«مشایه» خیزش جهانی مستضعفین

ایرج مزارعی
کد خبر: ۱۱۴۰۴۴۷
|
۲۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۴ 14 September 2022
|
12114 بازدید

پیاده روی اربعین که خود نوعی سیر و سلوک توام با ریاضت و دارای انبساط و معنویت خاصی میباشد به زبان عربی به " مشایه " معروف می باشد .

مشایه ها و پیاده روی انها این روزها تبدیل به یک حرکت فرا مذهبی در جهان تبدیل شده است و از تمام ادیان مختلف جهان در آن پیادروی شرکت می کنند ، هر چند که خواستگاه و ریشه این پیاده روی در میان شیعیان می باشد .

در حالی که غرب آسیا و منطقه خلیج فارس آبستن حوادث امنیتی و گروهای تروریستی چون داعش و دواعش می باشد ، اما در همین منطقه ما شاهد بزرگترین و طولانی ترین مسیر پیاده روی در قالب مشایه ها هستیم . کسانی که نماد فرهنگ مقاومت در برابر ظلم و ستم هستند و حرکت آنها سرشار از وحدت و حق خواهی می باشد و به عبارتی دقیق تر حرکت مشایه ها نوعی خیزش جهانی مستضعفین و باز تولید شور ، عشق و معرفت حسینی می باشد .

۲۱ میلیون زائر امام حسین که ۱۷ میلیون آن از کشور عراق میباشند که حدود ۴۰ درصد ساکنین عراقی و ۷۵ درصد جمعیت شیعیان این کشور را تشکیل می دهند ، همه و همه حاکی از این می باشد که اربعین فقط روزی از روزهای سال نیست بلکه آیینه ای است در برابر چشم میلیونها انسان متعهد که در آن تصویری از نهضت و قیام خونین محرم نقش می بندد .

اینکه در اربعین امسال ۱۷ میلیون عراقی و حدود ۴ میلیون غیر عراقی از بیش از ۷۰ ملیت ، بیش از ۵ میلیون کتیبه ، پرچم ، بنر ، بیلبورد ، علم کوچک و بزرگ را به اهتزاز دراوردند ، همه نشان دهنده این است که اربعین خود بزرگترین رسانه جهان است که با گذشت ۱۴۰۰ سال همچنان خود بزرگترین و رساترین رسانه جهان در بحث عدالت خواهی و انسانیت است و گنجی است که هر ساله ابعاد آن بیشتر کشف می شود .

بدون شک این پیاده روی و مشایه ها عامل مهمی در افزایش قدرت مسلمانان جهان و بویژه شیعیان می باشد که خود زمینه ساز ظهور حضرت ولی عصر "عج " می باشد ، که باید اذعان نماییم محبت اباعبدالله حسین راز اصلی تولید این قدرت است .

بله بی جهت نبود ، وقتی که ژنرال و افسر آمریکایی تصاویر ۹۰ کیلومتری نجف تا کربلا را با لباس مشکی دیده بود ، گفت که این اقیانوس سیاه خروشان ، آمریکا را در منطقه و جهان خواهد بلعید و باید آمریکا فکری به حال خود و این اقیانوس خروشان پرچم داران عدالت و حامیان مستضعفین در جهان باشد .

در حالی ما شاهد بزرگ‌ترین حرکت زائرانه و راهپیمایی جهان می باشیم، که این اقیانوس خروشان و سیال در دید جاهلان زمان و ایادی آن‌ها نه تنها دیده نمی شود بلکه کم رنگ و در بعضی از موارد به شکل خصمانه نیز انعکاس داده می شود.
 
نکته قابل تعمق در این معجزه هزاره سوم در این است که گستره و دایره ان حرکت عظیم در نقطه‌ای از جهان در حال تحقق است که به لحاظ ژئوپلتیکی و ژئواستراتژیکی با بحران‌های متعدد، متنوع و متکثر همراه است، اما به لحاظ اینکه این راهپیمایی از گفتمانی غنی، عمیق و پر محتوی بر خوردار است این همایش میلیونی با اقتدار در حال اجرا و خودنمایی میباشد.
 
حال سوال اینجاست که چرا این معجزه قرن و بی بدیل تاریخ مورد توجه شبکه‌های جهانی قرار نگرفته است.
 
چرا این رسانه‌ها که بالغ بر ۳۲ هزار شبکه هستند و بیش از ۲ هزار شبکه ان فقط با یک انتن معمولی در ایران فعال است و حدود ۳۰۰ شبکه آن نیز فارسی میباشد، میل و رغبتی به انعکاس این همایش میلیونی ندارند و بیشتر بدنبال نمایش تصویری منفی، سیاه و افراطی هستند تا روایتی مثبت و امیدبخش. چرا این تجمع بیش از بیست میلیونی که در یک محیط متشنج، نامساعد و سرشار از ترور و وحشت در حال تحقق است در بخش‌های خبری و تلویزیونی جهان جایی ندارد.
 
چرا رسانه‌های جهان از این معجزه قرن که دارای مولفه هایی، چون بزرگ‌ترین گردهم‌آیی سالانه و طولانی‌ترین میز غذای پیوسته جهان در پرچالش‌ترین نقطه جهان در حال نمایش میباشد به راحتی عبور میکنند.
 
عاشقان حسینی این مسیر را می‌روند تا راه و روش حسین زنده باشد و گوش‌های کر و چشم‌های کور دشمنان اسلام و تشیع بفهمد که مسیر و خط عدالت دایمی و مانا میباشد و هیچ نوعی از بایکوت رسانه‌ای و امپریالیسم رسانه‌ای دشمن نمی‌تواند نور و تششع این راهپیمایی را در جهان خاموش کند و در یک کلام باید گفت وجدان آگاه و حس عدالت طلبی جهان فراتر از این شبکه‌ها، پیام و هدف این راهپیمایی را از طریق فطرت و ذات خود به کل جهان مخابره خواهند کرد.
 
*دکتر ایرج مزارعی کارشناس روابط بین الملل
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