بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
نامه خداحافظی چه گوارا به فیدل کاسترو
ارنستو چه گوارا در چهاردهم ماه می ۱۹۲۸ در آرژانتین و از پدر و مادری ایرلندی – اسپانیایی متولد شد. "چه" علاقه شدیدی به مارکسیسم داشت و در مکزیک به فیدل کاسترو، رهبر یکی از جنبشهای انقلابی پیوست تا برای آزادی کوبا بجنگد. پس از آنکه فیدل کاسترو، رژیم فولخنسیو باتیستا (Fulgencio Batista) را سرنگون کرد، چه گوارا به مقام بالایی در دولت جدید دست یافت. زمانی که او وزیر صنایع کوبا بود، دست از کار کشید و بار دیگر به زندگی چریکی بازگشت. چه گوارا در آمریکای لاتین و آفریقا به مبارزات مسلحانه پرداخت و در ۸ اکتبر ۱۹۶۷ در روستای کوچکی در بولیوی همراه با چند تن از یارانش به محاصره ارتش بولیوی درآمد و دستگیر و در ۹ اکتبر همان سال تیرباران شد. خواندن قسمتهایی از نامه خداحافظی چه گوارا توسط فیدل را با زیرنویس فارسی در ویدیو تابناک ببینید.
استالینگراد پس از جنگ جهانی دوم
نبرد استالینگراد نقش مهمی در تعیین سرنوشت جنگ جهانی دوم داشت. این شهر در آن زمان به واسطه نامی که داشت، نقشی نمادین پیدا کرده بود و با همان جدیتی که هیتلر به دنبال فتح آن بود، استالین قصد دفاع از آن را داشت. این نبرد حدود شش ماه طول کشید و تلفات سنگینی به دو طرف نبرد تحمیل کرد؛ اما نهایتا با پیروزی قاطع شوروی پایان یافت و شروعی بود بر شکستهای پیاپی هیتلر و فروپاشی آلمان نازی. در این ویدیو تصاویری از این شهر پس از این نبرد سرنوشتساز را ببینید.
شوخی حسین خرازی در مقام خبرنگار
فیلمی متفاوت از شوخی شهید سرلشکر حسین خرازی، فرمانده لشکر ۱۴ سیدالشهدا را در مقام خبرنگار با یکی از رزمندهها در تابناک میبینید.
چند درصد از مغز خود استفاده میکنید؟
مغز انسان بی شک شگفتآورترین اندام بدن اوست. این بافت خاکستری که از یاختههای عصبی (نورون) به هم تنیده تشکیل شده است، وظیفه تفکر و هدایت بدن را به عهده دارد و با اینکه در یک انسان بالغ تنها ۲ درصد از وزن بدن را تشکیل میدهد ۲۰ درصد کل انرژی بدن را مصرف میکند. شاید شما هم این باور غلط را شنیده باشید که ما تنها از ۱۰ درصد مغز خود استفاده میکنیم و شاید شما هم با وعدههای دروغ آموزش راه استفاده از کل ظرفیت مغز مواجه شده باشید. در این ویدیو با کارکرد مغز و اینکه چرا چنین وعدههایی عملی نیست، بیشتر آشنا شوید و ساز و کار مغز خود را بهتر درک کنید.
نقش تفکر انتقادی در تصمیمگیریهای زندگی
تفکر انتقادی روشی از بررسی مسائل مختلف است، که در آن شخص با شک کردن به اطلاعات پیش روی، سعی میکند از درستی اطلاعاتی که بر پایه آن تصمیم میگیرد، اطمینان حاصل کند. راههای بسیاری برای استفاده از این نوع تفکر وجود دارد که در این ویدیو کوتاه، به یک روش پنج مرحلهای تفکر انتقادی پرداخته میشود. در این ویدیو روش تصمیمگیری بهتر با استفاده از تفکر انتقادی را در پنج مرحله بیاموزید.