهای اکتشاف انرژی در این مناطق را مختل کرده است.
فرستادن شناورهای نظامی به آب هایی که چین ادعای مالکیت ندارد بسیار نادر است. به هر حال سفارت چین در مانیل هنوز درباره این موضوع اظهارنظری نکرده است.
از سوی دیگر وزارت امور خارجه فیلیپین نیز هنوز دلیل وقفه شش هفته ای برای گزارش این موضوع را روشن نکرده است. همچنین تاکنون اظهار نظری از سوی وزارت دفاع این کشور نیز در این باره منتشر نشده است.
به رغم تلاش ها برای ایجاد روابط نزدیک با چین، فیلیپین بیشتر اقدامات چین را مورد انتقاد قرار می دهد.
آخرین بار که سفیر چین در فیلیپین احضار شده بود به آوریل سال گذشته باز می گردد.
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در ماه ژانویه گفته بود که این کشور از قدرت خود برای زورگویی در برابر کشورهای کوچک همسایه استفاده نمی کند.
متهم شدن ترامپ به نقض قوانین انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
دونالد ترامپ، تنها رئیس جمهور در تاریخ آمریکا که دو بار از سوی کنگره استیضاح شد، هنوز وارد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا نشده، متهم به نقض قوانین کارزار انتخاباتی آتی این کشور شد.
تارنمای خبری «هیل» با انتشار این خبر نوشت: دموکرات ها دونالد ترامپ را متهم کردند، وی بدون اعلام رسمی داوطلبی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، قوانین مالی مربوط به کارزار انتخاباتی را نقض کرده است.
بنا بر این گزارش، کمیته اقدام سیاسی دموکرات ها موسوم به «super PAC» که در زمینه جمع آوری کمک های انتخاباتی برای نامزدهای ریاست جمهوری فعال است، دونالد ترامپ را به نقض قوانین مرتبط به جمع آوری کمک های مالی بدون اعلام رسمی نامزدی خود متهم کرد و این گروه قرار است تا در این مورد شکایتی رسمی را علیه وی به «کمیسیون فدرال انتخابات» ارائه دهد.
«جسیکا فلوید» رئیس این گروه که متشکل از ۵۲۷ نهاد در زمینه جمع آوری کمک های مالی از شرکت ها برای اهدا به کارزار نامزدهای انتخاباتی است، درباره نقض قوانین انتخاباتی از سوی ترامپ اعلام کرد: ترامپ باید مانند سایر نامزدها به قوانین انتخاباتی پایبند باشد.
هیل درادامه نوشت: شرکت آمریکایی «آمریکن بریج» (American Bridge) یکی از معترضان این زیرمجموعه درباره نقض قوانین مالی از سوی ترامپ، بخصوص به این بخش از سخنان سال گذشته ترامپ اشاره کرد که گفته بود؛ «می دانم چه باید بکنم، اما به خاطر قوانین مالی کارزار انتخاباتی، هنوز قرار نیست چیزی در این باره بگوییم.»
هیل نوشت: تیم ترامپ به این شکایت پاسخ داده و «تیلور بادویچ» سخنگوی ترامپ درباره این ادعا گفت: آمریکایی ها به خاطر قصور و ناکارآمدی دموکرات ها درحال رفتن به سمت یک فاجعه هستند و به جای تغییر دادن این مسیر، درپی تهیه شکایاتی هستند که فاقد هرگونه ارزشی است.
تارنمای این رسانه آمریکایی نوشت: ترامپ هنوز رسما نامزدی خود را برای ورود به رقابت ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا اعلام نکرده است اما در همایشی در روز ۲۲ اسفند در کارولینای جنوبی این ایده را به نوعی عنوان کرد. وی در این گردهمایی گفت: «قرار است در سال ۲۰۲۴ ما کاخ سفید زیبای خود را بازپس گیریم، حال من مانده ام قرار است چه کسی این کار را انجام دهد.»
بنا بر قوانین مالی مربوط به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، هر فرد حقیقی یا حقوقی که قصد جمع آوری کمک های مالی برای یک نامزد ریاست جمهوری بیش از مبلغ پنج هزار دلار راداشته باشد، باید این قدام را در «کمیسیون فدرال انتخابات» ثبت کند.
انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، شصتمین دور انتخابات ریاست جمهوری در آمریکاست که قرار است پنجم نوامبر ۲۰۲۴ برابر با ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار شود.
تاکنون هیچ فردی رسما خود را داوطلب در این دور از انتخابات نکرده است.
گفتگوی پوتین و پادشاه بحرین
رئیس جمهوری روسیه امروز (سه شنبه) تماس تلفنی با پادشاه بحرین برقرار ساخته و دلایل و اهداف عملیات نظامی کشورش در اوکراین را تشریح کرد.
به گزارش روسیا الیوم، کرملین در بیانیهای اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در تماس تلفنی با حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین دلایل و اهداف عملیات نظامی ویژه جهت حفاظت از دونباس و اقدامات اتخاذ شده جهت حفاظت از ساکنان غیرنظامی و نیز اقدامات طرف روسی در مذاکرات با نمایندگان اوکراینی را تشریح کرد.
در این بیانیه آمده است که طی این تماس، مهمترین مسائل مربوط به همکاری روسیه و بحرین در زمینههای سیاسی، تجاری و اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت و بر همکاری در زمینه مقابله با شیوع کرونا در سایه استفاده از واکسنهای روسی در بحرین تاکید شد.
خبرگزاری بحرین نیز گزارش داد که در این تماس، روابط دوجانبه تاریخی روزافزون دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.
طبق این بیانیه، در این تماس تلفنی درخصوص مساله اوکراین نیز پیرامون اهمیت حل و فصل دیپلماتیک اختلافات میان کشورها با گفتگو و راهکارهای مسالمت آمیز و اجتناب از تشدیدهای بیشتر و تمرکز تلاشهای جامعه بین الملل برای برقراری صلح همیشگی و فراگیر که ضامن منافع تمامی طرفها و امنیت ملی آنها باشد، صحبت شد.
پادشاه بحرین بر اهمیت مراعات کردن ارائه کمکها و خدمات انسانی به غیرنظامیان در اوکراین و انجام وظیفه تمامی کشورها جهت حمایت مالی از عملیات انسانی اعلام شده توسط سازمان ملل تاکید کرد.