سومین مجمع گفت‌وگوی تهران (TDF ۲۰۲۲)

امیرعبداللهیان: آمریکا از هر ابزاری برای مداخله در ایران استفاده کرده است/ آماده بازگشایی سفارتخانه در عربستان هستیم/ خرازی: توانایی ساخت بمب اتم را داریم/ ایران آمادگی بازگشت به تعهدات برجامی را دارد/ عادل عبدالمهدی: قرن ۲۱ طلوع قدرت‌های آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین است/ وزیر خارجه نیکاراگوئه: دنیا در تغییر هدف جدید به سر می‌برد

سومین مجمع گفت‌وگوی تهران (TDF ۲۰۲۲) صبح امروز (دوشنبه ۲۸ آذر) با حضور ۷۰ اندیشمند از ۳۶ کشور در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه آغاز به کار کرد؛ «سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، رهیافتی به دوستی و اعتماد سازی» مهم‌ترین محور مجمع امسال است.
کد خبر: ۱۱۵۵۶۲۲
|
۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۷ 19 December 2022
|
14835 بازدید
|

امیرعبداللهیان: آمریکا از هر ابزاری برای مداخله در ایران انجام داده است/ خرازی: توانایی ساخت بمب اتم را داریم/  ایران آمادگی بازگشت به تعهدات برجامی را دارد

سیاست خارجی تابناک: سومین مجمع گفت‌وگوی تهران (TDF ۲۰۲۲) صبح امروز (دوشنبه ۲۸ آذر) با حضور ۷۰ اندیشمند از ۳۶ کشور در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه آغاز به کار کرد؛ «سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، رهیافتی به دوستی و اعتماد سازی» مهم‌ترین محور مجمع امسال است.

امیرعبداللهیان: آماده بازگشایی سفارتخانه‌ در عربستان هستیم
۱۴۰۱/۰۹/۲۸ - ۱۴:۵۸

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در حاشیه سومین مجمع گفت‌وگوی تهران در نشست خبری با بیان اینکه ما معتقدیم که نشست عراق می‌تواند گامی بلند برای برون رفت از مشکلات باشد. اظهار داشت: محور اصلی نشست امان موضوع کمک به روند سیاسی در عراق است در عین حال با استفاده از این فرصت در خصوص چالش‌های منطقه‌ای و بین المللی روسای کشورهای منطقه که به این نشست دعوت شده‌اند - از جمله ایران - دیدگاههای خود را بیان می کنند.

وزیر خارجه با بیان اینکه ایران معتقد است که نشست دوم عراق می‌تواند در فضای برون رفت از چالش‌ها گامی رو به جلو باشد، اظهار داشت: پیام اصلی و مهم این نشست باید بر همکاری‌های منطقه‌ای بدون مداخله بیگانگان متمرکز شود. ما همواره از گفتگو و همکاری با کشورهای منطقه و از جمله حوزه خلیج فارس استقبال کرده‌ایم.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: قرار است آقای بورل و مورا نیز همزمان با ورود ما به اردن سفر کنند، تماس‌ها و گفتگوهای همکاران آقای باقری با آقای مورا و تماس های من و آقای بورل به طور جدی در جریان است.

وی تاکید کرد: اردن فرصت مناسبی است که ما بتوانیم این گفت‌وگوها را تکمیل کنیم و امیدوار هستم که با توجه به رویکرد آمریکایی‌ها در سه ماه گذشته شاهد تغییر رویکرد و واقع‌بینانه رفتار کردن طرف آمریکایی باشیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: به صراحت به آمریکایی ها اعلام می کنم بین ریاکاری و درخواست برای رسیدن به توافق و بازگشت آمریکا به برجام باید یکی را انتخاب کند.

آمادگی داریم نسبت به بازگشت روابط به حالت طبیعی و بازگشایی سفارتخانه‌ در عربستان اقدام کنیم

وی با بیان اینکه گفت‌وگوهای ما با عربستان در مسیر قبلی خود تداوم پیدا خواهد کرد، اظهار داشت: گفت‌وگوهای ما با عربستان سعودی در مسیر دیپلماسی رسمی است، آمادگی داریم هر زمان که طرف سعودی آماده باشد نسبت به بازگشت روابط به حالت طبیعی و بازگشایی سفارتخانه‌ها اقدام کنیم.

وی تاکید کرد: این طرفی سعودی است که باید تصمیم بگیرد چگونه رویکرد سازنده در قبال جمهوری اسلامی ایران را دنبال کند.

وزیر امور خارجه در واکنش به نشست آمریکایی‌ها با مریم رجوی سرکرده گروهک تروریستی منافقین گفت: پمپئو عنصر تاریخ مصرف گذشته ایالات متحده آمریکا است و با جمعی تاریخ مصرف گذشته دیگر که به امنیت و آرامش و هموطنان خودشان خیانت کرده‌اند و مسئول ترور و به شهادت رساندن ۱۷ هزار زن و مرد و کودک و پیرمرد ایرانی هستند. اینگونه نشست‌ها فاقد ارزش و تاثیرگذاری است.

وزیر خارجه نیکاراگوئه: دنیا در تغییر هدف جدید به سر می‌برد
۱۴۰۱/۰۹/۲۸ - ۱۴:۵۱

دنیس مونکادا روز دوشنبه در سومین مجمع گفت‌وگوی تهران (TDF ۲۰۲۲) که در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: از دولت جمهوری اسلامی ایران و برادرم آقای امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه برای سازماندهی سومین نشست تهران تشکر می‌کنم و سلام رییس جمهور نیکاراگوئه را ابلاغ می‌کنم.

