کنعانی‌ مقدم: بایدن مرده است، نه برجام

حسین کنعانی‌مقدم گفت: غربی‌ها دنبال به دست‌آوردن زمان هستند تا بتوانند با استفاده از این فرصت فشارها را بر ایران افزایش دهند تا به زعم خودشان ایران در مذاکرات دست پایین را داشته باشد و امتیاز بدهد؛ روشی که البته بیش از یک دهه است امتحان کرده‌اند و نتیجه نگرفته‌اند.
کد خبر: ۱۱۵۶۶۵۳
|
۰۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۶ 26 December 2022
|
4441 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، وضعیت در حوره سیاست خارجی مبهم‌تر از گذشته شده است. از یک طرف غربی‌ها که تا همین چند وقت پیش علیه ایران در سازمان ملل قطعنامه تصویب و عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل را لغو می‌کردند، حالا سخن از بازگشت به مذاکرات می‌زنند.

حسین کنعانی‌مقدم، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی،درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «راهبرد غربی‌ها فشار حداکثری از بیرون و شورش از درون بود اما بعد از آنکه متوجه شدند اپوزیسیون خارج از کشور نمی‌تواند آلترناتیو باشد و مردم هم با ناآرامی‌ها همراهی نکردند، به این نتیجه رسیدند که سیاست قدیمی خود یعنی چماق و هویج را اجرا کنند. اکنون از یک سو با طرح موضوعات حقوق زنان، حقوق بشر و... بر ایران فشار می‌آورند و از سوی دیگر تمایلشان به مذاکرات را نشان می‌دهند. بایدن هم کنگره را از دست داده است و عملا نمی‌تواند هیچ تضمینی به ایران در موضوع برجام بدهد. در واقع برجام نمرده، بلکه این بایدن است که مرده زیرا هیچ اقدام مؤثری نمی‌تواند انجام دهد».

او ادامه داد: «غربی‌ها دنبال به دست‌آوردن زمان هستند تا بتوانند با استفاده از این فرصت فشارها را بر ایران افزایش دهند تا به زعم خودشان ایران در مذاکرات دست پایین را داشته باشد و امتیاز بدهد؛ روشی که البته بیش از یک دهه است امتحان کرده‌اند و نتیجه نگرفته‌اند».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «من پیشنهاد دادم که در شرایط بلاتکلیفی کنونی بهتر است برجام به همه‌پرسی گذاشته شود تا مردم درباره‌ حضور یا عدم حضور ایران در برجام تصمیم بگیرند. دولت هم باید زمینه‌ای را فراهم کند که اقتصاد واقعا بدون تکیه به برجام اداره و مشکلات مردم حل شود. به هر حال با این شرایط ماندن در برجام نفعی برای ما ندارد، مگر آنکه منافع اقتصادی‌ای پیش آید. با این حال به نظر من باید برجام به همه‌پرسی گذاشته شود».

کنعانی‌مقدم در پایان درباره نقش اروپایی‌ها در این بین گفت: «من بارها گفته‌ام اروپایی‌ها شریک دزد و رفیق قافله هستند. آنها منافع خود را لحاظ می‌کنند و هم دزد اصلی یعنی آمریکا همکاری می‌کنند و هم نیم‌نگاهی به بازار ایران دارند اما اگر با همین منوال ادامه دهند، فضا برایشان تنگ‌تر و عرصه برای روسیه، چین و هند بازتر می‌شود و آنها هم این را می‌دانند».

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