تابناک _ محمدصالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در اظهاراتی عنوان کرده است که تاکسیهای اینترنتی اگر بدانند با سوار کردن فرد بی حجاب جریمه میشوند، ۵۰ درصد مشکل کشف حجاب خودروها حل می شود.
عضو دفتر نشر آثار رهبری اظهارات حسن عباسی و هاشمی گلپایگانی را خسارتبار خواند
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، موضع غیر اخلاقی حسن عباسی علیه ورزشکاران و سخنان نامعقول هاشمی گلپایگانی درباره برخورد با بدحجابی، بویژه در این شرایط را خسارات بار خواند.
مهدی فضائلی در توییتر نوشت: موضع غیر اخلاقی حسن عباسی علیه ورزشکاران و سخنان نامعقول هاشمی گلپایگانی درباره برخورد با بدحجابی، بویژه در این شرایط، خسارت بار است و حضرت آقا نیز درگذشته چنین مواضع و نظراتی را نفی کردهاند.
واکنش صریح فعالان سیاسی اصولگرا به سخنان هاشمی گلپایگانی
سیدمحمود رضوی مشاور فرهنگی رئیس مجلس در واکنش به اظهارات دبیر ستاد امر به معروف نوشت: «عدالت آن است که در کنار تذکر به هنرمندان و ورزشکاران بابت اتفاقات اخیر، دستگاههای امنیتی و قضائی با افرادی همچون آقای هاشمی گلپایگانی که اظهارات تحریک آمیز و بیمورد می کنند، به سرعت و شدت برخورد نمایند. لعنت بر دهانی که بی موقع باز شود.»
شب گذشته نیز "احسان صالحی" از فعالان رسانه ای در واکنش به اظهارات جدید دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر، نوشت: «چند روز پس از تأکید رهبر انقلاب مبنی بر اینکه بحث بر سر حجاب نیست، امروز هاشمی گلپایگانی باز همان فایل را با راهکاری از جنس قرار دادن مردم مقابل هم، باز کرد. این موتور تولید نفرت که در ماههای اخیر به سود پروژه قطبیساز دشمن پمپاژ کرد، طبیعی و صرفا از سر نادانی است؛ قرار نیست خاموش شود؟»
همچنین مجتبی امینی تهیه کننده سریال گاندو در توییتی از دستگاه های اطلاعاتی خواست پرونده و عقبه دبیر ستاد امر به معروف را بررسی کنند.
وی نوشت: «به عنوان یک دلسوز نظام و شهروند از دستگاه های اطلاعاتی کشور خواهشمندم پرونده و عقبه جناب آقای هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف را بررسی کنند.
پروژه تولید نفرت و دوقطبی سازی مشهود است، ردپای خرابکاری و نفوذ دیده می شود.»
بعلاوه محمد حسین پویانفر از مداحان اهل بیت نیز در توییتی نسبت به اظهارات دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر واکنش نشان داد و نوشت: نفوذی شاخ و دُم دارد آیا؟
چرا کسی دکمه این آقای ... را نمی زند؟
وی از هشتگ #ساکت_شو در توییت خود استفاده کرده است.
مهدی عرفاتی دبیر شورای اطلاع رسانی دولت در واکنش به این اظهارات در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت:
« بصیرت فقط در اعلام موضع نیست، گاهی در سکوت است!
مواضع شما و امثال شما که عامل شکاف و دو دستگی مردم است، خود بزرگترین منکر است. لطفا خاموش!»
علی اکبر رائفی پور مدیر مؤسسه مصاف نیز در توییتی در این زمینه نوشت: «امیدوارم جهالت باشد نه خیانت!
اظهارات هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر مصداق دقیق دمیدن در آتش تفرقه، نفرت و عصبانیت مردم است.
اگر مسئولین ذی ربط او را کنترل نمی کنند برای دفاع از کشور و مردم چاره ای جز افشاگری درباره او نمی ماند.»
رضا غلامی نیز نوشت: «ستاد امر به معروف یا باید تعطیل شود یا تحول بنیادی پیدا کند. از ابتدا بانیان این ستاد، نه عمق اصل مترقی "امر به معروف و نهی از منکر" و گستره آن در عقلانیت اسلامی را درک کردند و نه واقعبینی اجتماعی داشتند، نتیجه این شد که این ستاد تا امروز، عمدتا برای نظام هزینهساز بوده است.»
توصیه مهم رهبری به مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر چه بود؟
در نخستین جلسه ستاد امر به معروف و نهی از منکر که در حضور رهبری انقلاب برگزار شد، حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به انتظاراتی که از ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد، تاکید کردند: «نخواهید مباشرتاً، امر به معروف و نهی از منکر کنید. شما باید امر به معروف را در جامعه، احیا کنید. این، آن چیزی است که من خواستهام. بارها و مکرّراً گفتهام و متأسفانه، این حرف به گوش افراد هم نمیرود.»
رهبری در بخش دیگری با تشریح شیوه مطلوب امر به معروف و نهی از منکر، تصریح کردند: «یک آقا حرکت خلافی انجام میدهد. کسی از پهلویش رد شود و همین قدر بگوید "آقا؛ این کار شما خلاف است. نکنید." و رد شود برود. عصبانیت هم لازم نیست. تهدید به عمل هم لازم نیست. جوانان ما دلشان میخواهد وقتی که ما گفتیم «امر به معروف کنید»، یک خنجر هم بدهیم دستشان؛ یک پارابلوم هم بدهیم. بگوییم: «آقا؛ اگر نشد، بزن!» در حالی که این زدن، یک کارِ دیگر است. اگر شما بتوانید به مردم تفهیم کنید که اگر کار خلافی دیدند، بگویند «آقا نکن» و بروند، کار بزرگی است.»
آیتالله خامنهای همچنین در پاسخ به پرسش احمد جنتی درباره اینکه در چه مواردی امر به معروف باید انجام شود، یادآور شدند: «شما نگاه کنید، ببینید سلطهی اشرار کجاست؟ شما بگویید به جوراب نازک! نه آقا! شما به جوراب نازک چهکار دارید؟ جوراب نازک را بپوشد؛ اینقدر اهمیت ندارد... زلفش بیرون است، باشد. هزارگونه خطا میکنند، این هم یک گناه صغیره است. موی سر بیرون بودن، گناه کبیره که نیست! از غیبت و دروغ که بالاتر نیست! از رشوه گرفتن و خوردن که بالاتر نیست!»
توضیحات ستاد امر به معروف درباره اظهارات دبیر ستاد
ساعتی پیش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور خبر پیشین خود را اصلاح و با انتشار اطلاعیهای جدید ضمن عذرخواهی از مردم اعلام کرده که در پیادهسازی محتوای نشست دبیر ستاد با مسئولان حجاب و عفاف دستگاههای اجرایی بی دقتی شده و اعلام کرده که مشروح جلسه را منتشر کرده است. جمله فوق در متن جدید نشر یافته از جلسه مذکور وجود ندارد.
مشروح این اطلاعیه را در ادامه میخوانید: به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، در پی برخی سوء برداشتها از خبر نشست دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در جلسه با مسئولین عفاف و حجاب دستگاههای اجرایی که ناشی از اشتباه و عدم دقت کافی در پیاده سازی و تنظیم خبر سخنان دبیر محترم ستاد در این جلسه بوده است و متاسفانه بهانه توهین و هجمه عجولانه برخی مدعیان انقلابیگری به دبیر این ستاد و هم صدایی با دشمنان قسم خورده مردم شد، روابط عمومی این ستاد ضمن عذرخواهی از عموم مردم بابت عدم انتقال کامل و دقیق سخنان دکتر هاشمی گلپایگانی، در پاسخ به مطالبه به حق دلسوزان برای تنویر افکار عمومی متن صحیح اظهارات وی را منتشر می نماید.
سیدمحمدصالح هاشمیگلپایگانی در دومین نشست مسئولان عفاف و حجاب، مساله عفاف را مسالهای جدا از شورشهای اخیر عنوان کرد و اظهار داشت: این نوبت، دشمن حجاب را بهانه کرده است. باید بسترهای موج سواری و التهاب آفرینی دشمن را رفع کنیم چرا که بنای دشمن همیشه تحریک و سوء استفاده از احساسات مردم است تا حدی که به خاطر درگذشت یک نفر، دهها نفر را به کشتن میدهد. مشکل اصلی دشمن حجاب و بنزین و انتخابات نبوده بلکه میخواهد اصل نظام را زمین بزند.
وی افزود: مساله فتنه یک بحث است و حل عقلانی مشکلات جامعه که زمینه بی اعتمادی و نا امنی را فراهم میکند، بحثی دیگر است. دشمن فضای رسانهای را در اختیار گرفته و حتی خوراک فکری برخی دوستان را تأمین و متاسفانه قضاوتهای آنها را جهتدهی میکند تا علیه هم مشغول شده و عجولانه و ندانسته توهین و بی ادبی و تمسخر کنند. در این میان مهم این است که ما وظایف خود را درست انجام دهیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: مشکل اصلی بدحجابان نیستند بلکه در فضای اختلاف سلایق و تقابلهای اجتماعی، مشکل نبود قانون کارآمد و اجرای درست آن است. چالش عمده عفاف و حجاب، تسامح و تساهل در تصمیمگیریهای دور اندیشانه مسئولان است و مساله فعلی، وجود بسترهای مشکلسازی است که دشمن میتواند روی آنها فتنهسازی کند.
وی افزود: وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب سیاست گذاری است. مجلس وظیفه تصویب قوانین کارآمد و دارای ضمانت اجرا برای این سیاستها را بر عهده دارد و در همین حال شاهد هستیم این نهاد خود را در تنظیم قوانین منطقی و به روز کنار کشیده است.
وی با اشاره به پیامدهای نبود قانون مناسب و کارآمد در حوزه عفاف و حجاب افزود: اگر قانون فعلی بخواهد اجرا شود، تعداد بسیاری پرونده جدید باید به قوه قضاییه اضافه شود که عملا غیر ممکن است و شدنی نیست در حالی که یکی از مهمترین معیارهای قانون، داشتن قابلیت اجرایی است.
هاشمیگلپایگانی با بیان اینکه ستاد امر به معروف در برابر ناهنجاریهای اجتماعی منفعل نیست، گفت: طرح جامعی را برای جلوگیری از بدتر شدن وضعیت فعلی عفاف و حجاب در جامعه تدوین کردهایم که عدم تشکیل پرونده قضایی برای بدحجابان، دولتی نکردن موضوع عفاف و حجاب و جلوگیری از برخورد مستقیم پلیس با بدحجابان سه ویژگی پیشبینی شده در این طرح است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با گرامیداشت یاد شهدای مدافع امنیت و تقدیر از زحمات نیروی انتظامی که موجب تامین امنیت است، اظهار داشت: پلیس در شرایط فعلی وظیفه قانونی خود را انجام میدهد که نباید به هیچ وجه تضعیف شود اما فارغ از این ناآرامیها پلیس باید آخرین مرحله برخورد باشد و ورود مستقیم پلیس به بحث حجاب موجب کاهش اقتدار نیروی انتظامی است.
