اهمیت سایت اصفهان در چرخه سوخت هسته‌ای

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به احداث راکتور تحقیقاتی ۱۰ مگاواتی اصفهان گفت: با این راکتور، ایران به مرکز بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای تبدیل خواهد شد.
کد خبر: ۱۱۴۷۵۲۲
|
۰۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۱ 27 October 2022
|
3221 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، صبح امروز پنجم آبان ماه ۱۴۰۱ و همزمان با سفر محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی به استان اصفهان، کلنگ آغاز ساخت احداث راکتور تحقیقاتی ۱۰ مگاواتی اصفهان با حضور جمعی از مسئولان استانی و سازمان به زمین زده شد.

محمد اسلامی در این مراسم ضمن تسلیت به مردم ایران به خصوص هموطنان در استان فارس در پی اقدام تروریستی در حرم شاهچراغ که بر اثر آن جمعی از زائران به شهادت رسیدند، درباره ساخت راکتور تحقیقاتی ۱۰ مگاواتی در استان اصفهان اظهار داشت: خوشحالیم که با لطف خداوند این پروژه راهبردی و مهم را با تاخیر ۵۰ ساله، اما با باور توانستن و با اعتماد به مهندسان خودمان آغاز کردیم.

وی افزود: این راکتور بخشی از فرآیند سوخت هسته‌ای برای تست و ارزیابی است که سهم مهمی در آموزش و پژوهش دارد. بخشی از فعالیت‌های پژوهشگاه سازمان برای چرخه سوخت در این مرکز استقرار دارد که خدمات آموزشی و پژوهشی ارائه می‌دهد.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: این راکتور جدید که در کنار راکتورهای موجود در اصفهان احداث می‌شود، ایران را به یک مرکز بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای تبدیل خواهد کرد که ظرفیت با ارزش و فاخری دارد. این ظرفیتی که ایجاد می‌شود برای تولید ایزوتوپ‌ها در صنعت پزشکی است. موضوعی که به شدت به آن نیاز داریم تا برای رادیوداروها در این منطقه، این مجتمع قابلیت تولید داشته باشد و بتوانیم فعالیت و تولیدات خودمان را در ابعاد مختلف گسترش دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه صنعت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران یک صنعت صلح‌آمیز است، افزود: موضوعی که به دلایل گوناگونی در سال‌های گذشته بخشی‌هایی از آن گسترش پیدا نکرده بحث رادیوایزوتوپ‌هاست تا بتوانیم از طریق آن صنعت، رادیوداروها را پشتیبانی کنیم. همچنین در بحث کاربرد پرتوها نیاز داریم که این صنعت در استان اصفهان و مرکز کشور گسترش یابد.

رئیس سازمان انرژی اتمی عنوان کرد: برای اینکه این مرکز بتواند زنجیره خودش را کامل کند، داشتن راکتورهای تحقیقاتی ضرورت دارد.

وی افزود: این موضوع در راستای سند راهبردی که افق ۲۰ ساله سازمان انرژی اتمی را به تصویر کشید و با حضور رئیس جمهور هم رونمایی شد، اجرایی می‌شود. مطمئن هستیم که با پشتیبانی مهندسان از طراحان و محققان ما این کار در یک زمانبندی مشخص به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون رئیس جمهور در ادامه همچنین با اشاره به وضعیت سایت هسته‌ای اصفهان گفت: سایت هسته‌ای اصفهان نقش مهمی در فرآیند چرخه سوخت هسته‌ای کشور دارد و ایستگاه دوم ما به شمار می‌آید. ایستگاه نخست ما معادن کشور هستند که مواد لازم از آن‌ها استخراج و در شهرهای کناری به کیک زرد تبدیل می‌شوند و در نطنز و مجتمع اصفهان تبدیل به انواع سوخت تبدیل شده و در راکتورهای تحقیقاتی و قدرت مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین خاطر سایت اصفهان بخش مهمی از زنجیره هسته‌ای کشور را تشکیل می‌دهد.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: باید افق و دید ما چشم‌اندازی باشد که بتوانیم در سطح بین‌المللی نقش ایفا کنیم. در همین راستا امروز در این منطقه فقط یک راکتور ۱۰ مگاواتی تحقیقاتی آغاز نشد بلکه این مجموعه به عنوان مرکز بین‌المللی آموزش و پژوهش علوم و فنون هسته‌ای کشور خواهد بود.

اسلامی در پایان گفت: علم هنگامی ارزش دارد که به فناوری و بعد از آن به صنعت تبدیل شود و این یک اتفاق ارزشمند است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