وزیر خارجه نیکاراگوئه افزود: دنیا در تغییر هدف جدید به سر می‌برد و در آستانه چندجانبه‌گرایی و دولت‌های مستقل است .

وی با بیان اینکه شعار سیاست ایران شامل سیاست و همسایگی است و بر حقوق بین‌الملل و توسعه روابط بر پایه اعتماد تاکید دارد، اظهار داشت: ما پرچم‌های عادلانه را برای خیر بشریت افراشته می کنیم.

امیرعبداللهیان: آمریکا از هر ابزاری برای مداخله در ایران انجام داده است/ خرازی: توانایی ساخت بمب اتم را داریم/  ایران آمادگی بازگشت به تعهدات برجامی را دارد/ عادل عبدالمهدی: قرن ۲۱ طلوع قدرت های آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین است/ وزیر خارجه نیکاراگوئه: دنیا در تغییر هدف جدید به سر می‌برد

مونکادا با اشاره به جنگ اوکراین ادامه داد: دولت آمریکا با نقض حقوق بین الملل از کشورهای اتحادیه اروپا و اوکراین به ابزاری برای هجمه علیه روسیه و مرز روسیه استفاده کرده و صلح و امنیت بین‌المللی را در معرض خطر قرار داده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی نیکاراگوئه روابط کشورش با ایران را دوستانه، بردارانه و ضد امپریالیستی توصیف کرد و با تاکید بر حمایت نیکاراگوئه از دولت و ملت ایران گفت: اعتقاد ما به دوستی چندجانبه گرایانه و برای صلح و امنیت و پیشرفت است.

وی با بیان اینکه افول ایالات متحده نزدیک شده و شرایط برای قطع تحمیل های امپریالیستی فراهم است، افزود: نشست تهران می‌تواند فرصتی را فراهم کند که راه برای همکاری ملت های دنیا باز شود.

عادل عبدالمهدی: قرن ۲۱ طلوع قدرت های آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین است
۱۴۰۱/۰۹/۲۸ - ۱۴:۵۰

عادل عبدالمهدی روز دوشنبه در سومین مجمع گفت‌وگوی تهران (TDF ۲۰۲۲) گفت: باعث افتخار است که در این نشست شرکت کنم.

نخست وزیر اسبق عراق افزود: برخی از شاخص‌ها را در وضعیت فعلی جهان وجود دارد و بسیار سخت در این موارد صحبت کنیم، درگیرهایی امروز بین کشورهای سلطه گر و کشورهای مظلوم وجود دارد و تا وقتی این موضوعات را متوجه نشویم نمی‌توانیم درک درستی از وضعیت کشور داشته باشیم.

وی ادامه داد: قدرت‌های غربی بسیاری از توانمندی‌های نظامی خود از جمله قدرت هسته‌ای، موشکی و پهپادی خود را از دست داده‌اند.

نخست وزیر اسبق عراق بیان کرد: در زمینه اقتصادی سرانه تولید ملی کشور چین به سی تریلیون دلار رسیده است،چین دومین کشور دارنده اوراق مالی خزانه‌داری آمریکا شده است.

امیرعبداللهیان: آمریکا از هر ابزاری برای مداخله در ایران انجام داده است/ خرازی: توانایی ساخت بمب اتم را داریم/  ایران آمادگی بازگشت به تعهدات برجامی را دارد/ عادل عبدالمهدی: قرن ۲۱ طلوع قدرت های آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین است

عبدالمهدی افزود: در مقابل بدهی‌های آمریکا بیشتر از تولید ناخالص ملی است و کشورهای سرمایه‌داری جایگزین هم شدند که عامل ناتوانی آنها شده است.

نخست وزیر اسبق عراق ادامه داد: در سال ۲۰۲۱ در آمریکا بیش از دو میلیون زندانی وجود دارد که بیشترین تعداد در جهان است.

عبدالمهدی اضافه کرد: ۲۰ درصد زندانیان دنیا حدود دو میلیون نفر در آمریکا هستند. در چین با وجود اینکه جمعیت آن چند برابر جمعیت آمریکاست حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار زندانی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: جهان در حال در تغییر است و دوقطبی آمریکا و شوروی از بین رفته است. قدرت‌های جدیدی در حوزه موشکی، هسته‌ای و پهپادی ظهور کرده‌اند.

نخست وزیر اسبق عراق یادآور شد: در زمینه اقتصادی،سرانه خرید چین در سال ۲۰۲۲ به ۳۰ تریلیون دلار رسیده است. سهم چین در سال ۲۰۲۰ در حوزه تجارت بین‌المللی به ۱۴ درصد رسید.

عبدالمهدی بیان کرد: ما شاهد پدیده‌ای تاریخی هستیم و مرکز ثقل به کشورهای مستعمره سابق نظیر هند منتقل شده است.

وی منطقه خلیج فارس، دریای عرب، دریای سرخ و اقیانوس هند را از مسیرهای اصلی در تجارت بین الملل دانست و یادآور شد: اشغالگری رژیم صهیونیستی همچنان یکی از عوامل مهم بحران زا در منطقه است.

نخست وزیر اسبق عراق تاکید کرد: اهتمام ما تمرکز بر کاهش قدرت نظام سلطه و ایجاد جایگزین هایی برای آن است زیرا به نظر می رسد قرن ۲۱ طلوع قدرت های آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین است.

