آشنایی کامل با سقف پیش تنیده و مزایای پیش تنیدگی به دلیل آن که ساخت مسکن یکی از نیازهای اولیه بشر بوده و هست روشها و فناوریهای به کار رفته در آن تاکنون تغییرات فراوانی به خود دیده است. سقف بتنی پیش تنیده یکی از روشهای جدیدی است که امروزه در ساخت سقف ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد. اینکه روش پیش تنیده چیست و به چه شکل انجام میشود و چه مزایایی دارد؟ پرسشهایی است که در این مقاله به آن پاسخ خواهیم داد. اما قبل از آن بهتر است ببینیم تاریخچه سقف پیشتنیده به چه زمانی باز میگردد.
روش اجرای سقف پیش تنیده برای اولین بار در سال ۱۸۸۶ توسط یک مهندس آمریکایی به ثبت رسید اما از آن زمان به مدت نزدیک به 50 سال طول کشید تا این روش ساخت سقف بتواند در صنعت ساختمان سازی جایی برای خود باز نماید. به لحاظ آن که تولید بتن مقاوم که دارای استحکام بالایی باشد نیاز به استفاده از فولاد داشت پس از جنگ جهانی دوم به جهت رشد صنعت فولاد، استفاده از روش پیش تنیدگی توانست به رونق بیشتری دست پیدا کند.
همانطور که میدانید امروزه در ساخت سازههای مختلف از قبیل خانههای مسکونی و اداری، سدها و پلها و... از بتن برای استحکام بیشتر استفاده میشود. اما در این یک قرن اخیر با استفاده از روش پیش تنیدگی pre-stressing که به معنای ایجاد یک فشار ثابت دائمی در یک بخش بتنی است، سازندگان و مهندسان سعی میکنند مقداری از فشارهای ناشی از بار در این عضو را کم نمایند بهطوری که بتوان ظرفیت تحمل بار عضو پیش تنیده را بیشتر کرد.
روش انجام سقف Prestressed به این صورت است که مجری سقف پیش تنیده تلاش میکند تا با قرار دادن کابلهای فولادی در غلافهایی که برای سازه بتنی طراحی شده به استحکام و تحمل بار بیشتر آنها کمک نماید. این کابلها در این مسیرها قرار گرفته و در انتهای قطعه بتنی گره خورده و بسته میشوند. اگر به برخی سازههای در حال ساخت دقت کرده باشید، حتما دیدهاید که در بتنهای معمولی از میلگرد یا آرماتور استفاده شده است در حالیکه در روش pre-stressing از کابل استفاده میشود و این همان قابلیتی است که کمک میکند تا کابلها بتوانند پس از رها شدن دوباره جمع شده و یا دوباره به حالت قبل یعنی رهاشدگی تمایل یابند.
به طورکلی عبارت پیش تنیده به این مفهوم است که با به وجود آوردن تنشی که از ثبات دائم برخوردار است بتوان از تنشهای بار مرده و یا زنده جلوگیری کرده و کمک کند تا سقف Prestressed بتواند تحمل بار بیشتری داشته باشد. اما نکته مهم درباره اجرای سقف پیش تنیده این است که برای هر پروژه نیاز به طراحی خاصی دارد و مجری سقف پیش تنیده باید این موضوع را مدنظر داشته باشد که با استفاده از مصالحی که مواد اولیه خوبی در آنها به کار نرفته و از استانداردهای لازم برخوردار نیست، شاید بتوان در قیمت تمام شده هزینه کمتری را به کار برد اما نه تنها این سقفها از استحکام و توان بالا برخوردار نخواهند بود بلکه در اغلب موارد منجر به تخریب نیز خواهند شد که میتواند بار مالی بیشتری را برای مجری ساخت در پی داشته باشد.
عموما اجرای این نوع سقف به دو صورت زیر انجام میشود:
در ادامه این بخش سعی داریم با توجه به اهمیت اجرای روش پیش تنیدگی در ساخت سقف برای پروژههای مختلف روش اجرای آن را مرحله به مرحله مورد بررسی قرار دهیم.
به دلیل آنکه اجرای سقف پیشتنیده ویژگیهای خاص و منحصر بهفردی دارد بسیاری از سازندگان پروژههای ساختمانی از این روش استقبال کرده و از آن استفاده میکنند.
از جمله مزایای این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
چنانچه بهعنوان سازندگان سازههای مختلف، مایل هستید از روش پیش تنیدگی برای اجرای سقفها و... استفاده نمایید؛ شرکت پیش تنیده آبان یکی از مجموعههای حرفهای در این زمینه به شمار میآید. این شرکت میتواند از صفر تا صد مراحل انجام کار همراه شما باشد و ضمن ارائه مشاورههای لازم و تامین مصالح مورد نیاز در اجرای آن نیز به شما کمک نماید. شرکت آبان فعالیت خود را از سال 1380 در این زمینه آغاز کرده و تاکنون توانسته پروژههای مختلفی را با استفاده از روش پیش تنیدگی به انجام رساند. از دیگر فعالیتهای شرکت آبان میتوان به تولید و فروش ویژه انواع استرند پیش تنیدگی روکش دار و بدون روکش در سایزهای مختلف اشاره کرد. دیگر آنکه شما میتوانید در خصوص هزینههای اجرای پروژه با استفاده از این روش از تیم شرکت آبان بخواهید طراحی اولیه و همچنین برآورد هزینه را برای شما انجام دهند که البته این امر توسط شرکت پیش تنیده آبان به صورت رایگان انجام خواهد گرفت. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا دریافت راهنمایی و مشاوره پیشنهاد می کنیم به وبسایت شرکت آبان به آدرس الکترونیکی http://www.abanpt.com مراجعه کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی/