کشته شدن یک قلاده پلنگ در روستایی در قوچان

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: یک قلاده پلنگ دیشب پس از حضور در آغل گوسفندان در یک روستا در حاشیه منطقه حفاظت شده قرچغه شهرستان قوچان توسط یک روستایی با شلیک مستقیم اسلحه دولول کالیبر ۱۲ به سویش از پای در آمد.
کد خبر: ۱۱۶۱۳۲۲
|
۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۳ 26 January 2023
|
49656 بازدید
|
۲


مهدی اله پور گفت: شب گذشته طی گزارش مردمی به محیط بانان پاسگاه محیط بانی منطقه حفاظت شده قرچغه، مبنی بر حضور پلنگ در آغل گوسفندان و ایجاد خسارت به تعدادی از دام های موجود در دامداری، محیط بانان با وسایل و تجهیزات زنده گیری، به محل عزیمت کردند اما متاسفانه قبل از رسیدن محیط بانان به محل، یک فرد روستایی به رغم اینکه پلنگ برای مردم خطر جانی هم نداشت و در آغل گرفتار شده بود ، این حیوان را از پا درآورد.

به گزارش ایرنا وی اضافه کرد: در دقایق اولیه تماس و اطلاع به محیط بانان شهرستان قوچان، همزمان با حرکت محیط بانان منطقه حفاظت شده قرچغه به سوی محل حادثه، فرمانده یگان حفاظت استان به همراه کارشناس مسوول اداره نظارت بر حیات وحش با تجهیزات کامل نیز به سرعت مشهد را به سمت شهرستان قوچان ترک و برای زنده گیری گونه به سمت محل مراجعه کردند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: دامدار پس از مشاهده پلنگ در آغل گوسفندان به سرعت بیرون آمده و در آغل را می‌بندد و با پاسگاه انتظامی و سپس با رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تماس می‌گیرد که متاسفانه با وجود نامه نگاری و آموزش و اطلاع رسانی حضوری با شورای اسلامی و روستائیان روستاهای حاشیه مناطق حفاظت شده، برای عدم آسیب رسانی به حیوانات در زمان تعارضات، این اقدام عجولانه زمانی صورت گرفته که پلنگ در آغل گوسفندان گیر افتاده بوده و خطری برای ساکنان روستا با وجود بسته بودن در آغل نداشته است.

لازم به ذکر می باشد، متهم در محل دستگیر و سلاح وی نیز ضبط و شخص بازداشت و به مراجع قضائی تحویل شد.

مهدی اله پور، عدم تامین حفاظت محل نگهداری دامها و بسته نبودن منافذها جهت جلوگیری از ورود حیوانات وحشی را از علل حضور گونه های وحشی در روستاها و خسارت دیدن دامداران بیان داشت.

وی افزود: در این حادثه ۱۱ رأس گوسفند تلف و ۱۴ راس دیگر توسط پلنگ به شدت زخمی می شوند.
پلنگ ایرانی هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت(red list ) طبقه‌بندی شده و در کنار اردک سرسفید جزء گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌روند.

طول سر و بدن پلنگ ایرانی بین ۱۱۰ تا ۱۸۰ سانتی متر، طول دم ۶۰ تا ۱۰۰ سانتی متر، ارتفاع بدن ۴۵ تا ۷۸ سانتی متر و وزن ۳۵ تا ۹۰ کیلوگرم است .

این گونه ارزشمند در معرض انقراض دارای جثه‌ای بزرگ، بدنی عضلانی و قابل انعطاف، سری پهن، دست و پایی کوتاه با پنجه‌هایی بسیار قوی است. سطح بدنش پوشیده از موهای نرم و کوتاه به رنگ کرم نخودی است که در قسمتهای زیرین بدن کم رنگتر می‌شود. بدن این گونه پوشیده از خالهای گرد و توخالی شبیه گل است که در گونه نر و ماده هم شکل هستند.

پلنگ و یوزپلنگ دو گونه چتر هستند و گونه چتر یا سایبان Umbrella Species به جانداری گفته می‌شود که حضورش در یک محیط برای سایر گونه‌ها جنبه حمایتی دارد. به عبارت دیگر این گونه‌ها با دارا بودن گستره خانگی وسیع و نیازهای زیستگاهی گسترده با سایر گونه‌ها هم پوشانی زیستگاهی داشته و اگر در حفاظت از آنها گام برداریم، سایر گونه‌ها به طور غیر مستقیم حفظ می‌شوند و پلنگ و یوزپلنگ آسیایی هم به عنوان دو گونه چتر شناخته می‌شوند و حمایت از آنها از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وضعیت زیست پلنگ ایرانی در خطر انقراض اکنون در مناطق خراسان رضوی در وضعیت مطلوب و تحت کنترلی قرار گرفته است، گونه حیوانی شاخصی که حضورش در هر منطقه نشانه سلامت زیستگاهی آن منطقه‌ است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۴۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
اینجا آدمها چه ارزشی دارند حیوانات جای خود........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
رفته توی آغل و داشته گوسفندها رو لت و پار می کرده خوب طرف هم زده کشته حالا شما پول واقعی گوسفند ها رو بهش می دید؟ شما که میگید حفاظت محیط زیست بودجه نداره؟!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