دور اول و دوم مجمع گفت‌وگوی تهران در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ برگزار شد و نقش برجسته‌ای در گردهمایی و تعامل مقامات سیاسی و اندیشمندان حوزه مطالعات بین‌المللی و منطقه‌ای بویژه در حوزه منطقه غرب آسیا داشت.

از جمله میهمانان ویژه این نشست، می توان به وزیر خارجه نیکاراگوئه، عادل عبدالمهدی نخست وزیر سابق عراق و کمال خرازی وزیر اسبق خارجه کشورمان اشاره کرد.

«سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، رهیافتی به دوستی و اعتماد سازی» محور اصلی اجلاس امسال است؛ محوری که برای این کنفرانس انتخاب شده در واقع همان رویکردی بوده که مورد تاکید دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی قرار گرفته است.

وزیر امور خارجه کشورمان پس از این کنفرانس راهی امان پایتخت اردن می شود تا به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس امان که با حضور مقامات ارشد منطقه و کشورهای فرامنطقه‌ در پایتخت اردن برگزار می شود، شرکت کند.

امیرعبداللهیان: آمریکا سیاست ریاکارانه خود را کنار بگذارد

حسین امیرعبداللهیان روز دوشنبه در سومین مجمع گفتگوی تهران با قدردانی از سخنرانان، مهمانان و برگزارکنندگان نشست، گفت: امیدواریم با تبادل دیدگاه‌ها، بتوانیم آخرین تحولات منطقه‌ای و بین المللی چالش های منطقه و فراروی جهان را مورد واکاوی قرار دهیم.

امیرعبداللهیان برگزاری موفق جام‌جهانی فوتبال به معاون وزیر خارجه قطر تبریک گفت و از همراهی این کشور با تیم‌ ملی فوتبال ایران تشکر کرد.

وزیر امور خارجه مجمع تهران را مجمعی برای گفت‌وگو، اشتراک گذاری و ایجاد فضای مفاهمه دانست و گفت: در این نشست صاحبنظران سخن می‌گویند و امیدوارم گفت‌وگوهایی برای ایجاد منطقه‌ای آرام و با ثبات‌تر و جهانی صلح‌آمیزتر داشته باشیم.

وی افزود: این مجمع در سال جاری با مفهوم محوری سیاست همسایه محور ایران با رهیافتی به سوی دوستی و اعتمادسازی برگزار می‌شود تا یادآوری کند، دولت ایران مفهوم همسایگی را محور سیاست خود قرار داده و با تمام توان به اعتمادسازی و تقویت پایه‌های دوستی در منطقه می‌اندیشید و با قوت گام برمی‌دارد.

امیرعبداللهیان گفت: در غرب آسیا، منطقه ای که تحولات آن همواره پرچالش و تاثیرگذار بر سایر مناطق بوده، ما همسایگان خود را که با آنها اشتراکات تمدنی، تاریخی، فرهنگی و دینی داریم، برادران خود می دانیم. ما امنیت و رفاه آنان را امنیت و رفاه خود می دانیم. ایران همواره یکی از پایه های امنیت و ثبات در منطقه و در خط مقدم مبارزه با تروریسم داعش به عنوان تهدیدی مشترک برای منطقه و کل بشریت بوده است. ایران همواره در خط مقدم مبارزه با انواع تروریسم در منطقه و جهان بوده است.

وی افزود: مایلم در آستانه سالگرد ترور جنایتکارانه آمریکایی و به شهادت رساندن دو قهرمان بزرگ مبارزه با تروریسم، شهید ابومهدی المهندس و شهید سردار حاج قاسم سلیمانی، یادی کرده باشم و یاد و خاطره این قهرمانان بزرگ حافظ ایران و عراق و امنیت منطقه و جهان را گرامی بدارم.

وزیر امور خارجه گفت: ما همواره اطمینان داده ایم که آماده اعتمادسازی و همکاری در همه ابعاد و سطوح با همسایگان خود در منطقه، از جمله همسایگان خود در حوزه خلیج فارس هستیم تا یک بار برای همیشه، تفکر "تامین امنیت از خارج از منطقه" کنار رود و همکاری و همیاری کشورهای منطقه، امنیت پایدار را به ارمغان آورد. وی ادامه داد: در همین چارچوب، مایلم اعلام نمایم که آماده ایم نشست مشترک وزرای خارجه و دفاع را میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس و دیگر همسایگان برگزار نماییم.

وی خاطرنشان کرد: در نگاه به غرب آسیا، لازم می دانم تاکید کنم که مساله فلسطین و حقوق تضییع شده ملت مظلوم آن همچنان شرمسارانه بر پیشانی بشریت خودنمایی می کند و رژیم اشغالگر صهیونیستی، سیاست های تجاوزکارانه و ظالمانه خود را در سکوت نظام مند مدعیان حقوق بشر ادامه می دهد.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: دولت رئیس جمهور جناب آقای دکتر رئیسی از ابتدای کار دست همسایگان را به گرمی فشرده و آمادگی داریم که از مسیر گفت‌وگو و همکاری های سازنده و رو به جلو بر گام های عملی هر چه بیشتر در مسیر توسعه همه جانبه همکاری های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی بیش از پیش تمرکز یابیم.

