از جمله اظهارت جنجالی سفیر روسیه در تهران در سال ۱۴۰۱ میتوان به مصاحبه وی با روزنامه "ایزوستیا" چاپ مسکو در اردیبهشت ماه اشاره کرد، بر اساس اعلام رسانه های خبری، جاگاریان در این مصاحبه گفته بود " من بارها و با صراحت به ایرانیها گفته ام که دو مساله عمده مانع ورود شهروندان روس و نه تنها گردشگران به ایران میشود. یکی مساله دستورالعمل پوشش زنان است که امروزه حجاب حتی در گرما در همه جای این کشور، اجباری است و دیگری اینکه مشروبات الکلی ممنوع است."
اظهارات وی در این ارتباط با واکنش تلویحی سید رسول موسوی دستیار وزیر امور خارجه همراه شد ، موسوی در صفحه توییتر خود در این ارتباط نوشت: «جاذبه های اصلی گردشگری ایران عزیز ما زیارت، فرهنگ، هنر، تاریخ و تمدن است؛ مزیتهایی که منحصر به فرد بوده و دیگران ندارند. گردشگری سلامت مزیت دیگری است که میتواند ایران را قطب پزشکی منطقه نماید. مشکل اصلی صنعت گردشکری ما ضعف زیرساختها و مدیریت امور است نه مهیا نبودن بساط ع...خ.. »
پس از این اظهارات جنجالی، سفارت روسیه در تهران اعلام کرد که رسانه ها، اظهارات جاگاریان را درست منعکس نکردهاند و سخنان این دیپلمات ارشد روس را تحریف کردهاند .
جاگاریان همچنان در اواخر تیرماه در مصاحبه با روزنامه شرق در پاسخ به سوالی در مورد برخی انتقادات مردم ایران به روسیه در بخشی از پاسخ خود مدعی شده بود که دولتهای غربی فقط هدفشان این است که ارزشهای پوچ خود مانند همجنسبازی و چیزهای خیلی کثیف را به ایران بیاورند ولی ما مخالفت میکنیم.
در ۲۹ تیرماه در نشست هفتگی سخنگوی وزارت خارجه ، ناصر کنعانی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه سفیر روسیه در تهران به تازگی در مصاحبه با روزنامه شرق مدعی شده که غرب میخواهد همجنسگرایی را در ایران ترغیب کند و آیا این گونه اظهار نظرها از سوی سفرای برخی از کشورها از جمله سفیر روسیه در ایران با توجه به اظهارنظرهای پیشین وی نوعی مداخله در امور داخلی ایران نیست با توجه به اینکه این روزها شاهد برخورد گشت ارشاد با زنان در ایران هستیم و آیا برخوردهای این چنینی براساس این گونه دخالتها و اظهارنظرها صورت میگیرد، تصریح کرد: ما قطعا انتظار نداریم که سفرای محترم خارجی مقیم در تهران در موضوعات و مسائل داخلی ایران اظهار نظر کنند و یا مداخلهای داشته باشند. وزارت خارجه حتما نسبت به این گونه موضوعات و مسائل حساسیت دارد و بر مبنای مسئولیتها و وظایف ذاتی خود عمل میکند.
وی افزود: ما باید تلاش کنیم که از دامنزدن به موضوعاتی که میتواند موجب بروز حواشی غیرضروری در مناسبات ما با همسایگان و کشورهای منطقه شود خودداری کنیم و تلاش کنیم که با نگاه واقعبینانه به قضایا نگاه کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه خطاب به خبرنگار پرسشکننده گفت: من باید اظهارات آقای جاگاریان را دقیق بخوانم و ببینم نظر ایشان چه میزان با آنچه که شما مطرح کردید انطباق دارد و اجازه میخواهم که فضای جلسه را تبدیل به قرائت بیانیه سیاسی علیه دیگر کشورها نکنید.
از دیگر اظهار نظرهای جنجالی جاگاریان، سفیر روسیه در ایران میتوان به توصیه وی به خبرنگاران ایرانی در نشست مطبوعاتی اش در اوسط اسفندماه اشاره کرد او در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در مورد تهاجم روسیه به اوکراین، به رسانههای ایران توصیه کرد به جای عبارت حمله و تهاجم روسیه به اوکراین، از عبارت «عملیات ویژه» استفاده کنند و مدعی شد که «این حمله نظامی نیست.» این اظهار نظر با واکنش افکار عمومی و فعالان فضای مجازی مواجه شد و آنها تاکید کردند که سفیر روسیه حق ندارد که برای رسانه ها و خبرنگاران ایرانی تعیین تکلیف کند .
طی چند ماه اخیر چندین بار اظهارنظرهای رسانه ای غیر رسمی در مورد تغییر سفیر روسیه در تهران منتشر شده بود که این اظهارنظرها نه از سوی ایران و نه از سوی روسیه تایید نشده بود ولی روز گذشته سفیر ایران در روسیه با انتشار خبر دیدار خود با سفیر جدید مسکو در تهران این اخبار را به صورت رسمی تایید کرد.
بر اساس اخبار منتشر شده الکسی یوریویچ ددوف متولد ۱۹۶۰ است و در سال ۱۹۸۲ از موسسه دولتی روابط بین الملل مسکو فارغ التحصیل شده و از همان سال در وزارت خارجه شوروی مشغول به کار شده است.
او چندین ماموریت در وزارت خارجه روسیه و همچنین نمایندگی های این کشور در خارج از کشور روسیه داشته است او از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ معاون سفیر روسیه در ایران بوده او سپس در وزارت خارجه روسیه در بخش آسیا مشغول به کار بوده و تا سال ۲۰۱۳ در وزارت خارجه روسیه مشغول به فعالیت بود.
ددوف سپس به عنوان سفیر روسیه در پاکستان مشغول به فعالیت شد و از سال ۲۰۱۳ به مدت شش سال در پاکستان به عنوان رئیس نمایندگی این کشور مشغول به فعالیت شد. او در سال ۲۰۱۵ به مرتبه درجه یک سفیر تام الاختیار ارتقا پیدا کرد.