هاشمیگلپایگانی با تأکید بر اینکه دولت هم نمیتواند رأسا متکفل بحث عفاف و حجاب باشد، گفت: دولت اگر بتواند مساله عفاف و حجاب را در ادارات خود حل کند، 50 تا 60 درصد مشکل رفع و بیاعتمادیها مقداری ترمیم میشود ولی وقتی قادر نیست مجموعه خود را اصلاح کند، چگونه میخواهد مسئولیت حل مشکلات عفاف و حجاب در سطح جامعه را برعهده بگیرد؟
هاشمیگلپایگانی، خروجی طرح جامع عفاف و حجاب ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور را بازگشت عفاف و حجاب به روال قانونی و طبیعی خود و خروج از التهاب و هنجارشکنی عنوان کرد و افزود: عملکرد ما در حوزه عفاف و حجاب به قدری نامناسب بوده که چه بسا بتوان گفت دشمن موافق ادامه وضع موجود است چون میتواند هر روز به بهانه ای غائله ایجاد کند.
وی ساماندهی فعالیت مردمی در درون دستگاهها و استفاده از ظرفیت تشکلها و تودههای مردم را یکی دیگر از راهکارهای ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور برای حل مشکلات عفاف و حجاب عنوان کرد و گفت: اکنون بسیاری تمایل دارند برنامهریزی شده به عرصههای مختلف عفاف و حجاب ورود داشته باشند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، انجام توأمان کار فرهنگی و داشتن ضمانت اجرایی را راهکار دیگر برای حل مشکل عفاف و حجاب برشمرد و خاطرنشان کرد: کار فرهنگی بدون ضمانت اجرایی شعار و شوخی تلخی بیش نیست و کار اجرایی نیز بدون کار فرهنگی، خروجی موثر و مستمر نخواهد داشت. نباید با شعار کار اجرایی کار فرهنگی را تضعیف کرد و با شعار کار فرهنگی کار اجرایی را کنار گذاشت.
وی یادآور شد: به عنوان نمونه استفاده از کمربند ایمنی، زمانی فرهنگ شد که پلیس در کنار کار فرهنگی ضمانت اجرایی و جریمه هم گذاشت و اگر بنا باشد مشکلات صرفا با فرهنگسازی حل شود، این سوال مطرح میشود که آیا دولت هم فقط با کار فرهنگی میتواند از مردم مالیات بگیرد و قوانین مالیاتی را تعطیل کند؟
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور به عنوان نمونه ای از کار فرهنگی دارای ضمانت اجرایی به طرح ناظر، اشاره ای کرد و گفت: هم اکنون در چارچوب طرح ناظر یک و همراهی برخی تاکسیهای اینترنتی در وضع مقررات لازم و فرهنگسازی شاهد تبدیل تعداد قابل توجهی راننده تاکسی اینترنتی به آمر به معروف و ناهی از منکر هستیم که با استمرار و تقویت این رویکرد از طریق وضع قوانین کارآمد توسط مجلس شاهد حل شدن مشکل کشف حجاب در خودروها و سایر عرصهها بدون دخالت مستقیم قوه قهریه پلیس و ایفای نقش حمایتی و بدون تنش پلیس خواهیم بود.
وی در بیان مثالی دیگر از آسیبهای ناشی از فقدان قانون مناسب برای برخورد با مسائل ضدفرهنگی بیان کرد: اکنون در مملکت اسلامی حدود ۳ میلیون سگ خانگی وجود دارد، ولی دریغ از وجود یک قانون برای این معضل؛ در آمریکا اگر کسی سگ خانگی خود را رها کند، هزار دلار باید جریمه بدهد، ولی در ایران چنین قانونی وجود ندارد. حتی در حد قوانین وضع شده در اروپا و امریکا در مورد سگ که منشا اشاعه این فرهنگ مبتذل در دنیا و ایران هستند، مجلس شورای اسلامی فکری برای این موضوع نکرده است.
هاشمی گلپایگانی در پایان در بیان مثالی دیگر از خلأهای قانونی در دستگاههای دولتی گفت: برای نمونه برخی نمایندگان مجلس در حرکتی غیر علمی و بدون تحقق شاخصهای لازم در مدت کوتاهی آموزش و پرورش را مجبور کردند هزاران نفر را بدون احراز صلاحیتهای لازم برای تربیت نسل در سی سال آینده داشته باشند.