در مساله جنگ اوکراین حل مناقشه با گفت‌وگو است

امیرعبداللهیان به موضوع جنگ اوکراین اشاره کرد و گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران از آغاز بحران تاکنون، پیوستگی و تداوم داشته است. سیاست اصولی ما نفی توسل به زور و تاکید بر حل و فصل مناقشه از طریق سیاسی بوده است. ما از ابتدای این بحران با اتخاذ بی طرفی فعال، بر این موضع تاکید کرده ایم که نگرانی های امنیتی مشروع طرفین باید در نظر گرفته و با گفت‌وگو حل و فصل شود.

وی ادامه داد: اعتقاد داریم که نگاه تک بعدی به این بحران پاسخگو نیست. پس باید به ریشه های بحران و رفتار غیرمسئولانه برخی کنشگران در ایجاد زمینه های بحران، دامن زدن به آن و تحریک و تهییج یک طرف بحران نیز پرداخته شود.

وزیر امور خارجه ادامه داد: امروز شاهد هستیم اروپا دارد بهای هزینه سیاست های ایالات متحده را که دور از محدوده بحران ایستاده است، می پردازد.

امیرعبداللهیان ضمن تاکید دوباره بر بی‌پایه بودن ادعای ارائه تسلیحات و پهپاد از سوی جمهوری اسلامی ایران به یکی از طرف‌های بحران اظهار داشت: تاکید می کنیم هیاهو درباره ارسال پهپاد ایرانی در شرایطی که میلیاردها دلار انواع سلاح از کشورهای غربی برای تداوم جنگ وارد اوکراین شده است، هدفی جز سرپوش گذاشتن بر روند دمیدن غرب در آتش جنگ در خشونت در اوکراین ندارد.

امنیت موضوعی متقابل است

وزیر امور خارجه ادامه داد: در مساله اتصالات منطقه‌ای و امنیت انرژی، ما معتقد به هم افزایی و ایفای نقش مثبت و سازنده همه کشورها در مناطق پیرامونی از غرب آسیا تا اوراسیا و هم پیوندی و هم تکیملی ظرفیتهای مختلف آن هستیم. ضمن تاکید بر آمادگی خود جهت ایفای نقش سازنده و محوری جمهوری اسلامی ایران در تقویت اتصالات منطقه ای، بر ضرورت حفظ خطوط ژئوپلتیک کنونی در منطقه قفقاز تاکید داشته و پای می فشریم. امنیت، موضوعی متقابل است و با این منطق، امنیت وقتی فراهم است که امنیت همه فراهم باشد. آنگاه امنیت انرژی نیز در عالی ترین سطح خود فراهم خواهد بود.

امیر عبداللهیان به موضوع افغانستان اشاره کرد و اظهار داشت: در افغانستان، شاهدیم که بیست سال حضور اشغالگران هیچ ثمری از نظر ایجاد امنیت و زیرساخت های اقتصادی و رفاهی برای مردم صبور این کشور در بر نداشته و اکنون مردم افغانستان در شرایط کاملا نامناسب و نگران کننده ای به سر می برند.

رئیس دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: آمریکا از افغانستان رفته اما با دورایستایی و استفاده ابزاری از گروه های تروریستی، به دنبال تداوم حضور خود در این کشور و ایجاد چالش برای کشورهای منطقه از این طریق است.

امیر عبداللهیان خاطرنشان کرد: ما مردم افغانستان را که با آنان اشتراکات تاریخی، تمدنی، فرهنگی، دینی و زبانی داریم، چون مردم خود می دانیم و بر خلاف مدعیان دروغین حقوق بشر، نسبت به سرنوشت آنان مسئولانه عمل می کنیم.

وی عنوان کرد: در یک سال و نیم اخیر ایران پذیرای خیل عظیم آوارگان افغانستانی بوده، در حالی که در کشورم در شرایط سخت‌ترین تحریم‌هاست، با سخاوتمندی آنها را پذیرفته‌ است. ما اعتقاد داریم راه ثبات و امنیت پایدار در افغانستان از مسیر خاص و تصمیم مردم این کشور و با تشکیل دولتی فراگیر می‌گذرد.

آمریکا از هر ابزاری برای مداخله در ایران استفاده کرده است

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه به حوادث اخیر در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای حیات خود، یک نظام مبتنی بر پویش جمعی و متکی بر مردم بوده است. در یک نظام مردم سالار و در مسیر تحول و تکامل تدریجی مردم سالاری، فراز و نشیب ها موضوعی طبیعی است؛ همان گونه که در برخی کشورهای دیگر نیز شاهد آن بوده و اکنون نیز هستیم، ولی متاسفانه مساله این است که مطالبات مسالمت آمیز مردم و تحولات داخلی کشورها نباید مورد سوءاستفاده دیگران به عنوان ابزاری جهت تسویه حساب های سیاسی قرار گیرد.

امیرعبداللهیان افزود: مواضع و دخالت های غیرمسئولانه و سبکسرانه آمریکا و برخی کشورهای غربی - که خود مدت ها درگیر اعتراضات داخلی بوده و با هر گونه اقدام خشونت آمیز علیه پلیس، با حادترین شکل واکنش نشان می دهند - در تحریک اغتشاشات در ایران از طریق ابزارهای سیاسی، جنگ شناختی و رسانه ای و جنگ ترکیبی، آنان حداکثر تلاش خود را برای بی ثبات سازی کشورم به کار بردند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نسبت به هر گونه مداخله در امور داخلی خود به طرف های مداخله گر هشدار داده و با دقت این گونه مداخلات نامشروع را زیر نظر دارد و با آن قویا برخورد می کند. ملت ایران اعم از زن و مرد و پیر و جوان چهار دهه است که هزینه استقلال طلبی خود را می دهد و به ایده نه شرقی، نه غربی در مسیر استقلال سیاسی کاملا پایبند است؛ همزمان با آنکه در راستای منافع ملی از توسعه و تحکیم مناسبات سیاسی اقتصادی، تجاری و فرهنگی با شرق و غرب عالم استقبال می کند.

