گران فروشی ۲۰درصدی لوازم خانگی کلید خورد

گزارش میدانی از بازار لوازم خانگی امین حضور تهران از کم فروشی و گرانفروشی ۱۰ تا ۲۰ درصدی برندهای بزرگ مثل اسنوا، پاکشوما، سام، جی پلاس، مکسیدر، امرسان، دیپوینت، الکترواستیل، آبسال، مادیران، هاردستون، بوتان، هیمالیا و استیل البرز حکایت دارد.
کد خبر: ۱۱۵۹۳۳۶
|
۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۹ 14 January 2023
|
4864 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، همه ساله با نزدیک شدن به ماه های پایانی سال بازار کالاهای مصرفی از جمله لوازم خانگی با رونق روبرو می شود اما در دو سال اخیر تشدید رکود باعث شده تا رونقی در بازار شب عید این کالاها وجود نداشته باشد. قبلاً فروشندگان و تولیدکنندگان برای فروش بیشتر تخفیف‌های مختلفی را به مشتریان اعلام می‌کردند تا ضمن فروش بیشتر مردم نیز بتوانند کالاهای مورد نیاز خود را در شب عید تهیه کنند.
 
اما امسال بازار خرید و فروش لوازم خانگی دچار رکود قابل توجهی است و کمتر خریداری در بازار دیده می‌شود و عمده مغازه‌ها سوت و کور منتظر خریدار هستند. در این شرایط تولیدکنندگان به بهانه افزایش قیمت مواد اولیه و نرخ دستمزد نسبت به افزایش قیمت محصولات خود آن هم بدون مجوز اقدام کرده‌اند جالب اینجاست افزایش قیمت‌ها در شرایطی به وجود آمده که مردم پیش از این نیز توان خرید لوازم خانگی را نداشتند و با این اوضاع رکود بازار بیشتر خواهد شد.
 
برای بررسی آخرین وضعیت افزایش غیرقانونی قیمت ها و وضعیت بازار با تعدادی از فروشندگان لوازم خانگی در بازار امین حضور تهران گفتگو کردیم.
 
گزارش میدانی از کاهش عرضه لوازم خانگی به بازار توسط تولیدکنندگان بزرگ برای افزایش قیمت، اعلام قیمت های سلیقه ای و افزایش غیرقانونی ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت لوازم خانگی برندهای اسنوا، پاکشوما، سام، جی پلاس، مکسیدر، امرسان، دیپوینت، الکترواستیل، آبسال، مادیران، هاردستون، بوتان، هیمالیا، استیل البرز حکایت دارد.
 
یکی از فروشنگان می گویند: یک ماهی است که عرضه کالا به بازار کاهش پیدا کرده، البته در شرایط رکودی که معامله‌ای انجام نمی‌شود این کاهش عرضه محسوس نیست ولی اگر مدت زمان عدم عرضه کالا به بازار بیشتر شود ما شاهد رشد قیمت ها در آن کالاها خواهیم بود.
 
محمدی یکی از فروشندگان لوازم خانگی با اعلام اینکه ویترین من آبروی کسب و کار من محسوب شده و نمی‌توانم آن را خالی کنم می‌گوید: تولیدکننده‌ای که با او کار می‌کنم با اینکه پول جنس‌ها را یک ماه پیش گرفته اما وعده عرضه آنها را طی دو یا سه ماه آینده می‌دهد من در این چند ماه چگونه کسب وکار کنم. مجبورم در نهایت ویترین خود را بفروشم.
 
* برخی تولیدکننده‌ها جنس به بازار نمی دهند
 
وی با انتقاد از اینکه کالای قاچاق به وفور در بازار یافت می‌شود و کسبه لوازم خانگی ریز، خرید و فروش خوبی در این بخش دارند، افزود: بیشتر توجه ها متوجه لوازم خانگی بزرگ است ما در این شرایط نمی‌دانیم چگونه کسب و کار کنیم. نمی‌شود که تولیدکننده جنس به ما ندهد از آن طرف هم به ما بگویند دست روی دست بگذارید و منتظر دریافت جنس باشید. چرا تولیدکننده ای که پول ساید را یک ماه پیش از من گرفته کالا را به من نمی دهد.
 
*جنس داخلی در بازار نیست اما کالای قاچاق زیاد است
 
فروشنده دیگری با تاکید براینکه اگر به ما جنس بدهند بازار با روند کاهشی قیمت‌ها روبرو خواهد شد، افزود: جنس به وفور در بازار نیست اما کالای قاچاق زیاد است. جالب اینجاست می‌گویند تولیدکنندگان را برای افزایش غیرقانونی قیمت‌ها جریمه می‌کنیم. حق کاسب و مصرف کننده در این شرایط چه می‌شود مگر تولیدکنندگان پول اضافی که از کسبه و مصرف کننده گرفته است را برمی‌گرداند، من دو ماه خرید و فروش نمی‌کنم یک مرتبه تولیدکننده کالای جدید را با قیمت بالا راهی بازار می‌کند تکلیف دو ماهی که ما فروش نداشته‌ایم چه می‌شود چرا هیچ کس به فکر ساماندهی بازار لوازم خانگی نیست. چرا هیچ کس به تولیدکننده نمی‌گویند چرا محصولات قدیمی را با تغییر کد آن هم با قیمتی بالاتر وارد بازار می‌کنید مگر چه تغییری در این کالا اتفاق افتاده است.
 
وی با گلایه از اینکه نظارتی بر بازار لوازم خانگی نیست و هر کس به صورت سلیقه‌ای قیمت را اعلام می کند و حتی اگر بتواند گران‌تر به مردم می‌فروشد، گفت: در کالاهایی که در بازار خیلی کم توزیع می‌شوند گران فروشی بسیار زیاد شده است.
 
مشاهدات از بازار لوازم خانگی در امین حضور حکایت از این دارد که اکثر مغازه ها خالی از خریدار بوده و با مراجعه به کسبه از کسادی بازار گله دارند. از آن طرف کالای قاچاق ریز به وفور در بازار یافت می‌شود کما اینکه این کالاها اصل نبوده و به صورت تقلبی با گارانتی های متفرقه در بازار به فروش می‌رسد.
 
برخی از فروشندگان هم کالاهای خارجی را فقط در ویترین قرار داده و از آن به عنوان یک عامل برای ترغیب خریدار به سمت فروشگاه خود استفاده می‌کنند در نهایت وقتی مصرف کننده می‌گوید این کالا را می‌خواهم فروشنده در پاسخ می‌گوید این کالا را نداشته و فقط برای ویترین از آن استفاده می‌کند.
 
*شگرد افزایش قیمت محصولات با تغییر کد/ خبری از نوآوری در کالاها نیست
 
وضعیت عرضه کالا در بازار هم به این صورت است که اسنوا به عنوان بزرگترین تولیدکننده لوازم خانگی ضمن افزایش قیمت‌ها، سایدهای قدیمی خود را تغییر کد داده و با قیمتی بالا آن هم به صورت قطره چکانی در بازار توزیع می‌کند به عنوان نمونه یخچال ساید ۵۷ میلیون و ۵۰۰ تومانی با تغییر کد با قیمت ۶۳ میلیون و ۲۰۰ تومان آن هم به فروشگاه‌های اصلی این برند عرضه می‌شود.
 
علاوه براین در برخی از کالاها نیز ثبت نام صورت می‌گیرد به این صورت که مشتری به فروشگاه مراجعه کرده و وقتی کالا در آنجا نیست اقدام به ثبت نام می‌کند تا هر زمان که کالا به دست فروشنده رسید از طریق تماس یا پیامک اطلاع پیدا کرده و به فروشگاه مراجعه کند. "به این شگرد پاخور فروشگاه می‌گویند هرچقدر پاخور فروشگاه بیشتر باشد برای آن برند بهتر است".
 
در حال حاضر مشخص نیست این برند براساس کدام تغییر در کالا محصول را به عنوان محصولی جدید وارد بازار می‌کند این درحالی است که از لحاظ ظاهر هیچ تغییری در مدل اتفاق نیفتاده و فقط تغییر کد به وجود آمده است. در یخچال فریزر نیز همین اتفاق به وجود آمده و این برند با تغییر کد نسبت به افزایش ۱۰ درصدی قیمت محصولات خود آن هم در دو ماه گذشته که هنوز تغییری در نرخ دلار اتفاق نیفتاده بود اقدام کرده است.
 
این برند پول را از کسبه می گیرد و جنس را حداقل دو تا ۵ ماه آینده به آنها تحویل می‌دهد. کالاهایی مثل ساید بای ساید و لباسشویی کالاهایی هستند که کاهش عرضه در آنها اتفاق افتاده است یا مثلا در بازار ظرفشویی دوو و اسنوا وجود ندارد و همین مساله باعث شده تا قیمت این کالا از ۲۲ به ۲۸ میلیون تومان برسد.
 
البته این نکته را هم باید تاکید کنیم برخی از برندهای موجود در بازار کالاهای خوش فروشی ندارند و در این شرایط سهم آنها از بازار بسیار کم است. اما کارخانجات بزرگ در این شرایط مانور قیمتی بسیار بالایی را اعمال کرده اند.
 
برند پاکشوما هم به عنوان یکی دیگر از تولیدکنندگان بزرگ لوازم خانگی کالا به بازار عرضه نمی‌کند و افزایش ۷ تا ۱۵ درصدی قیمت‌ها را در محصولات خود اعمال کرده است. محصولاتی مانند میدیا، زیرووات و کندی از تولیدات این شرکت است که در بازار به سختی پیدا می‌شود.
 
برند جی پلاس نیز افزایش قیمت ۱۰ درصدی را در محصولات خود اعمال کرده و هنوز عرضه به بازار نداشته است. تولیدکننده دیگری تحت عنوان مکسیدر که در حوزه صوت و تصویر کار می‌کند ظرف یک ماه گذشته سه لیست به بازار ارائه کرده که در آخرین آن قیمت محصولات این برند ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
 
*جزئیات افزایش قیمت کالا توسط تولیدکنندگان
 
شرکت سام نیز ۱۰ درصد قیمت محصولات خود را به جز تلویزیون افزایش داده است اما عرضه محصول به بازار روند کاهشی نداشته است. اما امرسان افزایش ۱۰ درصدی را اعمال کرده و به دلیل مشکلات توزیعی که به فروشندگان اعلام شده عرضه‌ای به بازار ندارد. شرکت دیپوینت نیز افزایش ۱۰ درصدی را در محصولات خود اعمال کرده و هیچ عرضه‌ای به بازار آن هم طی ۲۰ روز گذشته نداشته است.
 
الکترواستیل نیز ۱۰ تا ۱۳ درصد قیمت محصولات خود را افزایش داده و به خاطر تغییر کد فعلاً عرضه به بازار ندارد. در محصولات بخاری نیز نیکسان ۱۲ درصد و آبسال ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش قیمت را در محصولات خود اجرایی کرده است. بنا به گفته فروشندگان شرکت مادیران لیست جدید ۷ تا ۱۲ درصدی محصولات خود را به بازار اعلام کرده ولی هنوز خبری از عرضه محصولات نیست.
 
هاردستون نیز افزایش ۱۰ درصدی را بر محصولات خود اعمال کرده و فقط جاروبرقی عرضه می کند و لباسشویی، ظرفشویی و یخچال فریزر عرضه ندارد. آن هم به بهانه اینکه قطعات ما در گمرک مانده و فعلاً به دست ما نرسیده است.
 
بوتان نیز لیست جدیدی را به بازار ارائه نکرده اما کاهش عرضه باعث شده تا آبگرمکن این شرکت از ۲ میلیون و ۷۰۰ تومان به ۳ میلیون و ۲۰۰ تومان رسیده است. هیمالیا نیز هنوز لیست جدیدی به بازار عرضه نکرده و عرضه نیز به بازار انجام نمی‌دهد. علاوه بر این شرکت استیل البرز نیز با اعلام لیستی جدید رسما افزایش قیمت محصولات خود را اعلام کرده است.
 
