به گزارش بورس تابناکبه نقل از نبض بورس احمد اشتیاقی، تحلیلگر بازار سرمایه، در خصوص روند فعلی بورس گفت: روند رو به رشد بازار سهام متناسب با برآورد سودآوری شرکتهاست. در نگاهی دقیقتر به حرکت بازار میبینیم که حرکت اساسی بازار سرمایه طی دو هفته اخیر عمدتا بر بخشنامه جدید بانک مرکزی مبنی بر فروش ارز حاصل از صادرات در مرکز مبادله ارز و طلا مبتنی بود. در این مرکز به جای اینکه شرکتهای صادراتی ارز حاصل از صادرات خود را با دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بفروشند بر اساس عرضه و تقاضا کشف قیمت میکنند. این قیمت در حال حاضر حدود ۳۸ هزار تومان است و با توجه به اینکه نرخ رقابتی است احتمالا عدد بالاتری نیز به خود خواهد دید.
وی افزود: از طرف دیگر شرکتها در عرضه محصولات خود در بورس کالا با استقبال بیشتری مواجه بودند. در حال حاضر نرخ دلار همه کالاها در بورس کالا بیش از ۴۰ هزار تومان است. در واقع انتظار سودآوری موجود برای سال آتی در بورس کالا و در فروش ارز حاصل از صادرات امروز شرکتها نیز قابلمشاهده است. انتظاری که اهالی بازار سرمایه دارند افزایش سودآوری شرکتهای عمدتا فولادی، پتروشیمی و معدنی و به تناسب آن سایر گروههاست. در بررسی حرکت اخیر بازار سرمایه خواهیم دید بر اساس یک فرمول عامیانه و ساده ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به حدود ۴۰ هزار تومان رسیده و سودآوری شرکتها ۳۰ درصد افزایش مییابد که به همین میزان نیز در بازار سرمایه شاهد رشد خواهیم بود. میتوان اینطور استنباط کرد که با توجه به میزان رشد دلار شرکتهای صادراتی بازار به سمت پایین حرکت نخواهند کرد و این عددها حفظ میشود. در این میان با ورود جریان نقدینگی بازار این پتانسیل را دارد که روند افزایشی خود را ادامه دهد. اگر کانال یکمیلیون و ۵۵۰ هزار واحد را کانال پایه در نظر بگیریم با احتساب ۳۰ درصد رشد بازار پتانسیل رسیدن تا حدود یکمیلیون و ۹۵۰ هزار واحد را مبتنی بر میزان سودآوری شرکتها دارد.
این تحلیلگر بازار سرمایه عنوان کرد: بازار میتواند تا این محدوده بر اساس سود شرکتها به رشد خود ادامه دهد و بعید میدانم با فضای ایجادشده، انتظارات تورمی موجود و روند روبهرشد در بازارهای موازی کسی حاضر باشد سهام خود را زیر قیمت حال حاضر بفروشد. احتمالا در روزهای آتی بازار متعادل اندک مثبتی را در پیش داریم. بعد از گذشت دو هفته پیش رو که به صورت سنتی حقوقیها مجبورند برای شناسایی سود یا مشکلات نقدینگی سهم بفروشند؛ در روزهای منتهی به سال ۱۴۰۱ بازار تا محدوده یکمیلیون و ۹۵۰ هزار واحد پیش خواهد رفت و به نظر من تا آخر سال نیز قیمتهای بالاتری برای ارز حاصل از صادرات شرکتها در مرکز مبادله ارز و طلا کشف خواهد شد. آن عدد هر چقدر افزایش یابد پتانسیل رشد برای شرکتها و در نتیجه بازار سرمایه فراهم میشود و در سال آتی نیز با توجه به اینکه فصل مجامع و تقسیم سود شرکتها در پیش است، روند افزایش شاخص میتواند ادامهدار باشد. پیشبینی میشود تا پایان تیرماه شاخص کل پتانسیل رشد تا محدوده دومیلیون و ۴۰۰ هزار واحد را نیز داشته باشد. | دنیای اقتصاد