وی اظهار داشت: زنان و جوانان در کشور من بخش فعال، پویا و موثر جامعه و از مهم‌ترین پیشران های پیشرفت و توسعه هستند. چالش ها و مشکلات در جمهوری اسلامی ایران همواره از طریق مفاهمه و همکاری مردم و دولت حل شده است.

امیرعبداللهیان ادامه داد: کشورهایی که میزبان تروریست ها بوده یا مشوق تروریسم اقتصادی و رسانه ای و ترویج و مروج خشونت هستند، باید توجه داشته باشند که تروریسم و ناامنی یک تهدید جهانی است. نمی شود در خانه شیشه ای نشست و به دیگران سنگ اندازی کرد و خود آسیبی ندید.

آمریکا باید از سیاست ریاکارانه در مورد توافق و بازگشت به برجام دست بردارد

امیرعبداللهیان در ادامه با اشاره به موضوع مذاکرات هسته ای ایران اظهار داشت: آمریکا از سویی امروز صحبت از مذاکرات هسته ای و رسیدن به گام های نهایی توافق می کند و از سوی دیگر از ایجاد ناامنی و بی ثبات کردن ایران حمایت می کند. این سیاست ریاکارانه باید پایان یابد و اگر چنین شود و ایالات متحده واقع بینانه و در مسیری عملی و واقعی به دنبال رسیدن به توافق و بازگشت به تعهدات خود در برجام باشد، جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی دارد، از مسیر گام‌های پایانی توافق برای رفع تحریم ها و بازگشت همه طرف ها به تعهدات، استقبال کند.

وی ادامه داد: اکنون ما در مسیر استمرار تبادل پیام ها، مشورت و تعامل مستمر با نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا هستیم. روز گذشته نیز معاون مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت‌وگوهای سازنده و رو به جلویی را با همکارانم در سازمان انرژی اتمی به عمل آوردند.

مقامات چین نسبت به اصلاح خطای خود اقدام کردند

وزیر امور خارجه در ادامه به توسعه روابط با چین اشاره کرد و اظهار داشت: ما از همکاری های منطقه ای چین با کشورهای منطقه همواره استقبال کرده ایم؛ تهران و پکن در سال های اخیر سطح مناسبات خود را به همکاری های بلندمدت راهبردی ارتقا داده اند؛ هفته گذشته دو نماینده عالی ایرانی و چینی برای پیگیری اجرای برنامه جامع مشترک همکاری های راهبردی دو کشور در تهران گفت و گو کردند و ما در مسیر اجرای همکاری های ۲۵ ساله با سرعت و با نگاه همه جانبه به پیش می رویم.

وی تاکید کرد: ما در این فضای همکاری انتظار نداشتیم که بیانیه سال ۲۰۱۴ نشست وزرای خارجه منطقه و چین در مورد جزایر تعلق داشته ابدی و تاریخی به جمهوری اسلامی ایران کپی - پیست و تکرار شود. مراتب ناخرسندی و اعتراض خود را از مجاری دیپلماتیک به شکل رسمی و ارسال یادداشت رسمی به طرف چینی اعلام و ابلاغ کردیم.

امیرعبداللهیان ضمن تاکید بر تداوم روابط راهبردی با چین اظهار داشت: به صراحت اعلام کردیم که در مسیر حفظ تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران با هیچ طرفی تعارفی نداریم. از این که مقامات ذی ربط چین در دیدارهای رسمی فرستاده چین با رئیس جمهور و معاون اول کشورم و دیدارهای سفیر چین و مقامات عالی رتبه چین در پکن با سفیر کشورمان در این کشور نسبت به اصلاح این خطا اقدام کرده‌اند، سپاسگزاریم.

عراق در حال بازگشت به جایگاه طبیعی خود در منطقه است

وزیر امور خارجه همچنین درباره تحولات عراق گفت: عراق نقش مهمی در منطقه غرب آسیا دارد؛ موقعیت ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک عراق، ظرفیتی را برای این کشور دوست و برادر در همسایگی ما ایجاد کرده است که همکاری های منطقه ای و تلاش عراق برای توسعه پیشرفت و همکاری های همه جانبه منطقه ای با استفاده از ظرفیت و موقعیت عراق در دستور کار منطقه قرار دارد.

وی افزود: فردا رهبران و وزرای خارجه کشورهای منطقه در قالب نشست بغداد ۲ در کشور اردن هاشمی گرد هم خواهند آمد و این نشان دهنده آن است که عراق با گذر از بحران های مختلف امروز در شرایطی قرار دارد که به جایگاه طبیعی و منطقه‌ای خود باز می‌گردد.

