به گزارش «تابناک» به نقل از نیواطلس، شرکت بیودارویی MindMed دادههای اولیه را از یک آزمایش جدید فاز ۲ که دوزهای بالای LSD ـ با نام شیمیایی لایزرژیک اسید دی اتیل آمید (به انگلیسی: Lysergic acid diethylamide) که در فرهنگ عامه با نام اسید نیز شناخته میشود، معروفترین سایکواکتیو در دسته روانگردانها است ـ را به عنوان درمانی برای اضطراب آزمایش میکند، اعلام کرده است. نتایج نشان میدهد که یک تا دو جلسه LSD میتواند باعث کاهش سریع و پایدار اضطراب شود، با این حال، آزمایشهای بسیار بزرگتری برای تأیید این یافتهها مورد نیاز است.
یک مطالعه برجسته که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، تنها تحقیق مدرنی است که تا به امروز در مورد استفاده بالقوه LSD به عنوان درمانی برای اضطراب تحقیق میکند.
آن کارآزمایی آزمایشی به ایمنی و اثربخشی رواندرمانی به کمک LSD در ۱۲ بیمار مبتلا به اضطراب مرتبط با بیماریهای تهدیدکننده زندگی پرداخت.
نتایج امیدوارکننده بودو یک بررسی پیگیری ۱۲ ماهه نشان داد که مزایای درمان ممکن است طولانی مدت باشد.
این آزمایش جدید در بیمارستان دانشگاه بازل در سوئیس انجام شد. کارآزمایی به صورت تصادفی و با طرح متقاطع کنترل شده با دارونما انجام شد که ۴۶ شرکت کننده را ثبت نام کرد.
شرکت کنندگان دو جلسه LSD با دوز بالا (۲۰۰ میکروگرم) را به فاصله شش هفته انجام دادند. نقطه پایانی اولیه کاهش اضطراب ۱۶ هفته پس از جلسه دوم LSD بود، همانطور که در مقیاسی به نام STAI (دستورالعمل اضطراب صفت حالت)، یک آزمون رایج برای تعیین کمیت اضطراب اندازه گیری شد.
دادههای ارائه شده توسط MindMed نشان میدهد که ۶۵ درصد (۱۳ از ۲۰) بیماران در گروه LSD کاهش قابلتوجهی بالینی در نمرات STAI بیش از ۳۰ درصد نشان دادند. ۹ درصد از گروه دارونما (دو نفر از ۲۲) بهبودهای بالینی مشابهی را نشان دادند.
نتایج نشان میدهد که درمان به طور کلی ایمن بوده و تنها اثرات جانبی خفیفی که توسط اکثر افراد گزارش شده، بوده است. این اطلاعیه یک مورد جدی درمان نامطلوب را در طی یک جلسه LSD گزارش کرد که به عنوان "اضطراب و هذیان حاد گذرا" توصیف شد. این موضوع به داروهای آرام بخش نیاز داشت، اما عوارض جانبی طولانی مدت مشاهده نشد.
MindMed اکنون فاز ۲b آزمایشی را برای گسترش این یافتهها و بررسی بیشتر LSD به عنوان درمانی برای اختلالات اضطرابی آغاز کرده است.