بین الملل تابناک: صد و هفتاد و هشتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
وزارت دفاع فنلاند مدعی رهگیری دو فروند جنگنده «میگ-۳۱» روسیه شد.
به گزارش وبگاه «ارو تایم» وزرت دفاع فنلاند مدعی شده که دو فروند جنگنده میگ-۳۱ روسیه قلمروی هوایی این کشور نزدیک «پروو» در شرق «هلسینکی» را نقض کردند.
این وزارتخانه در بیانیه خود اعلام کرد که به دنبال این حادثه یک فروند جنگنده «اف-۱۸ سوپرهورنت» نیروی هوایی فنلاند برای عملیات شناسایی و رهگیری این جنگندهها به هوا برخاست.
روسیه اعلام کرده که جنگندههای این کشور در جریان این ماموریت تمام قوانین هوانوردی را رعایت کردهاند.
از زمان جنگ روسیه با اوکراین و طرح فنلاند در پیوستن به ناتو، تنشهای روسیه و فنلاند افزایش یافته است.
در تحولی مرتبط منابع خبری گزارش دادند که استونی و فنلاند درصدد هستند با ایجاد دفاع موشکی ساحلپایه در دریای «بالتیک» دسترسی ناوگان روسیه به این منطقه را مسدود کنند. وزیر دفاع استونی گفت که استونی و فنلاند درباره ادغام آتشبارهای موشکی در ساحل که دو عضو ناتو را قادر میسازد ناوگان روسیه در خلیج فنلاند را مسدود کنند، گفتوگو کردهاند.
وزیر دفاع استونی گفت: «این امر دریای بالتیک را به "دریای داخلی ناتو" تبدیل میکند. ما باید دفاع ساحلی خود را یکپارچه کنیم.»
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد شنبه (۲۰ اوت) گفت که دولتها و بخش خصوصی باید برای آوردن مواد غذایی و کودهای شیمیایی روسیه و همچنین غلات اوکراینی به بازارهای جهانی بر اساس توافقی که ماه گذشته به دست آمد، همکاری کنند.
به گزارش رویترز، گوترش در یک کنفرانس خبری در استانبول گفت: بخش دیگر این بسته توافقی، دسترسی بدون مانع به بازارهای جهانی مواد غذایی و کودهای روسیه است که مشمول تحریم نیستند. این مهم است که همه دولتها و بخش خصوصی برای عرضه آنها به بازار همکاری کنند.
وی افزود: دریافت مواد غذایی و کود بیشتر از اوکراین و روسیه برای آرام کردن بیشتر بازارهای کالا و کاهش قیمتها برای مصرفکنندگان بسیار مهم است.
آمریکا مدعی شد که روسیه در تلاش برای دور زدن تحریم ها علیه خود در پی جنگ اوکراین از طریق ترکیه است.
وزارت خزانه داری آمریکا روز شنبه به وقت محلی اعلام کرد که والی آدیمو، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در گفتگو با یونس الیتاس معاون وزیر دارایی ترکیه ادعا کرده که نهادها و شخصیت های روسی سعی می کنند از ترکیه برای دور زدن تحریم های غرب علیه مسکو استفاده کنند.
این وزارتخانه در بیانیه خود افزود که دو مقام آمریکایی و ترک همچنین در خصوص تلاش های جاری برای اجرای تحریم ها علیه روسیه گفتگو کردند.
یک رسانه آمریکایی اعلام کرد واشنگتن قصد دارد در بسته امنیتی جدید خود به اوکراین مهمات نقطه زن هدایت شونده موسوم به "اکسکالیبر" را که قابلیت شلیک از توپخانه دارند، در اختیار نیروهای مسلح اوکراین قرار دهد.
کاخ سفید روز گذشته اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، با استفاده از اختیارات خود، دستور کمک۷۷۵ میلیون دلاری نظامی به اوکراین را صادر کرد
بر اساس گزارش روز شنبه به وقت محلی پولیتیکو، مهمات موسوم به "اکسکالیبور" در بسته امنیتی یاد شده گنجانده نشده و تاریخ دقیق تحویل آنها به اوکراین هنوز در دست بررسی است.
بر پایه این گزارش، آمریکا قصد دارد تسلیحات نقطه زن جدیدی را در اختیار نیروهای اوکراینی قرار دهد که می توانند سنگرها و مراکز فرماندهی روسیه را مورد هدف قرار دهند.