خرازی: توانایی ساخت بمب اتم را داریم اما نمی سازیم

کمال خرازی وزیر اسبق امور خارجه روز دوشنبه در سومین مجمع گفت‌وگوی تهران با ابراز امیدواری به اینکه این نشست موجب کشف حقیقت و گفتگو درباره مسائل منطقه خاورمیانه شود، خطاب به مهمانان گفت: شما پیش از رسیدن به تهران ادراکات دیگری از تهران داشتید و تصور می‌کردید که تهران صحنه جنگ و اغتشاش و درگیری است.

وی در بررسی دلایل ایجاد این ادراک گفت: دلیل این ادراک بمباران خبری و سازمانی است که دستگاه‌های اطلاعاتی غرب به بهانه‌های مختلف علیه ایران به وجود آورده‌اند. در کنار این بمباران خبری رسانه‌های جمعی غرب و شبکه‌های اجتماعی تحت نفوذ، بیگانگان با ورود اسلحه به ایران از نقاط مرزی، سازماندهی نیروهای تروریستی در خارج و وارد کردن آن‌ها به ایران، اغتشاشات را کشور به وجود آوردند.

امیرعبداللهیان: آمریکا از هر ابزاری برای مداخله در ایران انجام داده است/ خرازی: توانایی ساخت بمب اتم را داریم/  ایران آمادگی بازگشت به تعهدات برجامی را دارد

خرازی با تاکید بر اینکه اعتراض حق هر شهروندی است و ایرانیان هم از این حق باید برخوردار باشند، گفت: اعتراض با اغتشاش تفاوت دارد و هیچ حکومتی اجازه به خطر افتادن امنیت کشورش را نمی‌دهد، بلکه با اقتدار جلوی اغتشاش را هم می‌گیرد. در اروپا و آمریکا هم نحوه برخورد با اغتشاشگران مشخص است.

جنگ هیبریدی علیه ایران از قبل طراحی شده بود، فوت خانم امینی جرقه اغتشاشات بود

ریاست شورای راهبردی روابط خارجی موضوع اغتشاش در ایران را مساله صرفا داخلی ندانست و گفت: مشکل فقط ناشی از مشکلات معیشتی حاصل از تحریم نبود بلکه جنگ هیبریدی علیه ایران به راه افتاد که در آن هم سیستم خبری، هم عملیات تروریستی و هم دستگاه‌های سیاسی و اطلاعاتی کشورها خارجی در آن درگیر بودندو این جنگ از قبل طراحی شده و منتظر جرقه بود که فوت خانم مهسا امینی این بهانه را به آنها داد.

وی افزود: این جنگ شامل همه اضلاع نظامی، سیاسی خبری و اجتماعی بوده و تخریب افکار عمومی از وجهه‌های این جنگ هیبریدی است که به آن جنگ شناختی می‌گویند که تغییر ذهنیت مردم یک کشور نسبت به جامعه، حکومت و کشور خود است.

خرازی با بیان اینکه ناتو و دیگر ارتش‌ها در حال افزودن عرصه جدید به مفهوم جنگ هستند، گفت: عرصه ذهن به عرصه‌های جنگ اضافه شده و در پی راه‌های تاثیرگذاری و تخریب ذهن مردم هستند و جنگ شناختی را هم به عرصه جنگ اضافه کرده‌اند تا شناخت انسان‌ها تخریب شود.

وی گفت: پس از آنکه به همت دانشمندان ایرانی به تکنولوژی هسته‌ای دست پیدا کردیم، زمانی بود که طرف‌های اروپایی حتی با ۱۵ سانتریفیوژ هم موافقت نمی‌کردند و در پی تضمین عینی از ایران به منظور نرفتن به سمت سلاح هسته‌ای بودند که این تضمین عینی نداشتن غنی سازی بود.

وی ادامه داد: با مقاومت ایران و همت دانشمندان اکنون ۱۹ هزار سانتریفیوژ در چرخش داریم و آنها ناچار به مذاکره برای حل مسئله هسته‌ای ایران شدند، اما با امضای برجام هم تعهدات غربی‌ها اجرا نشد و در نهایت هم آمریکا از آن خارج شد.

ایران قصد ساخت سلاح هسته‌ای را ندارد

خرازی با اشاره به اینکه ما امروز از توانایی لازم هسته ای برخورداریم اما درصدد تولید بمب نیستیم، تاکید کرد: ایران قصد ساخت سلاح هسته‌ای را ندارد.

ریاست شورای راهبردی روابط خارجی در پاسخ به این پرسش که چرا ایران بمب اتم تولید نمی‌کند، توضیح داد: اولا از نظر اعتقادی تولید بمب را حرام می‌دانیم و از نظر راهبردی هم آن را راهگشا نمی‌دانیم، برای اینکه اگر ایران به سمت سلاح هسته‌ای حرکت کند در منطقه مسابقه هسته‌ای آغاز می‌شود. ما دهه‌هاست خواهان منطقه‌ای عاری از سلاح‌های هسته‌ای هستیم و معتقدیم که سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل هم باید نابوده شده و به پادمان بپیوندد.

خرازی با بیان اینکه سلاح هسته‌ای را الزاما مولفه امنیت نمی دانیم، گفت: داشتن فناوری هسته‌ای بازدارنده و نشان‌دهنده توانایی ماست.

وی تصریح کرد: ایران آمادگی بازگشت به تعهدات برجامی را دارد و مشکلات بسیاری تاکنون حل شده و فقط موضوع پادمانی مانده و امیدواریم در سفر کارشناسان این موضوعات حل شود.

