به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، صنعت خودرویی که یکی از بزرگترین صنایع بازار است و در این مطلب سعی شده به تشریح گزارش عملکرد نمادهای خودرویی و قطعات خودرو در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۱ بپردازیم.
شرکت ایران خودرو در ۶ ماهه ۱۴۰۱، با وجود زیان ده بودن عملکرد مناسبی داشته و توانسته درآمدهای عملیاتی خود را ۶۸ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش دهد و ۹۲ درصد زیان خود را نسبت به سال قبل کمتر کند. شرکت سایپا نیز مانند ایران خودرو در روند زیان دهی خود توانست ۶۲ درصد درآمدهای عملیاتی خود را نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش دهد و ۶۲ درصد زیان خود را کاهش دهد.
شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو در ۶ ماهه منتهی به شهریور برای هر سهم ۹۳ ریال سود محقق کرد که به نسبت دوره مشابه قبل کاهش ۷۵ درصدی داشت.
گروه پارس خودرو در شش ماهه منتهی به شهریور سال ۱۴۰۱، ۳ همت زیان ساخته است. در این مدت بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی گروه ۱۸۶٪ افزایش را ثبت کردند و این در حالیست که درآمدهای عملیاتی ۱۲۵٪ افزایش یافته اند.
زیان هر سهم پارس خودرو در شش ماهه ۱۴۰۰، ۳ تومان بود که در ۱۴۰۱ با ۶۱۸٪ رشد به ۲۷ تومان رسیده است.
شرکت ایران خودرو دیزل در ۶ ماهه منتهی به شهریور سال جاری سود خالصی معادل ۲۲۹۹ میلیارد تومان محقق نمود. بررسی گزارش این شرکت حاکی از رشد ۷۲۷ درصدی سود در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل میباشد.
شرکت فرمان خودرو سپاهان در ۶ ماهه منتهی به شهریور سال جاری سود خالصی معادل ۱۸ میلیارد تومان محقق نمود. بررسی گزارش این شرکت حاکی از رشد ۵۷ درصدی سود در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل میباشد.
شرکت الکتریک خودرو شرق در ۶ ماهه منتهی به شهریور سال جاری سود خالصی معادل ۱ میلیارد تومان محقق نمود. بررسی گزارش این شرکت حاکی از کاهش ۳۱ درصدی سود در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل میباشد.
خشرق به ازای هر سهم نیز سود ۱۴ ریالی ساخت. سود ناخالص نیز با رشد ۸۰ درصدی همراه شد و به ۶۵ میلیارد تومان رسید.
شرکت تولید محور خودرو در ۶ ماهه منتهی به شهریور سال جاری سود خالصی معادل ۸ میلیارد تومان محقق نمود. این در حالی است که در دوره مشابه قبل زیان ۲ میلیارد تومانی شناسایی کرده بود.
خمحور به ازای هر سهم نیز سود ۱۳ ریالی ساخت. سود ناخالص نیز با رشد ۲۵ درصدی همراه شد و به ۱۸ میلیارد تومان رسید.
شرکت طراحی وساخت قطعات داخلی خودرو سایپا آذین در ۶ ماهه منتهی به شهریور حسابرسی نشده به زیان خالص ۱۴۵ میلیارد تومانی دست یافت که در مقایسه با مدت مشابه قبل با افت شدیدی همراه بود. این شرکت به ازای هر سهم نیز زیان ۳۲۴ ریالی ساخته است.
گفتنی است درآمدهای عملیاتی این شرکت با رشد ۱۶ درصدی به ۷۶۲ میلیارد تومان رسید و در نهایت موجب تحقق زیان ناخالص ۱۰۶ میلیارد تومانی شد.
شرکت سایپا در ۶ ماهه منتهی به شهریور سال جاری زیان خالصی معادل ۱۸۵۷ میلیارد تومان محقق نمود. بررسی گزارش این شرکت حاکی کاهش ۶۲ درصدی زیان در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل میباشد.
درآمدهای عملیاتی رشد ۶۲ درصدی داشته و از سوی دیگر این شرکت در بازه مورد بررسی به سود ناخالص ۱۰۳۶ میلیارد تومانی رسیده است در حالی که در دوره مشابه قبل زیان ناخالص ۲۳۸۸ میلیارد تومانی را محقق کرده بود.
درآمدهای عملیاتی، سود ناخالص، عملیاتی و خالص شرکت شرکت زامیاد در دوره شش ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۱ در مقایسه با مقطع مشابه قبلی به ترتیب ۲۴۸%، ۳۸۹ %، ۵۴۲%، ۱۹۴۸۷% رشد داشته است. سود هر سهم شرکت در این دوره ۸۳ تومان محاسبه شده است. خالص وجوه نقد عملیاتی شرکت نیز از عدد وضعیت خروجی به ورودی تغییر کرده است.
شرکت ایران خودرو در ۶ ماهه منتهی به شهریور سال جاری زیان خالصی معادل ۳۹۶ میلیارد تومان محقق نمود. بررسی گزارش این شرکت حاکی از افت ۹۲ درصدی زیان در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل میباشد.
خودرو در بازه زمانی یاد شده به درآمد عملیاتی حدود ۷۸ همت دست یافت که رشد ۶۸ درصدی داشت. اما شتاب بیشتر نرخ رشد بهای تمام شده منجر به افزایش زیان ناخالص به میزان ۲۹۵ درصد شد.