وضعیت بازار لوازم خانگی نشان از آن دارد که با عرضه قطره چکانی کالا قیمت ها روند صعودی خود را طی می‌کنند جالب اینجاست که فروشندگان بعد از اعلام لیست‌های جدید قرار است محصولات خود را با توقفی چند هفته‌ای راهی بازار کنند اما سوال اینجاست چرا سازمان حمایت در این رابطه سکوت کرده و تولیدکنندگان می‌توانند خودسرانه در بازار یکه تازی کنند.
 
البته نباید از این نکته نیز غافل شد که در شرایط فعلی روند تولید کالا در کشور با مشکل روبروست و تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه خود مشکلات زیادی دارند اما بنا به گفته وزارت صنعت باید روند تغییر قیمت فرایند خاص خود را طی کند به نحوی که تولیدکننده هزینه‌های خود را به وزارتخانه ارسال و در نهایت با بررسی این موضوع مجوز تغییر قیمت برای تولیدکنندگانی که با افزایش هزینه‌های بالا روبرو هستند صادر شود اما امروز این روال طی نشده وتولیدکنندگان می‌گویند ما درخواست‌های متعددی برای تغییر قیمت محصولات خود به وزارت صنعت ارسال کرده‌ایم اما متاسفانه این موضوع مورد بررسی قرار نگرفته است و ما نیز مجبور به افزایش قیمت شده‌ایم.
 
در مجموع وزارت صنعت باید فکر اساسی برای حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده داشته باشد تا بازار شاهد نابسامانی قیمت‌ها نشده و مردم بتوانند به راحتی کالای مصرفی خود را آن هم با قیمت مناسب خریداری کنند نه اینکه برای خرید یک کالا در بازار سرگردان شده و در نهایت مجبور شوند اسم خود را بنویسند تا شاید اگر کالا در بازار موجود شد به آنها زنگ بزنند این روال فروش محصول ایرانی در بازار نیست و باید اصلاح شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۱
سید اسماعیل سبحانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
دولت اجازه واردات بدهد تا تولیدکنندگان داخلی نقره داغ شوند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
اخه توی تیتر امروز نوشته بالا رفتن حقوق کارگری باعث تورم میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
قطار پیشرفت اقای ریسی به ایستگاه لوازم خانگی رسید
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
وقتی به اسم حمایت از تولید داخل واردات رو ممنوع و انحصار درست میکنین یه مشت مونتاژ کننده داغون هم جنس بی کیفیتشون رو هر قیمتی دلشون خواست میفروشن. حتی این مساله ساده رو هم نمیفهمین؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
اينجور موقع ها گويا دولت و وزارتخانه مربوط به خواب زمستاني فرو مي روند !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
ما شاااله به وزارت سمت و نظارت عالیه مجلس.....البته افزایش قیمت سال آینده با افزایش نرخ خوراک پرتوشیمی ها و صنایع فولد و دستمزدها و ..... بیش از 50% خواهد شد. فقط نرخ خوراک و سوخت صنایع بزرگ 40% در قانون بودجه افزایش دارد........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
برند های بزرگ مثل اسنوا و امرسان........ خدای من.... ما ساید ال جی خریدیم ۶ میلیون امرسان را کسی نگاه هم نمی کرد.... خوبه که اگر هیچی نداریم مسیول زیاد داریم.....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
هدف حمایت از تولید داخل فقط انحصار و فروش اجناس بی کیفیت با قیمت های نجومی است خودرو ،لوازم خانگی و...
چرا از محصولات مرغوب ایرانی مثل برنج و زعفران و فرش و... حمایت نمیشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
بلایی که خودرو سازها سر مردم اوردن حالا تولید کنندگان داخلی از جمله لوازم خانگی ،منسوجات و... دارن سر مردم پیاده می کنند
حمایت از تولید داخل می کنن هزینه اش مردم باید پرداخت کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
وقتی لوازم خانگی انحصاری دراختیار تولیدکنندگان داخلی باشد مسلما هرطوری بخواهند قیمت گذاری میکنند چون رقابتی با لوازم خارجی ندارند لذا من اگر جای ملت ایران ونیازمند خرید بقران نمیخریدم میرفتم دست دوم هارجی میگرفتم ولی جنس بنجل ایرانی را نمیخریدم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
باز هم جراحی؟!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