جمهوری اسلامی مخالف دخالت سیاسی و نظامی بیگانگان و باج‌دهی برخی کشورها به قدرت‌های جهانی است

خرازی با بیان اینکه  توسعه نیاز به همکاری کشورهای منطقه دارد، گفت: جمهوری اسلامی مخالف دخالت سیاسی و نظامی بیگانگان و باج‌دهی برخی کشورها به قدرت‌های جهانی است. سرمایه‌گذاری همه کشورهایی که دارای فناوری، سرمایه و اقتصاد بالاتری هستند، مورد تایید است؛ اما نباید در مسائل منطقه دخالت شود، منطقه احتیاج به گفت‌وگو دارد و کشورها با این گفت‌وگو باید مشکلات خود را حل کنند. 

ریاست شورای راهبردی روابط خارجیتصریح کرد: ایران به گفت‌وگو اعتقاد دارد، خواهان صلح است و از ۲۰۰ سال گذشته به کشوری حمله و تجاوز نکرده و با آن مخالفت است‌. 

وزیر اسبق وزات امورخارجه افزود: طبیعی است که به کشورها و ملت‌های بیدار شده کمک کنیم و هر جا که از ما خواسته شود در راه استیفای حقوق ملت‌ها ورود کنیم. 

وی شرط موفقیت گفت‌وگو را عدم تجاوز و دخالت بیگانگان دانست و گفت: ایران آماده ایجاد زمینه برای گفت‌وگو میان کشورهای منطقه است. 

ورود چین به مسائل تمامیت ارضی ایران خطا بود؛ هرچند سعی کردند جبران کنند

ریاست شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به دیدار اخیر رئیس جمهور چین، از منطقه گفت: از این دیدارها که منجر به توسعه منطقه می‌شود، استقبال می‌کنیم اما ورود به مباحثات سیاسی و تمامیت ارضی ایران  بود و گرچه سعی کردند جبران کنند، این خطا به مثابه این بود که ما هم درباره وضعیت تایوان که جز خاک چین است اظهارنظری کنیم که برای آنها قابل قبول نخواهد بود. 

وی ابراز امیدواری کرد چینن خطاهایی تکرار نشده و جبران شود. 

جنگ اوکراین باید هر چه زودتر از طریق گفت‌وگو پایان پذیرد

خرازی درباره جنگ اوکراین هم گفت: از ابتدا مخالف این درگیری بودیم اما مشاهده می‌کردیم که غرب در تلاش بود تا دو کشور را به جنگ بکشاند و حرکت نیروهای ناتو روسیه را وادار به واکنش کرد. ما جنگ و خسارات آن را تجربه کردیم و می‌دانیم که جنگ امر مطلوبی نیست. درگیری اوکراین هم باید از طریق گفت‌وگو پایان پذیرد و ایران آماده ایجاد زمینه برای این گفت‌وگوهاست. 

وزیر اسبق امور خارجه با اشاره به مشکلات عراق هم گفت: عراق در سال‌های گذشته با مصیبت‌ها و نابسامانی‌های زیادی روبرو بود، برای دولت جدید عراق آروزی موفقیت کرده و  امیدواریم در مسیر مقابله با تروریسم و توسعه عراق موفق شود. ایران هم مانند همیشه که در کنار این کشور بوده و جان‌های عزیزی مانند شهید سلیمانی را هم در این مسیر تقدیم کرده، آماده کمک به دولت بغداد است. 

توصیه های ایران به طالبان: یک قوم نمی‌تواند بر کشور چند قومی و مذهبی حکومت کند

خرازی درباره معضلات افغانستان هم گفت: افغانستان همسایه ایران بوده و تاثیر زیادی بر امنیت ما دارد. همواره به طالبان توصیه کردیم که با تروریسم مبارزه کرده و از ورود نیروهای بیگانه به خاک این کشور به بهانه های مختلف جلوگیری کنند و حکومت فراگیر با حضور همه اقوام و مذاهب تشکیل دهند.

وی تاکید کرد: یک قوم نمی‌تواند بر کشور چند قومی و مذهبی حکومت کند و امیدواریم که رهبران طالبان با این نگاه به آینده توجه کنند و ایران هم آماده کمک برای ایجاد صلح و ثبات پایدار در این کشور است. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۶
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۷۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
آمریکا از هر ابزاری برای مداخله در ایران استفاده کرده است

