خاموشی‌ها در پاکستان گسترش یافت

کد خبر: ۱۱۲۴۸۳۵
|
۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۳ 16 June 2022
|
5887 بازدید

با عمیق شدن بحران کمبود انرژی، خاموشی‌ها در پاکستان گسترش یافته و دولت این کشور را به اتخاذ تدابیر مختلف برای محدود کردن تقاضا برای برق واداشته است.

به گزارش ایسنا، دولت پاکستان برای کاهش مصرف برق، به محدود کردن ساعت فعالیت نهادهای تجاری بزرگ و اجرای هفته کاری پنج روزه متوسل شده است تا همزمان با افزایش قیمت‌های انرژی، مانع تشدید کمبود سوختهای مورد استفاده برای تولید نیرو و فرآورده‌های نفتی شود.

بحران انرژی که همسو با کمبودهای مشابه در شبه قاره جنوب آسیا شکل گرفته است، دولتهای این منطقه‌ را با چالش جدی مواجه کرده و آنها را واداشته که به استفاده از سوخت‌های به شدت آلاینده مانند نفت کوره و زغال سنگ روی بیاورند و کشورهایی مانند سریلانکا را با آشفتگی اجتماعی اقتصادی روبرو کرده است.

موج گرمای کشنده تابستانی این وضعیت را دشوارتر کرده است به طوری که در بعضی از ایالتهای پاکستان، دمای هوا پیش از فرا رسیدن اوج گرمای تابستانی، از ۴۵ درجه عبور کرده است. متعاقبا، تولید نیروی برق آبی پاکستان در ایالت‌های شمالی این کشور، افت چشمگیری پیدا کرده است.

طبق آمار ماه مه سازمان رگولاتوری ملی نیروی برقی پاکستان، در آوریل سال میلادی جاری برق تولید شده از LNG تبدیل شده به گاز، با دو درصد کاهش، به ۲۵۱۷ گیگاوات ساعت، تولید برق آبی با هفت درصد کاهش، به ۲۴۰۴ گیگاوات ساعت و تولید برق با استفاده از زغال سنگ با ۱۰ درصد کاهش، به ۲۱۸۹ گیگاوات ساعت رسید. نیروی هسته‌ای دو برابر شد و به ۲۲۵۱ گیگاوات ساعت و برق تولید شده با نفت کوره، به ۱۵۶۴ گیگاوات ساعت رسید. کاهش تولید نیرو در ماههای مه و ژوئن بدتر شد.

وزارت نیروی پاکستان اعلام کرده که کاهش بار شبکه در شهرها، به ۱۰ تا ۱۲ ساعت و در مناطق روستایی، به ۱۴ تا ۱۶ ساعت رسیده است زیرا نیروگاهها فعالیتشان را به دلیل عدم وجود گاز طبیعی و افت برق آبی، کاهش داده‌اند.

یک مقام پاکستانی گفت: کمبود LNG، تامین سوختهای تولید نیرو را در چند ماه گذشته با کمبود بیشتری روبرو کرده و افزایش قیمت نفت کوره، شرکتهای نفتی را تحت فشار گذشته و در نتیجه، واردات این کالا را کمتر کرده‌اند.

بر اساس گزارش پلاتس، پاکستان سهمیه بنزین و گازوئیل را برای همه مقامات دولتی از جمله نمایندگان مجلس این کشور، به میزان ۴۰ درصد کاهش داده است.

افزایش قیمتهای انرژی و خاموشی‌ها، آزمونی برای دولت شهباز شریف است که در آوریل پس از یک دوره آشفتگی سیاسی، قدرت را به دست گرفت. شریف مدت کوتاهی پس از این که انتخاب شد، شنبه را به عنوان روز کاری برای کارمندان دولتی اعلام کرد اما اکنون در راستای مقابله با خاموشی، شنبه را به عنوان روز کاری، حذف کرد.

هزینه‌های واردات انرژی پاکستان در مدت ۱۰ ماه منتهی به آوریل، دو برابر شده و همزمان عرضه به بعضی از صنایع صادراتی، کاهش پیدا کرده است. محدودیت‌ها برای مصرف برق، مخاطرات بیشتری برای بخشهای مهم اقتصاد این کشور از جمله کارخانه‌های منسوجات که منبع نیمی از درآمدهای صادراتی پاکستان هستند، ایجاد می‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