بسته امنیتی اعلام شده از سوی کاخ سفید شامل ۱۶توپ ۱۰۵ میلی متری هویترز؛ ۱۵فروند پهپاد شناسایی موسوم به "اسکن ایگل"، یک هزار و ۵۰۰ موشک زد تانک با رهگیری نوری، ،۴۰ دستگاه خودروی سبک با قابلیت ضد مین و ضد گلوله (ام آر ای پی)و ۲ هزار مهمات ضد گلوله برای اسلحه های موسوم به "کار گوستاف" می شود.
از جمله تجهیزات دیگر درنظر گرفته شده در این بسته یک هزار موشک ضد تانک جاولین و مهمات برای سامانه های راکتی موسوم به هیمارس است.
وزارت دفاع روسیه امروز (شنبه) از کشته شدن حدود ۲۰ مزدور آمریکایی در منطقه خارکیف در نتیجه حملهای دقیق توسط نیروی هوایی روسیه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این وزارتخانه به خبرنگاران گفت: بیش از ۱۰۰ شبه نظامی شامل ۲۰ مزدور آمریکایی در روستای آندریوکا، خارکیف و در نتیجه حمله هوایی نیروی هوایی ارتش روسیه علیه مواضع تشکل ملی گرای "کراکِن" و یک یگان از مزدوران خارجی کشته شدند.
۲۴ فوریه سال جاری میلادی روسیه به اوکراین حمله کرد و کشورهای غربی با ارسال تسلیحات و مزدور به اوکراین درصدد کمک به این کشور هستند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از برگزاری رزمایش نظامی آتی سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) به رهبری مسکو خبر داد.
به گزارش آناتولی، پوتین در دیدار با قاسم جومارت توکایف، همتای قزاقستانی خود در سوچی خاطرنشان کرد که امسال روسیه و قزاقستان سیامین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک را جشن می گیرند و دو کشور در بسیاری از زمینهها همکاری نزدیک دارند.
پوتین گفت: وزارتخانهها و ادارات ما فعالانه کار میکنند، کمیسیون بین دولتی فعالانه کار می کند. وزارت خارجه (روسیه و قزاقستان) و وزارتخانههای دفاع به طور مشترک در حال آماده سازی رویدادهای مختلف از جمله تمرین های مشترک در چارچوب پیمان امنیت جمعی هستند."
پیش از این، ارتش قزاقستان از مذاکره با همتایان پیمان امنیت جمعی درباره آماده سازی و اجرای رزمایشهای ویژه Search (Poisk)-2022، Echelon-2022 و Interaction-2022 خبر داده بود.
نمایندگان پیمان امنیت جمعی در مورد بخشهای کلیدی رزمایشها، نیروها و سایر مسائل سازمانی به توافق رسیدند. برنامه ریزی شده است که تمامی تمرینات، ترکیبی از آموزش اجزای مختلف نیروهای پیمان امنیت جمعی در یک محیط عملیاتی واحد در خاک قزاقستان در زمین آموزشی ماتیبولاک برگزار شود. به طور خاص، در طول رزمایش ویژه جستجو-2022، مسائل مربوط به سازماندهی و انجام اطلاعات مورد بررسی قرار خواهد گرفت، در حالی که تعامل-2022 برای بررسی مسائل مربوط به آماده سازی و اجرای عملیات مشترک برای بومی سازی یک درگیری مسلحانه در منطقه آسیای مرکزی پیش بینی می شود.
نتایج آخرین نظرسنجی ها نشان می دهد که 80 درصد از مردم روسیه به ولادیمیر پوتین رهبر این کشور اعتماد دارند.
به گزارش خبرگزاری تاس، براساس نظرسنجی صورت گرفته توسط مرکز تحقیقات افکار عمومی روسیه، اعتماد هفتگی مردم روسیه به پوتین به 80 درصد رسیده است.
گفتنی است در هفته گذشته میزان تایید و اعتماد مردم روسیه به پوتین 77.8 درصد بود که در نظرسنجی جدید به 80 درصد افزایش یافته است.
نتایج نظرسنجی همچنین نشان می دهد که میزان رضایت مردم از عملکرد میخائیل میشوستین نخست وزیر روسیه 63.4 درصد است.
این نظرسنجی از 8 تا 14 آگوست در میان یک هزار و 600 پاسخگوی بالای 18 سال انجام شد.
سفارت روسیه در واشنگتن جمعه شب تاکید کرد: اظهارات غیرمسئولانه ایالات متحده در مورد وضعیت نیروگاه اتمی زاپوریژیا ترغیب کننده ارتش اوکراین به جنایات بیشتر است.