لطفا تیتر را صلاح بفرمایید
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
امریکا از هر وسیله ای استفاده می کند از کرد، فارس، عرب و... از هر تفاوتی حتی اگر تفاوت در دوست داشتن غذای سرخ کردنی با آبکی باشد چون دنبال سلطه است، ما چیکار می کنیم؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
ببخشید آمریکا گفته تاب هیچ نظر غیر از نظر خودتونو نداشته باشین و ۹۰ درصد نظراتو نباید منتشر کنید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
آمریکا به دنبال اختلاف با کشور های اطراف ماست تا با کمترین هزینه بیشترین سود را ببرد ...پس ما باید خلاف آن عمل کنیم ...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
از گردش به سوی شرق چه سودی تا به حال برای این مملکت داشته است؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
ماه ها است که دیگر حتی مقامات و وزرای کشورها حتی آفریقایی مانند بورکینافاسو و جزایر قمر هم به ایران نمی آیند! چرا؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
اگر سیاست خارجی ایران درست و بر مبنای منافع ملی پایه گذاری می شد، اکنون مملکت در انزوای جهانی به سر نمی برد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
سیاست خارجی آنجایی به خطا رفت که سفارتی در ایران اشغال و سفارتخانه و کنسولگری کشور دیگر به آتش کشیده شد.
کشور سالها است که برای این اقدامات و موضع گیریهای بی مورد و ناشیانه هزینه می پردازد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
چین گفته : اون ۳ تا جزیره مال اماراته اونوقت میگید آمریکا دخالت میکنه در امور داخلی ایران ؟!
شرقگداها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
ببخشد گفتید نخست وزیر سابق عراق.من فکر کردم میگید رییس بانک تجارت جهانی..دبیر کل سازمان ملل...یا بزرگترین تئورسینهای اقتصادی.عادل عبدالمهدی شریعت مداری...فارس و....کیهان
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
چرا فکر کردید باقی کشورها توانایی ساخت بمب ندارند؟! آلمان یا ژاپن یا کره توانایی ندارند؟ آنها که در همه زمینه ها فرسنگ ها از ما جلوتر هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
و جالب اینکه حرف اونارو تصدیق کردند که این چند ساله میگفتن اینا دنبال بمب اتمند،چون توانایی ساختش نیاز به تحقیق و کنجکاوی تو همون نیروگاه هایی داره که میگن فعالیتش صلح آمیزه
و برق کل مملکت رو قرار بود تامین کنه که اونم دوروزه تو فصل سرما برق ما میره
افسوس به سن سی رسیدم و قرار نیست روی خوش در این خاک ببینم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
خداییش با این( هیبریدی) خیلی حال کردم .رفیق مردم گرفتارن ، ناراضین هیبربدی رو از کجا پیدا کردی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
روسیه بمب اتم داره .
گیر کرده توی باتلاق
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
مگه گفته بقیه تواناییشو ندارند؟ گفته ما توانشو داریم ولی نمیسازیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
حرف شما کاملا درسته ولی چه ربطی به حرف آقای خرازی داشت؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
انقد نت محدود نکنید دیونه شدیم والا ما کار داریم
بانام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
آقای خرازی فراموش کردید که فرش قرمز برای براداران طالبان پهن کرده بودید بعضی از دوستانتان با امدن طالبان از خوشحالی ترک برداشتند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
رفیق شریعتمداری کیهان میگفت : این طالبان مثل قبل

نیستند و قول دادند تا شیعه کشی نکنند !!!!!!!!؟

یادتون که نرفته ؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
یکی میگه می تونیم بمب بسازیم اون یکی میگه اماده برگشت به برجام!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
تو چرا ناراحتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
جناب آقای خرازی، شما که از مضرات و آسیب های دهشتناک داشتن بمب اتم آگاه هستید، چرا به مسئولان ذیربط فشار نمی آورید تا دست از این انرژی هسته ای ملعون بردارند و اینقدر کشورهای دیگر را با غنی سازی بالای 60% تهدید ننمایند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
نود درصد مردم را به زیر خط فقر بردید

و ۳۰ درصد زیر خط فقر مطلق و به نان شب محتاجند

دریاچه ارومیه و چندین رود اصلی کشور خشک شدند

رود کارون شور و دشت خوزستان شوره زار شد

نیمی از دشتهای کشور دچار نشست شدند

ده درصد جمعیت تحصیلکرده مجرب و کارآفرین کشور

مهاجرت کردند و رفتند و خیلی ها در حال و فکر رفتن هستند

آیا دیگر بس نیست ؟؟؟؟

آیا کافی نیست ؟

آیا نباید جلوی ضرر را دیگر گرفت ؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
همانگونه که نوشته اید ما به این انرژی هسته ای ملعون نیاز نداریم ، همانگونه که به آن ماده سیاه بد بو (نفت) نیاز نداشتیم.
آفرین به این استدلال شما
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
واقعا متوجه حرفش نشدید؟ فقط یه خطو میخونید یا مشکل چیزی دیگه هست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
امیرخان عبداللهیان هنوز به احیای برجام امیدوار است!! لطفا یکنفر او را از خواب بیدار کند
پاسخ ها
احمد
| France |
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
یادت بخیر وخدا پدرت بیامرزه روحانی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
کدخدا امیدواره تو اونو از خواب بیدار کن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
فکر کنم زمستان سرد داره اثر میکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
اگر عربستان سفارت خود را بازگشایی کند، چه تضمینی وجود دارد که عناصر آتش به اختیار دوباره آنجا را به آتش نکشند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
مگر اثبات نشد که قبل از ورود عناصر آتش به اختیار به سفارت عربستان، آتش سوزی دقایقی زودتر شروع شده بود و افراد فریب خورده که شما آنان را عناصر آتش به اختیار می دانید، دیر تر از موعد مقرر به محل اجرای رسیدند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
، عربستان با مدیریت ممد اره چکار میخواد برای ایران بجز خباثت بکنه
هدایت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
من سبیل گرو میذارم ، شما نگران نباش
دنا اورمزد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
شما که این همه برای برقراری دوباره رابطه با عربستان سعودی بی‌تابی می کنید و لحظه شماری می کنید!!!!!


چرا اجازه دادید عده ای لباس شخصی خودسر!!!!!!!!!!!! به سفارت عربستان در تهران حمله کنند ؟؟؟؟
چرا ؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
مقامات چین نسبت به اصلاح خطای خود اقدام کردند
در مقاله با سر تیتر فوق که دو دفعه با دقت خواندم میشود اشاره فرمایید که دقیقا چین جه اصلاحی انجام داده است؟؟؟ من که که متوجه نشدم؟؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