به گزارش تارنمای شبکه "روسیا الیوم"، در بیانیه این سفارتخانه آمده است: سکوت و چشم پوشی ازادامه بمباران نیروگاه هستهای زاپوریژیا توسط اوکراین پذیرفتنی نیست و تنها به مصونیت اوکراین کمک می کند.
این سفارت همچنین در بیانیه خود اعلام کرد که ستایش واشنگتن از کی یف نیز موجب می شود که این کشور به ادامه بمباران این تأسیسات هستهای به صورت سازمانیافته ادامه دهد.
در همین حال، آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در آمریکا نیز روز پنجشنبه گفته بود: باید اعتراف کنم، گفت وگوی سیاسی میان آمریکا و روسیه امروز فلج است.
دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه نیز ژوئن گذشته گفته بود، روابط روسیه و ایالات متحده به نقطه صفر رسیده است.
آنتونوف گفت که هرچه واشنگتن تلاش کند که چهره روسیه را به عنوان یک صادر کننده سوخت خدشه دار کند، این مساله خلاف واقعیت است و با آن سازگار نیست.
وی افزود که مشکلات ایجاد شده در صادرات سوخت از روسیه به مشتریان خود نه به خاطر اقدامات مسکو، بلکه به خاطر تحریمهای آمریکاست.
آنتونوف افزود: صادرات خود را به هیچ کشوری تحمیل نکردیم و آمادگی داریم که منابع با کیقیت را به قیمت مناسب به تمام کشورهایی که به آن نیاز دارند، بفروشیم.
وی با اشاره به خط لوله گاز سیل شمالی ۲ افزود که این خط می تواند مشکل انرژی اروپا را حل کند و این خط برای راه اندازی آماده است و فقط باید کلید آن را زد، اما تنها یک مشکل در اراده سیاسی [کشورهای اروپایی برای این کار] وجود دارد.
آنتونوف افزود که اروپا تسلیم خواسته واشنگتن شده است و اکنون روی گاز طبیعی مایع گران قیمت [آمریکا] تکیه میکند.
گفت و گوی تلفنی مکرون با پوتین درباره بحران اوکراین
رسانه های روسی از گفت وگوی تلفنی روسای جمهوری فرانسه و روسیه در باره بحران اوکراین خبر دادند؛ نیروگاه هستهای زاپوروژیا، صادرات مواد غذایی و کودهای شیمیایی محور گفت و گوهای امانوئل مکرون و ولادیمیر پوتین بوده اند.
به گزارش رسانههای روسی به نقل از کاخ کرملین، در این گفت وگوی تلفنی که از سوی رئیس جمهوری فرانسه صورت گرفت، پوتین و مکرون در خصوص جنگ در اوکراین، از جمله موضوع نیروگاه هستهای زاپوریژیا و صادرات مواد غذایی با یکدیگر گفت و گو کردند.
روسای جمهوری روسیه و فرانسه توافق کردند که به گفت و گوهای دو جانبه درباره بحران اوکراین ادامه دهند.
در این گفت و گو، پوتین گفته که بمباران نیروگاه هستهای زاپوروژیا یک فاجعه بزرگ را به دنبال دارد.
مکرون یکی از معدود رهبرانی در اروپا است که همچنان به گفت و گوهای خود با همتای روس خود ادامه میدهد.
مقامات محلی در اوکراین روز جمعه از گلوله باران مجدد مناطق اطراف نیروگاه زاپوریژیا که بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا محسوب میشود خبر دادند.
ولادیمیر روگوف یکی از اعضای شورای منطقهای زاپوریژیا گفت که نیروهای اوکراین در ساعات پایانی روز پنجشنبه، با استفاده از توپخانه سنگین، اقدام به گلوله باران شهر انرگودار، واقع در نزدیکی نیروگاه هستهای زاپوریژیا کردند.
دبیرکل سازمان ملل روز جمعه خواستار توافق بین کییف و مسکو برای غیرنظامی شدن نیروگاه هستهای زاپوریژیا شد.
گوترش ضمن هشدار مجدد به مسکو نسبت به قطع شدن نیروگاه هستهای زاپوریژیا از شبکه اوکراین، بر انجام اقدامهای بیشتر به منظور اطمینان یابی از دسترسی به غذا در این کشور که از حدود ۶ ماه گذشته تحت حملات روسیه قرار دارد، تاکید کرد. او خواستار قطع نشدن نیروگاه هستهای تحت اشغال روسیه از شبکه اوکراین شد.
کییف، مسکو را که نیروهایش در ماه مارس این نیروگاه هستهای را اشغال کردند، متهم کرده که از آن به عنوان سپری مقابل اهداف اوکراینی استفاده میکند. روسیه نیز به نوبه خود اوکراین را متهم به موشک پراکنی به این نیروگاه میکند.
روسیه امروز اعلام کرد احتمال دارد این بزرگترین نیروگاه اتمی اروپا را تعطیل کند؛ اقدامی که کییف از آن به عنوان خطر فزاینده یک بحران اتمی یاد میکند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در هفته گذاشته از طرفین جنگ اوکراین خواست تا بر سر ایجاد یک «منطقه امن» در اطراف نیروگاه هستهای زاپوریژیا که نگرانی جهانی را برانگیخته، توافق کنند.
همچنین«رافائل گروسی»مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست مجازی دیروز(پنجشنبه) نسبت به فعالیت نظامی«بسیارهشدار دهنده» در بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا در جنوب شرق اوکراین ابراز نگرانی و تاکید کرد ادامه این وضعیت میتواند به بروز پیامدهای خطرناک منطقهای منجر شود.
نیروگاه زاپروژیا در استانی با همین نام در شهر «انرهودار» در جنوب شرق اوکراین واقع شده که در اوایل ماه مارس (اوایل اسفند) بلافاصله پس از حمله به اوکراین توسط نیروهای روسیه به تصرف درآمد.
کمک تسلیحاتی جدید 775 میلیون دلاری آمریکا به اوکراین
وزارت دفاع آمریکا روز جمعه از بسته کمکهای نظامی جدید به اوکراین به ارزش 775 میلیون دلار خبر داد که شامل مهمات و پهپاد میباشد.
بر اساس اعلام پنتاگون، این بسته کمکهای نظامی شامل 15 پهپاد شناسایی و مهمات برای سامانه موشکی هایمارس است.
در کمکهای جدید آمریکا به اوکراین، ۱۰۰۰ موشک تاو و هزار موشک ضد تانک جاولین نیز در نظر گرفته شده است.
این کمکها در حالی صورت میگیرد که وزارت دفاع روسیه چند روز پیش اعلام کرده بود که ارتش این کشور یک انبار مهمات را در نزدیکی شهر «اومان» منهدم کرده است. گزارشها حاکی است این انبار محل نگهداری موشکهای «هایمارس» و «هویتزر» ساخت آمریکا بوده است.
لوکاشنکو: تمایلی به بمباران اوکراین ندارم
به دنبال گزارشهایی مبنی بر استقرار سامانههای موشکی روسیه در بلاروس، رئیسجمهوری بلاروس گفت که برنامهای برای حمله و بمباران اوکراین از طریق خاک کشورش ندارد.
به گزارش پایگاه خبری «یوکراینسکا پراودا»، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس گفت: اصلا به این مساله فکر نکنید که به دنبال حمله به اوکراین هستم یا میخواهم از طریق خاک بلاروس، اوکراین را بمباران کنم.
وی ادامه داد: تمایل برای جنگیدن در من و فرزندانم نیست. برای چه اینکار را انجام دهیم؟ ما به آرام کردن اوضاع نیاز داریم. در حال حاضر اوکراین در جنگ نیست، بلکه روسیه با ناتو و آمریکا در نبرد است.
۱۲ اوت ۲۰۲۲، بلاروس یک بار دیگر مانورهای نظامی خود را تا دستکم امروز (شنبه) همزمان با بیستم ماه اوت میلادی تمدید کرد.
پیشتر در ۱۵ اوت یک گروه نظارتی اطلاعاتی بلاروسی گزارش کرد که تعداد زیادی از سیستمهای موشکی ضد هوایی به همراه ۱۵ تا ۶۰ موشک در پایگاه هوایی "زیابروفکا" در گومل اوبلاست مستقر شده است که ممکن است به منزله آمادگی برای "یک حمله بزرگ" باشد. به ادعای این گروه اطلاعاتی نظامی مستقل، روسیه به منظور اجرای عملیاتی علیه اوکراین، در حال استقرار سامانههای موشکی ضدهوایی در بلاروس است.
گروه اطلاعاتی «هاجون بلاروس» در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که تصاویر ماهوارهای از افزایش تسلیحات نظامی در پایگاه هوایی زیابروفکا بلاروس خبر میدهند که تنها حدود ۴۰ کیلومتر با مرز اوکراین فاصله دارد. گزارش این موسسه که نظارت بر فعالیتهای نظامی بلاروس را بر عهده دارد، در حالی مطرح میشود که بلاروس به حمایت از روسیه در حمله به اوکراین متهم است.